ŞAMPİYON VE DİĞERLERİ

Görünen o ki, bu sezon Süper Ligin iyice zevki kaçtı dersek şu anki durumu daha iyi anlatamayız.

Abone Ol

Görünen o ki, bu sezon Süper Ligin iyice zevki kaçtı dersek şu anki durumu daha iyi anlatamayız. Bunu neden söylediğimi fazlaca anlatmaya gerek yok artık. Uzun zamandır Süper Ligi domine ederek, etrafına hiç bakmadan koşar adım zirveye doğru giden Trabzonspor Teknik Sorumlusu Abdullah Avcı yönetiminde yoluna devam ediyor.

Bu aşamadan sonra hiç arkasına bakmadan, hatırı sayılır bir puan farkıyla şampiyonluğa ulaşacak gibi görünüyor.

Finala 14 hafta kala Süper Lig puan cetveline bir göz atalım: Son 14. haftaya girilirken, zirvede tek başına kalan ve neredeyse kendiyle yarışan Trabzonspor son haftada mağlup ettiği en yakın rakibi 48 puanlı Konyaspor’un önünde topladığı 60 puanla lider olarak yoluna devam ediyor.

Adına üç büyükler denilenler bu durumda neredeler ona da bir bakalım. 40 puanlı Fenerbahçe 6., 38 puanlı Beşiktaş 8. ve 29 puanlı Galatasaray ise 13. sıradalar. Kısacası, namı diğer üç büyükler lig sonuna 14 hafta kala bu dönem işi bitirip gelecek sezonun hazırlıklarına çoktan başlamış durumdalar. Durum bu, böyle bir ligden heyecan gibi bir şey beklenmiyor zaten.

Bugün şampiyonluktan söz etme yerine, durumu iyice karmakarışık olan ve ne yapmak istedikleri pek de belli olmayan Fenerbahçe’deki durumdan söz etmek daha ilginç olacak. O kadar çok şekle giren bir takım durumunda Fenerbahçe. Başkanı Ali Koç’un kafası iyice karışmış durumda. Görünen o ki, sorunlar altında ne yapacağını pek de bilemez durumda. Takım hiç iyi değil. Emanetçi teknik çalıştırıcı olarak görevlendirdiği İsmail Kartal yaraya merhem olamadı gibi görünüyor. Zoraki bir galibiyet alarak biraz canlanır gibi görünmelerine rağmen taraftarının umutlarını iyice yok etmiş durumdalar. Avrupa yıldızı Mesut Özil ortalarda yok. Tonlarca paraya mal olmasına ragmen İrfan Can Kahveci “camdan adam” gibi sakatlıklarla uğraşıyor. Daha doğru dürüst bir maç oynamadı bile. Ya forvetteki golcü Berisha’ya ne demeli. Gol atmayı bilmeyen beceriksiz bir golcüye işiniz kalmış, Valencia’nın kafası karışık, ne yapacağını pek bilmiyorsa. Sosa gitsem mi gitmesem mi diye karar aşamasındaysa. Evine geri dönen Ozan’ın aklı hala İngiltere’de, takıma geldi ama hala aklı oralarda kalmış gibiyse. Gustavo gün doldurma psikolojisi altındaysa, böyle bir takımdan başka bir şey bekleyemezsiniz zaten. Geçiş dönemi bile olsa İsmail Kartal ile olmaz bu iş demiştik. Olmayacağını görün artık. Sayın Başkan, yol yakınken sorunları çözün artık.

Yaklaşık on yıla yakındır şampiyonluktan uzaktasınız. Her yıl şampiyon olma iddiasıyla sezona başlayıp transfer rekortmeni olarak gösterilen ama o transferlerinden hep hayal kırıklığı yaşayan bir takım olarak adından söz edilen olmanıza karşın, yapılan transfer yanlışları nedeniyle şimdi onun acısını yaşayıp bu dönemde transfer konusunda çok daha dikkatli davranmak durumundaysanız. Ve hala göremiyorsanız bu durum kaçınılmaz.

Böylesine sorunlar yumağıyla uğraşan, Başkanı, Yönetimi, Teknik Direktörü ve futbolcularıyla kafası karmakarışık, UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe, yoluna Konferans Liginde devam etme hakkı kazanan elindeki kadro ile elde kalan son bir turnuva için önceki akşam kendi sahasında UEFA Konferans ligi ikinci tur karşılaşması ilk maçında Çekya temsilcisi Slavia prag karşısına çıktı. 24 Şubat’ta oynanacak rövanş karşılaşması için avantajlı bir skor elde etmek istiyordu ama ilk karşılaşmadan 3-2 yenik ayrılarak umduğunu elde edemedi ve ikinci karşılaşma için taraftarlarına yine hayal kırıklığı yarattı. Bu karşılaşmada nasıl oynadığının analizini yapmak istemiyorum. Ama, önemli silahlarından yoksun olarak İstanbul’a gelen Çek takımını, rövanşta kendi sahasında yenmek pek de kolay olmayacak.

Şampiyonluğa kısa sürede havlu atan, Ziraat Türkiye Kupası’ndan da elenen, son umudunu da yitiren, bazı sezonlardaki gibi bu sezon da rekabetin oldukça gerisinde kalmış olmasıyla haberlere konu olan bir takım durumuna getirilmiştir artık Fenerbahçe.

Bu durumdaki takımın başkanı daha neler bekler. Bilinmez.

İşin en dayanılmazı ise; tüm bunlar sadece seyredilmektedir..

Bu arada, atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmiş durumda.

Fenerbahçe’yi ne hale getirdiniz.

Hadi işiniz rast gitsin..