Kuşadası'nda unutulmaz bir lansman Kuşadası'nda unutulmaz bir lansman

Bir senaryo okuduğunda ya da mesleğinle ilgili bir karar verirken hislerine güvenir misin? Sorusuna Yağmur Tanrısevsin “ Bunu biraz geç keşfettim ama hislerime çok güveniyorum ve hislerime göre hareket ediyorum ama bazen yanılıyor olabilir miyim dediğim noktada yine hislerimin doğru olduğunu bir kez daha anladığım zamanlar oluyor. Tabii bu mantığı da devre dışı bırakmak demek olmuyor” dedi. Çok nahif, samimi ve sakin bir enerjin var. Hep böyle misin? Sorusuna Tanrısevsin “ Çoğunlukla evet ama tabii hep böyle değilim.. Çalışırken, yaratma aşamasında en iyiyi yapmaya odaklı olduğum için stresli olabiliyorum, o zaman bu kadar sakin kalamıyorum, haksızlık karşısında da öyleyim.. Sevdiğim insanların bilerek canını sıkan olursa bambaşka bir Yağmur da görebilirsiniz. Bir oyuncu olarak duygularımı çok daha yoğun ve derin yaşayabiliyorum ama kontrol çoğunlukla bende” diye konuştu.

Hep göz önündesin. Başkalarının ne düşündüğünü ya da düşüneceğini önemser misin?sorusuna Yağmur Tanrısevsin “ Önceden farkında olmadan çok fazla önemsiyordum fakat bu hayatınızı çok kısıtlıyor ve insanlar sizi eleştirirken yaşadığınız zorlukları, gösterdiğiniz çabayı bilmedikleri için çok acımasız olabiliyorlar. Ne kadar iyi ya da uyumlu olsanız , fedakarlık yapsanız da herkesi mutlu etmeniz imkansız. Tv izleyen, beni sosyal medyada takip eden çocuklara ve gençlere ilham vermek konusunda manevi bir sorumluluk hissediyorum. Göz önünde olmak kitlelere hitap etmekle güzelliklere yönlendirmek sizin sorumluluğunuzda” dedi. Bugünkü aklım olsaydı öyle yapmaz, şöyle yapardım dediğin bir şey var mı? Bugüne kadar yaptığım hiç bir şeyden pişman olmadım daha çok bu neden başıma geldi diye sorgulayıp o konudan bir ders çıkarmak yolunda ilerledim.Sonuçta hepsi bir deneyim benim için ama çok duygusal ve fedakar bir yapım var bu konuda çok üzüldüğüm zamanlar oldu” dedi.

Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunusun ve Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) bazı seramiklerinde senin imzan var. O projede kiminle çalıştın, nasıl bir iş çıktı ortaya? Sorusuna Yağmur Tanrısevsin “ Seramik çalışmalarına devam edebiliyor musun, şu sıralar çamurla aran nasıl? İstanbul için bir kimlik olmuş ve sanatın en önemli merkezilerinden biri olan Atatürk Kültür Merkezi;nin yapımında bir katkım olduğundan dolayı çok gururluyum diyebilirim.Seramikleri Mina Gürsel Tabanlıoglu ile birlikte tasarladık.Tasarım ve üretim süreci 8 ay sürdü..Seramik tasarımını AKM’nin Eski mimarisinden esinlenerek oluşturduk.20 bine yakın seramik karo kullanıldık. 2024 senesiyle birlikte oyunculukla ve çok heyecanlı olduğum yeni projelerimle ilerleyeceğim yoğun bir döneme girdim Seramik alanında yaptığım projelerde de seçici ilerliyorum, hayallerim var ama seramiği biraz askıya aldığım bir dönemdeyim” dedi.


Muhabir: Serpil Portakal