SAÇ TEDAVİLERİ

Merhaba sevgili okurlarım.

Abone Ol

Bu hafta sizlere saç dökülmesi ve tedavileri hakkında bilgi vermek istedim. Saç dökülmesi, toplumda en sık rastlanan problemlerden biri olarak görülmektedir. Kadın ve erkeklerin ortak sorunları olarak görülen saç dökülmesi, ilerleyen zamanlarda bir problem haline gelebiliyor. Çeşitli nedenlerle dökülen saçlar için ne yapılabileceği ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, saç dökülmesi neden olur? Kadın ve erkekte görülen dökülme nedenleri nelerdir? İşte, uygulayabileceğiniz yöntemler ve merak edilen soruların yanıtları…Saç dökülmesi sebeplerine ve çeşitlerine şöyle kısaca bir göz atalım. Genetik faktörler, çevresel etkiler, stres, çeşitli hastalıklar, hormonal dengesizlik, beslenme yetersizliği, çeşitli ilaç ve tedavi yöntemleri, hamilelik süreci, saç şekillendirme yöntemleri saç kayıpları yaşamamıza sebep olmaktadır. Peki saç dökülmesi tedavileri nelerdir?

· Prp saç tedavisi uygulanacak hastanın kanından alınan 10 cc’lik miktar, özel bir makine içinde santrifüj edilerek kırmızı kısmı ile plazma kısmı birbirinden ayrılır. Kanda bulunan akyuvar, trombosit ve trombositlerin ihtiva ettiği büyüme faktörleri seyrelmiş ya da saçsız bölgeye mikro iğneler yardımı ile enjekte edilir. Uygulamanın mantığı doku ve hücre yenilenmesine dayanır. Tüm uygulama 30 dakika sürer. Hiçbir acı hissedilmeyen bu yöntemde herhangi bir iz de kalmaz.

· Saç Mezoterapisi, saçın ihtiyacı olan vitaminlerin, minarellerin, proteinlerin, vs. saçlı deri içine çok ince iğnelerle enjekte edilmesidir. Uygulama yapılan her erkek ve kadında saç dökülmesinin durduğu gözlemlenir ve tedavi işe yarar. Saç Mezoterapisi, hem kadına hem de erkeğe başarıyla uygulanabilmektedir. Saç gelişimi için gerekli olan eksiklerin giderilmesiyle daha dolgun, hacimli ve parlak saçlara sahip olunur. Yan etki riski yoktur. Etki çok kısa sürede elde edilir.

· Oto saç klonlama, saç aşısı olarak da bilinen bir yöntemdir. Saç klonlama, saç sorunları çözümü için geliştirilen hücreler arası bağlantıyı da sağlayan matriks, vitamin, ilaç ve PRP karışımından oluşan özel bir formülü kapsayan yöntemdir. Saç kıran, ve lupustan kaynaklanan dökülmeler gibi tedavisi zor bazen de hiç olmayan hastalıklarda da umut oluyor. Birçok hastada saçların alındığı ve bir daha orada saç çıkması beklenmeyen donör bölgede de yeniden saç folikülleri çıktığı gözlemleniyor. Saç klonlamanın ilk etkisi saçlanma değil; saç dökülmesinin azalarak tamamen durmasıdır. Bu aşamadan sonra yavaş yavaş saçlanma oluşmaya başlar.