Ankara'da, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ve Avrupa Birliği iş birliği ile düzenlenen '18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü' programı gerçekleşti.
Ankara’da, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ve Avrupa Birliği iş birliği ile düzenlenen ‘18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’ programı gerçekleşti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz bu çizgiyi kendimize bir yaşam biçimi bir hayat çizgisi olarak görmeliyiz. Birlik içerisinde olursak onun da mükafatını alırız. Hiçbir siyaset düşünmeden siyasi bütün baskılara göğüs geren kendi inancının ne olduğunu bilerek, şu salondaki insanların tamamını dili, ırkı, mezhebi hiçbir şekilde ayırmadan kucaklayan kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koymuş olduğu herkese rağmen, her şeye rağmen Anadolu coğrafyasının bayraktarlığını yapan, insanlığın bayraktarlığını yapan Recep Tayyip Erdoğan’a minnet duyuyoruz, şükran duyuyoruz” dedi. Her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili net mesajlar veren bir bakan Soylu, “Burada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Dünya tarihine imza atıyoruz. İmzamızdan vazgeçmeyeceğiz, herkesin hikayesine de sahip çıkacağız. Türkiye bu hikayede de büyük adımlar atmaktadır. Dünden daha güçlüyüz, inanıyoruz ki yarın da bugünden daha güçlü olacağız. Hep birlikte insanlık güçlü olacak ve insanlığa hep beraber sarılacağız”… mesajı verdi.
SALONDAKİ KATILIMCILARIN SOSYOLOJİSİ
Uluslararası Göçmenler Gününde salonda olanlara bakıldığında Türkiye’nin sınırları ötesindeki etki hatlarını görebildik. Başta Türk soylular olmak üzere Balkanlardan, Ortadoğu’ya Afrika’dan Asya’ya ilmik ilmik Türkiye dışındaki Türkiye salondaydı. Öğrenci, sığınmacı, iş insanı, STK’sı mültecisi ve dahi hepsi… Türkiye güvenli liman.. Konuşması biten Süleyman Soylu 45 dakika salondan ayrılmadı. Kendisine ulaşanları tek tek dinledi. Yanında İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Göç İdari Başkanı Savaş Ünlü ve dahi tüm yetkililer ile.. Anında talimatlandırdı.. “Gereğini Yapın’’.. Bir siyasi aktörden daha çok devlet adamı vardı salonda… Sonrası bir televizyon yayınına jet hızı ile İstanbul’a gitti. Belki oradaki açıklamaları Türkiye gündemine otursa da bana göre Uluslararası Göçmenler Günü’ndeki iklim Türkiye yüzyılının şifrelerini bize gösterdi. Bir yanda Kızılelma’yı tarihin derin sayfalarından tekrar tarih sahnesine koyan “Bayraktarlar’’ diğer yandan ikinci yüzyılına yelken açan Türk devlet aklı. Evet her göç bir hikayedir… Ya sizin hikayeniz….
Not-18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü programına bizi davet eden Gökçe Ok hocamıza teşekkür ederiz.