Osmanlı Devleti’nin savaş meydanlarında şehit edilen tek padişahı olan Sultan 1. Murad için iç organlarının gömülü olduğu Kosova’nın başkenti Priştine yakınlarındaki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Yaralı leylekler baharı bekleyecek Yaralı leylekler baharı bekleyecek

Avrupa’nın kapılarını Türklere açan Murad Hüdavendigar’ı anma töreni öncesi, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve protokol üyeleri, şehit padişahın kabri başında dua etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Osmanlı İmparatorluğu’nun Bursa’da kurulup daha sonra dünyaya hükmettiğini belirterek, savaşta şehit düşen tek Osmanlı padişahı olan 1. Murad Hüdavendigar’ı vefatının 635’inci yılında Kosova’daki türbesinde andıklarını söyledi.

Sultan Murad için her yıl Kosova ve Bursa’daki türbeleri başında anma programları düzenlendiğini hatırlatan Başkan Aydın, “Geçmişini gerektiği gibi yad edemeyenler, geleceklerini istedikleri gibi inşa edemezler. Biz de hem geçmişimizi anmak, ecdadımıza gereken saygıyı göstermek adına Osmangazi Belediyesi olarak 19 yıldır bu etkinlikleri sürdürüyoruz. İnşallah, bundan sonra da daha geniş katılımlarla bu etkinlikleri devam ettireceğiz.” dedi.

Aydın, önümüzdeki günlerde Sultan Murad Han’ın Bursa Çekirge semtindeki türbesinde de bir anma programı düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: (Hibya Haber Ajansı)