İstanbul
Orta şiddetli yağmur
8°
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Star Oyun'dan milli satranç takımı

Star Oyun'dan milli satranç takımı

Oyun sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan Star Oyun, geliştirdiği ürünleri patent, faydalı model ve tasarım çalışmalarıyla koruma altına alıyor.

Okunma Süresi: 2 dk

İlk olarak milattan sonra 6'ıncı yüzyılda Hindistan'da oynanan santranca yerli unsurlar katan Star Oyun, şah taşındaki haç motifine yerli bir soluk getirdi. Ürüne ay ve yıldız motiflerini ekleyerek tasarımsal boyutta satranç taşlarına yönelik inovatif bir çalışma yapan şirket yerli pazarda yeni geliştirdiği satranç takımlarına yönelik talepleri almaya başladı. Star Oyun Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ömeroğlu, satrancın strateji geliştirme yönüyle önemli bir oyun olduğunun altını çizerek, "Satranç asırlardır haç motifiyle oynanıyor. Bu oyun yerli ve milli değerlerimizi göz önünde bulundurarak bir tasarım çalışması yaptık. Şah taşına 'ay ve yıldız' motiflerini ekleyerek bu oyunun başta ülkemiz olmak üzere kültürel olarak yakın olduğumuz ülkelerde yapmış olduğumuz ay ve yıldız motifli tasarımlarla oynanmasına ve bunun yaygınlaşmasını istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu'dan talep alıyor

Haç motifi yerine ay ve yıldız motifli satranç takımlarının iç pazarda yaygınlaşmasını hedeflediklerini bu yönde girişimlerde bulunduklarını anlatan Ömeroğlu, inovasyonun her alanda yapılabileceğini özellikle yerli ve milli unsurları göz önünde bulundurarak bu çalışmaları yaptıklarının altınızı çizdi. Ay ve yıldız motifli satranç takımlarına yönelik Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu bölgesinden yoğun bir talep aldıklarını anlatan Ömeroğlu, "Kültürel bağlarımızın birbirine yakın olduğu coğrafyalarda ay ve yıldız motifli geliştirdiğimiz satranç takımlarına yoğun bir ilgi var. Bu ilginin iç pazarımızda artmasını bekliyoruz. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) gibi kurumların yaptığı turnuvalarda ay ve yıldız motifli satranç takımlarına yer vermesi bu sporu ilkokul düzeyinde öğrenen gençlerimizde de milli şuurun daha fazla öne çıkmasına katkıda bulunacaktır" açıklamasında bulundu.

TOPLAM 50 ÜRÜN GELİŞTİRDİ

Diğer taraftan inovasyonun ticarileşme sürecine geçebilmesi için sınai mülkiyet haklarının önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Muammer Ömeroğlu, "Biz, patent ve faydalı model olarak toplamda 50 ürün geliştirdik ve bunları ticarileştirdik. Ayrıca tasarım çalışmalarını yaptığımız birçok ürün var" diye konuştu. Yeni ürünlerle ilgili patent, faydalı model ve tasarım çalışmalarının devam ettiğini anlatan Ömeroğlu, faaliyet gösterdikleri ülkelere özel ürünler de geliştirdiklerini ve üretim hatlarında terzi usulü çalıştıklarını bildirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *