Ne dersiniz, yanlış mı? Son yıllarda özellikle dini bayramlarımızı, olması grektiği gibi üç gün ve dört gün kutlayamaz olduk. Eski bayam tatillerini özlemedik mi, özledik.
Cumartesi, pazar tatil günleriyle birleşen dini bayramlar, bu birleşmeler nedeniyle uzamaları normal da, iki cumartesi pazar arasına usturuplu bir şekilde yerleşen bayram tatillerinin başındaki, sonundaki günler de devlet tarafından resmi tatil olarak birleştirilince, bu yılki Kurban Bayramı’nda olduğu gibi, cumadan başlayan Kurban Bayramı tatili bir sonraki pazar akşamına kadar kesintisiz uzayınca tatil severler ne yapacaklarını şaşıyorlar. Varlarını yoklarını, hatta planladıkları kredilerini bu dokuz günlük tatil için sonuna kadar harcıyorlar. Ve çoğunluğu tatil için planladıkları tatil yöresine doğru yola çıkıyorlar.
Ve ne oluyor biliyor musunuz, o kıskandıracak oto yollarımız kilometrelerce araç kuyruklarından yürünemez duruma dönüşüyor. Özellikle Ege bölgemiz, tatilciler için en çok tercih edilen yöreleri barındıran bölgemiz. Özellikle Bodrum, bu konuda en vazgeçilmez yer.
Yazıyı yazdığım saatlerde gazete sayfalarına ve haber bültenlerine yansıyanlara göre; Bodrum girişi neredeyse araç trafiğine kapanmış durumdaymış ve kilometrelerce kuyruk oluşmuş. Ege bölgemizdeki diğer tatil yörelerine giden ana yollarda da durum Bodrum’daki kadar olmasa da araç yoğunluğu açısından çok yoğun olduğu bilgileri var.
Kısacası; başta İstanbul’dan olmak üzere bir çok kentli, 9 günlük Kurban Bayramı tatili için taa cuma akşamında yollara düştüler.
Tatillerini memleketlerinde veya tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlarımız, otoyollarda tam bir trafik karmaşasına neden oluyorlar. Sadece otoyollar mı, havalimanları, otogar ve feribot iskeleleri tatile gidebilmek için kalabalıklarla doldu taştı.
Dünya metropollerinden İstanbul bu tatilde, yolcu sirkülasyonuna çokça ev sahipliği yapan illerin en başındaki.
Atatürk Havalimanı yolcu rekoru kırmış. Dün itibarı ile, havalimanından 180 bin 410 yolcu geçmiş. Yurtdışına gidiş dönüş için ise 111 bin kişi pasaport işlemleri yaptırmış.
15 Temmuz Otogarı’ndan, ek seferlerle birlikte günde 2bin 750 araç çıkış yapmış. Gidecekleri yere ulaşmak isteyen bazı tatilciler ise bir kaç aktarmalı olarak yola çıkabilmişler. Feribot iskelelerindeki kuyruklar uzadıkça uzamış.
Çanakkale geçişi için feribot iskelelerinde iki kilomertelik kuyruklar oluşmuş.
Son gelen bilgilere göre tatil yörelerine gidiş itikametinde zaman zaman tıkanan yollarda, uzayan araç kuyrukları had safhada. Bu durumun en vahim olan bölgesi ise; Bodrum.
Bu bayram Bodrum tatilci rekoru kıracak kesinlikle. Bodrum tıklınm tıklım. Turist akımında en büyük yoğunluk yaklaşık 1,5 milyon turistle Bodrum’da yaşandı. Bodrum’a kara yoluyla gitmeye çalışan çok sayıdaki tatilci trafiği durma noktasına getirmiş. Son bilgiler; Bodrum’a gidenler beş kilometrelik yolu en az 45 dakikada gidebilmişler.
O bölge tatilcileri, Bodrum başta olmak üzere Marmaris, Fethiye, Ula ve Akyaka gibi turistik bölgeleri tercih ettiler.
Akdenizin batısı ve Ege bölgesi sahillerinde boş yer kalmadı bilgileri geliyor.
Gazete safalarına yansıyan ilginç bir bilgi; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı’nın attığı bir tweet, takipçileri tarafından yoğun bir şekilde paylaşılıyormuş. Tweet şöyle; “Gökten turist yağıyor, Antalya Uluslararası Havaalanı Dış Hatlar Terminali’ndeki yoğunluğu görüp memnun olduk”.
Herşey iyi güzel de, daha gidiş yolunda trafik kazalarında 27 kişinin hayatını kaybettiği, 135 kişinin de yaralı olduğu haberleri hiç de güzel değil. Bunun bir de dönüşü var. Allah beterinden saklasın.
Aman dikkat, özenle hazırlandığınız ve hevesle çıktığınız tatil kimseye zehir olmasın.
Bu vesileyle de;
Tüm Ulusumuzun Mubarek Kurban Bayramını kutluyor, ağızlarının tadının, huzurlarını kaçmayacağı bir bayram geçirmelerini ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Daha nice, huzurlu, mutlu bayramlar.