Psikolojik sorunlarımızı bir arkadaşımızla paylaşmak ile bir psikologtan profesyonel yardım almak arasında ne gibi farklar var?
Hemen her insan gibi; hayat yolculuğumuz sırasında zaman zaman zor günler geçirebiliriz ve bu zor dönemlerde bütün ihtiyacımız iyi bir arkadaşın bizi dinlemesi, anlaması ve yanımızda olup destek vermesi olabilir. Fakat sorunlarımız daha ciddi bir problemden kaynaklandığında arkadaşımızın bizi yargısızca dinleyebilmesi imkansız hale gelir. En iyi arkadaşımız bile başlarda sorunlar karşısında bizi neşelendirmeye çalışabilir ama belli bir süre sonra aynı sorunu tekrar tekrar konuşmamızdan rahatsızlık duymaya başlayabilir. Halbuki yaşanılan sorunları sümen altı etmek yerine, içinde bulunduğumuz ruh halinde kalmamız, ve konuyu yeterince anlayana kadar tekrar tekrar konuşmamız son derece çok önemlidir.
Arkadaşlarla yapılan görüşme ve konuşmaların aksine, bir psikolog ile profesyonel ortamda profesyonel bir şekilde görüşmeniz size; duygu ve düşüncelerinizden dolayı yargılanmadan güvenli bir şekilde problemlerinizi incelemenize imkan verir. Bir Psikolog; sizin bilinç altında yatan sorunlara inebilir ve yaşadığınız bu problemleri neden yaşadığınızı, nasıl değiştirebileceğinizi söyleyebilir ve aşmanız gereken süreçleri geçirmenize profesyonel bir şekilde destek olabilir. Oysa arkadaşlar bir probleminiz olduğunu unutmanızı ve geçici olarak kendinizi iyi hissetmenize yardım edebilir. Sonuç olarak arkadaşlarla yapılan görüşmelerde ancak bataklıktaki sinekler öldürülürken, psikolog ile yapılan görüşmelerde hem bataklık kurutulur hem de olası benzer problemler karşısında alınacak yol ve yöntemler öğrenilir.sorunlar
Hep aklınızda olsun sorunsuz bir hayat yok ama sorunlar karşısında sergilenecek tavır ve yol haritaları pek çok. Kafanız ve ruhunuz güzel kalsın.
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *