​SPORUMUZ ZOR DÖNEMEÇTE!

Liglerimiz başlayalı altıncı haftayı da geride bıraktık.

Abone Ol

Liglerimiz başlayalı altıncı haftayı da geride bıraktık. Başlangıçta kim nedir, nerededir, yaptığımız hazırlıklar yeterli mi, transferlerimizden ne kadar yararlanabileceğiz testleri neredeyse bitti gibi. Tüm takımlar artık bu dönemlerini yavaş yavaş geride bırakmak üzere. Görünen o ki; Spor Toto Süper Ligi İlhan Cavcav Sezonu oldukça zorlu geçeceğe benziyor. Daha şimdiden bazı karşılaşmalarda beklenenin ötesinde tartışmalar gündeme düşmeye başladı.

Süper Lig’in bir alt Ligi olan TFF 1. Ligi’nde de bu yıl amansız bir mücadele olacağa benziyor. Her yıl zirveye oynayabilecek takımların bazıları başlangıçta umduklarını bulamamış gibi. Ne yapacakları pek belli olmayanlar yaptıkları ataklarla zirvede yer alma çabalarını iyice göstermeye başladılar.

Liglerimiz, sadece oynanan futbolla değil takımların durumları ve başka nedenlerle oldukça tartışmalı dönemler yaşayacaklar gibi. Bazı karşılaşmalarda daha şimdiden gündeme gelen, şimdilik münferit gibi görünen olaylar, gelişmeleri, daha şimdiden ekranlardaki spor programlarını baş konuları olmaya başladı çoktan.

Futbol dünyanın en görkemli, an göz önünde olan, dünyada bir çok ülkede en çok tercih edilen temaşa sporu olarak kabul edilmesi nedeniyle, gerek izlenme oranı ve gerekse devasa rakamlı bütçeleri ile, gerek ekonomi, gerekse diğer alanlarda öne çıkan sektörlerden biri durumunda.

Bir zamanlar; başta Amerikan Futbolu, Golf ve Amerikan Profesyonel Basketbol ligi olmak üzere, gerek bütçeleri, transferlerinde harcanan paraları ve toplumsal popülariteleri açısından en önde gelen spor branşlarıyla yarışır duruma geldi artık dünya futbolu.

Dünyada spor dallarının en zenginleri arasında; gerek kurum olarak ve gerekse de bireysel kazançları yüksek futbolcular olarak, en çok kazananlar sıralamasında en önde yer almaktadır. Dünya futbolunda futbolcu transferlerinde söz edilen transfer ücretleri inanılmaz rakamlarda.

Futbol dünya ekonomisinde artık önde sektörlerden biri. Futbolda yıldızlaşmış futbolcular da en çok kazananlar asında en ön sıradalar.

Futbol ülkemizde de en popüler spor dallarından biri. Son yıllarda basketboldaki başarılar, Fenerbahçe’nin EURO Lig şampiyonu olması ülkemizde basketbola olan ilgi ve yatırımları da iyice arttırdı.

Böylesine önemli spor dalları yönetimleri konusunda ne kadar başarılıyız, işte burada kafalarda giderek artan soru işaretleri var. Türkiye’de spor dallarını yöneten federasyonlarımız genelde kağıt zerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın denetiminde olsalar bile, özel yasalarla özerk olarak faaliyet göstermekteler. Bunların içinde en önemlisi, yıllardır özerkliğinden en çok söz edilen Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Bu konuda bile endişeler dile getirilmeye başlanmış. Özellikle futbolumuzun yönetimindeki bazı eksiklikler, otoritelerce şu son zamanlarda sık sık dile getiriliyor.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de futbol en popüler spor dallarından biri. Başta; Spor Toto Süper Ligimiz olmak üzere futbol liglerimiz oldukça gündemde ve yoğun taraftar desteğine sahip. Sponsorların, belediyelerin desteklediği kulüplerimiz, futbolda bu amansız mücadelenin içinde. Tüm bu popüler futbolumuzu ise özerk olduğu söylenen Türkiye Futbol Federasyonu yönetiyor.

Her yıl bir şampiyon çıkarıyoruz. Başarılı olan takımlarımız Avrupa Futbol Şampiyonaları’nda, bazen başarılı, bazen da başarısız sezonlar geçiriyor. Ama bir gerçek var ki, futbol kulüplerimiz milli takımlarımızdan çok daha başarılı.

Bu yıl Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki başarılı durumu bizleri biraz umutlandırdı.

Milli rakımımız Dünya Kupası Finallerine katılabilmek için son karşılaşmalarına çıkacak. Umarım guruptan çıkar ve finallere gidebiliriz.

Son yıllarda spora, tesislerine ve sporculara olması gerekenden çok daha fazla yatırım yapıyoruz. Çok güzel salon ve stadyumlar yaptık. Umarım bunu sportif başarılara daha çok yansıtabiliriz.

Sporumuz çok zor bir dönemeçten geçiyor.