OHAL FRANSA'DA HAYAT TARZI OLDU

CHP OHAL'e karşı… Neden? CHP'liler OHAL'in darbecilere karşı ciddi bir tedbir olduğunu gayet iyi biliyorlar. Zaten bu yüzden 15 Temmuz darbesinin vahşetini yaşayan CHP genel başkanını Külliye'ye ve Yenikapı'ya göndermedi mi? Bu yüzden CHP, TBMM'de OHAL'e destek vermedi mi?

Abone Ol

CHP OHAL’e karşı… Neden? CHP’liler OHAL’in darbecilere karşı ciddi bir tedbir olduğunu gayet iyi biliyorlar. Zaten bu yüzden 15 Temmuz darbesinin vahşetini yaşayan CHP genel başkanını Külliye’ye ve Yenikapı’ya göndermedi mi? Bu yüzden CHP, TBMM’de OHAL’e destek vermedi mi? Ama birileri şimdi CHP’nin aklını çeliyor… HDP ise OHAL’e toptan itiraz ediyor, çünkü bu PKK teröristlerine karşı devletin elini güçlendiriyor… Yoksa OHAL olmadan da devlet güçleri PKK’ya Türkiye sınırlarını dar ediyor.

Neticede birileri Türkiye’de havanda su dövüyor. Ama peki Batılılara ne demeli? Avrupa Birliği ülkelerinden OHAL’e daha başında tepkiler var. Yani darbe girişimini kınamayan, Türk halkının cesur direnişini kutlamayan AB temsilcileri ve üye ülkeler darbeye karşı alınan tedbirlere karşı geliyorlar…

Halbuki AB üyesi ve sözde demokrasinin önde gelen ülkesi birkaç DAEŞ terörist saldırısı oldu diye önce 3 ay için OHAL ilan etti, halkına ciddi sıkıntılar yaşattı sonra bunu önce 3 ay sonrada 6 ay uzattı. Onlara kimse itiraz etmedi…

ABD’de sıkça polisler siyah Amerikalıları öldürüyor ve sürekli eyaletlerde OHAL ilan ediliyor. Yani polisin cinayetleri veya DAEŞ terörist saldırılarını solda sıfıra indiren korkunç bir darbe girişimi yaşanan ülkemizde OHAL ilan edildiği zaman başka ülkelerde itiraz sesleri yükseliyor… Bunların bir kısmını Fetullah Gülen terör örgütünün Avrupa’daki uzantıları körüklüyor. Onlar hatta Türkiye aleyhine yapılan açıklamalara maddi destek de sağlıyorlar. Ama bunun dışında sırf Türkiye’ye düşmanlığını dile getirmek için yapanlar da var. OHAL artık Fransa’da yaşamın bir parçası… Peki Türkiye’de neden OHAL olmasın. Hele hele bu Cumhuriyet tarihinin en “light” OHAL uygulaması ise?