SORULARINIZI YANITLIYORUM-2

Saç ektirdim dökülür mü?

Abone Ol

Sevgili okurlarım, bu hafta saç ekimiyle ilgili sizlerden gelen yoğun talep ve sorularına cevap vermeye çalışacağım.

Soru – saç ekimi öncesinde nelere dikkat etmeliyim?
Cevap - Kanın akışkanlığını artıran ve kanı sulandıran aspirin veya benzer etkili ilaçlar ve alkol operasyondan 3 gün önce bırakılmış olmalıdır. Operasyon günü Gömlek, yelek gibi önden düğmeli, giyip çıkarmak için baştan geçirilmesi gerekmeyen giysiler tercih edilmelidir.
Soru - Saç ekimiyle operasyon yapıldığı hiç anlaşılmayan
doğal saçlara kavuşabilir miyim ?
Cevap - Evet, günümüzde FUE tekniği ile binlerce saç grefti alınabilir ve doğal , anlaşılmayacak kadar sıklıkta saç ekimleri yapılabilir. Bu konuda en belirleyici noktalar , cerrahın tecrübesi ve hastanın verici sahadaki saç yoğunluğudur.
Soru - Eski metodlarla ekilmiş ve diş fırçası şeklinde çıkan kötü saç ekimlerini düzeltebilir miyiz?
Cevap - Evet. Bunun için iki method uygulanır: Birincisi, eğer punch greftler çok büyük ve genişse bunları yerlerinden çıkarıp ,tek tek greftlere ve saç köklerine ayırıp tekrar ve doğal bir dizilimle ekiyoruz. İkinci teknikte ise bu punch greftlerin etraflarına ve aralarına çok sık ve tek köklü ekim yaparak kötü görünümü kamufle ediyoruz. Yani sık bir ekimle bu saç adacıklarını saklıyor, belirsiz hale getiriyoruz.
Soru - Saç Ekim Ameliyatı Kaç Saat Sürüyor ve kök alınan bölgelerden yeniden saç çıkıyor mu?
Cevap - Operasyon 6-8 saat arası, alınan greft sayısına göre değişebilir. Bu süreçte durmaksızın ekim işlemi yapılmaz. Sebebi hastanın özel ihtiyaçlarını karşılaması içindir. Hasta işlem bitene kadar televizyon izleyebilir, müzik dinleyebilir, dergi vs. Okuyabilir.Kök alınan bölgelerde tekrar saç çıkmaz. Doku alınan bölgeleri mevcut saçlar kapatır, iz kalmaz.
Soru - Saç ekimi ağrılı bir işlem midir?
Cevap - Saç ekimi operasyonu bölgesel anestezi altında yapılan bir işlemdir. Hasta operasyon sırasında sadece anestezi uygulanırken yapılan işlemi hissetmektedir. Uyuşma işlemi gerçekleştikten sonra herhangi bir ağrı hissetmeyecektir. Operasyon sonrası bazen ağrılar oluşabilmektedir. Bu ağrıları doktorunuzun önermiş olduğu ağrı kesiciler ile engellenebilirsiniz.
Soru - Saç ekimi sonucunda planlanan yoğunluk nedir?
Cevap - Ekim yapılacak olan bölgedeki saçın doğal sıklığını %100 kabul edilirsek, insan gözü %50-%100 saç sıklığı arasındaki farkı algılayamaz. Bu yüzden istenilen sıklık oranı en az doğal saç sıklığının %50 si olmalıdır. İlk seansta, kişinin saç teli kalınlığına, donor sahanın sıklık durumuna, saç rengine , kişinin yaş ve cinsiyetine ve hatta saç/cilt rengi farklılığına göre %35-%45 arası bir sıklıkla saç ekimi yapılacaktır. Daha sonra bu oran %50-%60 olacak şekilde ikinci bir ekim gerekebilir.
Soru - Ekilen saçlar sonra dökülür mü?
Cevap - Saç ekimi ile ekilen saçlar kesinlikle dökülmez. Bunun sebebi ekilen greftlerin genetik olarak dökülme özelliği olmayan iki kulak arasındaki ense bölgesinden alınmaktadır. Bu nedenle saçların tutmama diye bir ihtimali yoktur.