İş hayatınızı deşifre etmeyin: Ufak bir şirket veya milyonlara hitap eden bir firmada çalışan maaşlı bir elemansanız işinize dair renk vermekten kaçının. Özellikle yöneticileriniz hakkında yazabileceğiniz sözler ve iş maratonu hakkındaki 'yoruldum', 'çalışmak istemiyorum' gibi yazılar kariyerinize sekte vurabilir.
Geri planda kalın: Sosyal medya paylaşım için var ancak her zaman değil. Özel hayatınıza dair bilgilerin yer alabileceği paylaşımları yapmaktan kendinizi kurtarın. Özellikle kiminle nerede vakit geçirdiğinizden tatil için nereye gittiğinize kadar pek çok nokta insanların aleyhine oluyor. Özellikle sosyal medyada paylaşılan bilet fotoğraflarının hırsızlığı tetiklediği konuşuluyordu.
Toplumsal değerler konusunda dikkatli olun: Din, siyaset ve ırkın yanısıra son dönemlerde futbolun da dahil olduğu tartışma ortamları insanlara yapmayacağı şeyleri dahi yaptırıyor. Tartışma kalitesinin her zaman yakalanamadığı sosyal medyada yakınlarınıza ters düşmek sizi üzecektir.
'Etiket'lenmeyin!: Toplu çıktığınız tatiller, geziler veya etkinliklerde etkilendiğiniz fotoğraflara dikkat edin. Eğlenirken çekildiğiniz fotoğraflar sizler için her zaman mutluluk kaynağı olmuyor. Özellikle poz verirken yaptığınız mimiklerden tutun da sarhoşluk konusuna kadar pek çok konu eksiniz olabilir. Halk deyimiyle 'etiket' olmayın.
Klavyenin de sonu var: İnsanlar 102 tuşluk klavyenin kendilerine özgürlük verdiğini düşünüyor ama öyle değil. Devlet aleyhine başta olmak üzere suç teşkil eden konularda mesaj atmanız istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Yasal mecralarda söylemeye çekineceğiniz veya korkacağınız ifadeleri internette paylaşmayın. Pek çok kişi sosyal medyada yapılan araştırmalar sonucunda gözaltına alındı veya tutuklandı. Her şeyi ölçerek ve tartarak yazın. Günden güne değişen gündem ve konjönktür size farklı bir dönüş yapabilir.
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *