Ekonomi

Tether, kripto ödeme çözümleri için TON Vakfı ve Oobit ile iş birliği yapıyor

Tether, Oobit ve TON Vakfı ile iş birliği yaparak kripto para birimlerinin ödeme aracı olarak kullanımını kolaylaştırmayı ve yaygınlaştırmayı hedefliyor. Gerçekleşen ortaklık, TON blockchain üzerinde USD₮ ve XAU₮ varlıklarının kullanımıyla kullanıcıların Telegram'da mesaj aracılığıyla ödemeler yapmasına ve Oobit'in "Dokun ve Öde" özelliğiyle anında harcama yapmasına olanak tanıyor. İş birliği, kripto paraların erişilebilirliğini artırarak dünya çapında kitlesel benimsenmeyi hedefliyor.

Abone Ol

Dijital varlık sektörünün en büyük şirketlerinden Tether, mobil ödeme uygulaması Oobit ve TON Vakfı ile iş birliği yaparak, kripto para birimlerinin ödeme aracı olarak kullanımında kesintisiz ve kullanışlı bir ödeme aracı sunmayı hedefliyor.

Bu iş birliği, Tether'in dijital finans dünyasında kullanıcıları güçlendiren merkeziyetsiz teknoloji çözümleriyle sınırsız bir finansal sistem sunma hedefini ortaya koyuyor. Buna paralel olarak Tether, yakın zamanda TON ekosistemindeki kullanıcılar arasındaki transferi kolaylaştırmak, hızlı, güvenli ve uygun maliyetli bir süreç sunmak amacıyla TON'da USD₮ ve XAU₮ varlıklarını piyasaya sürdü.

“Banka hesabı olmayan nüfusa bankacılık çözümleri sunacağız”

Dünya çapında kullanıcılar için erişilebilirlik, verimlilik ve rahatlıkta yeni bir yaklaşım getiren TON’un blockchain’inde 200 milyon doların üzerinde USD₮ yayınladı. Bu, kullanıcıların Telegram’da doğrudan mesaj olarak USD₮ göndermesine ve aynı USD₮'yi “Dokun ve Öde” özelliğiyle Oobit'te anında harcamasına olanak tanıyor. Bu adımı Tether'in finansın geleceğini şekillendirmeye hedefine yönelik gerçekleştirdiği bir çalışma olarak öne çıkıyor.

İş birliği hakkında yorum yapan Tether CEO'su Paolo Ardoino, " Tether'in etkisini artırmak ve kripto para ödemelerinin benimsenmesini teşvik etmek için Oobit ve TON Vakfı ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Bu iş birliği, yenilikçiliği ve erişilebilirliği artırma konusundaki kararlılığımızı ortaya koyuyor. İş birliğimiz kapsamında banka hesabı olmayan nüfusa bankacılık çözümleri sunarak, kullanıcıların kripto para birimleriyle işlem yapma şeklinde kolaylık sağlayacağız” dedi.

Oobit, “Dokun ve Öde” özelliğiyle kolay bir kripto deneyimi sunuyor

Oobit, bu iş birliğinin bir parçası olarak “Dokun ve Öde” özelliğiyle kullanışlı ve kolay bir kripto deneyimi sunuyor. Bu entegrasyon, kripto para birimlerinin ödeme aracı olarak kullanımını daha da artırarak dijital varlıkları yaygın olarak kabul edilen bir seçenek haline getirecek.

Oobit CEO'su Amram Adar konu hakkında, “Oobit olarak, bireyleri dijital varlıkların tüm potansiyelinden yararlanmaları için güçlendirme misyonuyla hareket ediyoruz. TON Vakfı ve Tether ile kurduğumuz iş birliği bunun bir örneği. Sadece başka bir ödeme seçeneği sunmuyor, Oobit'i kullanarak en önde gelen kripto para birimlerine ve dünya çapında gerçekleşen ödemelere banka hesabı olmadan erişim sağlıyoruz.” dedi.

“Bu özellik dünya çapında tüm Telegram kullanıcılarına kolay bir deneyim sunacak”

Bu ortaklık büyük ölçüde, blockchain teknolojisiyle desteklenen geleneksel internete merkeziyetsiz bir alternatif olan TON'a dayanıyor. TON blockchain, Telegram ile entegre olarak USD₮ ve XAU₮ cinsinden eşler arası (P2P) ödemelere olanak tanıyor. Bu özellik, dünya çapındaki tüm Telegram kullanıcılarına kolay bir deneyim sunacak. Ayrıca entegrasyonla, merkeziyetsiz hizmetlere erişimi basitleştirerek genel kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedeflenecek.

İş birliği hakkında yorum yapan Wallet İş Geliştirme Başkanı Victor Mendes, "TON ekosistemini geliştirmek için yapılan Oobit ve Tether ile gerçekleştirilecek bu iş birliğinden dolayı mutluyuz. Bu entegrasyon, kripto para birimlerini erişilebilir kılarak kullanımı kolay hale getiriyor. Toncoin'i Oobit'in "Dokun ve Öde" özelliğine entegre ederek, milyonlarca kullanıcı basit bir Web3 açık ve kapalı deneyiminin keyfini çıkarabilir. Birlikte, kripto paraları herkes için erişilebilir hale getirme ve dünya çapında kitlesel benimsenmeyi artırma vizyonumuza doğru hızla ilerliyoruz. USD₮ erişilebilirliğini küresel olarak genişletme ve TON ekosistemi içinde sorunsuz değer aktarımını kolaylaştırmanın yanı sıra, Oobit ile kusursuz bir kripto "Dokun ve Öde" deneyimi sağlamayı hedefleyen Tether, kripto para ortamını dönüştürme ve geleneksel finansal sistemi geliştirme konusunda sorumluluk sorumluluğu üstlenmeye devam ediyor.” dedi.