İstanbul
Az bulutlu
13°
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Sağlık Aç karnına kahve içmenin bu etkisini ilk kez duyacaksınız! Uzmanlar uyardı: Sakın bir şey olmaz demeyin

Aç karnına kahve içmenin bu etkisini ilk kez duyacaksınız! Uzmanlar uyardı: Sakın bir şey olmaz demeyin

Neredeyse her gün, herkes tarafından tüketilen kahve günün her saatinde içilebilen içeceklerden biri olarak biliniyor. Özellikle sabah saatlerinde enerjik ve zinde şekilde güne başlamak isteyenler tarafından da içilebilen kahve, bakın aslında neye sebep oluyormuş!

Okunma Süresi: 2 dk

Kahvenin vücuda pek çok faydası olduğu bilinen bir gerçek. Vücuda büyük bir enerji sağlayan kahve ayrıca sindirim sisteminizi de düzenliyor. Bunun yanı sıra Çin ve İsveç'ten bilim insanlarının yaptığı başka bir çalışmaya göre ise kahve ve çayda bulunan kafein kalp sağlığına da iyi gelmekte. Fakat sabah uyanır uyanmaz ve aç karnına kahve içildiğinde durum çok daha farklı olabiliyor. İşte aç karnına kahve içmenin zararları…


AÇ KARNINA KAHVE İÇMEK BAKIN NEYE SEBEP OLUYOR!


Sabahın ilk saatlerinde kahve içmenin pek çok farklı zararlı olduğu bilinmekte. Bunlardan biri anksiyete olarak sayılabilir. Kahve aç karnına alındığında sinir ve stres düzeyinde bir artış yaşanabilir. Ancak bir diğer etkisi ise özellikle menopoz dönemindeki kadınlar için etkili olmakta. Aç karnına kahve içmek, menopoz dönemindeki kadınlarda daha fazla göbek yağı biriktirmesine neden olabilir.


Beslenme Uzman Sarah Lawuk. "Birçok kadın bunu daha az yemek, aralıklı oruç tutmak ve sistemlerine daha az kalori girmesi için yapıyor" ifadesiyle açıklamakta. Uzman isim"Kesinlikle aralıklı oruca karşı değilim, ancak iyi olabileceği zamanlar ve biraz dikkatli olmanız gereken yaşam dönemleri olduğuna inanıyorum," diyor.

Lawuk, perimenopoz sırasında hormonlarınızın her yerde olduğunu ve vücudunuzun yüksek ihtimalle biraz daha stresli olacağını belirtmekte.

GÖBEK YAĞINA DİKKAT!


Uzmana göre, sabahın ilk saatlerinde aç karnına kahve içmek, kortizolde keskin bir artışa yol açabiliyor, bu durum da hormonal dengesizliğe katkıda bulunmuş oluyor ve daha fazla göbek yağı depolamanıza sebep olabiliyor.

Bath Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, sabahın erken saatlerinde kahve içmek kan şekeri kontrolüne negatif etki yapabilmekte. Ayrıca diyabet ve kalp hastalığı için bir risk faktörü olabilmekte. Bunun yanı sıra kafein bir diüretiktir ve idrar üretimini artırabilmekte, bu sebeple susuzluğa yol açabiliyor.

Bu içeceklerden, yani çay veya kahveden herhangi birini tükettikten sonra, ıslatılmış badem gibi kuruyemişler veya kabak çekirdeği gibi tohumlar yediğinizden mutlaka emin olun. Bu yiyeceklerden herhangi birini yedikten kısa bir süre sonra sabah çayınızı ya da kahvenizi içebilirsiniz. Aç karnına çay veya kahve içmekten uzak durarak bu rahatsızlıklardan korunabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *