Son Güncelleme: 19.02.2021 13:58

"SORUMLULUĞU CUMHURBAŞKANIMIZIN ÜZERİNE YIKMAYA ÇALIŞMAK PKK'YI AKLAMAKTIR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 107. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı'nda, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde şehit olanları andı.

Tarihin zaman zaman insanlığın karşısına çıkardığı benzer fotoğraflarla bir şeyler anlattığını belirten Soylu, 150 yıl önce Düyunu Umumiye'nin ekonomi merkezli küresel vesayet kurumu olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin, IMF adlı küresel ekonomik kurumdan yaklaşık 10 yıl önce kurtulduğunu ifade eden Soylu, bir asır önce de milletin karşısına "Sevr" gibi kabul edilemez bir haritanın ve anlaşmanın dayatıldığına dikkati çekti.

Soylu, bugün ise "Sevilla haritası" gibi bir ucubeyle gelindiğini, asil milletin bunu da kabul etmediğini belirtti.

Türk-Ermeni çatışmasını körükleyerek Zeytun isyanını çıkaranların bir asır sonra Kahramanmaraş'ta tarihe "Maraş Olayları" olarak geçen fitneyi ortaya koyduğunu dile getiren Soylu, "Pek çok örneğini verebileceğim bu hadiselerin anlattığı şudur, bizi sürekli bir yerlere çekmeye, bir yerlerde sıkıştırmaya, dar bir alana hapsetmeye, kımıldayamaz, üretemez, hükmedemez ve muhtaç bir hale getirmeye çalışıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, ekonomik olarak yoğun bakımda, çelimsiz, dokunduklarında her an yıkılabilecek, uluslararası ilişkilerde de eli kolu bağımlı ve bağlı bir Türkiye'nin arzu edildiğini dile getirdi.