tag:gazetebirlik.com,2015:cid-88 YeniBirlik Gazetesi YeniBirlik Gazetesi 2024-03-28T11:00:54+03:00 İstanbul esnafına elektrik ücretsiz olacak https://gazetebirlik.com/haber/istanbul-esnafina-elektrik-ucretsiz-olacak-7311/

İstanbul’a yönelik vaatleriyle dikkat çeken bağımsız başkan adayı Hülya Kavuzlu seçime sayılı günler kala esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Mısır Çarşısı esnafını ziyaret ederek İstanbul için ‘Üreten İstanbul’ Programı kapsamında esnafların İBB tarafından destekleneceği projelerinden bahsederek geleceğe yönelik şehir kalkınmasına fayda sağlayacak yeniliklere değindi.

Esnaf ve emekliler ile de bir araya gelen Bağımsız İBB Başkan Adayı Hülya Kavuzlu, Esnafın temel gider kalemi olan enerjinin İBB tarafından karşılanacağı müjdesinin vererek, turizme yönelik yatırımların arttırılacağı, şehrin kültür, alışveriş ve inanca yönelik turizm hamlelerinin başta tarihi yarım ada olmak üzere tüm İstanbul’a yayılarak genişletileceği çalışmaların detaylarından bahsetti.

Kavuzlu'nun en dikkat çeken projeleri arasında, esnafa ücretsiz elektrik ve internet hizmeti sağlanması bulunuyor. "Üreten İstanbul" Programı kapsamında Güneş Enerji Santrali (İSTGES) projelerine de değinen Kavuzlu, Anadolu ve Avrupa yakasındaki Organize Sanayi Bölgelerine kurulacak santrallerin şehrin enerji ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacağını belirtti. Ayrıca, İSTGES kapsamında şehrin cadde ve yollarındaki elektrik direklerine güneş enerjisi sistemi kurularak enerji maliyetlerinin düşürüleceğini vurguladı.

‘’Ziyaretçiler Esnaflarımıza Bereketleri ile Gelecek’’

Üzerinde yüründüğünde enerji üreten Tekno Yollar Kaldırımlar aracılığıyla bölge esnafına ücretsiz elektrik sağlayacak olan projenin detaylarını esnaf ile paylaşan Kavuzlu ziyaretinde ev sahipliği yaparak kendisini ağırlayan Mısır Çarşısı Esnafları Yardımlaşma ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Hatice Bezal, Sevim Saatçi ve Kamil Özer’e teşekkür etti.

Tarihi Mısır Çarşısı Esnafının ve çarşı ziyaretçilerinin yoğun ilgisi ile karşılanan Kavuzlu’ya yabancı turistlerin de ilgisi bir hayli yoğundu. Kavuzlu bazı turistlerin öz çekim isteklerini de kırmadı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan adayı Bozdoğan'ın aracına silahlı saldırı https://gazetebirlik.com/haber/memleket-partisi-tarsus-belediye-baskan-adayi-bozdoganin-aracina-silahli-saldiri-4014/

Memleket Partisi'nden yapılan açıklamada, Tarsus Belediye Başkan adayı Ozan Bozdoğan’ın aracına silahlı saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

Açıklamada "Belediye Başkan Adayımızın sağlık durumu iyidir. Bu kurşunlar yalnızca Memleket Partisi’ne ve adayımıza değil, demokrasimize ve Tarsus halkının iradesine karşı sıkılmıştır. Bu alçakça saldırıyı yapanlar ve yaptıranlar derhal yakalanmalıdır. Saldırılarınıza, baskılarınıza ve alçaklığınıza asla boyun eğmeyeceğiz." denildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İnce: İleriyi gördüğümü bütün millet biliyor artık https://gazetebirlik.com/haber/ince-ileriyi-gordugumu-butun-millet-biliyor-artik-6749/

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, memleketi Yalova’da Belediye Başkan adayı Fatih Elönü’ne oy istedi.

İnce, AK Parti adaylarının emeklilereara vereceği vaadini eleştirerek "Sayın Erdoğan sen dipsiz kuyularda merdivensiz bıraktın emeklileri ve özellikle belediye başkan adaylarına, özellikle AK Parti’nin belediye başkan adaylarına sesleniyorum. Siz kimsiniz de ikide bir de açıklama yapıp emekliye 5 bin lira, emekliye 10 bin lira vereceğim diye konuşuyorsunuz, siz kimsiniz Allah aşkına? Cumhurbaşkanınız konuşsun siz niye konuşuyorsunuz? Asıl düzeltmesi gereken Cumhurbaşkanı değil mi bu işleri? Siz yapmayın demiyorum ama asıl sizin işiniz değil asıl parlamentonun işi bu, Cumhurbaşkanının işidir. Onun için bu saçma vaatlerinizi bırakın. Bunu hükümet yapmalı, Cumhurbaşkanı yapmalı ve ben emeklilerin birlikte hareket ederek Erdoğan’a bir bilet keseceklerini düşünüyorum." diye konuştu.

"İleriyi gördüğümü bütün millet biliyor artık." diyen İnce şöyle devam etti:

"Dolar 10 lira olacak dediğimde herkes bana gülmüştü. Sonra dolar 10 lira olunca bakın bu kafayla giderseniz dolar 30 lira olacak dedim. Yine gülmüşlerdi. Şimdi söylüyorum, bu kafayla gidersek dolar 60 lira olacak. Deprem bu memleketin beka meselesidir dediğimde ya yeter bu deprem de baydın, demişlerdi. Ben ama ısrarla Türkiye’nin beka meselesinin deprem olduğunu söylemiştim. Türkiye ile ilgili gelecekle ilgili tahminlerim, öngörülerimin çıktığını bütün millet biliyor zaten. Yani sokaklarda, Türkiye’de Kars’tan Edirne’ye Muharrem İnce haklıymış yazılarını görüyorum. Biz Memleket Partisi olarak geleceği konuşuyoruz. Geleceğimizi geri alacağız diyoruz. Tek başıma kalsam da bu doğruları söylemeye devam edeceğim."

İnce, Çankaya'da oyunu kullandıktan sonra Genel Merkeze geçeceğini belirtti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Akşener: Elimde imkan olsa siyasetçilere en az bir yıl esnaf gezmeyi şart koşarım https://gazetebirlik.com/haber/aksener-elimde-imkan-olsa-siyasetcilere-en-az-bir-yil-esnaf-gezmeyi-sart-kosarim-1322/

Meral Akşener İYİ Parti Isparta Belediye Başkanı Ahmet Tural’ın esnaf odası başkanlığı görevinde bulunduğunu vurguladığı konuşmasında; “Karşımda oturan Ahmet Tural, Esnaf Odası Başkanı. Ben 3 yıl boyunca gezdim ve o kadar çok şey öğrendim ki siyasete girecek kişilere elimde imkan olsa en az bir yıl esnaf gezmeyi ve adam gibi dinlemeyi kanun çıkarır, şart koşarım. O kadar çok bilgi edindim ki… Mesela 87 puan almış çocuğunun mülakatta elendiğini ama buna karşılık 73 puan almış arkadaşının atandığı bir mülakat sisteminden ağlayan gençler, ağlayan anne ve babalar gördüm. Ne mi öğrendim? Mesela bileniniz var mı bilmem eczanelerin veresiye defteri olduğunu öğrendim. Ağrı’da bir eczanede başladık ve şimdi gittiğim her yerde soruyorum. Eczanelerin veresiye defteri var bu ülkede.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti olarak seçimlere hür ve müstakil olarak ittifaksız girdiklerine dikkat çeken Akşener, “Bu ucube sistemin getirdiği tek adam sisteminden dolayı çok rahat bir hayat var. Mesela Isparta özelinden konuşalım. Birisi parmağını sallıyor, “Oy bölerseniz Ak Parti gelir.” Ya da öbürü parmağını sallıyor diyor ki; “Oyunuzu bölerseniz orada CHP gelir.” Ben de diyorum ki; “Oylarınızı toparlayın, getirin, Ahmet Tural gelsin.” Herkesle birlikte ikinci bir Demirel vakasını burada yaşayalım. Rahmetlinin izinden yol yürüyen bir kardeşimizi ve hiçbir siyasi parti mensubuna ayrımcılık yapmayan, Isparta’ya hizmet edecek olan, Isparta’nın derdi için gidip herhangi bir bakanın kapısının önüne sandalyeyi koyup o işi çözünceye kadar oradan kalkmayacak birisini seçin diyorum.” şeklinde konuştu.

Isparta’nın kalkınması ve istihdamın sağlanması için Isparta’ya yatırım yapılması gerektiğini de vurgulayan Meral Akşener; “Yolda gelirken il başkanıma sordum. Isparta'nın merkezinin hizmet sektörüyle meşgul olduğunu askerin ya da öğrencinin herhangi bir sebeple kenara çekilmesi halinde, covidde onu gördük; Isparta yandı, yıkıldı. Demek ki Isparta’nın parasının Ispartalı'ya harcanması ve Isparta’ya yatırım çekilmesi gerekiyor. Zengin iş adamlarına belediye olarak yardımcı olup buraya fabrikalar açmalarının sağlanması gerekiyor. İstihdam için gençlerimiz açısından buna ihtiyaç var.” dedi.

Meral Akşener konuşmasına şu sözlerle son verdi:

“Isparta’da trafik sorununu da çözecek Ahmet Tural. Ve bir şey istiyorum senden Ahmet Başkanım Isparta’yı bir turizm merkezi yapacaksın. Lavantayı kaçırdınız ama buna karşılık gül üzerinden, gül yağı üzerinden, gülcülük üzerinden kültür festivalleri gibi sanat festivalleri gibi pek çok konuyu hayata geçireceksin ki buradaki hizmet sektörü yeniden ayağa kalksın. Isparta’yı Türkiye'nin incisi, daha sonra da dünyanın incisi yapacaksın. Söz mü? Evet söz verdi.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Belçika'daki saldırılara kınama https://gazetebirlik.com/haber/ak-parti-sozcusu-celikten-belcikadaki-saldirilara-kinama-8473/

Ömer Çelik, süreçle ilgili  yasal takibin yapıldığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bölücü Terör Örgütü PKK yandaşlarının Belçika’daki vatandaşlarımıza yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Hadisede yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyoruz. İlgili kurumlarımız süreçle ilgili her türlü yasal takibi yapmaktadır."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Panaroma 1453 Tarih Müzesi https://gazetebirlik.com/haber/panaroma-1453-tarih-muzesi-2241/

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ, işletmesinde bulunan müzelerinde farklı deneyimlere kapılarını açmaya devam ediyor. İBB Kültür AŞ’nin müzelerinden Panorama 1453 Tarih Müzesi, “Sultan Mehmed’in Rüyası” adlı mapping gösterisiyle tarih ve teknolojiyi buluşturarak ziyaretçilerine İstanbul’un fetih anını yaşatırken, Ramazan ayına özel olarak çok anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü koleksiyonundan seçilmiş kutsal emanetlerin bir araya getirildiği Haremeyn – Kutsal Yolculuk Sergisi 27 Mart Çarşamba günü itibarıyla müzenin fuaye alanında kapılarını ziyaretçilere açtı.

 

Kutsal Emanetler ve İslam Kültürüne Dair Önemli Parçalar Sergide

Hz. Muhammed (S.A.V)’in saç ve sakalından günümüze ulaşan teller, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü arşivinde “lihye-i saâdet, lihye-i şerif, sakal-ı şerif” adı altında muhafaza edilmektedir. Her ne kadar bunlara genelde sakal (lihye) deniliyorsa da büyük bölümü saç telidir. Hz. Peygamber’in tıraşı sırasında kesilen saç ve sakal tellerini bazı sahâbîler alarak saklamıştır. Günümüze kadar ulaşan Sakal-ı şerifler dünyanın her bir tarafına yayılmış ve bulundukları mekânlar ziyaretçi akınına uğramıştır.

Sergide Sakal-ı Şerif ve Kabe-i Şerif iç örtüsü gibi önemli kutsal emanetlerle birlikte, İsmail Hakkı Efendi Hilye-i Şerifesi, Kazasker Mustafa İzzet Efendi Hilye-i Şerifesi, Mehmed Vefa Efendi Hilye-i Şerifesi gibi eserler de yer alacak. Ayrıca, hac yolculuğunun izlerini taşıyan orijinal kartpostallar ve gravürler de serginin dikkat çeken unsurları arasında bulunacak.

 

Hac Yolculuğunun İzleri Keşfedilecek

Geçmişte Rıhle-i Kebir, Sefer-i Saadet ya da Seyahatü’l-Kübra gibi isimlerle de adlandırılan hac yolculuğu ilk dönemlerinden 19. yüzyıl sonlarına kadar genellikle kervanlarla yapılmıştır. İslam inancı etrafında toplanmış değişik dilden ve ırktan yaya, at veya deve sırtında hayatlarının en büyük manevi arzusunu gerçekleştirme gayesiyle Mekke’ye doğru ilerleyen onbinlerin oluşturduğu bu kervanın en önemli kolu Osmanlı topraklarından, İstanbul’da hazırlanır ve yola koyulurdu. Haremeyn – Kutsal Yolculuk Sergisi’nde de İstanbul’dan ve farklı İslam beldelerinden başlayan bu yolculuğun izleri görülecek.

 

Ramazan ayı boyunca iftardan sahura T.C. vatandaşlarına ücretsiz olan Panorama 1453 Tarih Müzesi haftanın her günü ziyaret edilebilir. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Babacan: Canlı hayvan ithal eder hale geldik https://gazetebirlik.com/haber/babacan-canli-hayvan-ithal-eder-hale-geldik-6324/

Babacan, Gazze’de tam otuz bin sivil insanın bugüne kadar hayatını kaybettiğini belirterek, “Bunların üçte ikisi kadın veya çocuk. Yiyecek kuyruğunda bekleyen insanların üzerine bombalar yağdırıldı ve şu andaki iktidar bugüne kadar elle tutulur, somut, hiçbir adım atmadı, atamadı.” dedi.

Ülke nüfusunun Avrupa’nın şu andaki en büyük ve en genç nüfusu olduğunu söyleyen Babacan, “Avrupa'nın en büyük toprakları bizde, en büyük tarım arazileri bizde. Canlı hayvan ithal eder hale geldik. Et ithal ediyoruz et. Buğday ithal ediyoruz. Avrupa'nın en büyük tarım alanlarına sahibiz. Kendi ihtiyacımızı kendimiz karşılayacak tarım imkanlarımızı, maalesef şu andaki kötü yönetim sebebiyle kaybettik, kaybediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yeni ekonomi yönetimi de kuyuya atılan taşları çıkaramıyor”

Babacan, ülke ekonomisine ilişkin “‘Faiz indi daha da inecek, ben iş başında olduğum sürece yükselmez’ demiyor muydu? Yüzde 8,5’tu faizdi, tam yüzde 50’ye çıktı. Dokuz kere faiz arttırdılar. Yine de işe yaramayacak. Çünkü bu ülkenin başını öyle dertlere soktular ki, aynı kuyuya atılan taş gibi, yeni ekonomi yönetimi de o kuyuya atılan taşları çıkaramıyor. Güçleri yetmiyor.” şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İmamoğlu: AK Partililer bile bu kardeşinize oy verecek https://gazetebirlik.com/haber/imamoglu-ak-partililer-bile-bu-kardesinize-oy-verecek-1727/

İmamoğlu açıklamasında,  “Biz, İstanbul’a Ankara'dan gelen bu 17+1; yani Sayın Cumhurbaşkanı ve kabinesi + aday, onlara ne diyoruz biliyor musunuz” , “Sizi ağırladık, sizi misafir ettik. 2019’da sizi, 23 Haziran'da yanlış yaptığınız için, 806 bin kez misafir ettik. Şimdi ondan daha fazla sayıda misafir ediyoruz ve sizi Ankara'ya yolluyoruz. Nereye? İşinizin başına. Gidin; enflasyonu düşürün. Emekli maaşını arttırın. 3600 ek göstergeyi çıkarın. Peki, yetmez… ‘Mülakatı kaldıracağız’ dediniz, namus sözü verdiniz. Mülakatı kaldırın. Onları görevinin başına yollayacaksınız. AK Parti'ye oy vermiş, benim kıymetli hemşehrilerim de onlara, ‘İstanbul'a gelip, Ekrem İmamoğlu ile uğraşacağınıza, gidip ekonomiyi yerine getirin’ diyecek. AK Partili hemşehrilerim bile, onları kendine getirmek için, Ümraniye'de Aykut Erdoğdu Başkanıma, İstanbul’da da bu kardeşinize oy verecek göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

İlk dönemlerinde yaptıkları hizmetler ve sosyal yardımları özetleyen İmamoğlu, ikinci 5 yılda gerçekleştirecekleri vaatlerin bazılarını vatandaşlarla paylaştı. Ekrem İmamoğlu, İstanbul ve Türkiye’de yaşayan her vatandaşa eşit gözle baktıklarının altını çizdi.

İmamoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bizim tek derdimiz var; bir an önce bu yoksulluk, bu ülkenin üzerinden dağılsın, gitsin. Bir an önce biz, bu toplumun zenginliğini konuşalım; fakirliğini, yoksulluğunu değil. Parasını pul edenleri, günü geldiğinde milletimiz değerlendirecek. Ama önümüzde 31 Mart var. İstanbul'a 5 yıl çok nitelikli bir dönemi, yakışan bir dönemi ortaya koyan ekibe liderlik yaptım. Sevgili hemşehrilerim, 31 Mart'a kadar birileri Ankara'da toplanmış, gelmiş. Tam 17 kişi. Bunlar kabine. Hepsinin adı, kabine. Şimdi kabine, yani atanarak bakanlık görevine gelen insanlar devletine tabi, devletinin tariflediği görevi yapan insanlar. Doğru mu? Yani bu insanlar, örneğin; ekonomiyle ilgilenecek. Biri maliyeyle ilgilenecek, biri adaletle, biri şehircilikle, biri ulaştırmayla… Öyle değil mi? Ama o 17 kişiye -artı bir diyelim- Sayın Cumhurbaşkanı demiş ki, ‘Siz İstanbul'a gidin. Ben, oraya bir aday adadım ama, aday baş edemiyor. Siz, 17’niz bir olun, yetmez ben de gelirim, Ekrem’i alaşağı ederiz.’ Ben de diyorum ki, ‘İsterseniz 17+1 olun. Bir de adayınız var. Ama adayınıza ayıp ediyorsunuz. Adayınıza yanlış yapıyorsunuz. İstanbul'a toplanıp gelerek, adayınızı bence aşağı çekiyorsunuz. Olmaz. Yazık değil mi? Yazık, yazık. Bırakın, aday mücadelesini versin. Ama toplanıp, gelmişler.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Vekil devletler savaşı https://gazetebirlik.com/haber/vekil-devletler-savasi-8268/

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Göztepe’deki TBMM Türk Parlamenterler Birliği Filizi Köşk Sosyal Tesisi'nde aralarında Genel Yayın Yönetmenimiz Okan Sarıkaya'nın da olduğu medya kuruluşlarının yöneticileriyle iftar programında bir araya geldi, soruları yanıtladı.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Rusya'nın başkenti Moskova'daki terör saldırısının gündemde olduğunu anımsatarak, "Epeydir zaten diken üstünde olan, hatta çoktan çivisi çıkmış dünyanın nereye doğru gittiğine dair bize çok derin soru işaretleri çağrıştıran bir saldırıyla karşılaştık" ifadesini kullandı.

'İnşallah arkasındaki güçler bütünüyle ortaya çıkarılır'

Moskova'daki terör saldırısını bir kere daha lanetlediklerini dile getiren Kurtulmuş, "Terörden çok çekmiş bir milletin çocukları olarak, terörün her türlüsünün insanlığa düşmanlık olduğunu biliyoruz. Bu saldırının arkasında kim varsa büyük bir insanlık suçu işledikleri aşikardır. İnşallah terör saldırısının nedenleri ve arkasındaki güçler de bütünüyle ortaya çıkarılır" diye konuştu.

Numan Kurtulmuş, Moskova'daki terör saldırısıyla, uzunca süredir devam eden olayların yeni bir evreye gideceğinin anlaşıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Başbakan Yardımcısı iken bir basın toplantısında 'Üçüncü dünya savaşı çoktan başladı' diye bir açıklama yapmıştım. Gerçekten de önce vekalet savaşları üzerinden, arkasından ticaret savaşlarıyla, dünyadaki büyük güçler, güç mücadelelerini sadece kendi etki alanlarında değil, dünyanın her tarafına yayacakları yeni bir tür hibrit savaşlar dönemini başlattılar. Şimdi bunun sonuçlarını görüyoruz. Bundan en çok zarar gören ülkelerden birisi de biziz. Türkiye, hem DEAŞ hem PYD/YPG hem de PKK üzerinden bu vekalet savaşlarının ne manaya geldiğini, çok somut bir şekilde bilen bir ülkedir. Ne yazık ki artık 'vekil örgütler' bazı ülkeler tarafından 'uluslararası ilişkiler enstrümanı' haline dönüştürülmüştür. Bir kere daha görüyoruz ki burada kullanılan vekil örgüt üzerinden bir dizayn yapılmaya, yeni bir denge oluşturulmaya çalışılıyor. Eğer bu vekalet savaşlarına bir son verilemezse artık çok daha yüksek düzeyde, küresel bir savaşın da fitilini ateşlemeye müsait bir zemin oluşacağını görüyoruz."

"Vekil örgütler" devrinin de geride kaldığını, şimdi "vekil devletler" üzerinden uluslararası sistemin dizayn edilmeye çalışıldığını vurgulayan Kurtulmuş, "Ben şahsen İsrail'in Gazze'de yaptıklarıyla, Rusya-Ukrayna savaşı ile ortaya çıkan durumun aslında birbirine benzer bir nitelik arz ettiğini düşünüyorum. Burada da bazı ülkeler 'vekil ülkeler' olarak kullanılıyor, başka bir senaryonun parçası haline dönüştürülmeye çalışılıyor. Türkiye olarak başından itibaren bütün bu tehlikeleri gördüğümüz için; başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Rusya-Ukrayna krizinde aldığı inisiyatifler olmak üzere her iki meselenin çözümünün de insani diplomasi çerçevesinde gerçekleşeceğini uluslararası topluma gösterdik." değerlendirmesinde bulundu.

'DOLMABAHÇE'DE BARIŞA RAMAK KALMIŞTI'

Ukrayna-Rusya savaşını sadece iki ülke arasında bir savaş olarak görmediklerini dile getiren Kurtulmuş, başından itibaren bu savaşın, Rusya ile Batı arasında bir savaşa dönüşme potansiyeli taşıdığını, onun için de Rusya-Ukrayna savaşının bir an evvel sona erdirilmesi için gayret sarf ettiklerini kaydetti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolmabahçe'de Rusya ve Ukrayna arasında bir barış anlaşmasının imzalanmasına ramak kalmıştı. Her iki tarafın da kabul edeceği, adil, hakkaniyetli bir barışın yapılması mümkündü. Türkiye bunu gerçekten belli bir noktaya getirdi. Ama gördük ki bu savaşın bitmesini istemeyen bazı güçler, Dolmabahçe'de nihai bir anlaşmanın gerçekleşmesine engel oldular. Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimin sadece Karadeniz, Doğu Avrupa değil, belki çok daha geniş bir bölgeye yayılma potansiyeli taşıdığı ortadadır. Dolayısıyla bu krizin sonlandırılabilmesi için Türkiye'nin barışçıl inisiyatifi sonuna kadar kullanacağı, diplomasi masasında her iki ülke arasında barışın temin edilmesi için gayret sarf edeceği açıktır."

'ABD’NİN ÇEKİNSER KALMASI İYİ BİR HABER'

Şu anda Gazze'de süren katliamın sadece Gazze halkına karşı yapılan bir saldırı olmanın çok ötesinde, Netanyahu ve çetesi tarafından bölgesel bir savaşa dönüştürülme tehlikesi taşıdığını belirten Kurtulmuş, bu saldırıların daha büyük sonuçlara yol açmaması için bir an evvel sonlandırılması gerektiğini vurguladı.

- ABD’nin BMGK Gazze oylamasında çekinser kalması

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde, “Gazze'de acilen ateşkes sağlanması” yönünde kabul edilen karar tasarısına ABD’nin çekinser kalmasının iyi bir haber olduğunu da dile getiren Kurtulmuş, “Çünkü artık şunu görüyorlar. Netanyahu’yu sırtlarından atarak, ellerini temizleyerek buradan çıkmaları mümkün değil.  Çekinser kalarak, yeni bir barış imkânının, en azından ateşkes imkânının ortaya çıkması için bir adım atılmış oldu.” ifadesini kullandı. 

Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’deki saldırıları ile Rusya-Ukrayna savaşının belli açılardan benzerlik taşıdığını ve bu sorunların çözümünün şart olduğunu belirterek, “Her ikisi de hem bölgesel çatışmaların fitilini ateşleyebilecek bir potansiyel sahip hem de insanlığı yeni bir küresel savaşın eşiğine getirmiştir.” dedi.


TBMM’nin önünde iki büyük ödev:
YENİ ANAYASA VE İÇ TÜZÜK

Kurtulmuş, TBMM’nin önünde iki büyük ödevin bulunduğunu, bunlardan birisinin yeni bir anayasanın yapılması mecburiyeti olduğunu ifade etti. 

Yeni anayasa meselesinin, “Bu anayasadan artık çok bıktık, bu geride kaldı, bunun yerine yeni bir metin yazalım” konusu olmadığının altını çizen Kurtulmuş, şunları kaydetti:
“Aslında mesele, bir metin yazmak da değil; bunun ötesinde, 12 Eylül’ün getirmiş olduğu bu antidemokratik yapıdan, o ruhtan Türkiye'nin kurtulması... Hakikaten siviller eliyle yapılmış, parlamentoda yapılmış, demokrat, kuşatıcı bir anayasanın yapılması Türkiye için elzemdir. Bunun için gayret edeceğiz. 

Tabii hemen seçimden sonra, belki de anayasa sürecinden daha kolay sonuç alabileceğimiz bir süreç, Meclis’te yeni bir iç tüzüğün hazırlanmasıdır. Meclis Başkanlığı olarak; öncelikle daha rahat, daha kolay alan olduğu için iç tüzükten başlayarak Meclis’teki demokratik standartları yükseltecek, yasama kalitesini güçlendirecek, Meclis’in etkisini ve ağırlığını artıracak bir iç tüzüğü Meclis’te grubu bulunan partilerle görüşerek gündeme almayı, eş zamanlı olarak da anayasa çalışmalarını sürdürmeyi düşünüyoruz.”

Meclis’te altı siyasi parti grubu ve 14 siyasi partinin bulunduğunu aktaran Kurtulmuş, oy verenlerin yüzde 95’inin parlamentoda temsil edildiğini belirtti. 

Kurtulmuş, şu değerlendirmede bulundu:
“Parlamentoda iyi bir şekilde bu müzakereleri sürdürmeyi başarırsak bundan sonuç alabileceğimizi ümit ediyorum. Ben de şahsen seçimden sonraki dönemde yeni anayasa meselesini başta grubu bulunan siyasi partilerle görüşerek takip edeceğim. Bazı siyasi partilerin anayasa hazırlıkları var ama bütün siyasi partilerin bu süreçte yeni anayasaya ilişkin hazırlıklar yapmalarını bekliyorum.

Meclis Başkanı olarak akademinin, hukuk çevrelerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve yeni bir anayasa ihtiyacını hisseden, sözü olan herkesin sözünün dinleneceği ve bundan istifade edileceği bir anayasa yapım sürecini demokratik bir hassasiyetle başlatacağız. Ümit ediyorum ki ön yargısız bir şekilde Meclis’te grubu bulunan partiler ve diğer kanaat oluşturacak sivil toplum kesimleri bu sürece katkıda bulunur.”

Geçmişte yapılan çalışmalarda 64 madde üzerinde partilerin uzlaştığı bir metnin bulunduğunu da dile getiren Kurtulmuş, “Bugün tahmin ediyorum çok daha fazla maddede partilerin uzlaşmaları mümkündür. Burada esas olan şey, bu tartışmanın doğru zeminde ve doğru yöntemlerle sürdürülmesidir. Doğru zemin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. TBMM’nin inisiyatifinde, halkın ihtiyaçları neyse, hangi konular gündeme geliyorsa bunları ön yargısız bir şekilde tartışmaktır.” ifadelerine yer verdi.

Anayasa hazırlığının biraz uzun vakit alabileceğini dile getiren Kurtulmuş, Meclis yeni yasama dönemine başladığında anayasa tartışmalarının Meclis’te yapılabileceğine inandığını söyledi. 

"AVRUPA GENİŞLEMEK İSTİYORSA TÜRKİYE'Yİ DİKKATE ALMALI"

Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin hiçbir zaman doğrusal bir şekilde yürümediğini, hep inişli çıkışlı olduğunu belirten Kurtulmuş, ilişkilerin çok gergin olduğu zamanlardaki sorumlunun da hiçbir zaman Türkiye olmadığını vurguladı.

Avrupa Birliği'nin çok açık çifte standartlar uyguladığını; bunlardan birinin de tam üyelik sürecinde gösterdiği tavır olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Türkiye'nin bu konularda hiç taviz vermediğini, tam üyeliğin, karşılıklı müzakereler ile yürütülecek bir şey olduğunu söyledi. Şu anda esas tartışmanın, Türkiye-AB ilişkilerinin nasıl olacağından ziyade Avrupa'nın kendi içerisinde olduğunu dile getiren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Birinci tartışma, AB genişleyecek mi, daralacak mı? İkinci tartışma, AB, Amerika'nın boyunduruğu altında mı kalacak, daha bağımsız bir yol mu izleyecek? Üçüncü tartışma ise Alman inisiyatifi mi, Fransız inisiyatifi mi baskın olacak? İngilizler kendilerini dışarı çekerek tartışmaların biraz dışında konumlandılar. Benim şahsi kanaatim Avrupa Birliği Kırım'ın işgaline bir şey diyemeyerek zaten politik olarak birkaç adım geriye çekilmiştir. Şimdi NATO, aracılığıyla derlenip toparlanmaya çalışıyorlar. Bu süreç Avrupa'nın kendi iç tartışmalarını belirleyecektir. Avrupa genişlemek istiyorsa dikkate alacağı en önemli ülke Türkiye'dir. Türkiye çok kültürlülüğü, farklı fikirleri barındırabilme potansiyelini Avrupa'ya kazandırır."

Dünyanın geleceği için çok büyük tehlikelerden birisinin de Avrupa'da yükselen aşırı sağ, ırkçılık ve faşizm olduğunu belirten Kurtulmuş, bu tür politik kaymaların Avrupa'nın ana akım damarlarını zehirlediğini söyledi.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:
"Yabancı deyince tüyleri diken diken olan kayda değer bir kitle var. Bu kitlenin oyunu almak için ana akım siyasetçiler bile o dile yakın mesajlar vermektedir. Dolayısıyla bu kitlenin bakışında Türk, kötü bir şey… Üstüne son 10-15 yıldır devam eden İslamofobi artık aleni bir İslam düşmanlığına dönüşmüştür. Demokrasi, fikirlere saygı, dinlere, inançlara hürmet gibi AB'nin en temel tezleri, değerleri çiğnenmiştir. Bence Türkiye ile Avrupa ilişkilerini konuşurken önce Avrupa'nın bu durumunu müzakere etmek lazım. Biz bu sürecin başından itibaren hiç bu oyunu bozan olmadık. Yetmiş küsur yıl devam eden bir süreç. Türkiye buna razı olmaz. AB, eğer iyi bir gelecek tasarlayacaksa Türkiye'yle iyi ilişkiler kurmaya muhtaçtır. Bu anlamda hem AB’nin kurumsal yapısıyla hem de ikili olarak iyi ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Her gittiğimiz platformda yetkililerle görüşüyoruz, konuşuyoruz. Onlara da bu uyarılarımızı yapıyoruz. Yani orada da makul siyasetçiler, artan İslamofobi ve ırkçılığın ne büyük tehlike olduğunu görüyorlar."

'TÜRKİYE BARIŞ GÜCÜNDE YER ALIR'

Kurtulmuş, "Gazze'de ateşkese varılmasının ardından çok uluslu bir barış gücü oluşturulması durumunda Türkiye de barış gücü içinde yer almalı mı?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"İsrail'in fiilen uluslararası hukuka aykırı attığı bu adımları önleyecek bir mekanizma mutlaka kurulmak zorundadır. Barış gücü, en önemli tedbirlerden birisidir. Bizim garantör olmak dediğimiz şey bu. Türkiye'nin de içinde bulunduğu, tercihen bölge ülkelerinden bir barış gücü oluşturulabilirse İsrail bu kadar rahat adım atamaz. Biliyor ki dünyanın kılı kıpırdamayacak. Adam bombaları yağdırıyor, orayı uçuşa yasak bölge ilan et, bir tane İsrail uçağı kalksın bakalım. Dolayısıyla bunun uluslararası bir mekanizma içerisinde önlenmesi mümkündür. Türkiye'de böyle bir barış gücünde yer alır."
]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidiyor https://gazetebirlik.com/haber/cumhurbaskani-erdogan-abdye-gidiyor-5760/

Masada terörle mücadeleden Gazze'ye, savunma projelerinden  ekonomik ilişkilere kadar kritik başlıklar var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez ABD Başkanı Joe Biden'in resmi davetlisi olarak Washington'a gidiyor.

9 Mayıs'ta yapılması planan ziyarette iki lider Beyaz Saray'da birayaya gelecekler. Gündemde kritik başlıklar var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden'le uluslararası zirvelerde görüşmeler gerçekleştirmiş, son olarak geçtiğimiz Temmuz ayında Litvanya'da NATO zirvesinde bir bir araya gelmişlerdi. İki lider ilk kez Oval Ofis'te buluşacak.

İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye'nin onay vermesinin ardından iki ülke ilişkileri de ivme kazandı. MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD'ye giderek kritik görüşmeler gerçekleştirdi. Şimdi sırada liderlerin buluşması var.

MASADA KRİTİK BAŞLIKLAR VAR

Terörle mücadele, Gazze'deki son durum ve savunma alanındaki işbirlikleri masadaki kritik başlıklar olacak.

Cumhurbaşkanı, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının kalıcı olarak durması gerektiği mesajını ve iki devletli çözüm şartını bir kez daha yüz yüze Biden'a iletecek. F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin hızlanması da ele alınacak.

Suriye'nin kuzeyinde terörle mücadele, ABD'nin YPG'ye olan desteğinden duyulan rahatsızlık da gündeme gelecek konular arasında.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yerel Seçimler Türkiye Genelinde Seyahat Hareketliliğine Yol Açtı https://gazetebirlik.com/haber/yerel-secimler-turkiye-genelinde-seyahat-hareketliligine-yol-acti-7204/

Türkiye'de 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimler, ülke genelindeki seyahatlerde hareketliliği artırıyor. Bu hareketlilik, büyük ölçüde vatandaşların kayıtlı oldukları illere oy vermek amacıyla yaptıkları seyahatlerden kaynaklanıyor. 

 

Anlaşmalı olduğu yüzlerce otobüs operatörü, havayolu, feribot firması, araç kiralama ve otel rezervasyonu seçenekleriyle Türkiye’nin uçtan-uca hizmet sunan online seyahat biletleme uygulaması Obilet’in verilerine göre, 31 Mart seçimleri nedeniyle en yoğun seyahat hareketliliği Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri’nde görülüyor. 

 

Kayıtlı oldukları seçim bölgelerinden uzakta yaşayan vatandaşların, oy kullanmak için döndükleri illere bakıldığında en büyük artış otobüs ve uçakla seyahatlerde; Siirt, Ağrı, Batman Mardin, Muş, Kars, Giresun, Ordu, Rize ve Tokat illerinde gözlemlendi. Online bilet satışlarında geçen yıla göre en çok artış olan ilk 20 ilin yer aldığı bölgelere bakıldığında ise 8 ilin Doğu Anadolu Bölgesi’nde, 6 ilin Karadeniz Bölgesi’nde, 4 ilin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ve birer ilin de İç Anadolu ve Akdeniz Bölgeleri’nde olduğu görülüyor.

 

Vatandaşlar, uçak yolculuklarında aksilik yaşamamak için biletlerini önceden alıyor.

Yerel seçimlerde oy kullanacak vatandaşlar uçak biletlerini seçimden yaklaşık 2 hafta önce satın alırken, otobüs biletlerini ise çoğunlukla seçim haftasında satın alıyor. En çok bilet alınan yolculuk tarihi ise beklendiği gibi seçimden önceki son cuma günü olan 29 Mart.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
600 üye AK Parti'ye geçti https://gazetebirlik.com/haber/600-uye-ak-partiye-gecti-4154/

Üsküdar Demokrat Parti İlçe Başkanı Ferman Erşahin ve 600 üyesiyle birlikte topluca partilerinden istifa ederek AK Parti Üsküdar teşkilatına katıldılar. AK Parti'ye katılan 600 üyeye Üsküdar Belediyesi tarafından organize edilen iftar yemeğinde rozet takma töreni düzenlendi. 

Rozet takma törenine AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir, Demokrat Parti Üsküdar İlçe Başkanı Ferman Erşahin ve AK Parti'ye geçen üyeler katıldı. İftar yemeğiyle başlayan program, katılımcıların kürsü konuşmasıyla devam etti. Ayrıca programın sonunda AK Parti'ye geçen üyelere, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen rozetlerini taktı.

AK Parti'ye geçen yeni üyelere rozet takma töreninde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen," Demokrat Partisi Üsküdar İlçe Teşkilatı'ndaki görev yapan başta ilçe başkanımız ve ekibi olmak üzere arkadaşlarımızın AK Parti ailemize bir hoş geldiniz merasimi dolayısıyla da bir aradayız. Bu vesileyle başta başkanımız olmak üzere ekibine yol arkadaşlarına Demokrat Partisi'nin Üsküdar'daki üyelerine bu güzel kararlarından dolayı bu isabetli teşkilatından dolayı teşekkür ediyorum. Bu kararları hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Ferman Başkan ve ekibi olarak Üsküdar'da AK Parti ailemize gelerek gücümüze güç katmışlardır. Birliğimiz daha da pekişmiştir. Bu arkadaşlarımızla birlikte Üsküdar'da, İstanbul'da, Türkiye'de daha huzurlu ve başarılı bir şekilde yol yürüyeceğimiz inancımız tamdır, hayırlı olsun" diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
CHP'ye DEM tepkisi: Atatürk'ün böyle partisi mi olur? https://gazetebirlik.com/haber/chpye-dem-tepkisi-ataturkun-boyle-partisi-mi-olur-6594/

Mersin'de konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP'yi "Bir de muhalefet var evlere şenlik. 'Atatürk'ün partisiyim' diyor, Şeyh Sait'e hain diyemiyor, 'Atatürk'ün partisiyim' diyor her gün Dem'lenmekten geri durmuyor, böyle Atatürk'ün partisi mi olur? Atatürkçü bizleriz" sözleriyle eleştirdi.

İnce'nin gündeminde yerel seçimler, hedefinde CHP-DEM Parti ittifakı vardı. İki partinin bazı seçim bölgelerinde gizli ittifak yaptığını söyledi.

"6'lı masa boylarının ölçüsünü aldı"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 2023'teki Cumhurbaşkanı seçimlerini hatırlattı. 6'lı masayı eleştirdi.

İnce, "10 ay önce hep şunu söyleniyordu, 'Seçimleri alıyoruz. %60 ile kazanıyoruz, Muharrem İnce sen engel olma kenara çekil', 'Yapmayın, etmeyin böyle bir durum yok, %60 yok kandırıyorsunuz milleti' dediğimde bana baskı kuruyorlardı, tehditler yapıyorlardı. 'İyi çekiliyorum o zaman' dedim ki çekildim gördük boyunun ölçüsünü aldılar şimdi de aynı numarayı yapıyorlar" dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
'Kira sorununu çözeceğiz' https://gazetebirlik.com/haber/kira-sorununu-cozecegiz-9478/

Özel, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Gaziantep'te daha etkin olmayı hak ettiklerini söyledi.

Gaziantep'te çalışmalara devam edeceklerini belirten Özel, şöyle konuştu:

"Yıllar önce Gaziantep'e geldiğimde şunu söylemiştim. Bu Gaziantep bu CHP'nin bu günlerini hak etmiyor. Biz Gaziantep'e ayrı önem vermeliyiz. Şimdi seçim atmosferindeyiz. Bu parti Gaziantep'te hak ettiği yere gelene kadar Özgür Özel olarak elim Gaziantep'in üzerindedir, bunu hep beraber başaracağız. O heyecan, o umut bugün buradadır."

Gaziantep'te "Ramazan ayında miting olmaz, bu alan dolmaz, üzülürsünüz" eleştirisinde bulunanlara karşı miting alanının dolduğunu söyleyen Özel, şunları söyledi:

"Ben o kentteki yoldaşlarıma, o kentteki Atatürkçülere, Cumhuriyetçilere, vatanseverlere inanıyorum, Gaziantep'e gidiyorum dedim. Göreceksiniz her geçen gün daha kalabalık olacağız. Her geçen gün daha çok olacağız. En sonunda Gaziantep'i hak ettiği günlerine, geçmişteki gibi Cumhuriyetçilerin kalesi yapacağız. Bu süreçte büyük bir heyecan büyük bir umut dalgası var. Gaziantep'te seçime büyük iddia koyuyoruz."

Partisi için yerel seçimlerde destek isteyen Özel, emekli maaşlarını eleştirdi.

Emekli maaşlarında bir düşüşün yaşandığını anlatan Özel, şu ifadelere yer verdi:

"2018'de nohut dürüm 5 liraymış, şimdi 50 lira. Gaziantep'te meydan dolu, yoksulları ne yiyor nohut dürümü. 5 liralık nohut dürümü 6 senede 50 lira olmuş ve 10 kat artmış. Nasıl geçinilecek, en kötü evin kirası 10 bin. Emeklinin maaşı da 10 bin lira, eve girerse aç oturacak, karnını doyurursa sokakta yatacak."

Gazianteplilerden partisi için destek isteyen Özel, öğretmenlere de destek vereceklerini ifade etti.

Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bütün öğretmenlerimizin arkasındayız. CHP'li Belediyeler son 5 yılda 61 yurt yaptı. Gaziantep'te CHP'li belediyeler seçildikçe merkez belediyeleri aldıkça aynı İstanbul, Ankara, Mersin Adana belediyelerimiz gibi buralarda yurt yaparak öğrencilerin barınma sorununu çözeceğiz. Sosyal konut projeleriyle kira sorununu çözeceğiz."

Özel, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra CHP yönetimi olarak İslahiye ve Nurdağı'nda bulunduklarını sözlerine ekledi.

CHP Genel Başkanı Özel, konuşmasının ardından il ve ilçe adaylarını tanıttı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
'Emekli maaşlarıyla geçinmek imkansız' https://gazetebirlik.com/haber/emekli-maaslariyla-gecinmek-imkansiz-7609/

Seçim çalışmaları kapsamında kente gelen Akşener, Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Akşener, ziyaretlerinde partisinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Metin Ergun ile ilçe belediye başkan adaylarına destek istedi. Akşener, sokakta vatandaşlarla sohbet etti.

Dalaman'da Zafer Partili bir grup, Akşener'in otobüsle geçişi sırasında sırtını dönüp alkışlayarak Akşener'i protesto etti.

Ortaca ilçesinde konuşma yapan Akşener, vatandaşın fikirlerini söylemesi, eleştirisini, varsa kızgınlıklarını duymak için halkın arasında olmayı tercih ettiğini söyledi.

Yerel seçimde adaylarına oy istediğini belirten Akşener, "Büyükşehir adayımız ile ilçe adaylarımız bulundukları şehre hizmet edeceklerine, israf, hırsızlık yapmayacaklarına, halkı, gençleri düşüneceklerine kefilim." dedi.

Kendisine ziyaretlerinde emeklilerin durumunun sorulduğunu ifade eden Akşener, emekli maaşlarıyla geçinmenin imkansız olduğunu dile getirdi.

"Emeklilere seyyanen 10 bin lira para vereceksin. En düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine getireceksin." diyen Akşener şöyle konuştu:

"Meral hanım hiç ekonomi konuşmuyor, sadece emekli konuşuyor diyorlar. Yahu ekonominin esası emekli. Emeklilerimizin oylarına talibim. Tutun elimden güç verin bana. Görün haklarınızı nasıl söke söke alıyorum. Cumhuriyet'imizin 100. yılında 100 bin öğretmen ataması dedik. Öğretmenler atanmadı. 100 bin öğretmeni atayacaksın Sayın Erdoğan. Atamıyorsan bütün öğretmenlerin oylarına talibim. Görün nasıl atattırıyormuş. Söke söke o hakkınızı alacağım. Mülakatın kaldırılmasını sağlamak inşallah bana nasip olacak. Seçimleri aldığımız takdirde söylediklerimi iktidardan alacağım. Yanlış anlamayın iktidar hala devam ediyor ama görün muhalefet nasıl yapılırmış. Bir emekli ziyaret eden, onu konuşan genel başkan yok."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
31 Mart Yerel Seçimleri'nde sonuçları "son oya kadar sayma iradesi" belirleyecek https://gazetebirlik.com/haber/31-mart-yerel-secimlerinde-sonuclari-son-oya-kadar-sayma-iradesi-belirleyecek-5365/

Seçimlere 1 hafta kala çalışmalarını ve müşahit eğitimlerini hızlandıran Oy ve Ötesi Derneği bu sene diğer seçimlerden farklı olarak, edindiği tecrübeler doğrultusunda gücünü ve koordineli çalışma becerilerini en iyi örgütlenebildikleri illerde kullanma kararı aldı. Bu doğrultuda 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur Seçimleri'nde sandık başına gönüllü sayısının en fazla olduğu iller başta olmak üzere toplam 49 ilde sandık müşahitliği organizasyonu yapacak. Bu 49 il, 28 Mayıs'taki gönüllü sayısının yüzde 95'inin yer aldığı iller olarak değerlendirilebilir.

 
Seçimin sonuçlarını son oya kadar sayma iradesi belirleyecek
Oy ve Ötesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bilgiç, sandık müşahitliğinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Yerel seçimlerin dinamikleri genel seçimlerden oldukça farklı. Adayların çokluğu ve yerel dengelerin taşıdığı önem nedeniyle 31 Mart 2019'da olduğu gibi seçim yarışı 31 Mart 2024'te de de bazı bölgelerde çok çetin geçebilir. Milyonlarca seçmenin oy verdiği büyükşehirlerde dahi 2019 yerel seçimlerinde kazananı binlere varan oy farkının belirlediğini görmüştük. Son kamuoyu araştırmalarına baktığımızda büyükşehirlerden ilçelere kadar Türkiye'nin her yanında kazananları belirleyecek oy farkının binlerle ölçülebileceğini öngörüyoruz. Bu nedenle tüm seçmenlerin iradelerinin sandığa yansıması çok önemli olacak. Yarışın çetin geçeceği pek çok bölgede seçim sonuçlarını son oya kadar sayma iradesi belirleyecek.”  
 
Oy ve Ötesi olarak, insanların tercihleri ne olursa olsun, istedikleri sonucu almak üzere sandığa gitmesinin ve oy kullanmasının çok önemli olduğuna dikkat çekmek istediklerini belirten Bilgiç “Herkesi daha aktif vatandaş olmaya, demokratikleşme sürecine katkı sağlamaya ve sandıklara sahip çıkmaya davet ediyoruz. Hedefimiz 50 bin gönüllü ile 182 bin sandıktan veri elde ederek 53 milyon 525 bin oya sahip çıkmak” diye ekledi.]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İmamoğlu'ndan sandık güvenliği açıklaması https://gazetebirlik.com/haber/imamoglundan-sandik-guvenligi-aciklamasi-2179/

İmamoğlu açıklamasında, "2019 seçimleri, sandıklarda çok ve güçlü olmanın ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi. Şimdi aynı başarılı organizasyonu yineliyoruz. 31 Mart seçimlerinde her sandıkta bir fazla olmak için İstanbul Gönüllüleri sizi bekliyor." ifadesini kullandı.

 
]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı, sahurda gazetecilerle buluştu https://gazetebirlik.com/haber/tuzla-belediye-baskani-yazici-sahurda-gazetecilerle-bulustu-6321/

Tuzla Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen sahur programı, yazılı, görsel ve dijital medya çalışanlarını bir araya getirdi. Ramazan ayının ruhuna uygun sıcak bir ortamda geçen gecede, uzun süre birbirlerini göremeyen gazeteciler hasbihal ederek eski günlerini yad etti. Gazetecileri Tuzla'da ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade eden Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, basın mensuplarıyla tek tek ilgilenerek, “Geleneksel sahur soframızı onurlandırdınız, biz de bu durumdan büyük bir onur duyduk. Mesleğinizin, siyaset ve belediye yönetimi açısından önemini her zaman takdir ettim” ifadelerini kullandı.

“Sahur soframızı onurlandırdınız”

Sahur programına katıldıkları için teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Yazıcı, “Geleneksel sahur soframızı şereflendirdiniz, biz de bundan şeref duyduk. Basınımızın dördüncü kuvvet olarak etkisini tanımlamaya gerek yok. Belediye başkanlığım döneminde, siyaset hayatımın tamamında halkın bilgi alması sağlamak ve yaptıklarımızı halka anlatabilmek açısından mesleğinizin önemini bir siyasetçi, bir kardeşiniz, bir doktor, bir belediye başkanı olarak çok iyi biliyorum. Mesleğiniz, halkın özellikle belli dönemlerde bilgi sahibi olup, tercihlerini kullanması açısından da çok önem arz ediyor. O nedenle geleneksel olarak yapmış olduğumuz bu sahur programında halkımız için çok kıymetli olan siz değerli medya mensuplarını ağırlamaktan onur ve gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

“Tuzla tercihini benden yana kullanılırsa mutlu olacağım”

“Üstat Cemil Meriç’in dediği gibi medeniyet, insan şahsiyetine ve onun tercihlerine duyan saygıdır. Bunu gösterebilen insan da medeni insandır” diyen Başkan Yazıcı, bir hafta sonra Türkiye’de gerçekleşecek seçimlerle ilgili şöyle konuştu:

“Bir hafta sonra şehrimiz, ilçemiz ve ülkemizde yapılacak yerel seçimlerde vatandaşlarımız tercihler kullanılacak. Bu tercihleriyle şehirlerin de kaderi belirlenecek, politikalar şekillenecek, yerel anlayışlar ortaya konulacak. Tabi ki Tuzla’da tercih benden yana kullanılırsa mutlu olacağım. Ama şunun da altını çizmek istiyorum ki tercihler ne olursa olsun seçildikten sonra kollarımızı makas gibi açıp herkesi kucaklamak bizim en büyük görevimiz ve en önemli vazifemiz olacaktır. Ben bütün seçimler sonrasında kökeni, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun, yaşam tarzıyla, inançlarıyla, değerleri ile her insana saygı duymaya özen gösterdim. İnsanımız için hedef koyduğumuz yüksek kaliteli yaşam standardını sağlama sözümüzü de sizin vasıtanızla herkese iletiyorum. Ayrıca herkesi, bir hafta sonra yapılacak seçimler için sandığa davet ediyor ve seçimlerin bayram havasıyla geçmesini diliyorum.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, Tarsus'ta ziyaretlerini sürdürüyor https://gazetebirlik.com/haber/memleket-partisi-genel-baskani-ince-tarsusta-ziyaretlerini-surduruyor-5215/

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Memleket Partisi Mersin Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve Memleket Partisi Mersin Tarsus Belediye başkan adayı Ozan Bozdoğan ile birlikte Tarsus'ta düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Daha sonra İnce, Tarsus esnafını ziyaret etti ardından Tarsus Halk Buluşmasında Tarsus halkına seslendi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Bolat, Büyük İstanbul Mitingi'ne katıldı https://gazetebirlik.com/haber/bakan-bolat-buyuk-istanbul-mitingine-katildi-1718/

Bakan Bolat, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum ile gerçekleştirilen Büyük İstanbul Mitingi’ne katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un İstanbul'un birçok alanında yenilikler getirecek projelerini anlattığını belirten Bolat, "İstanbulluların yaşam kalitesini artıracak ve şehri geleceğe taşıyacak bu projelerle ve vatandaşlarımızın da teveccühü ile İstanbul dünya çapında bir marka şehir olma yolculuğuna 1 Nisan’da kaldığı yerden devam edecek. İstanbul'umuzu ve ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıma konusunda hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Tuzla'da Bingöl hemşehri buluşmasına katıldı https://gazetebirlik.com/haber/cumhurbaskani-yardimcisi-yilmaz-tuzlada-bingol-hemsehri-bulusmasina-katildi-1577/

Tuzla Belediyesi’nin düzenlediği Bingöl Hemşehri Buluşması’na katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tuzla Belediye Başkanı ile ilçeye yapılan yatırımlar hakkında hasbihal etti. Başkan Yazıcı da ziyaretlerinden ötürü kendilerine teşekkürlerini iletti.

“Tuzla'ya çok daha büyük hizmetler yapacağına da gönülden inanıyoruz”

Bir belediyenin temelde insanlara güzel bir yaşam, iyi bir iş ve yatırım ortamı sağlaması gerektiğini aktaran Yılmaz, Tuzla Belediyesinin ilçeye kazandırdığı projelere, şu ifadelerle dikkati çekti:

"Bütün bunları hiçbir bahaneye sığınmadan yaptı. 'Büyükşehir bana destek olmuyor, bana şunu yapmıyor, etmiyor' demedi, 'Olsun, ben kendi imkanlarımla, kaynaklarımı verimli kullanırım, çözüm getiririm' dedi ve bunu başardı. İnşallah önümüzdeki dönem büyükşehirde de Murat Kurum bakanımızla birlikte ilçe belediyesi, büyükşehir ve merkezi idare olarak büyükşehirde de merkezi idare olarak Tuzla'ya çok daha büyük hizmetler yapacağına da gönülden inanıyoruz."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Murat Kurum ile İstanbul'da yeni bir dönemi başlatacağız" https://gazetebirlik.com/haber/murat-kurum-ile-istanbulda-yeni-bir-donemi-baslatacagiz-7023/

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Atatürk Havalimanı'ndaki "Büyük İstanbul Mitingi"nde halka seslendi.

"1 Nisan'da İstanbul yeniden gerçek sahiplerine kavuşsun"

Bir hafta durmayacağız, gece gündüz demeden çok çalışacağız. Günlerdir gittiğim şehirlerde vatandaşlara söylüyorum: İstanbul'daki hemşehrilerinizi lütfen arayın ve 1 Nisan'da İstanbul yeniden gerçek sahiplerine kavuşsun. Bu kadim şehri bu CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmanız gerekiyor. Bir hafta boyunca çok çalışacağız, kapı kapı gezeceğiz. 

 

"Murat Kurum ile İstanbul'da yeni bir dönemi başlatacağız"

İstanbul'da Cumhurbaşkanlığında yüzde 48 destek verdiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Gönlümüz, aramızdaki muhabbetin seyrine uygun şekilde oranların daha artmasını umuyorum. Sağlam aday sağlam adam. Murat Kurum ile İstanbul'da yeni bir dönemi başlatacağız. İstanbul'u yeniden gerçek belediyecilikle buluşturacağız. Ramazan Bayramı gelmeden 31 Mart'ı Milli İrade Bayramı haline getireceğiz.

"İstanbul'un 5 senelik fetret devrine son vererek hizmet devrini tekrar başlatacağız"

Altyapısıyla, üstyapısıyla, insana dair tüm unsurlarıyla hizmete talibiz. İstanbul'da Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazırız, kararlıyız. İstanbul'un 5 senelik fetret devrine son vererek şehrimizde hizmet devrini tekrar başlatacağız, İstanbul'u donatacağız. Bu kardeşinizi İstanbul'a belediye başkanı yaptığınızda İstanbul'da çöp, çukur, çamur vardı.  Büyükşehriyle, ilçeleriyle İstanbul'un belediyecilik hizmetlerinde yeni bir dönemin kapılarını beraberce açacağız.

"İstanbul'da yapılan metroların tamamı bizim eserimizdir"

İmamoğlu ne yaptı: Yarı zamanlı mesai. İsraf sende. Akıllı belediyecilik diyor akılsız belediyecilik. İstanbul'da neler çektik neler. Yarı zamanlı mesaiyle bu şehre hizmet verilmez, bir şey yapılmaz. Utanmadan sıkılmadan metro yaptım diyor. İstanbul'da yapılan metroların tamamı bize aittir, bizim eserimizdir. Bizden sonra gelen arkadaşlarımız da eser ve hizmet siyasetini sürdürdü. Çalışan belediye başkanı arkadaşlarımızı da şükranla anıyorum. 

 

"İstanbul'da kaynak kıtlığı yok, beceri ve vizyon eksikliği var"

İstanbul son 5 senedir 1989-1994 dönemine dönmeye başladı. Yarısı kayakta, yarısı tatilde, yarısı seçim kampanyalarında genel başkanlarını devirmekle geçti. Kendini İstanbul'un sahibi zanneden, ne bu şehri, ne bu şehrin insanlarını hiç anlamamış olanlarla bir yere varılmaz. Eser ve hizmet namına zaten ortada elle tutulur hiçbir eser yok. Emekleri olmayan işleri sahiplenme işini bir kenara bırakacak olursak, geriye koskoca kayıp bir 5 yıl kalıyor. İstanbul'un temel sorunu imkan ve kaynak kıtlığı değil vizyon ve beceri eksikliğidir. Engelleniyoruz yalanına sığınıyorlar. Tüm belediyeler ne alıyorsa İstanbul'da fazlasıyla alıyor. 

"Kendilerine emanet edilen oyları kirlettiler"

Balya balya paralar bir yerlerden geliyor bir yerlere gidiyor. Şu ana kadar kimse bunun tutarlı, mantıklı bir izahını yapamadılar. Maşeri vicdanı tatmin eden bir açıklama duyamadık. Tüm bu rezilliklerle siyaset kirlendi. Kendilerine emanet edilen oyları kirlettiler, İstanbul'u kirlettiler. İstanbul'u bunların eline bırakmamak vicdan borcudur. İstanbul bir yol ayrımında bulunuyor. Bir tarafta "ben" diyenler var, diğer tarafta da "Sadece İstanbul" diyenler var. İstanbul'a hizmet için gereken adımı haftaya bugün atalım. 

 

"Kendimizi sürekli yeniliyor, ufkumuzu genişletiyoruz"

Bir tarafta deprem tehlikesi var, diğer tarafta depreme hazırlanmak için planı, projesi hazır olanlar var. 31 Mart'ta bu düğümü çözecek, İstanbul'u Türkiye Yüzyulı yürüyüşünü biz başlatacağız. Biz kusuru millette arayanlarda değiliz, biz milletimize kulak veriyoruz. Kendimizi sürekli yeniliyor, ufkumuzu genişletiyoruz. 

"Yaptığımız eserler bizim referansımızdır"

Yaptığımız eserler bizim referansımızdır. Girdiğimiz 17 seçimden zaferle çıkmamızda da bu referanslarımıza borçluyuz. Hiçbir zaman akıllanmadılar, kendilerini düzeltmediler. Biz asla kimsenin hayat tarzıyla ilgilenmedik, ayrımcılığın her çeşidini elimizin tersiyle ittik. Siyaseti rekabetin husumete dönüştürülmesine izin vermedik. Biz 1994'te bu şehrin emanetini devralırken hangi gayeyle hareket ediyorsak bugün de aynı prensiplere bağlıyız. 85 milyona aşkla hizmet ediyoruz. Bundan sonra da yolumuza aynı şekilde devam edeceğiz. İstanbul bu yaklaşımlarımızın, icraatlarımızın en yakın şahididir.

 

"21 yılda İstanbul'a 1 trilyon 650 milyar lira kamu yatırımı yaptık"

Her seçim kapanyasında olduğu gibi gittiğimiz her şehirde yaptığımız yatırımları özetleyerek bitiriyoruz. Ben 25 vilayete gittim, çalışacağız, koşacağız.  Şu anda karşımda 650 bin kişi var. Konu İstanbul olunca yaptığımız yatırımların listesi o kadar dolu ki anlatmaya günler yetmez. Geçtiğimiz 21 yılda İstanbul'a 1 trilyon 650 milyar lira kamu yatırımı yaptık. 

"Büyük İstanbul Tüneli ulaşımda ciddi rahatlama sağlayacak"

Metro için yeni bir çivi bile çakmayanlar, inşaat aşamasında aldıkları hatları da hala bitiremediler. Seçimlerden sonra büyükşehir belediyesi sorumluluğundaki metro projelerini şahsım, kabine, Murat Bey ve ekibi hep beraber hızlandıracağız.Şehircilikte, TOKİ vasıtasıyla 228 bin konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik, 23 bin 866 konutun yapımına devam ediyoruz. Sağlıkta, 18 bin 417 yatak kapasiteli hastaneleriyle birlikte 178 adet sağlık tesisini şehrimize ve dünyaya kazandırdık. Ulaştırmada, İstanbul'da 350 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini 794 kilometreye çıkardık. (Büyük İstanbul Tüneli) 11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayacak bu tünel, İstanbul'un ulaşımında ciddi rahatlama sağlayacaktır. Amacımız, İstanbul için hazırladığımız 1100 kilometrelik raylı sistem projelerinin tamamını hayata geçirmektir. 

 

Seyahat hızı 350 kilometreyi bulacak, süresi 80 dakika olacak Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'nin ihalesine bu yıl çıkıyoruz. Şehrimize, iktidarlarımız ve AK Parti belediyeciliği dönemlerinde 230 kilometre hafif raylı sistem ve metro hattı kazandırdık. Şehrimiz için önemli bir prestij projesi olan Haliç Yat Limanı ve Kompleksimizin ilk etabını önümüzdeki aylarda hizmete alıyoruz. Uzunluğu 120 kilometreyi bulan Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattının ihalesine bu yıl çıkıyoruz. Metro için yeni bir çivi bile çakmayanlar inşaat aşamasında aldıkları hatları da hala bitiremediler.

"İstanbul bir 5 sene daha kaybedemez"

İstanbul’un 5 sene daha kaybetmeye tahammülünün olmadığını izah edeceğiz, böylece kalbi ve oyu kazanılmadık hiçbir İstanbullu kardeşimizi bırakmayacağız. Önceki seçimlerde başka adaylara oy verip mevcut yönetimden rahatsız olan kardeşlerimize ulaşacağız. Şehrimizin 5 yılda yaşadığı irtifa kaybını anlatacağız. Hala kafası karışık, kararını verememiş varsa, eve gidince onları arayınız. Kırgınlık varsa gidereceğiz, kafasında soru işaretleri varsa cevap vereceğiz. Sandıklara sahip çıkmamız mühim. Oyunuzun ziyan ve heba olmasına izin vermeyeceğinize inanıyorum. 

Mitingden notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, AK Parti'ye katıldı.

Erdoğan, Pamukçu'nun rozetini mitinginde taktı.

Mitinge katılan sanatçı Cengiz Kurtoğlu mitingin başında bir şarkısını seslendirdi. Erdoğan, Kurtoğlu’na eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum ve ilçe belediye başkan adayları ile vatandaşları selamladı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin yeni Genel Başkanı, tıpkı selefi gibi darbe sever çıktı https://gazetebirlik.com/haber/cumhurbaskani-erdogan-chpnin-yeni-genel-baskani-tipki-selefi-gibi-darbe-sever-cikti-5674/

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Gelirken arkadaşlar dedi ki bugün Çankırı bir başka. Emniyetten arkadaşlar rakamı aldı, 45 bin. Yollardakiler hariç sadece meydan. Bin yıldır ocağımız, yurdumuz olan Selçuklu atalarımızın göz bebeği Çankırı’da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Bugüne kadar girdiğimiz tüm seçimlerde sizlerin güçlü desteğini, hayır duasını daima yanımızda hissettik. Çankırı bizi hiç yalnız bırakmadı, rekor oy oranlarıyla daima davamıza, mücadelemize sahip çıktı.

Çankırılı kardeşlerimiz vefalı olduklarını, sözlerine sadık olduklarını 14-18 Mayıs seçimlerinde bir kez daha gösterdi. Milletvekilliğinde ve Cumhurbaşkanlığında yüzde 78'e yaklaşan oy oranıyla Cumhur İttifakı'na destek vererek tarih yazdınız.

Bu oy oranıyla Türkiye'de bizlere en çok destek veren üçüncü il oldunuz. Milli iradenin şehri, vefanın ve dayanışmanın şehri, Türkiye Yüzyılı'nın yıldız şehri Çankırı'yı bu sonuçlardan dolayı tebrik ediyorum.

Ilgaz Dağı gibi yanımızda dimdik duran Çankırılı vatandaşlarıma en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Siz ne güzel insanlarsınız böyle. Rabbim hepinizden razı olsun. Hamdolsun Çankırı'ya bugüne kadar biz mahcup olmadık, yine olmayacağız. Şimdi kentsel dönüşüm bizden, TOKİ bizden, fabrikalar da Başkan Hüseyin Bey'den.

Sizlerin bu halini gördükten sonra Cumhurbaşkanı olarak sizlerin yanındayım. Çankırı'ya olan minnet borcumuzu daha fazla çalışarak, daha fazla ter dökerek, daha fazla eser ve proje üreterek ödeyeceğiz. Bunun için 31 Mart çok ama çok önemli. Sizlerden 31 Mart'ta bir kez daha destan yazmanızı bekliyorum.

Ülkemize ve milletimize hizmet için gece gündüz koşturuyoruz. Sadece Mart ayının başından beri doğudan batıya, kuzeyden güneye 23 farklı ilimizi ziyaret ettim.

Bu tür mitingler yaptım. Durmak yok, yola devam. Yabancı misafirlerimizin yanı sıra şehit ailelerinden sağlık personelimize, şoförlerimizden vakıf ve derneklerimize toplumumuzun her kesiminden insanımızla kucaklaştık, hasbihal ettik, iftar sevincini paylaştık.

Burada 45 bin kişi, Karabük'te de 40 bin kişi meydandaydı. Durmayacağız, yarın Ankara, Pazar günü İstanbul, muhteşem mitinglerimizi yapacağız. Şehirlerimize kazandırdığımız eserlerin ve yatırımların resmi açılışlarını gerçekleştirdik.

Telefon diplomasisiyle bölgemizdeki krizlere ve savaşlara çözüm yolları geliştirmeye gayret ettik. Şimdi ben Çankırı'dan bir şey istiyorum.

Ankara'daki Yarenleri, Çankırılıları, benim Çankırılı kardeşlerim tek tek telefonla arayacaklar ve Ankara'da da Turgut Altınok kardeşimizi kazandıracağız.

Mazlumlara el uzatmak, zalimlerin zulümlerine dur demek, Gazze başta olmak üzere kardeşlerimize yardımcı olmak için çalıştık, çalışıyoruz.

Deprem bölgesinde inşasını tamamladığımız 76 binden fazla konutun kuralarını çekerek depremzedelerimizi yeni yuvalarına yerleştirdik. Daha bunun gibi nice faaliyetle, nice hamleyle Türkiye'yi büyütmenin, Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmenin çabasındayız.

Bizim gündemimizde deprem bölgesi var, bizim gündemimizde dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimiz var, bizim gündemimizde aziz milletimizi layıkıyla temsil etmek var, bizim gündemimizde içinde bulunduğumuz asra Türk mührünü vurmak var, bizim gündemimizde ülkemizin ekonomisini güçlendirmek, ihracatını artırmak, tarımını, turizmini, sanayisini geliştirmek var, bizim gündemimizde Türkiye'yi dünyanın devlet ligine yükseltmek var.

Savunma sanayiinde her gün yeni bir başarıya imza atıyoruz. Bir dönem toplu iğne üretemezken, tabanca bile yapamıyorken bugün kendi gemimizi, tankımızı, füzemizi, savaş uçağımızı imal eder hale geldik. KAAN'ın göğe doğru süzülüşünü sizler de izlediniz değil mi? Uçak, teker kesince sizlerin de gözü doldu, göğsü kabardı mı?

Bizlere bu günleri gösteren Allah'a hamd olsun. Her türlü ambargoya rağmen beşinci nesil savaş uçağımız KAAN, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yapamaz dediler, yaptık, uçmaz dediler, uçurduk, önümüzde engel çıkardılar, hepsini tek tek aştık, ülkemizdeki müzmin muhalifler kalorifer peteği diyerek bu başarıyı küçümsemeye çalışsalar da KAAN savaş uçağımız dostlarımıza güven, düşmanlarımıza ise büyük korku saldı.

Asya'sından Avrupa'sına ve Amerika'sına bu teknolojiye sahip olmanın ne manaya geldiğini bilenler KAAN'ı çok yakından takip ediyorlar. İnşallah 2028 yılında KAAN'ı hava kuvvetlerimize teslim edeceğiz. Bu tarihten itibaren gök vatanımızı artık KAAN'la koruyacağız.

İnsansız hava araçlarımızın başarılarını artık cümle alem biliyor. Dünyanın 50'ye yakın ülkesinde TB2'ler, Akıncı'lar, Anka'lar, Aksungur'lar kullanılıyor. SİHA'lar, terörle mücadelemizde de bize kritik kabiliyetler kazandırıyor. Teröristler için artık hiçbir şey güvenli değil.

Sınırlarımızın 300-350 kilometre ötesinde teröristleri tespit ediyor, hiç ummadıkları bir anda etkisiz hale getiriyoruz. Devletimize kast etmenin, vatan evlatlarına saldırmanın bedelini hem de çok ağır bir şekilde bu katil sürülerine misliyle ödetiyoruz.

Donanmamızın amiral gemisi ANADOLU'dan, ardından daha büyük bir uçak gemisi yapmak için şu anda hazırlıklara başladık. Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar inşallah durmayacağız, yolumuzdan geri dönmeyeceğiz.

Çankırı'yla birlikte tüm Türkiye için canla başla çalışırken CHP'nin başını çektiği muhalefetin durumu ise gerçekten içler acısı. Ne millete hizmet etmek niyetindeler ne de bu yönde bir çabaları var. Vizyon, proje, ufuk, eser, icraat desen zaten hak getire.

Biz hizmet ve eser bırakıyoruz. Muhalefet, bavullarla, valizlerle, çantalarla taşınan balya balya paralar dışında elle tutulur hiçbir işleri yok. Dolarlar, çantalarda, bavullarda, Eurolar, çantalarda, bavullarda. Nereye kadar böyle gideceksiniz? 31 Mart'a kadar. 31 Mart'ta benim milletim sizi sandıklara gömecek.

Bir büroda 5-6 kişi toplanıp nereden gelip nereye gittiği belli olmayan şaibeli paralarla saatlerce kule yapıyorlar. Açıkla deyince de panikle bu sefer sağa sola saldırıyorlar.

Hatırlarsanız bunlar son seçim yenilgisinin ardından değişim diye bir şey başlatmışlardı. Güya kendilerini yenileyecek, faşist zihniyetlerini değiştirecek, milletle artık kavga etmeyeceklerdi. Sonuç tam fiyasko oldu. Genel başkanlık koltuğunda oturan kişi değişti ama CHP'nin cuntacı, darbeci, vesayetçi kodlarında zerre dönüşüm olmadı.

CHP'nin yeni Genel Başkanı, tıpkı selefi gibi darbe sever çıktı. Öyle ki televizyonda gülerek darbenin faziletlerinden bahsediyor. Neymiş, belli yaşın altındakiler milli iradeye kast ederse bu Türkiye için iyiymiş, doğruymuş, faydalıymış. Kafaya bak ya.

Bunların eski genel başkanının 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainlerin açtığı yoldan gittiği tankların arasından Bakırköy Belediyesi'ne gittiği akşamı hatırlıyorsunuz değil mi? Şimdi işte Bay Bay Kemal, Ankara'da bir daire tuttular, artık orada istirahat ediyor.

Bakınız çok açık ve net söylüyorum. Sözünün nereye gittiğini bilen, aklı başında demokrasiyi özümsemiş genel başkanlar böyle şeyler söylemez. Darbelerin bu ülkeye ödettiği faturalara vakıf siyasetçiler böyle cümleler kuramazlar.

Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde ekranlarda darbe güzellemesi yapan ana muhalefet partisi yöneticisine rastlayamazsınız. Ancak Türkiye'de, demokrasi konusunda mangalda kül bırakmayanlar sandıklarını umutlarını her kestiklerinde bu tür hezeyanlara sarılıyorlar. Buradan, milli iradenin kalesi Çankırı'dan Özgür efendiye şu gerçeği hatırlatmakta fayda görüyorum.

Türkiye'de darbeler dönemi açık ve net artık tamamen kapanmıştır. İktidara giden yolu vesayetçilerde arama devri sona ermiştir. Her kim milletin iradesine kast ederse karşısında bizi bulur, 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi genci yaşlısıyla, kadını erkeğiyle 85 milyonu bulur.

Siyasette değişim olacaksa bunun yolu darbe değil, sandıktır sandık. Sandık dışında başka yollara tevessül edenlerin akıbeti hüsran olacaktır. Özgür efendinin darbelerde acı çekenler, işkence görenler, hayatları kararanlar başta olmak üzere tüm Türkiye'ye bir özür borcu vardır.

Kendisi hiç vakit kaybetmeden çıkıp milletimizden, meclisimizden ve istismar ettiği gençlerimizden özür dilemelidir. Milletimiz ve uğruna bedeller ödediğimiz demokrasimiz adına biz bunun takipçisi olacağız. Vatandaşlarımızın da 31 Mart'ta bu darbe sever zihniyete hak ettiği dersi sandıkta vereceğine inanıyorum. Özellikle Çankırı'dan çok güçlü tepki bekliyorum.

Cumhuriyetimizin ilk asrını yeni geride bırakmışken halen millete ve milli iradeye düşman zihniyetle karşılaşmaktan inanın üzüntü duyuyoruz. Bunları kendi ihtiraslarıyla baş başa bırakıp biz işimize bakıyor, Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmanın mücadelesini veriyoruz.

Sizin hayır dualarınızı almaktan daha büyük bir bahtiyarlık olamaz. Bu anlayışla Çankırı'ya son 21 yılda güncel rakamlarla 55 milyar lira yatırım yaptık.

Eğitimde 777 adet yeni derslik kazandırdık. Çankırı Karatekin Üniversitesi'ni kurduk. Gençlik ve sporda 5 bin 633 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Toplam 32 adet spor tesisi inşa ettik. Çankırılı ihtiyaç sahiplerine toplam 1 milyar lira tutarında kaynak aktardık.

Sağlıkta şehrimize toplamda 480 yataklı 10 hastane dahil 26 sağlık tesisi kazandırdık. Toplam 400 yataklı Çankırı Merkez Devlet Hastanemizin inşaatına devam ediyoruz. Çankırı'da ihale, proje ve arsa tedarik olan 4 sağlık tesisimiz daha var.

TOKİ vasıtasıyla 4 bin 632 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. 1584 konutun yapımı sürüyor. Az önce de ifade ettiğim gibi yeni bir adım atıyoruz, inşallah TOKİ'yle millet bahçeleri, konutlar bunları yapıyoruz. Belediye başkanımızla da inşallah fabrikalarımızı yapıyoruz.

İktidara geldiğimizde il sınırları içerisinde atık su arıtma tesisi yoktu. Bugün 9 adet tesisle Çankırı'ya hizmet veriyoruz. Çankırı'da 8 millet bahçesi projemiz var. Orta ve Eldivan millet bahçelerinin yapımına devam ediyoruz.

Merkezde Karatekin Kızılırmak, Şabanözü'nde Yenimahalle, Yaylakent'te Cumhuriyet, Çerkeş'te Dere ve Ilgaz'da Gölpark millet bahçelerimizin de projelendirme çalışmalarına devam ediyoruz.

Ulaştırmada 18 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu toplamda 246 kilometreye çıkardık. Çankırı çevreyolunun da dahil olduğu Çankırı-Ankara Hududu Yolu, Ankara Hududu-Şabanözü Yolu, Orta-Şabanözü Yolu ve Kurşunlu-Korgun Yolu'nun yapımına devam ediyoruz.

Kastamonu-Çankırı yolundaki çalışmalarımız devam ediyor. 2 adet tek köprü, bir adet çift köprü, üç adet köprülü kavşak ve 15 Temmuz İstiklal Tüneli'ni tamamladık. Irmak-Karabük-Zonguldak hattı sinyalizasyon ve telekomünikasyon tesislerini yaparak modernize ettik. Bu hattı elektrikli hale getirmeyi planlıyoruz.

12 baraj, 7 içme suyu tesisi, 19 sulama tesisi, 4 gölet, 38 taşkın koruma yer altı depolama tesisi ve 2 hidroelektrik tesisi inşa ettik. Çankırı'nın içme suyu meselesini biz çözdük. Yapraklı-Sarıkaya Göleti'nin ihalesini Aralık 2023'te yaptık, inşaat çalışmalarına yakında başlıyoruz.

Son 21 yılda inşa ettiğimiz projelerle 293 bin dekar zirai araziyi sulamaya açarak çiftçilerimize yıllık 2,2 milyar lira zirai gelir artışı sağladık. Toplam 1 milyar 250 milyon lira yatırım tutarı olan Kızlar Yolu Barajı gövde inşaatı bitti, yeniden yerleşim süreci devam ediyor.

İnşallah bu süreci süratle sonuçlandırıp 3 ilimizin 143 bin dekar bereketli topraklarını suyla kavuşturacağız.

7 bin 280 hektar alanı suya kavuşturacak Koyunbaba Barajı sulamasının yapımına devam ediyoruz. Çankırılı çiftçilerimize 18 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği ve yatırım yaptık. İstihdamı desteklemek için Çankırılı işverenlerimize 1,2 milyar lirayı aşan prim teşviki verdik.

Şabanözü, Çerkeş, Yakınkent, Kurşunlu, Çavundur ve Orta'ya OSB kurduk. Yani Çankırı'ya 5 OSB, bir ar-ge merkezi, bir teknopark kurduk.

Enerjide Çankırı'ya Atkaracalar, Çardaklı, Çerkeş, Dodurga, Eldivan, Ilgaz, Kızılırmak, Korgun, Kurşunlu, Orta, Saçak, Şabanözü ve Yaylakent'e doğal gaz arzını sağladık."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Özdağ: Türk milleti ülkesinin işgal edilmesini istemiyor https://gazetebirlik.com/haber/ozdag-turk-milleti-ulkesinin-isgal-edilmesini-istemiyor-2488/

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, seçimlere az bir süre kaldığına dikkati çekerek, “Zafer Partisi Genel Merkez heyeti olarak, Türkiye'yi ilçe ilçe gezmeye devam ediyoruz. Gittiğimiz her yerde Zafer Partisi’nin nasıl yükseldiğini, Türk halkının desteğini nasıl güçlü bir şekilde aldığını memnuniyetle görüyoruz.” dedi.

Zafer Partisi’nin Türk milletinin gerçek taleplerini siyasete taşıyan bir parti olduğunu söyleyen Özdağ, “Türk milleti ülkesinin işgal edilmesini istemiyor. Ülkesine iktidar tarafından sorumsuzca sokulan 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına dönmesini istiyor. Türkiye'nin Türk milletinin vatanı olduğunu, dünyanın lunaparkı olmadığını düşünüyor. Türk milleti artık sığınmacılar için yılda 11 milyar dolar harcamak istemiyor. Rızkını diğer uluslarla paylaşmak istemiyor haklı olarak.” diye konuştu.

Özdağ, Denizli Belediyesi’nin uyuşturucuya karşı büyük bir mücadele başlatacağını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Denizli'yi uyuşturucunun pençesinden kurtarmak için Denizli’de gençlikle uyuşturucu arasında spor duvarını öreceğiz. Denizli’nin her mahallesinde basketbol, futbol sahası, voleybol sahası, kapalı spor alanları yapacağız. Atanamayan genç öğretmen kardeşlerimizi belediyede istihdam edeceğiz. Böylece Denizli gençliği aktif sporla uğraşacak ve uyuşturucu torbacılarının etki alanın dışına çıkacak.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Aktaş, gece döneri sahur programında gençlerle buluştu https://gazetebirlik.com/haber/baskan-aktas-gece-doneri-sahur-programinda-genclerle-bulustu-3415/

Sahur programında alanı dolduran gençlere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş gösterilen yoğun ilgi karşısında, ‘’Ben bu akşam anladım ki bundan sonra ramazanı beklemek yok, her ay bir defa gece döneri yapıyoruz.’’ dedi.

Büyükşehir belediye başkanlığı görevine geldiği günden beri gençler için her zaman yenilikler ve ayrıcalıklar ortaya koymaya çalıştığını ifade eden Başkan Aktaş, "Tam 16 tane gençlik merkezimiz var. Yeni dönemde 50’ye çıkaracağız. Biz 10 bin çocuğa burs veriyoruz bunu 2024 yılı Eylül ayında 16 bine çıkaracağız. Her şeyden önemli olan burada birlik ve beraberlik içerisinde olmamız. Şu kutlu şehirde yaşıyor olmak, Bursa’nın bir parçası olmak bizim için bir onurdur, şereftir." şeklinde konuştu.

Bursa Milletvekili Mustafa Varank, bir çağrıyla alanı dolduran ve Başkan Aktaş’ın sahur davetine katılıp bu heyecanı paylaşan gençlere teşekkür etti.

Bursa’nın bütün değerleriyle kadim bir şehir olduğunu belirten Varank, kültürü, sanatı, tarımı, turizmi, ekonomisi, sanayisi, sporu, müteşebbisleriyle Türkiye’nin örnek şehirlerinden birisi olduğunu ifade etti.

Spor tesislerinden, ana kucaklarına ve gençlik merkezlerine kadar birçok çalışmanın büyükşehir belediyesi tarafından yapıldığını hatırlatan Başkan Aktaş, bu dönemin ise kentsel dönüşüm dönemi olacağını söyledi. 

Başkan Aktaş, Hamitler ve Bağlarbaşı mahallelerini etkileyen çöplükten mağdur olduğunu ve bu çöplüğü kaldırmak için harekete geçtiklerini ifade etti.

Düzenlenen programların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank beraberindeki isimlerle birlikte, son olarak Tuna Gençlik Spor Kulübü’nün düzenlediği sahur programına katıldı. Tuna mahallesinde gerçekleştirilen sahur programında Tuna Gençlik Spor Kulübü üyeleri ve Tuna mahallesi sakinleriyle sahur sofrasında buluşan Başkan Aktaş, yeni dönem projelerinden bahsetti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İmamoğlu: Onların önceliği, İstanbul falan değil https://gazetebirlik.com/haber/imamoglu-onlarin-onceligi-istanbul-falan-degil-7961/

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, ülke olarak deprem ve kentsel dönüşüm konularında iyi bir sınav verilemediğine vurgu yaparak, Avcılar’da yaptığı konuşmada, “2019’dan bu yana omuz omuza, Turan Hançerli Başkanımla depremle mücadele, kentsel dönüşüm, imar planı süreciyle ilgili ciddi bir mücadele verdik. Biz, planlama  sürecinin birtakım engellemeler ya da çıkartılan sıkıntılara rağmen, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden çıkartarak hem büyükşehir belediyesinde hem Avcılar'da süreci toparladık.”

Firuzköy ve Yeşilkent'te devam eden dönüşümle alakalı süreçleri aktaran İmamoğlu, şöyle devam etti:

''Orada özellikle bir rezerv alan ürettik yaklaşık 3 bin konutluk. Mülkiyeti İBB’ye ait Yeşilkent’teki o alanda, Yeşilkent’in de dönüşümünü hızlandıracak ve birbirini destekleyecek bir üretim alanı oluşturduk, planlarını yaptık ve bakanlığa yolladık. Onların önceliği, İstanbul falan değil. Onların tek önceliği var: Birincisi para, ikincisi çıkar, üçüncüsü bir kişiye yaranmak.”

Ülkenin emeklisinin, 10 bin TL maaşla geçinemediğini dile getiren İmamoğlu açıklamasında, ''Bakın bu ülkede yoksulluk değil, açlık sorunu var. Bu insanlar…. Yahu gidin, işinizin başına oturun. Bu memleketin dış politikasıyla ilgilenin. Bu millet, size daha 10-11 ay önce oy verdi. Gidin enflasyonla, pahalılıkla, yoksullukla, işsizlikle mücadeleyle işinizi yapın.'' dedi.

“Bunlar, ihanete doymamış, ranta, haksız kazanca doymamış, milleti aldatmaya doymamışlar ve aynı şeye devam etmek istiyorlar'' diyen İmamoğlu, ''Kentsel dönüşüm diye İstanbul'u lüks konutlarla dolduranlardan… Bakırköy Ataköy sahillerine bakın. Zeytinburnu sahillerine bakın. Buraları ‘kentsel dönüşüm vitrini’ diye İstanbul'a yutturdular. İstanbul'u kurtaracak gerçek kentsel dönüşümün onların modeliyle de yapılması mümkün değil. Ancak bizim halkçı, insanını düşünen, insanının cebindeki paraya göz koyan değil, insanının bütçesiyle bu dönüşüm modelini var ederek, ev sahibi olmalarını sağlayan modelimizle yapılabilir.” şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Yavaş Seyranbağları'nda vatandaşlarla buluştu https://gazetebirlik.com/haber/baskan-yavas-seyranbaglarinda-vatandaslarla-bulustu-5386/

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Seyranbağları’nda Esat Pazar Yeri Özgürlük Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu.

"Televizyonlarda artık Mansur Yavaş belediyeciliği konuşuluyor"

Ankara'nın Seyranbağları ilçesinde vatandaşla bir araya gelen Mansur Yavaş belediyecilik serüveni hakkında şunları söyledi:

"Televizyonlarda Mansur Yavaş belediyeciliği konuşuluyor. Nedir Mansur Yavaş belediyeciliği? İçerisinde insan olmayan hiçbir projeye imza atmayan bir belediyecilik. Bizleri ‘Projesi yok’ diye eleştirenler, bizim yaptığımız projeleri kopyalayıp sanki ilk defa yapılıyormuş gibi anlatıyorlar. Kartlarla yardım yapacaklarını söylüyorlar. Biz göreve geldiğimizde ekonomi zaten kötüydü, üstüne pandemi geldi. İnsanlar evlerinden çıkamadı. Hemen devreye girdik. Ben diyorum ki yine bozuk ekonomi, emeklilere çok az zam verdi. Açlık sınırının altına kaldılar. Biz hemen devreye girdik. Onların aç kalmasına, üşümesine izin vermeyeceğiz dedik. İşte o belediye Ankara Büyükşehir Belediyesidir. İşte o belediye başkanı Mansur Yavaş’tır. Gerçek belediyecilik budur. Ben proje yapıyorum diyerek Çin’den beton plastik getirip proje yaptım demek değildir."

Eski dönemde Çankaya’da yaşanan sıkıntıları anlatan Yavaş, Önceden nasıl olsa oy vermiyorlar diye Çankaya’ya eski otobüs veriyorlardı ya da az otobüs veriyorlardı. İnşallah şimdi Hüseyin Başkan’ımla el ele vererek, gerçek belediyeciliğin ne olduğunu göstereceğiz. Projesi yok derken gerçek projenin ne olduğunu ve bu insanların sandığa gidip nasıl oy verdiğini göstereceğiz. Algı belediyeciliği yapıyor, Mansur Yavaş bir şey yapmıyor sadece seviyorlar diye oy veriyorlar diyenlere göstereceğiz” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü https://gazetebirlik.com/haber/cumhurbaskani-erdogan-rusya-devlet-baskani-putin-ile-gorustu-3914/

Görüşmede Moskova’da gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayın Putin’e duyduğu derin üzüntüyü ve taziye dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, masum insanları alçakça hedef alan menfur terör saldırısını en sert biçimde lanetledi ve Rusya halkına başsağlığı ve sabır dileklerini ifade etti. Erdoğan, saldırının bölgedeki krizlere bir an önce barışçıl şekilde son verilmesi ihtiyacını ortaya koyduğunu, Türkiye’nin terörün her türlüsü ile ayrımsız mücadele anlayışı içinde Rusya ile terörle mücadele alanında iş birliğini geliştirmeye hazır olduğunu belirtti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa'da https://gazetebirlik.com/haber/chp-genel-baskani-ozel-manisada-1388/

Özel, Manisa'da vatandaşlarla bir araya geldi. Özel yerel seçimleri Manisa'nın kazanacağına vurgu yaparak şunları söyledi:

"Manisa'da hemşehrilerimle hasret giderdim. "Manisa'da iddialıyız. Adaylarımız Manisa’yı ayağa kaldırmaya, bütün Türkiye’ye Manisa’yı tekrar tanıtmaya hazır. Bu seçimi Manisa kazanacak. Manisa İttifakı kazanacak!"

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İmamoğlu: Bu şehir, israf ve rant virüslerine karşı bağışıklık kazandı https://gazetebirlik.com/haber/imamoglu-bu-sehir-israf-ve-rant-viruslerine-karsi-bagisiklik-kazandi-2000/

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri halk buluşmasında konuştu. 17 bakanın İstanbul’a seçim çalışması yapmasını eleştiren İmamoğlu, “Toplanmışlar, Ankara'dan İstanbul'a gelmişler. Bütün bakanlar burada. Sanki Türkiye'nin dış ilişkilerle ilgili hiçbir sorunu yok. Dışişleri Bakanı burada. İçişleri Bakanı burada. Yetmez; Sağlık Bakanı burada. Daha da yetmez; Adalet Bakanı burada. Yahu hepiniz toplandınız, geldiniz. Hepiniz gelin, önemli değil. Ama adayınıza yazık, adayınıza. Bu kadar küçük düşürmeyin” dedi.

 

İmamoğlu, iktidar kanadının, tüm engellemelere rağmen iş üretmelerinin önüne geçemediğini vurgulayarak şunları dile getirdi:

“Yeter ki siz onlara izin vermeyin. Yeter ki siz, 31 Mart'ta israfçıları tarihe gömün. Yeter ki siz, rantçıları tarihe gömün. Bir daha ‘israf, rant’ diyen insanlar, İstanbul'da bir göreve gelemeyecekler. İstanbul'da, bir daha ihaneti gözünden okuduğunuz hiç kimseyi, bu şehirde yönetime getirmeyeceksiniz. Bu şehir artık bu virüslere karşı bağışıklık kazandı. 5 yıl boyunca bunu öğrendi. Dolayısıyla, bir avuç insana çalışana, asla oy vermeyin. Onlara oy vermemek yetmez. Oylarınızı, güçlerinizi birleştirin. Birleşe birleşe kazanacağız."

Yaklaşık 1 hafta sonra sandığa gidileceğini hatırlatan İmamoğlu, “Sandıktan çıkacak sonuç, hepimizin tabii ki başının üstüne. Biz, milletçe seçim sonuçlarını saygıyla karşılamayı biliriz. Öyle değil mi? sonuç ne olursa olsun, vatandaşlar olarak, birbirimize saygı gösteririz; öyle değil mi? Ama bu ülkede sonuçları beğenmediği zaman, seçimleri yok sayan bir anlayış var” dedi.

İmamoğlu konuşmasında, “Aynı zarftan dört pusula çıkarıp, sadece birini geçersiz sayan ve geçersiz gösteren o anlayışı hatırlıyoruz değil mi? Seçimi iptal ettirdi. Bununla yetinmedi ne yaptı? Bizi çalmakla suçladı. Sandık görevlilerini terörist ilan etti. ‘Hırsız’ dedi mi? İftira attı mı? Ama ne yaparlarsa yapsınlar, mahkemeden döndü, milletten döndü. Millet, onlara yalanlarının bedellerini ödetti mi? İşte hep söyledik; o iftiraları, yalanları söylemeyin. Onlar ne yaptılar? Yalanları söylediler, iftiraları attılar. Seçim bitti, 806 bin oy farkı yediler. Millet gereken cevabı verdi. Hiçbir şey yokmuş gibi seçimden sonra ne dedi; hatırlayın? ‘Siyaseten söyledik’ dediler. Birine siyaseten yalan söylenir mi? Birine siyaseten iftira atılır mı? Böyle bir şey olabilir mi” sözlerine yer verdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Duyanlara Duymayanlara" düeti https://gazetebirlik.com/haber/duyanlara-duymayanlara-dueti-624/

Vatandaşların alanı doldurmasının ardından saat 14.00 itibarıyla miting başladı.

İlk olarak AK Parti İstanbul Milletvekili ve besteci Yücel Arzen'in sahneye çıktığı mitingde, Ceyhun Çelikten, Uğur Işılak, Alişan ve Sinan Akçıl şarkılarını seslendirdi. Sanatçıların sahne aldığı sırada katılımcılar, miting alanında dev Türk bayrağı açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan helikopter, miting alanı üstünde tur attıktan sonra indi.

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, eşi Şengül Kurum ve çocuklarıyla platforma çıkıp vatandaşları selamladı.

Mitingde, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Murat Kurum birer konuşma yaptı.

Ardından platforma çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabaktepe ve Kurum ile MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim'i de sahneye davet ederek katılımcıları selamladı.

Erdoğan daha sonra, Yeniden Refah Partisinden istifa ederek AK Parti'ye katılan İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu'ya parti rozetini taktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hitabından önce sahneye çıkan sanatçı Cengiz Kurtoğlu'nun "Duyanlara Duymayanlara" isimli şarkısına eşlik etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yeniden Refahlı Suat Pamukçu AK Parti'ye katıldı https://gazetebirlik.com/haber/yeniden-refahli-suat-pamukcu-ak-partiye-katildi-2705/

Mayıs 2023 seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nden milletvekili seçilen Suat Pamukçu 20 Şubat’ta partisinden istifa etmişti.

Pamukçu bugün AK Parti'nin ‘Yeniden Büyük İstanbul Mitingi’ne katıldı. Kürsüye çıkan vekile rozetini Erdoğan taktı.

İki daha sonra sarıldı, ardından da partilileri selamladı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Zorlu: Bölücü ve ayrıştıran dil karşısında, Türk milletinin birliğinin savunucusu olacağız https://gazetebirlik.com/haber/zorlu-bolucu-ve-ayristiran-dil-karsisinda-turk-milletinin-birliginin-savunucusu-olacagiz-6871/

Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Genel Başkan Meral Akşener'in Nevruz nedeniyle yaptığı açıklamalar, PKK’ya terör örgütü diyemeyenlerin sinirini bozdu. Bu kez de DEM Milletvekili Pervin Buldan, 'Biz seninle hep ayrıydık. Sen hep Nevruz’dun, biz hep Nevruz’duk.' diyerek bu toprakların birleştirici gücünü bir kez daha hiçe saymış ve gerçek niyetlerini ortaya koymuştur. Kullandıkları bu dille, temsil ettiği partinin ayrışmacı politikasını yazılı olarak da bir kez daha ortaya koymuştur. Milletimizle bir kez daha paylaşmak isteriz ki, bu bölücü ve ayrıştıran dilin karşısında, Türk milletinin birliğinin savunucusu olmaya devam edeceğiz.''

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Altay: Konya'ya 52 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik https://gazetebirlik.com/haber/baskan-altay-konyaya-52-milyar-liralik-yatirim-gerceklestirdik-5997/

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesaplarından canlı yayın yaparak Konyalılara seslendi.

Yoğun günlerden geçtiklerini, Konya’nın 28 taşra ve 3 merkez ilçesinde yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını anımsatan Başkan Altay, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Konya’ya 52 milyar yatırım gerçekleştirdik. Sadece tarım ve üreticilerimizi desteklemek için 492 milyon liralık kaynak ayırdık. Şehrimizin yeni caddeler, mahalle yolları kazanması adına 5 yılda 9 milyar 169 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Başkan Altay Abdülhamid Caddesi, Necmettin Erbakan Caddesi, İsmail Ketenci, Celaleddin Karatay, Kazakistan ve Karabağ caddelerini tamamladıklarını hatırlatarak, bu dönem özellikle ulaşımda yapmış oldukları yatırımların şehir merkezinde araç trafiği açısından önemli çözüm ve farkındalık oluşturduğuna vurgu yaptı.

Şehir merkezinde 4 köprülü kavşağı da tamamlamak için çaba sarf ettiklerinin altını çizen Başkan Altay, toplam 1.5 milyar liraya mal olan köprülü kavşak yatırımıyla Konya ulaşım akslarını güçlendirmek için yoğun çaba içerisinde olduklarını kaydetti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Büyükkılıç, Sarıoğlan'da vatandaşlarla bir araya geldi https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukkilic-sarioglanda-vatandaslarla-bir-araya-geldi-9222/

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sarıoğlan’da vatandaşlara hitap ederek, “Biz hizmet ve eser belediyeciliği diyoruz, gece, gündüz demeden çalışırız” dedi.

Eser ve hizmet belediyeciliği yaptıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, “Ne gerekiyorsa, yaptık, yaparız. Herkesin özlemle beklediği doğalgazımız Çiftlik’imize gelmiş, ana caddemizi nasıl yaptıysak, ara yolları da çiçek gibi yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Allah’ın izniyle hizmete devam diyeceğiz. Biz hizmet ve eser belediyeciliği diyoruz, gece, gündüz demeden çalışırız. Biz ayrıştırmayız, ötekileştirmeyiz, her birini bağrına basarız” diye konuştu.

“Üretenin hizmetkarıyım, üreteni sırtımda taşırım”

Başkan Büyükkılıç, üretenin hizmetkarı olacağının altını çizerek, “Sarıoğlan’ımızın tüm beldelerini, mahallelerini bağrına basıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem gaz gelmeyen yerlere gazlarımızı getirmeye devam edeceğiz, planlarımız devam ediyor. Belediyecilik bizim işimiz, tecrübe burada, ustalık dönemi Memduh başkanda, öyleyse, el ele, gönül gönle Kayseri’mizi ihya edeceğiz, taşramızı da asla ihmal etmeyeceğiz. Üretenin hizmetkarıyım, üreteni sırtımda taşırım, gerek hayvancılık gerek tarım konusunda ne gerekiyorsa destek veririz” ifadelerini kullandı.

  

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Akşener: "Suriyeliler'e para var da emeklilere mi yok!" https://gazetebirlik.com/haber/aksener-suriyelilere-para-var-da-emeklilere-mi-yok-4492/

Akşener, emeklilere bayram ikramiyesi olarak 7 bin lira verilmesini, emekli maaşlarına 11 bin lira seyyanen zam yapılmasını ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini istedi.

Akeşener, bu çağrıya karşılık "Bütçe uygun değil" söylemini eleştirdi. Akşener, "Yandaşlarınızın vergilerini silerken para var da emekliye gelince mi yok? Suriyelilere para var da emekliye gelince mi yok?" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı, Kütahya Belediye Başkanı Adayı Ahmet Tekdemir için oy istedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
CHP Genel Başkanı Özel: Emeklilerin hakkını almak için geldim https://gazetebirlik.com/haber/chp-genel-baskani-ozel-emeklilerin-hakkini-almak-icin-geldim-5061/

CHP Genel Başkanı Özel, İzmir Aliağa'da vatandaşlarla bir araya gelerek "Ben buraya kışkırtmaksa kışkırtmak, ayağa kaldırmaksa ayağa kaldırmak ama eninde sonunda emeklilerin hakkını almak için geldim." ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Yavaş, Kahramankazanlılarla iftarda buluştu https://gazetebirlik.com/haber/baskan-yavas-kahramankazanlilarla-iftarda-bulustu-8036/

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçildikten sonra rozetini çıkarıp kimseyi ayırmadan, herkesi kucaklayarak çalıştıklarını ifade ederek, “Asli görevimiz hemşerilerimizin her türlü derdiyle ilgilenmek” dedi.

Belediyeciliğin sadece asfalt ve kaldırımdan ibaret olmadığını vurgulayan Başkan Yavaş, “Bunu fen işleri yapıyor zaten. Mesele açta açıkta kimse var mı? Kim ‘Benim yanımda kimse yok mu?’ derse onun yanında yer almaktır. Elazığ'da deprem oldu, oradaydık. Karadeniz'de sel oldu, oradaydık. Antalya'da yangın oldu, oradaydık. En son 6 Şubat depreminde de her yere yetiştik. Pandemi döneminde herkes evinden çıkamazken, acaba bu insanlar evinde ne yiyecek, bizim derdimiz oldu” ifadelerini kullandı.

“Siz önce kendi hesaplarınızı açıklayın”

Başkan Yavaş, rakiplerinin Belediye battı’ iddialarına yönelik, “Siz önce bir kendi hesaplarınızı açıklayın. Türkiye'de sadece biziz. 2019’da aldığımızda belediyenin mali durumu nedir, 2023 yılının sonunda nedir? 1 milyar 858 milyon dolar belediyenin borcunu azalttık. Bunun yanında Çayyolu Metrosu’na 5.75 milyar lira para kesildi. Bunlar sizin paranızdı” açıklamasında bulundu.

“Çeşitli yaptığımız çalışmalar nedeniyle Ankara'nın gönlüne girdiğimi biliyorum” diyen Başkan Yavaş, “Televizyonlarda artık Ankara konuşulmuyor. Ankara'da kim kazanacak diye bir problem kalmadı. Allah'ın izniyle rekor oyla kazanacağız. Ancak benim istediğim şu, bizi topal bırakmayın. Demokrasiye inanmıyorlar. Sizlerin verdiği oyları yok sayıyorlar. Bunlar topal ördek diye mecliste engellemeler yapıyorlar” diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
CHP Genel Başkanı Özel, İzmir'de https://gazetebirlik.com/haber/chp-genel-baskani-ozel-izmirde-2183/

CHP Genel Başkanı Özel, İzmir Foça'da vatandaşlarla bir araya geldi.

Özel, yaptığı konuşmada "Bu seçim pahalılıktan bıkmış, bıçak kemiğe dayanmış, yoksullaştırılmış milyonların hükümete isyan seçimi..." ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un temel sorunu vizyon ve beceri eksikliğidir https://gazetebirlik.com/haber/cumhurbaskani-erdogan-istanbulun-temel-sorunu-vizyon-ve-beceri-eksikligidir-7042/

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Sevgili İstanbullular, kıymetli hanımefendiler, geleceğimizin teminatı değerli gençler, aziz kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla hürmetle muhabbetle selamlıyorum.

Bu İstanbul ki efendimizin müjdelediği bu fetih için 8 asır boyunca milletlerin fatihlerin kumandanların rüyasına giren şehirdir. Ama bu şehri bu CHP zulmünden 31 Mart’ta kurtarmamız gerekiyor.

Bir hafta durmayacağız gece gündüz demeden çok çalışacağız. Anadolu’da gittiğim her yerde söylüyorum İstanbul’daki hemşehrilerinizi lütfen arayın ve inşallah 1 Nisan’da İstanbul yeniden sahiplerine kavuşsun.

Bugün burada coşkun akan ırmak misali yatağına sığmayan bir İstanbul görüyorum. Bugün burada 31 Mart’ta şehrine sahip çıkmaya hazırlanan İstanbullu kardeşlerimi görüyorum. Her anı başlı başına bir şiir olan bu güzel şehirde bugün bir kez daha sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Öncelikle İstanbul’a ve İstanbullulara teşekkürümü ifade etmek istiyorum. Geçtiğimiz yıl yapılan 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakına milletvekilliğinde yüzde 46,5 yakın Cumhurbaşkanlığında yüzde 48’e yakın destek verdiğiniz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah 31 Mart’ta İstanbul’u muradına kavuşturarak yüksek oran hedefimize de ulaşacağız. Murat Kurumla yeni bir dönemi başlatacağız.

İnşallah sizlerle birlikte ramazanın bayramı gelmeden 31 Mart’ı milli iradenin bayramı haline getireceğiz. Büyükşehriyle ilçeleriyle İstanbul’un belediyecilik hizmetlerinde yeni bir dönemin kapılarını beraberce açacağız. İstanbul’un 5 yıllık fetret devrine son vererek şehrimizde eser ve hizmet siyasetini inşallah tekrar başlatacağız. 31 Mart seçimlerinin aziz istanbulla birlikte tüm vilayetlerimiz tüm vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Sevgili İstanbullular bu kardeşinizi İstanbul’a belediye başkanı yaptığınız zaman İstanbul’un hali neydi? Çöp, çukur, çamur. CHP demek bu. Peki bu Ekrem denen arkadaş burada göreve başladıktan sonra ne değişti? Yine çöp, çukur, yarı zamanlı mesai bunu yaptı. Şimdi de bakıyorsunuz israftan bahsediyor, sen her şeyi israf olarak yaptın. Şu İstanbul’da neler çekmedik. Şimdi bütün bu değişimi devranı Allah’ın izni ile değişmeye var mıyız? Durmuyoruz yakın markajla çalışacağız çok koşacağız çok çalışacağız ve yeniden İstanbul muradını gerçekleştireceğiz.

İstanbul öyle bir şehirdir ki buraya sahip olunamaz. Haliç’i bütün çamur deryasından bu kardeşiniz kurtardı. Oradan 9,5 kilometre Alibeyköy’deki taş ocağına o çamuru, pisliği biz aktardık. Ve şimdi orada oyun parkları var. Buraya ancak hizmet edilerek layık olunmaya çalışılır.

Kendini İstanbul’un sahibi zanneden ne bu şehri ne de bu şehrin insanlarını hiç anlamamış olanlarla bir yere varılmaz. Hamt olsun biz belediye başkanlığımızla başbakanlığımızla cumhurbaşkanlığımızla 30 yıldır bu şehrin emrindeyiz. İstanbullu kardeşlerimizin hizmetkarıyız. Yarım asrı bulan siyasi hayatımızda bu şehri düşünmediğimiz onun ne yapabileceğimizin sancısını çekmediğimiz tek bir günümüz yoktur.

Sıkılmadan utanmadan metro yaptım diyor. İstanbul’daki mevcut metroların tamamı bize aittir. Bunları biz yaptık. Bizden sonra gelen arkadaşlarımızda aynı vizyonla aynı heyecanla eser ve hizmet siyasetini sürdürdü.

İstanbul son 5 senedir yeniden 1989-1994 dönemine dönme emareleri göstermeye başladı. Eser ve hizmet namına zaten elle tutulur hiçbir eser yok. Emekleri olmayan işleri sahiplenmelerini bir kenara bırakırsak geriye koskoca kayıp 5 yıl kalıyor.

İstanbul’un temel sorunu kaynak kıtlığı değil, vizyon ve beceri eksikliğidir. Bununla yüzleşmek yerine kabahatlerini örtmek için bir de engelleniyoruz yalanına sarılıyor. Bunların hepsi belgelidir. Engellenme diye bir şey yok tüm belediyeler ne alıyorsa İstanbul fazlasıyla bunu almıştır. Son 5 yılda 5 katına çıkartılan belediye borçlarıyla gelen kaynak şahsi ihtiraslara hizmet edecek işlere harcanırsa elbette oradan eser çıkmaz. Bu şehir 30 yıl geriye gitti. Sizler de görüyorsunuz balya balya, bavul bavul paralar bir yerlerden geliyor bir yerlere gidiyor. Hatırlamıyorum unuttum diyerek kimse bu görüntülerin mantıklı, makul, tutarlı bir izahını yapamadı. Partiye bina alınmasından vergi kaçırmaya pek çok şey söylendi ama hala bir açıklama duyamadık.

Bakınız bugün İstanbul bir yol ayrımında bulunuyor. Bir tarafta sadece ben diyenler var diğer tarafta sadece İstanbul diyenler var.

Bir tarafta yaklaşan deprem tehlikesini umursamayanlar var diğer tarafta İstanbul’u depreme hazırlamak için programı projesi hazır olanlar var. Bir tarafta şehrin trafiğini rahatlatmak için kılını kımıldatmayanlar var diğer tarafta metrosundan tüneline tüm ulaşım projelerini seferber edenler var. 31 Mart’ta bu düğümü çözecek ve İstanbul’un Türkiye Yüzyılı yürüyüşünü biz başlatacağız.

Biz muhalefet gibi yanlışı kusuru kabahati millette arayanlardan değiliz. Biz eksiğini ve hatasını asla inkar etmeyen bir ekibiz. Milletimize kulak veriyoruz. Sizlerden gelen geri dönüşlere göre kendimizi sürekli yeniliyor ufkumuzu genişletiyoruz.

İstanbulla birlikte diğer 80 vilayetimize kazandırdığımız eserler bizim referansımızdır. Hak ve özgürlükler alanında hayata geçirdiğimiz tarihi reformlar bizim referansımızdır. Demokrasimizi vesayetin suntasından kurtararak güçlendirmemiz bizim referansımızdır. Dünyadaki tüm mazlumların umudu haline gelen bir Türkiye gerçeği bizim referansımızdır. Girdiğimiz 17 seçimin hepsinden zaferle çıkmamızı da aynı şekilde bu referanslarımıza borçluyuz.

Onlar ne derse desin biz asla istismar siyaseti yapmadık, kimlik siyaseti gütmedik. Kimsenin meşrebiyle kökeniyle hayat tarzı ile ilgilenmedik. Sandıkta hangi partiye oy verdiğine bakmadık bunun çetelesini tutmadık. Belediyelerimizin ve kamu kurumlarının kapılarını Türkiye’ye vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese açık tuttuk. Kazanma değil sadece kaybettirme şantajıyla siyaset yapma fırsatçılığına hiç dönüp bakmadık. Biz 1994’te bu şehrin emanetini devralırken neredeysek 2002’de Türkiye’yi yönetme sorumluluğunu üstlenirken hangi gayeyle hareket ediyorsak bugün de aynı prensiplere bağlıyız. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz.

Şu anda karşımda 650 bin kişi var. Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık bugün ise 650 bin kişi ama durmuyoruz.

Geçtiğimiz 21 yılda İstanbul’a 1 trilyon 650 milyar tl tutarında kamu yatırımı yaptık. Her bakanlığımızın kendi sorumluluk alanındaki projeleriyle bu dünya şehrini konumuna ve iddiasına uygun altyapılara ve üstyapılara kavuşturduk. Ama bizden sonra bu Bay Ekrem göreve geldi yine ortalık rezalet. Önümüzdeki dönemde İstanbul’un önceliklerinin en başında deprem hazırlıkları olduğunu görüyoruz. Hükümet olarak zaten bunu yapıyoruz. Büyükşehir belediyesinde de Murat kardeşimizin göreve gelmesiyle birlikte inşallah işin eksik kalan ayağı da tamamlanacaktır.

31 marttan sonra bunlara büyükşehir ve ilçe belediyelerimizde çok daha fazlasını ekleyeceğiz. Bunun için kalan 6 günü çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Hiçbir İstanbullu kardeşimizi bırakmayacağız. İstanbul’un bir 5 sene daha kaybetmeye tahammülü yok.

Şu an zulüm gören katliama uğrayan zulüm çeken feryatları göğü çınlatan tüm mazlumların Allah yar ve yardımcısı olsun. Rabbim bizlere tüm Müslümanlara huzurla mutlulukla idrak edeceğimiz nasip eylesin."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAYRAMPAŞA'DA HALKLA BULUŞTU https://gazetebirlik.com/haber/bayrampasada-halkla-bulustu-4236/

Cuma namazını Kağıthane Gürsel Mahallesi Merkez Camii’nde kılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş’a geçti. Nispetiye Caddesi’nde, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile bir araya gelen İmamoğlu, seçim otobüsüyle ilçe turu yaptı. Nispetiye Caddesi’nden başlayan tur; Büyükdere Caddesi, Barbaros Bulvarı, Beşiktaş Meydanı, Çırağan Caddesi, Ortaköy Meydanı, Muallim Naci Caddesi ve Dereboyu Caddesi boyunca devam etti. İmamoğlu ve Akpolat’a yol boyunca sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlar, bazı noktalarda otobüsün yolunu kesti. İmamoğlu, bu noktalarda coşkulu vatandaşlara kısa konuşmalar yaptı. 

BEŞİKTAŞ’TAN BAYRAMPAŞA’YA GEÇTİ

Beşiktaş’tan Bayrampaşa’ya geçen İmamoğlu, CHP Bayrampaşa Belediye Başkan adayı Hasan Mutlu ile buluşup; Numunebağ Caddesi, İsmet Paşa Caddesi, Kenar Caddesi, Tuna Caddesi, Şehit Cihan Elkan Sokak, Büyük Coşkun Sokak, Kosova Caddesi, Akpınar Caddesi, Kocatepe Caddesi ve Şehir Parkı Caddesi’nde vatandaşları selamladı. Bayrampaşa’da da Beşiktaş’a benzer sahneler yaşandı. Bayrampaşa’daki ilçe turu, Yıldırım Mahallesi’ndeki halk buluşmasıyla noktalandı. İmamoğlu, coşkulu kalabalığa yaptığı konuşmada, “Vallahi bu tam istediğimiz şey. Burası ne biliyor musunuz? Bu ittifak, İstanbul ittifakı. Bu ittifak, halkın ittifakı. Partiler ötesi bir ittifak. İstanbul'un hakkını savunan bir ittifak. Onun için sizi yürekten kutluyorum. Bu yolculuğa beraber çıktık. Gerçekten aklın yolunu, hep beraber bulacağız ve İstanbul'un muhafızlığına devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“BU SEÇİMDE, İKİ SEÇENEK VAR”

“Bu seçimde, iki seçenek var” diyen İmamoğlu, şunları söyledi: 

“Bir tanesi, ya ‘tam gaz geri’ diyenler kazanacak ya da ‘tam yol ileri’ diyenler kazanacak. Çünkü ‘Tam gaz geri’ diyenler, İstanbul’u 2019 öncesine geri döndürmek istiyorlar. Başarabilecekler mi? İstanbul, hızını almış gidiyor, gidiyor. Hizmette, icraatta, yatırımda rekor üstüne rekor kırıyor. Öyle değil mi? Ama onlar, İstanbul’u yine ‘sıfır noktasına’ döndürmek istiyorlar. Onların İstanbul için yaptıklarını toplayıp çıkarınca, elde ne kalıyor biliyor musunuz? Vallahi sıfır. Elde var sıfır, sıfıra sıfır. Çünkü bunların yöneticilikten anladıkları vatandaşa kaşıkla ver, kepçeyle al.   Mesela, biz göreve başladığımızda, İstanbul’da, kaç metro inşaatında çalışma vardı biliyor musunuz? Sıfır. Koskoca bir sıfır. 10 metro inşaatının 10’u da durdurulmuştu. Paraları yoktu, finansmanını bulmamışlardı. Bazılarını hiç başlamamışlardı. Benden önceki belediye başkanı, bir de yazı yazıp, yazıyla durdurmuştu. Sonra, ‘başlayalım’ demişlerdi, başlayamamışlardı. Başlayanlar, bir süre sonra yine durmuştu.”

“UTANMADAN…”

“Bunların iş bilmezliği, israfçılığı, rantçılığı yüzünden, İstanbul’un bütçesi iflas etmişti. Metro inşaatlarını yapan şirketlere tam 70 milyon Euro borçları vardı. Artık, TL de konuşamıyoruz. Paramızı pul ettiler. Biz ne yaptık biliyor musunuz? O borçların hepsini ödedik. Bütün sorunları çözdük ve 5 yılda tam 65 kilometre metro bitirdik. 62 tane metro durağı açtık. Daha yeni, Eyüpsultan-Bayrampaşa metrosunun ihalesini yaptık ve başladık. Şimdi utanmadan, bizim yaptığımız 65 kilometre metroya sahip çıkmaya kalkıyorlar. ‘Yapmadın’ diyorlar, rakamlarla oynuyorlar. Az önce fıstığın dediği gibi, ‘3 aylık kardeşim var. O bile 8 kilometrenin 8 adım etmediğini biliyor’ diyor. Adım atarak, sözüm ona bizim işimizi hafife almaya kalkıyor. Ama Allah konuşturuyor. Daha yeni, TV programında, ’65 kilometre metro yaptı’ demiş; çıkarmış, toplamış, mecburen. Allah konuşturuyor.”

“SENİN METRO KONUSUNDA AĞZINI AÇMAYA HAKKIN YOK”

“Yahu sen, 10 metro inşaatını aylarca, yıllarca durdurmuşsun. Bize 70 milyon Euro borç bırakmışsın. Senin metro konusunda gerçekten ağzını açmaya hakkın yok. Ayıp. Yazık etmişsin. ‘10 metro inşaatının 10’unu da durdurmuştuk, İstanbullulardan özür dileriz’ demiyorsunuz; Ekrem İmamoğlu’nun ekibiyle, halkıyla yaptığı bu güzel işleri reddetmeye çalışıyorsunuz. Biz, 5 yıldır metro yapıyoruz. 5 yıldır yerin altında gün geldi 10 binin üzerinde insanımız çalıştı. Bir tek gün metro yapım çalışmalarını durdurmadık. En zor zamanda bile, pandemide bile, ekonomik krizin tavan yaptığı günlerde bile, dövizin tavan yaptığı zaman diliminde bile metro inşaatlarını paydos etmedik. Firmalar orada, yükleniciler orada. Hepsi şahit. Bakın; edilmez.  Bir saatlik gecikmenin bile, İstanbullulara eziyeti var, maliyeti var.  İstanbul’un bütçesine yük olarak döner. 10 metro inşaatını plansızlıktan, parasızlıktan durduran, bu kendini ve haddini bilmezlere 31 Mart’ta bence siz, bir puan vereceksiniz, öyle değil mi? Anladınız mı o puanı? Kaç vereceksiniz? (Kalabalıktan ‘sıfır’ sesleri.) Vallahi biliyorlar. Bu halkımız, kime kaç puan vereceğini biliyor. Bakın; bunların belediyeciliğinin notu bu.”

“ONLARIN TEK DERDİ VAR: BİR AVUÇ İNSAN NE OLACAK?”

“2019 öncesinde İBB’nin kaç kreşi vardı biliyor musunuz? (Sıfır.) Vallahi biliyor işte. En kolay zaten onların notunu bilmek. Şimdi 100 kreşimiz var.  Önümüzdeki dönem 200 olacak, 200. İstanbul’un ilçelerinde de bizi göreve getirin, biz bu şehirde 500 tane kreş açarız, 500 tane. Onların derdi, o değil. 2019 öncesinde İBB’nin kaç yurdu vardı? Sıfır. Bizden önce bunların her şeyi, sıfır. İBB, bizden önce kaç üniversite öğrencisine, kaç matan evladına burs veriyordu? Arada, 1-2 diyen oldu. Doğru. Ama ben, ‘milletin evlatları’ dedim, ‘bir avuç insanın evlatlarına’ demedim. Biz, tam 300 bin milletin evlatlarına, sevgili gençlerimize burs verdik. Helali hoş olsun. Önümüzdeki dönemde iki katına çıkartıyoruz burs miktarını. 7.500 lira verdik, şimdi 15 bin lira vereceğiz. Tabii ki onlar, 1-2 kişiye torpilli burs verdiler, yurt dışına yolladılar. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Ama onları bu millet hiç affetmeyecek. Biz, millete ait olanı kime veririz? Millete veririz. Onların öyle bir derdi yok. Onların tek derdi var: Bir avuç insan ne olacak? Onu düşünürler, başka bir şey düşünmezler. Bunun gibi daha birçok konuda sıfır verebiliriz.”

“BUNLARIN BELEDİYECİLİĞİ: SIFIR, SIFIR, SIFIR”

Daha önce sıfır olan Anne Kart’tan Halk Süt’e, Evlilik Destek Paketi’nden Bölgesel İstihdam Ofisleri gibi yeni İBB uygulamalarından örnekler veren İmamoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Sıfır, sıfır, sıfır. Bunların belediyeciliği bu.   Şimdi yine vatandaşa kaşıkla verip, kepçeyle geri almak istiyorlar. Bu fırsatı onlara verecek misiniz? İstanbul’un kaynaklarına göz diktiler. Bu fırsatı onlara verecek misiniz? Buldukları her boş arsaya ya da tanıdıkları bir avuç insanın arsalarına torpilli imar çıkartacaklar. Bu fırsatı onlara verecek misiniz? O günler geçti geçti. Bu millet, size bu hakkı vermez. Onlara ne diyeceğiz biliyor musunuz? ‘Bay bay, güle güle’ diyeceğiz onlara. İstanbullu; icraatçı, halkçı belediyeciliğin farkını gördü. İnsanın içinde, insanının arasında, yaptığını paylaşan, her anını konuşan, anlatan belediyeciliğin tadını aldı. Millettin parasını millete veren bir belediye başkanının neler başarabileceğini, milletini nasıl memnun edebileceğini gördü. Öyle değil mi? İstanbullu artık israfçıları seçer mi? İcraatçıları seçer, öyle değil mi? Rantçıları seçer mi? Halkçıları seçer, öyle değil mi?”

“O BİR AVUÇ İNSANA, BU MİLLET OY, MOY VERMEZ”

“İstanbul’u rotasından çıkarıp, israf ve ihanet dönemine geri döndürmeye heves eden o bir avuç insana, bu millet oy, moy vermez. Bu millet, kapıyı gösterir, kapıyı. Biz 31 Mart’ta ne yapacağız biliyor musunuz? İsrafı, ihaneti, kumpası, yalanı, bütün bu işlerini, hepsini, Allah’ın izniyle, milletin gücüyle tarihe gömeceğiz, tarihe. Onlara oy vermemek yetmez.   Oylarınızı, güçlerinizi tek bir odakta birleştirin. Zaman, particilik yapma zamanı değil. Zaman, pireye kızıp yorgan yakma zamanı asla değil. Şimdi hep birlikte, az önce anlattığım, o güçlü İstanbul ittifakı, vicdan ittifakını, memleketin geleceğinin en güçlü birlikteliği olan halkçı ittifakını birleştirip, büyütme zamanı. Kumpaslarla, kurgularla, kışkırtmalarla milletin iradesini etkilemeye kalkanlara ders verme zamanı.”

“UNUTMAYIN; ONLAR HİÇ DEĞİŞMEDİ”

“Unutmayın; onlar hiç değişmedi. 2019’da ne kadar ahlaklı, ne kadar demokrat, ne kadar adaletli iseler, bugün de o kadar adaletliler. 2019’da vatandaşın halinden ne kadar anlıyorlarsa, bugün de o kadar anlıyorlar. Bunların süreci, büyük bir tehdit süreci artık. İstanbul’u kazanırlarsa, daha da kötüleşecekler. İstanbul seçimini, kendilerine verilmiş bir onay kabul edecekler. Yaptıklarının doğru olduğunu düşünecekler. İşçileri yine umursamayacaklar. Bizim canım abilerimizi, ablalarımızı, amcalarımızı, teyzelerimizi, milletine emek verip çalışmış emeklilere nasıl bir muamele yaptıklarını görüyorsunuz değil mi? 1000 liralık artışı bile devletin bütçesine yük kabul ediyorlar mı? Peki, Kanal İstanbul gibi beton ihanetini yapmaktan geri duruyorlar mı? Durmuyorlar. Onun için, bunlara bu seçimde fırsat verirsek, daha da kötüleşecekler. Kendilerinden olmayanları daha da fazla dışlamaya, yok saymaya devam edecekler. Emeklilerin, işçilerin durumu daha da perişan olacak. Söz verdikleri mülakatı yine kaldırmayacaklar. Yine 3600 ek göstergeyi vermeyecekler.”

“YAPTIKLARI KUMPASLARA ALDANMAYAN BU MİLLET, ONLARA HADDİNİ BİLDİRECEK”

“Onlar, hiçbir zaman değişmediler, değişmeyecekler. Bugün de dürüst ve adil değiller. Bugün yaptıkları o kumpaslara aldanmayan bu millet, onlara haddini bildirecek. 

Yine siyaseti yürekli yapmıyorlar, mertçe yapmıyorlar. Ben onları mertçe, er meydanına çağırıyorum, onlar yol kıyılarında otobüs yakarak, film çekiyorlar. Bir kumpasla, 4,5 sene önce il başkanlığı binasının alım esnasındaki sürecin filminin kaseti üzerinden bizi lekelemeye çalışıyorlar. Bunlar kumpasçı değil mi? Bunlar, hiç değişmediler. Şu anda sokak sokak bakanları geziyor biliyor musunuz? Eskiden bir türkü vardı, ‘Ankara’dan abim geldi’ diye, şimdi Ankara’dan 17 tane bakan geldi. İstanbul’da sokak sokak, mahalle mahalle geziyorlar, çalışıyorlar. Yahu anlamadıkları bir şey var. 17 bakan, aday, o, bu, şu; hepsi bir avuç insan. Onların arkasında bir kişi var. Benim arkamda 16 milyon var. Bunu anlayamıyorlar, bunu kavrayamıyorlar.”

“BİRLİKTELİK KAZANACAK, AYRIŞTIRMA KAYBEDECEK”

“Dolayısıyla, onlar hiç değişmediler. Bizi değiştirmeye, birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmaya çalışıyorlar. Başaramayacaklar. 16 milyon vicdanlı, mert İstanbullu, sandıkta bu ülkenin en büyük buluşmasını 31 Mart’ta gerçekleştirecek. 31 Mart’ta vicdan kazanacak, mertlik kazanacak. Particilik değil, belediyecilik kazanacak. Halkını düşünenler kazanacak. O partinin, bu partinin değil, İstanbul’un ve İstanbulluların zaferi için hep birlikte olacağız. Birliktelik kazanacak, ayrıştırma kaybedecek. Dışlama kaybedecek, buluşturma kazanacak.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Aziz Yeniay: Küçükçekmece'de depremi risk olmaktan çıkaracağız https://gazetebirlik.com/haber/aziz-yeniay-kucukcekmecede-depremi-risk-olmaktan-cikaracagiz-7076/

En büyük projesinin geleceği inşa etmek olduğunu dile getiren Aziz Yeniay, Küçükçekmece için yüzyıllık projeler geliştirdi. Her gün onlarca etkinliğe katılan ve seçmen tarafından coşkuyla karşılanan Yeniay, “Önümüzdeki yüz yılı inşa etmekten bahsederken bunun gereksinimi olan sağlıklı kentlere, sağlıklı alt yapılara ve sağlıklı sosyokültürel alanlara ihtiyacımız olduğunu vurgulamak istiyorum. Maalesef beklenen Marmara depremi Türkiye’yi ciddi manada sıkıntıya sokacak büyüklükte olacak. Bu deprem sorunu, milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. Deprem gelmeden önce bizim şehirlerimizi ayağa kaldırma zorunluluğumuz var. Yapı stoku itibarı ile Küçükçekmece bu anlamda en riskli ilçelerdin biri maalesef. Elimizdeki yüz bine yakın yapı stokunu yenilememiz gerekiyor. Bu da şehrin neredeyse yarısını kapsıyor. Şuanda risk yönetilir durumda değil. Yapmamız gereken şehri, yönetilebilir bir risk seviyesine çekmektir. Küçükçekmece’nin depremin yıkımından etkilenmemesi için gerekli olan vizyon mastır planını tamamlamak üzereyiz. Bu çalışmayı yerli ve yabancı uzmanlarımız ve akademisyenlerimiz hızlı bir şekilde yürüyor. Amacım ilçenin 10-20-50 ve 100 yıl sonraki gelecek projeksiyona uygun olarak refah seviyesini, nüfusunu, bu nüfusu destekleyecek sosyokültürel altyapıyı belirlemek ve buna göre kalıcı bir kent inşa etmektir. Kent dediğimiz şey maalesef İstanbul’da olduğu gibi AVM’lerden oluşan yaşam alanlarından ibaret değildir. Kent dediğimiz şey meydan ve bulvarlardan oluşur. Bunu da yaratmak biz yöneticilerin görevidir. Küçükçekmece’nin çok kalabalık mahalleleri var. Öyle ki büyük binalar, 6 metrelik daracık sokaklar, çarpık şehirleşme gibi. Bu yerlerde sağlık, etkinlik, kültürel alanlar maalesef yok. Kent yöneticisi oraya geldiğinde benim yapacak bir şeyim kalmamış diyor. Tam o noktada ben de diyorum ki orası benim sıfır noktamdır, orası benim yeniden başlayacağım noktadır. Çünkü şehri son altmış yılda bu hale getirmişiz. Bundan sonraki yüzyıla burayı koruyarak değil, dönüştürerek gitmek zorundayız. O sokakları ve binaları korumayacağız. Yerinde dönüşüm programı uygulayacağız. Bunu uygularken de hiçbir vatandaşımızı bulunduğu yerden uzağa göndermeyeceğiz. O yüzden yerinde dönüşüm diyoruz. Büyük parseller halinde dönüşüme gideceğiz. Yeni ve geniş yollar, bulvarlar, otoparklar, kültürel, etkinlik ve sağlık alanları yaratarak nitelikli yaşam alanları oluşturacağız. Bunları yaparken de depreme dayanıklı ve sağlıklı binalar inşa ederek Küçükçekmece’de depremi risk olmaktan çıkaracağız.”

Küçükçekmece gibi devasa bir ilçenin yönetimine talip olduğunu söyleyen Aziz Yeniay, sahaya indiklerinde neredeyse iki kişiden birisinin başkanım nerede kaldınız, bizi kimlere bıraktınız diye tepki gösterdiğini dile getiriyor.

Görüyoruz ki Küçükçekmece, her açıdan benim bıraktığım seviyeden epey aşağıya düşmüş diyen Yeniay şöyle devam etti. “Küçükçekmece 2004 öncesi yoksulluklar bölgesiydi. On yıllık hizmet dönemimizde 413 projeler yaptık. Son beş yıla baktığımızda ise tabela belediyeciliğini görüyoruz. Zira bizim yaptığımız eserlerin üzerine bir tane bile eser konulamadı. Küçükçekmece eğitimde, sanatta, kültürde faklı bir noktaya gelmişti. 3 tane akademi kurmuştum. Bunlardan biri müzik akademisiydi. 35 branşta eğitim veriyorduk ve 10 bin civarında öğrencimiz vardı. Kamuoyu pek bilmez bunu İstanbul Teknik Üniversitesi ile akredite olan tek kuruluş bizdik. Müzik bölümünden 3 kur eğitim alan öğrenciler konservatuara imtihansız girebiliyorlardı. Bir diğer akademimiz de bilgi evlerimizi kapsıyordu. 50 bin gencimiz bu merkezlerde hem bilgiyi temin ediyorlardı, hem de oradaki tesislerde sosyalleşiyorlardı. Yani geleceğe kimlikli, kişilikli bireyler olarak yürüyorlardı. Bir diğer akademimiz spor akademisiydi ve 20 bin öğrenci kapasiteliydi. Maalesef bu hizmetlerden şuan hiçbiri aktifi değil. Tabelaları indirildi ve bu güzel projeler sonlandırıldı. Göreve geldiğimizde, birçok yeni projemizin yanında bu kapatılan ve ihmal edilen projelerimizi de tekrar canlandıracağız.”

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Babacan: Biz kimlik siyaseti yapmayacağız https://gazetebirlik.com/haber/babacan-biz-kimlik-siyaseti-yapmayacagiz-2955/

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek şu açıklamada bulundu:

''Hamasetle, bağırıp çağırmakla olmuyor. Eğer Filistin meselesinde, Gazze meselesinde samimiysen İsrail’e bir yaptırım uygula, biz de görelim. Şu ana kadar hiçbir yaptırım yok bakın, sıfır. Hamaset var, bağırmak çağırmak var, yaptırım yok.''

Bu iktidarın iş başında olduğu sürece, ülkede ekonominin düzelmeyeceğine vurgu yapan Babacan, ''Bunu üzülerek söylüyorum, içim yanarak söylüyorum. Bu ülkenin vatandaşı olarak üzülerek ve aynı zamanda kızarak söylüyorum. Bu büyük ve güzel ülke bu hale düşmemeliydi. Sadece ve sadece kötü yönetim, başka da bir sebebi yok.” ifadelerini kullandı.

Babacan, ''Bazen siyasette ırkçılık modası olur. Irkçılık yaparsınız, üç-beş puanlık bir kitlenin dikkatini çekebilirsiniz.'' diyerek şöyle devam etti:

''Bazen din istismarı yapılır siyasette. Vatandaşlarımız o tertemiz inançlarını vatandaşlarımızın kutsalını istismar edenler, bazen oralardan da üç-beş puanlık ilgi görebilirler. Ama biz yola çıkarken bir karar aldık, biz dedik ki biz kimlik siyaseti yapmayacağız.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kabaktepe : İstanbul'un kaybedecek bir 5 yılı daha yok https://gazetebirlik.com/haber/kabaktepe-istanbulun-kaybedecek-bir-5-yili-daha-yok-6260/

 AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, mitingde seçime günler kaldığını hatırlatarak, “Tam 80 gündür gece gündüz demeden İstanbulumuzun her ilçesine, her mahallesine, her köşesine ulaşma gayretinde olduk” dedi.

“Teşkilatımızın bütün kademeleriyle, bütün bileşenleri ile İstanbul’u cadde cadde, sokak sokak, kapı kapı dolaştık. Derdimizi, Davamızı, adayımızı, projelerimizi zihinlere nakşettik” diyen Kabaktepe, “Neden yeniden İstanbul neden yeniden AK Parti dediğimizi, neden  sadece İstanbul, neden Şimdi İstanbul  dediğimizi bıkmadan, usanmadan bütün İstanbullulara anlattık. Ve gördük ki İstanbul ehliyetsiz, liyakatsiz yönetimden bıkmış…İstanbul; CHP’li yarı zamanlı İBB Başkanından usanmış…İş bilmemezlikten, makam hırsından, ihtirastan illallah etmiş…  Ama Artık vakit tamam…Gözbebeğimiz bu şehir, verilmeyen sözlerden 31 Mart’ta kurtuluyor” ifadelerini kullandı.

Kabaktepe “Herkes görecek Biz kazanacağız” diyerek, “Çünkü İstanbul’un kaybedecek bir 5 yılı daha yok. İstanbul bütün varlığıyla AK Kadroları, AK Partili ehil ve emin elleri bekliyor. İşte bunun için kazanacağız! Hep birlikte kazanacağız. Biz kazanınca İstanbul kazanacak… Biz kazanınca 15 milyon İstanbullu kazanacak… Biz kazanınca; Çatalca, Beyoğlu, Kadıköy, Tuzla… 39 ilçemizin tamamı kazanacak. İstanbulluların sorunsuz ulaşıma, devasa yatırımlara hasılı Muradına kavuşacağı tarihi bir seçim olacaktır” vurgusunu yapan Kabaktepe, “Sizlere olan inancım ve sizlerden aldığım güç ve destek ile bir kez daha ilan ediyorum. Şehr-i İstanbul’a hizmet etmek için geliyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlardan partisi için oy da isteyen Kabaktepe sözlerini şu cümlelerle noktaladı:

“Şimdi sizlerden söz istiyorum. Kalan 7 günde, en az 7 kişiye ulaşıp, Murat Kurum başkanımıza oy vermesi için ikna etmeye var mısınız?  Kalan 7 günde,İstanbul’un bütün ilçelerini kazanmaya, bulunduğumuz ilçede en yüksek oyu almak için gayret sarf etmeye var mısınız? Kalan 7 günde, gece gündüz demeden koşturmaya; durmadan, yorulmadan, var gücümüzle çalışmaya var mısınız? Öyleyse; 31 Mart zaferimiz şimdiden hayırlı olsun. Allah gayretlerinize bereket ihsan buyursun. 31 Mart gecesi saraçhane de buluşmak üzere Allah’a emanet olunuz.”

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Mitinginde konuşuyor https://gazetebirlik.com/haber/cumhurbaskani-erdogan-istanbul-mitinginde-konusuyor-5720/

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Sevgili İstanbullular, kıymetli hanımefendiler, geleceğimizin teminatı değerli gençler, aziz kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla hürmetle muhabbetle selamlıyorum.

Bu İstanbul ki efendimizin müjdelediği bu fetih için 8 asır boyunca milletlerin fatihlerin kumandanların rüyasına giren şehirdir. Ama bu şehri bu CHP zulmünden 31 Mart’ta kurtarmamız gerekiyor."

Ayrıntılar geliyor...

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kurum: 31 Mart'ta sandık gelecek, hesap kesilecek https://gazetebirlik.com/haber/kurum-31-martta-sandik-gelecek-hesap-kesilecek-6623/

Kurum'un konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Biz sizleri çok seviyoruz iyi ki bizim yol arkadaşımızsınız. Aziz İstanbullular başta zatı halleriniz olmak üzere bu meydana koşarak gelen gittiğimiz her yerde bizi bağrına basan kalbi İstanbul için çarpan her bir hemşehrimi sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyorum.

Recep Tayyip Erdoğan’ın dava arkadaşları burada, İstanbul’un iradesini görmek isteyen varsa gelsin buraya baksın.

İnşallah 31 Mart’ta hep birlikte bayram yaşayacağız. 31 Mart inşallah geleceğimizin evlatlarımızın huzur içerisinde yaşayacağı bir bayram günü olacak. 31 Mart İstanbul’un bayramı olacak. Bugün İstanbul’un mutsuzluğu yüzbinlerce kardeşimizde tebessüm ediyor.

Aziz İstanbullular biz hayallerimizin olduğu bu aziz şehre hizmetkar olmak için yollardayız. Biliyoruz ki ancak samimi hayaller ancak gönülden kurulan hayaller muradına kavuşur. Murat Kurumun da bir hayali var. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki hiçbir hanemizde deprem endişesi kalmayacak. Bütün yuvalarınız güvenli hale gelecek. Trafik çile olmaktan çıkacak. Sokaklarının huzur ve güvenle dolduğu gençlerinin umutla baktığı kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir İstanbul.

Bugün İstanbul iş bilmez bir yönetimin elinde huzursuz ve mutsuz çünkü geride bıraktığımız 5 yılda maalesef liyakatsizliğin kurbanı oldu. Beceriksizliğe mahkum edildi. Hiç olmadığı kadar ihmal edildi. Biz bu şehri depreme hazırlayacağız dediler tek bir çivi çakmadılar. Reklama algıya ayırdıkları bütçeyi depreme ayırmadılar. Ulaşım sorununu çözeceğiz dediler ulaşım İstanbul’da tam bir çileye dönüştü. Bu aziz milletin kaynaklarını kendi partilerini dizayn etmek için çarçur ettiler. İsrafı bitirdik dediler en büyük israfı yaptılar. İstanbullu hemşehrilerimizi ötekileştirdiler. Kadınlarımıza karşı bile ev hanımı ve çalışan kadın diye ayrımcılık yaptılar.

Verdikleri sözü yerine getirmediler. 100 bin konut, metro hattı dediler. Megabüsler, Hızray dediler ama tek birisini dahi hatırlamadılar. Sorduklarında ben böyle bir şey hatırlamıyorum dediler. Bu millete yalan söylediler. Bu milleti kandırıp aldattılar. Ama hiç endişe etmeyin biz onların savurduğu paraları İstanbul’un projelerine kullanacağız. Onların siyasi kariyerleri için ayırdıkları kaynakları biz İstanbul’a harcayacağız.

Biz İstanbul’un hakkını İstanbul’a vereceğiz. 31 Mart akşamı İstanbul’un hem başkanı olacağım hem de İstanbulluların kardeşi evladı olacağım. 31 Mart’ta sandık gelecek hesap kesilecek.

Bu millet kendini unutanlara kaybolan yıllarını inşallah sandıkta soracak. Bu iş bilmez yönetim tek bir eser üretemedikleri gibi bir de kalkmış bizim projelerimizi eleştiriyorlar. Söz veriyoruz biz İstanbul’u asla ve asla kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Milletimizin her zaman nasıl afetlerde tuttuysak o eli milletimizin yüzü gülene kadar bırakmadıysak yine milletimizin her anında hep yanında olacağız. Bu söz onların verip de tutmadıkları sözlere benzemez. Bu söz sağlam adamların sözüdür.

İstanbul bizim sevdamız. İstanbul bizim ortak geleceğimiz ve bu geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. Barışın şehri İstanbul’da barış içerisinde yaşayacağız. İstanbul’a gerçek belediyecilik geri dönecek.

31 Mart’ta gelin gerçek belediyecilikten yana olun gelin sağlam İstanbul’dan yana olun."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Büyükkılıç, Forum Kayseri AVM'de https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukkilic-forum-kayseri-avmde-4787/

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sık sık esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelerek onların talep ve önerilerini dinlemeye özen gösteriyor.

Bu kapsamda, Forum Kayseri Alışveriş Merkezi’nde esnafları ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Başkan Büyükkılıç, esnaflara hayırlı ve bereketli işler temennisinde bulundu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Dünya yeni bir savaşa doğru hızla ilerliyor https://gazetebirlik.com/haber/dunya-yeni-bir-savasa-dogru-hizla-ilerliyor-6035/

Toplantı çıkışında soruları cevaplandıran BTP lideri gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hüseyin BAŞ Rusya’nın başkenti Moskova’daki terörist saldırı, İsrail’in Gazze’deki soykırımı, bölgedeki genel durum ve seçim süreci üzerine açıklamalar yaptı.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş şunları söyledi;

 

“Dünya yeni bir savaşa doğru ilerliyor”

 

“Malumunuz Rusya'da bir terör saldırısı gerçekleşti. Bu saldırıda 100'den fazla insanın hayatını kaybettiği söyleniyor. Bölgemizde bir terörize faaliyetin uzun yıllardan beri hem kuzeyimizde hem güneyimizde hem doğumuzda yaşandığını biliyoruz. Bu durum sadece kendi ülke topraklarımızda değil coğrafyanın tamamında yaşanıyor. İsrail ile Filistin arasındaki gerginlik ortada. Bugünlerde İsrail'in Lübnan'a ciddi anlamda bir bombalı saldırı yaptığı, oraya füzeler yolladığını biliyoruz. Suriye'nin karışıklığı ortada, Irak ortada, Libya'nın hali ortada. Bölgede ciddi anlamda bir karmaşa söz konusu. Bütün analizcilerin ortak görüşü dünyanın bir yeni savaşa doğru hızla ilerlediği yönünde. Bu, gelecek nesiller açısından hem ürkütücü hem de endişe verici bir durum.

 

“Savaşlar bir avuç yöneticinin ihtirasının sonucu”

 

Bunun sebebine indiğimiz zaman şunu gözlemliyoruz; aslında bir avuç yönetici şahsi ihtiraslarını başka başka kılıflar adı altında ortaya koyarak, kimisi milliyetçilik, kimisi kamu güvenliği, kimisi doğal rezervler vs. adı altında diğer ülkelerle savaşmaya kalkışıyor. Bu da bu yöneticilerin aslında ihtiraslarından kaynaklanıyor. Ben Türkiye ve bütün dünyada bu yönetici güruhun, yıllardan beri bütün dünyayı yöneten aynı insanların değişmesi tarafında duran biriyim. Zaten siyasi yolculuğumuzu da bunun üzerine kurgulamaya çalışıyoruz. Bir anlayışın değişmesi gerekiyor. Çünkü bu gidişatla gerçekten bir savaş kaçınılmaz gibi görünüyor. Bu toplumların, milletlerin, halkların istediği bir durum değil. Bu, halkların üzerinden spekülasyon yapan onları başka başka saiklerle kendi etrafında kenetleyen bir avuç insanın aslında ihtirasların sonucu. Bunu bütün dünyada değiştirmemiz lazım, bütün dünyanın geleceği açısından.

 

“Bu seçimde yöneticilere ‘bir dur’ mesajını verebiliriz”

 

Bu sadece ülkemizi değil bütün dünya insanlığını ilgilendiren bir durum. Bunu Türkiye'de başlatabiliriz. Önümüzdeki seçimler bunun için büyük bir fırsat esasında. Bir yönetim değişikliğini bu seçimde hayata geçirmemiz mümkün olmayabilir ama yöneticilere ‘bir dur’ mesajını verebiliriz,  yöneticilere bu kadar rahatlıkla hareket edemeyeceklerini gösterebiliriz ve gençlerin hem Türk siyasetinde, hem bütün dünya sahnesinde aktif olabileceğini bütün dünyaya Türkiye üzerinden  gösterebiliriz. O yüzden biz teşkilatımızla yaptığımız toplantılarda da sürekli bunun üzerinde duruyoruz, altını çiziyoruz. Arkadaşlarımız da bu konuda çok motiveler ve saha çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar.

 

“Ülkemizden açtığımız bir değişim rüzgarını bütün dünyada sergilemekten bahsediyorum”

 

Ülkemizden açtığımız bir değişim rüzgarını bütün dünyada sergilemekten bahsediyorum. Eğer Türkiye bu noktada gerçek ve doğru bir tutum izleyebilirse bölgesini huzura kavuşturabilir. Türk gençliği olarak biz bunu yapabiliriz. Bunun ardından bütün dünyayı huzura götürebiliriz. Başkalarının kaynağına göz dikmiş bazı yöneticilerin ihtiraslarının ortaya çıkardığı savaşlar…. Aslında kendi kaynakları, kendi imkanları o ülkelere yetebilirdi ama bununla yetinmediler ve hep başkalarının mallarında, başkalarının kaynaklarında gözleri oldu. Bütün dünyaya şunu göstermek bizim asli

vazifemizdir; bütün ülkelerin, her birimizin kendi kaynağı, kendi iş gücü, kendi insan gücü, kendi ülkesine yeterli olabilecek derecededir. Bunu Türkiye'den başlatmak istiyoruz. Bu seçim bu meşaleyi yakmak için büyük bir fırsat.

 

“Fırsat pusulası; 3 pusuladan en az birinde destek istiyoruz”

 

Ben bütün seçmenimize şunu da söylemek istiyorum; bu yerel seçimde, özellikle Anadolu'da insanımızın bazı ikili diyalogları, bazı ikili ilişkileri, bazı oy sözleri, bazı bağlı olduğu mecburiyetler olabilir. Yıllardan beri oy verdiği insanlara veya partilere oy vermeye devam devam etme zorunluluğu hissedebilirler. Bunu normal karşılıyorum aslında ama bütün seçmenimize de şu mesajı vermek isterim; gençlerin yarınlarına yapacakları yatırımlar, onlara kâr olarak, getiri olarak dönecektir. Biz BTP olarak ülkeyi düşünen, ülkenin yarınlarını düşünen bir siyasi partiyiz. Bu seçimde vatandaşlarımızın önlerine aslında bir fırsat pusulası geliyor. İl belediyesi,  ilçe belediyesi ve encümen listelerinin olduğu bir pusula gelecek bütün seçmenlerimize. Biz BTP olarak bütün pusulalarda,  Türkiye'nin her yerinde varız. Dolayısıyla mutlaka o üç pusuladan üçünde de, olmadı ikisinde, olmadı mutlaka en az bir tanesinde seçmenimizin desteğini parti olarak istiyoruz, bekliyoruz. Bütün pusulalarda var olacağız. BTP bütün illerde ve bütün ilçelerde ve bütün beldelerde logosuyla, adayıyla var olacak. Ben vatandaşlarımızdan mutlaka en az birinde BTP’yi desteklemelerini de rica ediyorum.”


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Hüseyin Başkan sen umut oldun" https://gazetebirlik.com/haber/huseyin-baskan-sen-umut-oldun-6282/

Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) İzmir Buca Belediye Başkan Adayı Melek Çelik hikayesi ile dikkat çekiyor. İzmir Buca’da yaşayan, 34 yaşında 1 çocuk annesi genç bir kadın…

 

“Hüseyin Baş: Benim için en büyük onur…”

 

Türkiye O’nu BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın sözleri ile tanıdı.

BTP lideri, İzmir’de düzenlenen aday tanıtım programında, “Melek Hanım bana, ‘ben ülkeyi terk edecektim, siz bana umut oldunuz, ülkemde kalmaya, savaşmaya karar verdim’ dedi. İşte benim için en büyük onur budur. Bunun aynısını Antalya'da yaşadım” ifadelerini kullandı.

 

“Buca’da sabahtan akşama kadar kapı kapı dolaşıyor”

 

Yurt dışına gitmeyi düşünürken kalıp ülkemin geleceği için mücadele etmeye karar verdim diyen Melek Çelik, Buca’da seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Buca’da sabahtan akşam geç saatlere kadar hiç durmadan çarşı pazar gezip vatandaşlarla tek tek temas sağlayan Melek Çelik, hem projelerini hem de gelecek için çözüm önerilerini anlatıyor.

Yaptığımız çalışmaların karşılığını halkımızın yoğun teveccühü ile alıyoruz diyen BTP Buca adayı Melek Çelik şunları söyledi;

 

“Ümidimi yitirmiştim ki…”

 

 “Yargı yok, hukuk yok. Karanlığa mahkum edilen bir vatanda kalma ümidimi yitirmiştim. En önemlisi çocuğumu düşündüm ve artık gitmek istiyordum, ama Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın mücadelesini, ayakta dimdik duruşunu gördüm. Vatandaşın haklarını savunduğu için ki, maalesef bunu yapan hiçbir siyasetçi yok şu anda, muhalefet yok. Muhalefetten kastım bütün partiler...

 

“Umut da var,  azim de var, değişim de var”

 

Hüseyin Başkan'ı gördükten sonra ‘tamam, umut da var,  azim de var, değişim de var ama tek başına olmaz. Biz vatandaş olarak başkanımızın, partimizin yanında olarak, el ele vererek, elimizi taşın altına koyarak ancak bu mücadeleye ortak olabiliriz’ dedim ve bugün sahalardayım.

 

“Gençleri buradan uzaklaştıran sisteme hayır diyorum”

 

Ben bir anneyim, çocuğumu ve bütün çocukları düşünüyorum, gençleri düşünüyorum. Gençleri buradan uzaklaştıran sisteme hayır diyorum. Onlara diyorum ki, ‘ülkenizden gitmeyin, mücadele edin, burada kalın, değişim de, umut da biziz’ diyorum. Vatandaşa haykırıyorum buradan. Biz bunu unuttuk. Maalesef ki korkutularak bastırılıyoruz, şu anda buna hayır dememiz gerekiyor. Herkese buradan çağrım; lütfen herkes elini taşın altına koysun, gün bugün, gün değişim günü, gün el ele verme günü, bugün artık bunu başarmak zorundayız. Gün Hüseyin Baş’la, gün Bağımsız Türkiye Partisi ile olma günü, sandıklarda bunu gösterelim. Bu, bizim elimizde. Biz bunu bir oyla sandıkta, bütün vatandaşlar olarak siyaset arenasında olan bütün partilere göstermemiz gerekiyor. Göstermediğimiz için bu durumdayız.

 

“Hüseyin Baş ve BTP ile artık umut var”

 

Şu anda siyasette şöyle bir şey var; ben kime oy vereceğim, kim kaldı ki başka? Böyle söylüyorlar. Çünkü halk iki parti arasına sıkıştırıldı. İnsanlarda A partisine vermem gerekirken ama B partisine

verirsem A Partisi gelmesin mantığı var. Hayır A ve B artık birlikteler, onlar artık ortak oldular ortak. Ve o kadar ki halk bastırılıyor ki şu anda, inanılmaz şekilde halk bastırılıyor ve bunun altında eziliyoruz. Ezile ezile ezile insanlar karanlığa itildi, ‘umut yok’ diyorlar ama Hüseyin Baş ile Bağımsız Türkiye Partisi ile umut var. Buradan haykırıyorum, lütfen ama lütfen sandıkta gereken cevabı verelim.”


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Büyükkılıç, teravih sonrası vatandaşlarla bir araya geldi https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukkilic-teravih-sonrasi-vatandaslarla-bir-araya-geldi-9577/

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, vatandaşlarla sohbet ederek, ramazan ayının Kayseri’ye, ülkeye ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Başkan Büyükkılıç, ramazan ayı boyunca Kayserili vatandaşlarla bir araya gelmeye özen göstereceklerini ifade ederek, tüm Kayseri halkına huzurlu ve bereketli bir ramazan ayı geçirmelerini temenni etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Altay: Hep birlikte Konya'mız için çalışmaya devam edeceğiz https://gazetebirlik.com/haber/baskan-altay-hep-birlikte-konyamiz-icin-calismaya-devam-edecegiz-4244/

Başkan Altay ilk olarak Kadınlar Pazarı, Bedesten ve Türbe Önü Çarşılarındaki esnafları, daha sonra Dr. Mehmet Hulusi Baybal Caddesi’nde faaliyet yürüten esnafları ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Başkan Altay bu esnada vatandaşlarla da sohbet etti.

Ardından AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Tığlıoğlu ile birlikte Ribat İnsani Yardım Derneği’ni ziyaret eden Başkan Altay, Ribat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüş alışverişi gerçekleştirdi.

Başkan Altay iftarı ise Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Garaj Otobüs Hareket Merkezi’ndeki otobüs şoförleriyle birlikte yaptı. 

Başkan Altay teravih sonrası ise Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ile birlikte Saraçoğlu Musa Topbaş Camii’nde Konyalılarla buluştu.

Hem şehir merkezinde hem de merkez dışındaki ilçelerde sürekli Konyalılarla bir araya geldiklerini belirten Başkan Altay, yaptıkları ziyaretlerin her zaman samimi bir atmosferde ve oldukça verimli geçtiğini ifade etti. Başkan Altay, “Tek amacımız yarınları daha güçlü, daha aydınlık ve daha müreffeh bir Konya inşa etmek. Bu doğrultuda toplumumuzun her kesiminin görüş ve önerileri bizler için çok kıymetli. Şehrimizdeki birlik ve beraberlik berekete vesile oluyor. Hep birlikte güzel Konya’mız için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Saadet Partili belediye başkan adayı ve teşkilat mensuplarına saldırı https://gazetebirlik.com/haber/saadet-partili-belediye-baskan-adayi-ve-teskilat-mensuplarina-saldiri-3769/

Saadet Partisi Bahçelievler Belediye Başkan adayı Yaşar Avcı ve teşkilat mensuplarına seçim çalışmaları sırasında bıçaklı saldırı gerçekleşti. Şirinevler Mahallesinde yaşanan olayda, esnaf ziyaretinde bulunan Saadet Partili gruba sözlü ve bıçaklı saldırıda bulunuldu. Saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunulurken saldırgan da gözaltına alındı.

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın, Kocasinan Şehit Mehmet Aydın Polis Merkezi Amirliği’nin önünde konuya ilişkin açıklama yaparak, şunları söyledi:

“Şükür ki ileri derecede bir durum yok. Suç duyurusunda bulunuldu, gerekli işlemler yapılacak. Savcılığa intikal etti. Tabi bu tip durumlar, seçim sathında hiç de arzu etmediğimiz hadiselerdir. Bir kısım siyasilerin yanlış tutumları, seçmenin tutum ve davranışlarını bu yönde etkiliyor. Biz arkadaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Ama bu durumu da kabul etmediğimizi, kabul edemeyeceğimizi ifade ediyoruz.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
AK Parti'nin "Yeniden Büyük İstanbul Mitingi" bugün yapılacak https://gazetebirlik.com/haber/ak-partinin-yeniden-buyuk-istanbul-mitingi-bugun-yapilacak-1643/

31 Mart seçimleri için geri sayım başladı...

Sandığa gitmeye günler kala İstanbul, AK Parti'nin "Yeniden İstanbul" mitingine ev sahipliği yapacak.

Miting programlarına 10 Şubat’ta Zonguldak’ta başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun mesaisi devam ediyor. 

Saat 14.00’te başlayacak mitingin adresi Atatürk Havalimanı olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbullulara seslenecek.

Miting alanına kolaylıkla ulaşım sağlanabilmesi için çalışmalar sürüyor. Vatandaşlar 15 ayrı noktadan miting alanına girebilecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Aktaş'tan yeni dönem projeleri https://gazetebirlik.com/haber/baskan-aktastan-yeni-donem-projeleri-300/

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Önümüzdeki dönemde var olan festivallerimizi daha da zenginleştirerek, festival takvimimize özel temalarda çalışacağımız festivalleri ekleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Uzun senelerdir atıl vaziyette kalan Çelik Palas ek otel yapısını yıkarak şehir silüeti üzerindeki olumsuz etkiyi kaldırdıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, “Çekirge Teras Sosyal ve Kültürel Tesis, Bursa’ya hayat verecek. İnşaat çalışmaları devam eden ve önümüzdeki yıl içerisinde tamamlayacağımız projemizle ‘Modern Sanat Müzesi, Akıllı Şehircilik İnovasyon Merkezi, Hayat Boyu Sağlık Merkezi, spor alanları, kütüphane, E-spor ve Dijital Gençlik Merkezi, kültür-sanat atölyeleri gibi çağdaş kullanımları panoramik Bursa manzarası eşliğinde halkımızın hizmetine sunacağız.” diye konuştu.

Senelerce şehre hizmet eden fakat ekonomik ömrünü doldurduğu için yıkımı yapılan Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda çalışmaların temel atma töreniyle birlikte başladığını söyleyen Başkan Aktaş, Düzenlediğimiz yarışmayla elde edilen proje doğrultusunda 18 bin 900 metrekare inşaat alanlı, 3 bin 100 seyirci kapasiteli tüm birimleriyle kompleks halde yeni Atatürk Kapalı Spor Salonu’nu önümüzdeki dönemde aynı yerinde şehrimizin hizmetine sunuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kadınların sağlıklı bir yaşamın yanı sıra sosyalleşebilecekleri alanlar oluşturacaklarını belirten Başkan Aktaş, “Bu doğrultuda ‘Kadın Sağlıklı Yaşam Merkez’leri oluşturacağız. Büyükşehir belediyesi olarak spor tesislerimizle şehrimizin dört bir yanında her yaştan insanımızı sporla buluşturmaya devam ediyoruz. Şehrimizin batı bölgesine artan talepler doğrultusunda yeni bir spor kompleksi kazandırıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bursa’da off-road, enduro, drift, tuning, moto cross gibi motor sporlarına olan rağbetin her geçen gün arttığını gözlemlediklerini anlatan Başkan Aktaş, “Bu sporların düzenli, güvenli ve nitelikli bir şekilde yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan ‘Motospor Kompleksi’ni de şehrimize bu dönemde kazandıracağız.” dedi.

Geçtiğimiz dönemde İznik’te düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları’nın vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü söyleyen Başkan Aktaş, “Okçuluk, binicilik, mas güreşi, matrak gibi geleneksel spor dallarına yönelik eğitim kampı şeklinde hizmet verecek ‘Ata Sporları Kamp Merkezi’ni de İznik Gölü kenarında devreye alıyoruz.” diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Büyükkılıç, teravih sonrası vatandaşla buluştu https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukkilic-teravih-sonrasi-vatandasla-bulustu-9685/

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ramazan-ı Şerif’in 12’nci gününde Abdülhamit Han Camii’nde teravih namazını kıldı.

Teravih namazı sonrasında vatandaşlarla buluşan Başkan Büyükkılıç, ramazan ayı boyunca Kayserili vatandaşlarla bir araya gelmeye özen göstereceklerini dile getirerek tüm Kayseri halkına huzurlu ve bereketli bir ramazan ayı geçirmelerini temenni etti.

Başkan Büyükkılıç’a Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Türkmen, daire başkanları ve KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan da eşlik etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Büyükkılıç: Birlik ve beraberlik bizim yegane ilacımız https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukkilic-birlik-ve-beraberlik-bizim-yegane-ilacimiz-1577/

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, program yaptığı konuşmada, Birlik ve beraberlik bizim yegane ilacımız olduğunu beliterek, “Allah ay yıldızlı Türk bayrağımızın altında vatanına, milletine, devletine ve dinine bağlı olarak yaşamayı lütfetsin” dedi.

31 Mart yerel seçimlerini birliğin, beraberliğin, dayanışmanın perçinlendiği bir seçim olarak gördüklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Ramazan’ınızı tebrik ediyorum. Kadir Gecesi’ne ve bayrama erişmeye ve 17-0 yaparak çifte bayram lütfetsin diye Mevla’ya dua ediyorum. Çünkü Kayseri’mizin buna ihtiyacı var. Ülkemizin cumhurun başarısına çok daha ihtiyacı var. Bunu sağlayacak olan sizlersiniz. Seçimleri sadece yerel seçimler olarak görmemek lazım. İnşallah birliğin, beraberliğin, dayanışmanın perçinlendiği bir seçim olarak görmek lazım. Bu da çalışmakla olur. Allah’ın izniyle biz çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız” diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Büyükkılıç: İstikrarı önemseyerek yol almamız gerektiğini hatırlatıyorum https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukkilic-istikrari-onemseyerek-yol-almamiz-gerektigini-hatirlatiyorum-8136/

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, vatandaşlarla bir araya gelerek, Türk Halk Müziği Sanatçısı Namık Kemal Bilgin’in verdiği konsere katıldı.

Burada vatandaşlara hitap eden Başkan Büyükkılıç, istikrar vurgusu yaparak, şunları söyledi:

“Ramazan’ınınız mübarek olsun. Cenab-ı Allah huzur içerisinde Kadir Gecesi’ne ve bayramlara eriştirsin, iyi ki varsınız, sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Bu güzel dostlarımıza, canlarımıza teşekkür ediyorum. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde değişik etkinliklere fırsat verme suretiyle ailecek rahatlıkla izleyebileceğiniz ortamları sağlamak suretiyle sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz. Cenabı Allah sizlere layık kılsın. Bizlere bu zamana kadar hizmet etme fırsatı verdiniz. Minnet duyuyoruz. İstikrarı önemseyerek yol almamız gerektiğini hatırlatıyorum. Biz sizlerin hizmetkarıyız, Cenab-ı Allah sizlerden razı olsun.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Soyer: İzmir'i sanatın şehri yapmak için 5 yıldır canla başla çalışıyoruz https://gazetebirlik.com/haber/baskan-soyer-izmiri-sanatin-sehri-yapmak-icin-5-yildir-canla-basla-calisiyoruz-1849/

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmir'i sanatın şehri yapmak için 5 yıldır canla başla çalıştıklarını belirterek "Birçok ilke imza attık, hemşerilerimizin hayat damarlarının kesilmemesi için uğraştık." ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
1,3 milyon genç ilk kez oy kullanacak https://gazetebirlik.com/haber/13-milyon-genc-ilk-kez-oy-kullanacak-5476/

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin açıkladığı takvim işliyor.

Takvime göre, 21 Mart'ta başlayan propaganda serbestliği, 30 Mart Cumartesi saat 18.00'de, aynı tarihte başlayan seçim yasakları ise 31 Mart saat 23.59'da sona erecek.

Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu seçimde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullanacak. 34 siyasi partinin adayının yarışacağı seçimlerde, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak.

Seçimde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlenecek, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği seçimleri yapılacak.

Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak

Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını, Yüksek Seçim Kurulunun internet sitesinden, e-Devlet kapısından, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulamasından veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebilecek.

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki herhangi bir belgeyle oy kullanabilecek.

Seçimlere 34 siyasi parti katılacak. Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle:

AK Parti 1, İyi Parti 2, Sol Parti 3, Büyük Birlik Partisi 4, Memleket Partisi 5, Anavatan Partisi 6, Demokratik Sol Parti 7, Yeniden Refah Partisi 8, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Partisi 10, Anadolu Birliği Partisi 11, Zafer Partisi 12, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Türkiye Komünist Hareketi 14, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Gelecek Partisi 16, Yeni Türkiye Partisi 17, CHP 18, Emek Partisi 19, HÜDA PAR 20, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Ocak Partisi 22, Adalet Birlik Partisi 23, Demokrat Parti 24, Güç Birliği Partisi 25, Millet Partisi 26, Milli Yol Partisi 27, Adalet Partisi 28, Aydınlık Demokrasi Partisi 29, MHP 30, Türkiye İşçi Partisi 31, Demokrasi ve Atılım Partisi 32, Saadet Partisi 33, Vatan Partisi 34.

Yerel seçim için 5 adımda oy kullanma rehberi

Tüm oy pusulaları tek zarfa

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek.

Büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşayan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmen, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verecek.

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde de "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak.

Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

Oy verme saatleri

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

15 soruda yerel seçim

Seçim takvimi işliyor

Seçim takvimine göre, bugün seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak. Seçmenlere dağıtılamayan seçmen bilgi kağıtları, ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına iade edilecek.

İlçe seçim kurullarınca, sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek seçim araç ve gereçlerini içeren malzeme torbalarının hazırlanmasına yarın başlanacak, hazırlıklar 26 Mart Salı günü bitirilecek.

İlçe seçim kurulu başkanı, cumhuriyet başsavcılıklarından 27 Mart 2024 Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar tutuklananların, tutuklu seçmen listesinde yazılı olup da tahliye edilenlerin veya tutuklu iken cezaları kesinleşerek hükümlü sıfatını alanların (taksirli suçlardan hükümlüler hariç) isim listelerini isteyecek.

Tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin listeler 28 Mart Perşembe günü kesinleştirilecek.

Seçim görevlileriyle ilgili eğitim çalışmaları da 29 Mart Cuma günü tamamlanacak.

İl ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde ilçe seçim kurullarınca malzeme torbalarının sandık kurulu başkanlarına teslimi 29 Mart Cuma günü yapılacak.

Malzemeler oy verme günü bina sorumlularına teslim edilecek

İl ve ilçe merkezlerinde ise bina sorumlusu görevlendirilen yerlerde, ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca oy verme günü saat 05.00'te malzeme torbalarının bina sorumlularına teslimi, bina sorumlularının da teslim aldığı malzeme torbalarını ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca temin edilen araçlarla sandık çevrelerine getirerek görev yerlerindeki sandık kurulu başkanlarına tutanak karşılığı teslim etmesi işlemleri yapılacak.

Bina sorumlusu görevlendirilmeyen yerlerde, ilçe seçim kurulu başkanlıkları, malzeme torbalarını oy verme günü sandık kurulu başkanlarına sandık bölgesinde teslim edecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İmamoğlu: 24 milyon litre Halk Süt dağıtarak milletin parasını millete verdik https://gazetebirlik.com/haber/imamoglu-24-milyon-litre-halk-sut-dagitarak-milletin-parasini-millete-verdik-3738/

İBB Başkanı İmamoğlu, 250 binden fazla çocuğa 24 milyon litre Halk Süt dağıtıldığını belirten İmamoğlu "Milletin parasını millete verdik." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Babacan: Yarınları hep birlikte makul insanlarla kuracağız https://gazetebirlik.com/haber/babacan-yarinlari-hep-birlikte-makul-insanlarla-kuracagiz-8297/

Babacan, yarınlardan umutlu olduklarını belirterek, “Çünkü biz ve bizim gibiler aslında çok kalabalığız. Sayıca diğer herkesten daha fazlayız. İnşallah daha da büyüyeceğiz, daha da kalabalık olacağız. Yarınları hep birlikte, makul insanlarla kuracağız.” dedi.

Ülkenin makul insanları olduklarını söyleyen Babacan, “Bu ülkede kavgasız, gürültüsüz, huzur içinde yaşamak isteyen insanlarız. Bakın, soframız ne güzel, ne kadar huzurlu. Burada olan herkes çocukları için, torunları için adil ve zengin bir Türkiye istiyor. Buradaki insanlar, hiç kimseye siyasi düşmanlık etmeyen, kin beslemeyen insanlar. Böyle bir hazırunla şu an beraberiz.” ifadelerini kullandı.

Babacan, bankaların promosyon rakamlarını artıracağını hatırlatarak, “Herhalde en az üç yıllığına emeklilere bir sözleşme imzalatacaklar, bir defalığına, artık 8 bin lira mı, 10 bin lira mı, 12 bin lira mı; bir defalığına bir ödeme yapacaklar. Onu da bankalara yaptıracaklar. Seçimlere bir hafta kala emeklilerimize verdikleri sürpriz, el kesesinden cömertlik. Bankaların kesesinden emekliye cömertlik yapmaya çalışıyorlar.” diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Akşener: "Seçmene maraba muamelesi yapmaya alıştılar" https://gazetebirlik.com/haber/aksener-secmene-maraba-muamelesi-yapmaya-alistilar-6561/

Akşener İYİ Parti’yi kutuplaştırmayı bitirip projeler üzerinden rekabet etmek adına kurduklarını vurgulayarak başladığı konuşmasında; “Biz bu partiyi savaşmak için kurmadık. Biz bu partiyi birbirimize hakaret etmek, iftira etmek amaçlı kurmadık. Tam tersine 2 tarafın birbirine olan o kayıkçı kavgasını bitirip sizlerin sesi olmak için kurduk. Sizlerin dertlerini kamuoyunda dile getirmek iktidara da yaptığımız muhalefet neticesinde emeklinin maaşını doğru dürüst hale getirmek için kurulduk. Biz bu partiyi projeler üzerinden, hizmetler üzerinden rekabet etmek üzere kurduk. Milletimizin sesi olmak için milletimizin emriyle kurduk.” ifadelerini kullandı.

2019 Yerel Seçimlerinde muhalif seçmenin umutlarını tazelemek için ittifak olarak katıldıklarını hatırlatan Meral Akşener; “Sayın Erdoğan'ın söylediği bir söz var; “İstanbul'u alan, Türkiye'yi alır.” Biz İstanbul’u, Ankara’yı, Adana’yı, Antalya’yı, Aydın’ı, Kuşadası’nı aldık. Ama biz Türkiye'yi kurtaracağımızı düşünürken arkadaşlar dümen içindeymiş.” şeklinde konuştu.

İYİ Parti olarak seçimlere hür ve müstakil olarak gireceklerini vurgulayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; “Sizin sesinizi duyabilmek için, daha fazla rekabet edebilmek için, sizin adınıza konuşabilmek için şuculuktan buculuktan kurtulabilmek için hür ve müstakil seçime girme kararı aldık. Biraz evvel burada arkadaşım dedi ki; “çok iftiraya uğruyorum” Yanlış hesaplar üzerinden bunlar yapılıyor. Üzülme oğlum üzülme. Ben Sayın Ekrem İmamoğlu'nu korumak için Saraçhane'ye gittim, ölmüş anama sövdüler. Bu ne ki? Hem yoldaş hem yandaş çarpıyor. Bu kadar niye çarpıyor? Çünkü seçimi alacaksınız.” dedi.

Türk siyasetinde seçmenin unutulduğuna dikkat çeken Meral Akşener; “Biraz evvel dedi ki bir arkadaşımız; “Buradaki belediye başkanı baya kabadayı bir abi herhalde.” İyi ki karşılaşmadık. Hep parmak mı sallıyor? Bazen bu parmağı şöyle kırarlar. Şak diye kırarlar. Ama neyle kırarlar biliyor musunuz? Oyla kırarlar. Çünkü alıştı abiler alıştı. Seçmenin velinimet olduğunu unuttular. Seçmene maraba muamelesi yapmaya alıştılar. Çünkü her 2 taraf da öyle. Bir taraf kola kutusu koyuyor yüzde 60’la kazanıyor. Öbür taraf ceketini koysa kazanıyor. Ondan sonra da böyle yapıyorlar. Şimdi sizden isteğim bu gencecik, heyecanlı, namuslu, şerefli, dürüst kardeşimi, evladımı seçmenizdir. Bak o parmak şöyle dönecek. Ne demek esnafı tehdit etmek?” ifadelerini kullandı.

Akşener, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Özer Kayalı’ya ve Aydın ilçe belediye başkanı adaylarına oy istediği konuşmasını; “Gelelim Aydın'a. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız öyle güzel projeler anlattı ki… Yani gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, trafiğinden binaların yenilenmesine ve kentsel dönüşüme ama en önemlisi 5 kuruş paranın cepten çıkmayacağını anlattı. Bununla beraber çalmayacağını, çaldırmayacağını zaten Kuşadası Belediye Başkanlığından tanıyorsunuz.” sözleriyi sonlandırdı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Babacan: Trabzonspor, örnek gösterilen şampiyonluk kutlamalarıyla anılmalı https://gazetebirlik.com/haber/babacan-trabzonspor-ornek-gosterilen-sampiyonluk-kutlamalariyla-anilmali-4628/

DEVA Partili Babacan, yeşil sahaların dostça rekabetle anılması isteğini dile getirerek, '''Ben istiyorum ki Trabzonspor da Fenerbahçe de Avrupa’da oynadıkları futbolla anılsın. Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarını bir hatırlayın, tüm dünyaya örnek olarak gösterildi, değil mi zamanında? Trabzonspor öyle anılmaya devam edilmeli.” dedi.

Trabzon şehrinin adeta bir futbol fabrikası olduğunu ifade eden Babacan, öyle kalmasını sağlamak için de, çok çalışılması gerektiğini vurguladı. 

Babacan şöyle devam etti:

''Gerekirse eleştireceğiz, eleştirmekten geri durmayacağız. Bazen, kantarın topuzu kaçıyor olabilir; sorun yok. Hepsi, ileride daha fazla Şenol, daha fazla Hami, daha fazla Gökdeniz çıksın diye. Hepsi, Trabzon dünya gündemine o güzel kutlamalarla gelsin diye. Ben bu olayları, içinde bulunduğumuz toplumsal travmatik ortamın bir sonucu olarak görüyorum. Sporun sporluktan çıkartılıp, aynı zamanda bir politik kariyer haline getirilmesinin de sonucu olarak görüyorum. Yöneticiler, kutuplaştırmayı çözüm olarak sunuyorlar. Ülkeyi yönetenler, öfkeyi, ayrıştırmayı çözüm olarak sunuyorlar.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Cemiyet ve siyaset dünyasının renkli iftar buluşması https://gazetebirlik.com/haber/cemiyet-ve-siyaset-dunyasinin-renkli-iftar-bulusmasi-3392/

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları arasında dikkat çeken isimlerden Bağımsız Hülya Kavuzlu, Büyük Kulüp’te iş sanat ve cemiyet hayatından özel isimlerle bir araya geldi. 

ESRA ÖZKAN-ZEHRA-MELİH TAVUKÇUOĞ

Yerel yönetimlerin siyaset meydanı değil, hizmet sahası olması gerektiğini söyleyen Kavuzlu, “Üreten İstanbul” için projelerini ve planlamalarını katılımcılara anlattı. İstanbul'dan başlayarak tüm dünyaya sevgiyi barışı ve kardeşliği hâkim kılmak için yola çıktıklarını vurgulayan Bağımsız Aday Kavuzlu, “Son derece verimli geçen iftar buluşmasında, değerli katılımcılarımızla İstanbul’umuzu ve projelerimi, özellikle de ‘Yönetim Modelimizi’ detaylarıyla konuştuk. Oldukça verimli geçen bu özel organizasyonda bulunmaktan dolayı son derece memnun oldum.” dedi.

azmi

İş, sanat ve cemiyet hayatından pek çok ismin katıldığı gecede, iki rakip adayın karşılaşması da hoş bir tesadüf oldu. Zafer Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu ile İstanbul Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hülya Kavuzlu kameralara birlikte poz verirken, birbirlerine başarılar dilediler. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Akşener: "31 Mart'ta şükür namazı kılacağım" https://gazetebirlik.com/haber/aksener-31-martta-sukur-namazi-kilacagim-3486/

Kuşadası Belediye Başkan Adayı Behçet Alp'in yaptığı konuşma sırasında "İftiraya uğruyorum" dediğini hatırlatan Akşener, şöyle devam etti:

"Üzülme oğlum. Ben Sayın İmamoğlu'nu korumak için Saraçhane'ye gittim, ölmüş anneme sövdüler. Hem yoldaş hem yandaş çarpıyor. Niye çarpıyor? Seçimi alacaksınız da ondan. Bu seçimde sen ısrarla projelerini anlatacaksın. Bütün küfürlere kulağını tıkayacaksın. 31 Mart akşamı televizyonlar şöyle diyecek, ben de şükür namazı kılacağım; "Kuşadası; birinci İYİ Parti, belediye başkanı; Behçet Alp."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Propaganda serbestliği ve seçim yasakları başladı https://gazetebirlik.com/haber/propaganda-serbestligi-ve-secim-yasaklari-basladi-5896/

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimine göre, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları başladı. Propaganda serbestliği 30 Mart Cumartesi saat 18.00'de sona erecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sandığa 10 gün kaldı https://gazetebirlik.com/haber/sandiga-10-gun-kaldi-6311/

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazırladığı seçim takvimine göre süreç işliyor.

Seçimlerde, 81 il, 973 ilçe, 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlenecek, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak.

İşte 31 Mart seçimleri ile ilgili merak edilenler…

1- Seçmen nerede oy kullanacağını nereden öğrenebilecek?

Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını, YSK'nin internet sitesinden, e-Devlet kapısından, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulamasından veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebilecek. Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.

2- Görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazla oy verme yerine girilebilecek mi?

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak ve cezasının bulunuyor. Bu tür cihazları oy verme işlemi bitene kadar sandık kuruluna bırakılması gerekiyor.

3 - Yeni evlenenler kimliğini değiştirmeden oy kullanabilecek mi?

Kimliğini değiştirmeyenler evlenme cüzdanı ile oy kullanılabilecek.

4 - Seçime kaç siyasi parti katılacak?

Seçimlere 34 siyasi parti katılacak. Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle:

AK Parti 1, İYİ Parti 2, Sol Parti 3, Büyük Birlik Partisi 4, Memleket Partisi 5, Anavatan Partisi 6, Demokratik Sol Parti 7, Yeniden Refah Partisi 8, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Partisi 10, Anadolu Birliği Partisi 11, Zafer Partisi 12, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Türkiye Komünist Hareketi 14, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Gelecek Partisi 16, Yeni Türkiye Partisi 17, CHP 18, Emek Partisi 19, HÜDA PAR 20, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Ocak Partisi 22, Adalet Birlik Partisi 23, Demokrat Parti 24, Güç Birliği Partisi 25, Millet Partisi 26, Milli Yol Partisi 27, Adalet Partisi 28, Aydınlık Demokrasi Partisi 29, MHP 30, Türkiye İşçi Partisi 31, Demokrasi ve Atılım Partisi 32, Saadet Partisi 33, Vatan Partisi 34.

5 - Büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşayan seçmen neler için oy kullanacak?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek. Bir seçmen, hangi seçim çevresinin seçmeni ise ancak o seçim çevresinde yapılan seçimler için oy kullanabilecek.

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmenler, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy kullanacak.

6 - Büyükşehir olmayan illerde ve köylerde neler için oy verilecek?

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde ise "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

7 - Tüm pusulalar kaç zarfa koyulacak?

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

8 - Oy verme işlemi hangi saatler arasında yapılacak?

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak.

Bu illerin dışında kalan diğer illerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

9 - Önce hangi oylar sayılacak?

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık, seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

10 - Yurt dışındaki seçmen oy kullanacak mı?

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı her seçmen, milletvekili genel seçimi, Cumhurbaşkanı seçimi ve halkoylamasında, yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında kurulacak sandıklarda oy verme hakkına sahip. Yurt dışındaki seçmenler yerel seçimde oy kullanamıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İmamoğlu, Nevruz Bayramı'nı kutladı https://gazetebirlik.com/haber/imamoglu-nevruz-bayramini-kutladi-5073/

İmamoğlu mesajında, "Baharın habercisi Nevruz ile sevgi, kardeşlik ve dayanışma duygularımızın artarak devam etmesi dileğiyle. Nevruz Bayramı kutlu olsun." ifadesini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Babacan: "Videolar, ses kayıtları düşmeye başladıysa bilin ki seçimler geliyor" https://gazetebirlik.com/haber/babacan-videolar-ses-kayitlari-dusmeye-basladiysa-bilin-ki-secimler-geliyor-8054/

Babacan konuşmasında, yaklaşan yerel seçimlere giderken ortaya çıkan video ve ses kayıtlarına, ekonomiye, Adana’da uzun süredir devam eden uyuşturucu sorununa ve tarıma değindi.

“Cumhurbaşkanı helallik istemeye başladıysa bilin ki seçimler geliyor” açıklamasını yapan Ali Babacan, “Seçimlerin yaklaştığını artık şuradan anlıyoruz: Nasıl ki yaz gelince cemre düşüyor; seçimler yaklaşınca da bir bir videolar düşmeye başlıyor. Montaj ya da değil. Gerçek ya da değil. Ama videolar düşmeye başladıysa, bilin ki seçimler yaklaşıyor. Ses kayıtları düşmeye başladıysa, bilin ki seçim geliyor. Cumhurbaşkanı ‘Bu artık son’ deyip helallik istemeye başladıysa, bilin ki seçimler geliyor. Ülkemizde demokrasiyle anılması gereken seçimler artık şunlarla anılıyor: Düşen videolar, ses kayıtları, pazarlıklar, tehditler, şunlar bunlar.” dedi.

Babacan, seçimlerin uzun süredir seçim marşlarıyla, sloganlarla anılmadığına dikkat çekti. Babacan şunları dile getirdi:

"Ülkenin her yeri flamalarla, brandalarla, afişlerle donatılmış. Artık son hazırlıklar yapılıyor: İnsanların kapıları çalınıyor, insanlardan son kez destek isteniyor. Kimi yerlerde tatlı bir telaş hâkim, kimi yerlerde rekabet hepten kızışmış. Bunların hepsi demokrasilerde olan şeyler. Ülkemiz demokrasi kültürü olan, seçimlere alışkın bir ülke. Fakat seçimler uzun süredir seçim marşlarıyla, sloganlarla, adayların tatlı sert rekabetleriyle anılmıyor.” uhalefet etmeyi bir kazanç kapısı olarak görenlerin de, kapılar ardında para hesapları yapanların da, seçimlere giderken videolardan medet umanların da, montajlara sığınanların da bu ülkeye katacakları hiçbir şey yok. Çünkü, iktidarıyla, muhalefetiyle, yerel seçimlerdeki hiçbir hesapta halk yok. Çiftçimiz yok. Millet yok. Hizmet yok.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
CHP Genel Başkanı Özel, Ordu'da vatandaşlarla buluştu https://gazetebirlik.com/haber/chp-genel-baskani-ozel-orduda-vatandaslarla-bulustu-4814/

CHP Genel Başkanı Özel, Ordu’da yurttaşlarla iftar sofrasında bir araya geldiklerini belirterek, "Partisine aday adaylığı başvurusu yapıp adaylaşmayınca bir başka partiden aday olup sonra alternatifmiş gibi kendisini ifade edenler hiçbir Cumhuriyetçinin, Atatürkçünün ve CHP’linin oyunu alamayacaklardır." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İnce: Türkiye kendi kendine yeten yedi ülkeden birisiydi https://gazetebirlik.com/haber/ince-turkiye-kendi-kendine-yeten-yedi-ulkeden-birisiydi-6996/

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, 22 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iktidara geldiğinde doların 1,5 lira olduğunu belirterek, “Türkiye kendi kendine yeten yedi ülkeden birisiydi. Tabi ki 22 yıl önce sorunlarımız vardı. Ekonomik sorunlarımız vardı. Terörle ilgili sorunlarımız vardı. Bunlar vardı, doğru ama bu sorunların hiçbirini çözmedi Erdoğan. Tam tersine sorunlar katmerlendi.” dedi.

Mevcut iktidar ve muhalefetin Türkiye’ye çözüm olamayacağını söyleyen İnce, “Birisi ayakkabı kutularında dolar biriktiriyor. Öbürü masa üstünde eurolarla kule yapıyor. Biz kuleci de değiliz, kutucu da değiliz. Biz üçüncü yoluz. Biz Memleket Partisi’yiz. İşimizin zor olduğunu biliyorum.” diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Soyer: 120 dakika ücretsiz aktarma sistemine ilişkin teklifimiz reddedildi https://gazetebirlik.com/haber/baskan-soyer-120-dakika-ucretsiz-aktarma-sistemine-iliskin-teklifimiz-reddedildi-512/

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, toplu ulaşımda 120 dakika ücretsiz aktarma sistemine ilişkin teklifin UKOME teknik kurulundan geçmediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Aynı kurulda daha önce bu teklife oybirliği ile olumlu oy veren merkezi idareye bağlı kurum ve kuruluşların temsilcileri bu kez nedense teklifin genel kurula sevkine izin vermemiştir. Hemşehrilerimizin yararına olacağını düşündüğümüz bir hizmet daha siyasi çıkarlar uğruna engellenmiştir.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
'Irak'la ortak harekat merkezi kuracağız' https://gazetebirlik.com/haber/irakla-ortak-harekat-merkezi-kuracagiz-621/

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer'i ziyaret eden Bakan Güler, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Daha sonra Uzun Çarşı'da vatandaşlarla konuşan ve burada AK Parti'nin seçim standını ziyaret eden Güler, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Kahramanmaraş'ta açılan TUSAŞ tesisinin gençlerin ufkunu açacağını, yeni neslin gelişimine olumlu etkileri olacağını belirten Güler, gelecekteki astronotlardan birinin de Kahramanmaraş'tan çıkması temennisinde bulundu.

Bakan Güler, terörün Türkiye'nin başının belası olduğunu dile getirerek, "Ama biz dünyadaki en pahalı arazide yaşıyoruz. Bunun bir bedeli olacak. İşte böyle büyük bedel ödüyoruz. Bir taraftan üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyoruz. Aynı anda dört mevsimi yaşayabiliyorsun. Her şeyi vermiş Allah. Her türlü maden var. İnsan kaynağımız var. Tabii ki bu herkesi rahatsız ediyor. Artı ülkemizin son yıllardaki, özellikle son 20 yıldaki hızlı gelişimi, hızlı büyümemiz, bunlar herkesi rahatsız ediyor çevremizde." diye konuştu.

"Irak yönetimi, PKK'nın terör örgütü olduğunu ilk defa kabul etti"

Türkiye'nin hızlı bir şekilde büyümesinden rahatsızlık duyan bazı kesimlerin bu durumu engellemek için terör örgütlerini kullandığının altını çizen Bakan Güler, ülkenin her daim güçlü olmak zorunda olduğunu vurguladı.

Güler şunları kaydetti:

"PKK terör örgütü ile 40 yıldır mücadele ediyoruz fakat 40 yıldır Irak yönetimi maalesef bunlara ne terör örgütü diyebilirdiler ne yasaklayabildiler. Kendi ülkelerinde böyle bir örgüt yaşıyor ve çok rahatsızlık duymuyorlar. Bundan önce aralık ayında Ankara'da yaptığımız görüşmede bu konunun üzerinde çok aşırı şekilde duruldu. Bağdat gezisine gittiğimizde de Irak yönetimi hem yasakladığını ve terör örgütü olduğunu ilk defa kabul etti, burada deklare etti. Bu bizim için sevindirici bir şey. İnşallah bundan sonra da ortak çalışmalarımız olacak. Ortak bir harekat merkezi kuracağız. Erbil yönetiminin bakışı çok olumlu. Ama asıl bu çalışmalar sadece terör örgütünün yasaklanması değil, orada 5-6 tane daha enerji, tarım, hayvancılık, su işleri dahil bunlarla ilgili yeni birer komisyon kurulacak ve bu karşılıklı çalışmalarla bu konuların hepsinde gelişmeler elde etmek için çalışmaları sürdüreceğiz. Bunların Basra Körfezi'nden başlayıp Türkiye üzerinden geçip Avrupa'ya gidecek olan Kalkınma Yolu diye bir proje var. Bu Türkiye'mizin gelecekteki en önemli işi. Bu projede bütün özellikle Türk şirketleri tercihli olarak oralarda iş yapacak. 4 otoyol, 4 demir yolu yanında 8 yolla Çin'den gelen bütün mallar, Kalkınma Yolu vasıtasıyla Avrupa'ya taşınacak."

Bakan Güler'e, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Vahit Kirişci, Ömer Oruç Bilal Debgici, Mehmet Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve ilgililer eşlik etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
'CHP Genel Başkanı özür dilesin' https://gazetebirlik.com/haber/chp-genel-baskani-ozur-dilesin-8487/

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Burdur'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasında, "İstiklal Şairi" merhum Mehmet Akif'in mebusluğunu yaptığı Burdur'da bulunmanın bahtiyarlığı içinde olduğunu belirtti.

Yörük hocalarının ismini verdiği Burdur'a kendilerinin de kalplerini verdiği dile getiren Erdoğan, "Ahde vefanızdan, coşkunuzdan, her zaman yanımızda hissettiğimiz hayır dualarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Isparta'da da çok büyük sevgi seliyle karşılandıklarını anlatan Erdoğan, "Şimdi de 'Meydanda ne kadar kardeşimiz var?' diye sordum. Verdikleri rakam 40 bin. Maşallah, bu ne coşku, bu ne aşk? Aşkınız daim olsun, coşkunuz sandıklara dolsun. Rabb'im aramızdaki muhabbeti daim eylesin." diye konuştu.

Erdoğan, Burdur'a ve Burdurlulara şükran borçlarının olduğunu, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Burdur'un kendilerini yalnız bırakmadığını söyledi.

Cumhur İttifakı'na milletvekilliğinde yüzde 52,6, cumhurbaşkanlığında yüzde 56 oyla destek veren Burdurlulara şükranlarını sunan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokrasiye, özgürlüklere, milli iradeye sahip çıktığınız için sizlere hassaten teşekkür ediyorum. Şimdi önümüzde yeni bir sınav daha var. 31 Mart'ta inşallah yerel yöneticilerimizi belirleyeceğiz. Seçimlere 10 gün kaldı. Bundan 10 gün sonra sandık bir kez daha önümüze gelecek. Bu sefer, yerelde kimler ve hangi zihniyet tarafından idare edileceğinizin tercihini yapacaksınız. İnanıyorum ki 31 Mart'ta Burdur gerçek belediyecilikten, eser ve hizmet siyasetinden yana tavır alacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimleri kazanmak için seçim gününe kadar ana kademe, kadın kolları ve gençlerin kapı kapı dolaşacağını, Burdur ile Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyayacaklarını ifade etti.

"Gönül coğrafyamıza baktığımızda yüreklerimiz dağlanıyor"

"On bir ayın sultanı" ramazanın gelmesiyle hanelerin şenlendiğine, sofraların bereketlendiğine dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

"Önce Burdur, sonra Bucak. Nasıl olsa, şimdilik saleplerle işi idare ediyoruz. Bucak'ı unuttuk mu zannediyorsunuz? Sürekli salebimizi alıyor, bütün misafirlerimize de Bucak'ın salebini ikram ediyoruz. Şu seçimi atlatalım, ondan sonra gerisi kolay. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bu mübarek ayın manevi havasını doya doya teneffüs ediyoruz. Ailelerimizle, sevdiklerimizle, çoluk çocuğumuzla birlikte Ramazan-ı Şerif'i huzurla idrak ediyoruz. Bundan dolayı Rabb'imize ne kadar hamdetsek azdır. Gönül coğrafyamıza baktığımızda ise yüreklerimiz dağlanıyor. Gazze'den Suriye, Yemen'den Afganistan'a kadar kardeşlerimiz bu ramazanı kan içinde, ateş içinde, maalesef acı içinde geçiriyor. Karadeniz'den komşularımız olan Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 2 yılı aşkın süredir devam ediyor."

"Türkiye, istikrar adası olarak yükselmektedir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın kendilerine sıçrama tehlikesinden dolayı Avrupa'nın birçok ülkesinde endişenin hakim olduğunu belirtti.

Yarın ne olacağını, krizin nerede patlak vereceğini kimsenin bilmediğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tüm bu çatışmaların ortasında, Türkiye, hamdolsun istikrar adası olarak yükselmektedir. Esnafımız her sabah dükkanını gönül huzuruyla açıyor. Çiftçimiz tarlasını rahatça sürüyor. Sanayicimiz, tüccarımız, iş dünyamız, turizmcimiz geleceğine umutla bakıyor, fabrikalarımızda üretim, okullarımızda eğitim hiçbir aksaklık olmadan devam ediyor. Sınırlarımızın hemen ötesindeki kaygıların hiçbirini bizler yaşamıyoruz. Bunların ne kadar büyük bir nimet olduğunu etrafımıza baktığımızda çok daha iyi anlıyoruz. Tabii ki bunları söylerken ülkemizde her şey süt liman demiyoruz."

Erdoğan, partisince Burdur'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasında, dünyanın her ülkesi gibi Türkiye'nin de sıkıntılarının ve çözmek için uğraştıkları problemleri olduğunu belirterek, bölgede yaşanan çatışmalardan Türkiye'nin de etkilendiğini dile getirdi.

Avrupa ve ABD dahil pek çok yerde son 70 yılın zirvelerine çıkan enflasyon oranlarının herkes gibi Türkiye'yi de zorladığını anlatan Erdoğan, tüm bunlara ilave olarak 6 Şubat depremlerinin yol açtığı güçlüklerle de mücadele ettiklerini anımsattı.

Erdoğan, 53 binden fazla vatandaşın vefat ettiği depremlerin yaralarını sarmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Ekonomik maliyeti 104 milyar dolar olan depremin ülkemiz ekonomisinde oluşturduğu baskı hala devam ediyor. Her hesabımızı buna göre yapıyoruz. Bu yılın bütçesinde deprem çalışmaları için 1 trilyon liranın üzerinde kaynak tahsis ettik. Geçen yıl da bütçede aşağı yukarı aynı tutarda harcamamız oldu. Bu rakama belediyelerimizin, vakıflarımızın ve iş dünyamızın harcamaları dahil değil. Üzerinden zaman geçtikçe bazı şeyler unutulsa da ülke ve millet olarak büyük bir imtihanla sınandığımız bir gerçektir." diye konuştu.

Deprem bölgesini ayağa kaldırmadan hiç kimsenin gönlünün rahat olmayacağını vurgulayan Erdoğan, evi yıkılan, düzeni bozulan, eşini, çocuğunu, anne, babasını, yakınlarını depremde kaybeden vatandaşlara sırtlarını dönemeyeceklerini söyledi.

Erdoğan, depremzedeleri yeni yuvalarına süratle kavuşturmaları gerektiğini dile getirerek, dün 30 bin 723 deprem konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim ettiklerini, böylece 76 binden fazla kişiyi yeni yuvalarıyla buluşturduklarını kaydetti.

Bu rakamı yıl sonuna kadar 200 bine tamamlayacaklarını ifade eden Erdoğan, "Aynı şekilde depremin vurduğu illerimizi tekrar inşa etmemiz şart. Bizim de devlet olarak önceliğimiz deprem bölgesidir, depremzede vatandaşlarımızı konteynerden kurtarıp evlerine yerleştirmektir." dedi.

"Amacımız kalıcı refah artışını sağlamak"

Erdoğan, deprem bölgesine yoğunlaşırken diğer şehirleri ve buralarda yaşayan vatandaşları asla ihmal etmediklerine vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntıların farkındayız. Özellikle emeklilerimizden gelen serzenişlere kulaklarımızı tıkamıyoruz. Gerek tek sefere mahsus yaptığımız 5 bin liralık ödemeyle, gerekse yüzde 50'yi bulan maaş ve ikramiye artışlarıyla emeklilerimizin yükünü hafifletmeye çalıştık. Sadece bu ek ödemeler için 300 milyar lira civarında kaynak kullandık. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini nisanın ilk haftasında hesaplarına yatırıyoruz. Çalışanımızı, memurumuzu, emeklimizi enflasyona ezdirmeme ilkemize her şart altında bağlıyız ama asıl amacımız kalıcı refah artışını sağlamaktır. Bunun için de enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmemiz gerekiyor. Daha önce bunu nasıl yaptıysak inşallah yine başaracağız. Devletimizin imkanları büyüdükçe, geliri arttıkça, omuzlarındaki yük biraz daha azaldıkça ortaya çıkan kaynağı herkese adil şekilde dağıtacağız. Sizlerden biraz daha sabır, biraz daha dayanışma bekliyorum."

Burdurluların, muhalefetin "laf olsun, torba dolsun" kabilinden sözlerine itibar etmeyeceğine inandığını söyleyen Erdoğan, "Burdur bunlara aldanmasın, boş vaatlerine kanmasın. Bunların derdinin ne emeklilerimiz ne emekçilerimiz ne de çiftçilerimiz olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunların tek bir derdi var, o da menfaatlerini korumaktır. Deste deste para balyalarından yapılan kuleleri siz de televizyonlarda izlediniz. Ortada nereden geldiği ve nereye gittiği belli olmayan milyonlarca lira ve döviz var. Her televizyona çıkan farklı bir açıklama yapıyor. Acemi Genel Başkan dahil parti yöneticilerinin hepsi ayrı telden çalıyor. Hiç merak etmeyin dik duracağız, eğilmeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Çantalar dolusu bu paraların kimden alındığı şeffaf bir şekilde açıklanmak zorunda"

Hiç kimsenin şüphe bulutlarını giderecek makul, mantıklı ve tutarlı bir cümle kuramadığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Meselenin daha vahim tarafı, tüm bu tartışmalar sürerken meşhur hesap uzmanının ortalıkta esamesi yok. Kim olduğunu biliyorsunuz. Ortalıkta hiç gözükmüyor kayıp. Ankara'da bir apartman dairesi tutmuşlar, vaktini orada geçiriyor. Ben ne demiştim, 'bay bay Kemal' demiştim. Dediğim çıktı mı, çıktı. Hiç kimse böyle bir skandalı üç maymunu oynayarak geçiştiremez. Hiç kimse sağa, sola saldırarak, hakaret ederek, bu yetmeyince de milleti kendi suçuna ortak ederek bu rezaletten kendini kurtaramaz. Çantalar dolusu bu paraların kimden alındığı, nereye harcandığı belgeleriyle, kayıtlarıyla şeffaf bir şekilde açıklanmak zorundadır."

"Özgür Efendi mantıkla bağdaşmayacak garip darbe açıklamaları yapıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sadece bu kadar da değil. CHP'nin DEM'den transfer ettiği adaylarından biri çıkıyor İstanbul'un bir ilçesiyle ilgili akla ziyan sözler ediyor. Bir başka adaylarıyla ilgili şantaj dahil her türlü iddia ortada kol geziyor. Özgür Efendinin bizzat kendisi ise akılla, mantıkla bağdaşmayacak garip darbe açıklamaları yapıyor. CHP genel başkanlarının telefon merakı ona da sirayet etmiş. Darbecilerden kendisine, milli iradenin yerle yeksan edildiğine dair telefon gelecekmiş, o da 'bunu gençler yapıyor' diye sevinecekmiş. Gerçi bunların devrik Genel Başkanları da darbecilerin tanklarının arasından kaçmış, kahvesini Bakırköy Belediyesinde yudumlayarak işin sonucunu beklemişti. Özgür Efendi bıraksın bu darbe şakşakçılığını da çıksın önce içlerine kurt düşürdüğü CHP'li vatandaşlarımıza karşı görevini yerine getirsin. Özgür Efendi yanına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını da alsın Türk siyasetine bulaştırdıkları bu lekeden dolayı milletten özür dilesin. Gerçekten özgürce siyaset yapmak, siyasi rüştünü ispat etmek istiyorsa Özgür Efendiden beklenen tavır budur. Bunun dışında söylediklerinin milletimizin nazarında hiçbir hükmü yoktur."

Sadece bu olaylara bakmanın bile kendileri ile muhalefet arasındaki gündem ve vizyon farkını ortaya koymaya kafi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Biz şehirlerimizi büyütmenin, kalkındırmanın, insanımıza aşkla hizmet etmenin derdindeyiz. Onlar ise ceplerini doldurmanın, koltuklarını sağlama almanın peşindeler. Mevcut CHP yönetiminden ülkemize ve milletimize fayda gelmeyeceğini hep beraber görüyoruz. Bunun için biz sadece işimize bakıyoruz, işimize odaklanıyoruz. Hizmet ve eser siyasetimizi devam ettirmenin yollarını arıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Burdur'a son 21 yılda 60 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık"

Burdur'a son 21 yılda 60 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, "Eğitimde, 1362 adet yeni derslik inşa ettik. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini şehrimize kazandırdık. Gençlik ve sporda, 9 bin 172 kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. 31 spor tesisi yaptık. Burdurlu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize 1,5 milyar liralık kaynak aktardık. Sağlıkta, 475 yataklı Burdur Devlet Hastanesi başta olmak üzere toplamda 1150 yataklı, 10 hastane dahil, 37 sağlık tesisini hizmete açtık. 4 sağlık tesisinin yapımı sürüyor." bilgilerini verdi.

TOKİ vasıtasıyla 4 bin 691 konutun inşasının tamamlanıp hak sahiplerine teslim edildiğini söyleyen Erdoğan, 276 konutun ise yapımına devam edildiğini aktardı. Riskli 8 bin 175 yapıyı dönüştürdüklerini belirten Erdoğan, ilde yapılan yeni atık su tesisleriyle belediye nüfusunun yüzde 90'ına hizmet verildiğini belirtti.

Erdoğan, Burdur'daki 3 millet bahçesi projesinden birinin tamamlandığını, birinin yapımına, diğerinin de proje çalışmasına devam ettiklerini anlattı.

Ulaştırmada, 45 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 267 kilometreye çıkardıklarını söyleyen Erdoğan, yapımı devam eden yollar hakkında bilgi verdi.

Hızlı tren hattı projesi tamamlandığında Burdur'un, ülkenin hızlı tren ağına bağlanacağına işaret eden Erdoğan, sulama ve içme suyu yatırımları hakkında da bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çeltikçi'ye de doğal gaz arzını sağlayacaklarını belirtti.

Burdur'a yapılan yatırımlar ve açılan eserlere ilişkin video da miting alanında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlere 10 gün kaldığını anımsatarak, "İnşallah Burdur'u pazar akşamı özellikle izleyeceğim, diğer illerimiz gibi. Burdur'u şu CHP zihniyetinden kurtaralım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlardan gelen, "Tıp fakültesi istiyoruz" talepleri üzerine de "Bunu YÖK ile görüşeceğiz. Kadrolar hazırlandıktan sonra ben de imzamı atarım. Bizden öncekilerin yaptığı gibi biz yapmayacağız. Eşeği sağlam kazığa bağlayacağız, sonra da Allah'a emanet edeceğiz." karşılığını verdi.

Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından partisinin Burdur belediye başkan adaylarını sahneye çağırarak vatandaşları selamladı.

Mitinge, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile bazı milletvekilleri de katıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kurum: "31 Mart'ta dertsiz, çilesiz, stressiz ulaşım için yeni bir başlangıç yapacağız" https://gazetebirlik.com/haber/kurum-31-martta-dertsiz-cilesiz-stressiz-ulasim-icin-yeni-bir-baslangic-yapacagiz-7115/

Kurum, İstanbul’un ulaşım sisteminin çöktüğünü belirterek, "İstanbul’un trafik çilesini, ulaşım derdini çekmekten şehrimizin güzelliklerini yaşayamaz olduk. Oysa İstanbul her güzelliğiyle bizim, hepimizin. 31 Mart’ta dertsiz, çilesiz, stressiz ulaşım için yeni bir başlangıç yapacağız." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yurt dışında 383 binden fazla Rus vatandaşı oy kullandı https://gazetebirlik.com/haber/yurt-disinda-383-binden-fazla-rus-vatandasi-oy-kullandi-570/

Zakharova açıklamasında, "Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurtdışında 383 bin 553 kişi oy kullandı. Rus diplomatik misyonlarının çabalarıyla, oy verme ciddi olaylar olmadan gerçekleşti, Rusya karşıtı provokasyonlar etkili bir şekilde nötralize edildi." ifadesini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu https://gazetebirlik.com/haber/ramazan-bayrami-tatili-9-gun-oldu-334/

Erdoğan, ATO Congresium'da şoför esnafı ile iftarda bir araya geldi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Irak'ın kuzeyinde yürüttükleri operasyonda şehit olan askere Allah'tan rahmet, yaralanan 4 askere acil şifa diledi.

Bugün, yoğun ve yorucu olduğu kadar bereketli bir gün geçirdiklerini ifade eden Erdoğan, ilk olarak inşası tamamlanan 30 bini aşkın deprem konutu ve köy evinin anahtar teslim törenini gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Erdoğan, kura töreniyle deprem bölgesinde teslim ettikleri afet konutu sayısının 76 bini aştığını ifade etti.

Daha sonra canlı bağlantıyla 14 kilometrelik Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Yeni Metro Hattı'nın hizmete açılış törenine iştirak ettiklerini anımsatan Erdoğan, böylece İstanbul'un toplam raylı sistem ağı uzunluğunu 362 kilometreye çıkardıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son hattın da devreye girmesiyle İstanbul'un trafik çilesinin biraz daha azalacağı kanaatinde olduğunu vurguladı.

Bugün yine Mamak'ta toplu açılış törenine katıldığını, Mamak Belediyesi ve bakanlıkların ilçeye kazandırdığı 62 kalem eser, hizmet ve projeyi resmen hizmete açtıklarını anlatan Erdoğan, deprem konutlarının, metro hattının ve Mamak'ta hizmete aldıkları yatırımların ülke ve millete hayırlı olmasını diledi.

"Şoför esnafı kardeşlerim, yaptıkları iş icabı milletimizin aynasıdır"

Şimdi de şoför esnafıyla kucaklaştığını, mübarek iftar sofrasının güzelliğini paylaştıklarını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sofra biliyorsunuz muhabbet sofrası. Soframızı şereflendirdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah, birliğimizi, beraberliğimizi, uhuvvetimizi daim kılsın. Şoför esnaflarımızla bizim özel bir dostluğumuz, yol arkadaşlığımız vardır. Siyasete ilk atıldığımız dönemden itibaren sizlerle farklı vesilelerle bir araya geldik, dertleştik, hasbihal ettik. Kimi zaman salon toplantılarında, kimi zaman taksi, dolmuş duraklarında, kimi zaman trafikte sizlerle hep yakın irtibat halinde olduk. Hangi görevde olursak olalım sizlerin kanaatlerini almaya, sizlere kulak vermeye ihtimam gösterdik. Türkiye'nin nabzını tutarken hep sizlerin fikirlerinden istifade ettik. Çünkü şoför esnafı kardeşlerim, yaptıkları iş icabı milletimizin aynasıdır. Sizlerin bu ülkeye, bu millete, bu şehre yaptığı hizmetlerin yerini hiçbir şey tutamaz."

- Şoförleri hedef alan sözlü ve fiili saldırılar

Kimi takside, kimi minibüste, kimi otobüste helal rızık peşinde koşan şoför esnafının, her gün sadece Ankara'da 100 binlerce kişinin iş yerine, evine, sevdiklerine güvenle ulaşmasına vesile olduğunu dile getiren Erdoğan, yılın 364 günü, günün 24 saati faal olan, mesuliyeti gerçekten ağır bir mesleği icra ettiklerini söyledi.

Siyasi hayatı boyunca daima şoförlerle yol yürümüş biri olarak, şoförlerin her gün nasıl bir mücadelenin içinde olduklarını çok iyi bildiğini vurgulayan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Geçen ay İzmir'de yaşanan menfur hadise, taksicilerimizin hangi riskleri göze alarak ekmek götürmeye çalıştığını göstermiştir. Merhum Oğuz Erge kardeşimizi katleden alçak, işlediği cinayetin hesabını hukuk önünde verecektir. Daha sonra, şoförlerimizi hedef alan sözlü ve fiili pek çok saldırı haberi medyaya yansıdı. Dün Keçiören'de bir taksi durağına yapılan saldırı da hakeza benzer bir örnektir. Burada şu hususu ifade etmek durumundayız. Bazı münferit örnekler üzerinden şoför esnafı kardeşlerimin itham edildiğini, ötekileştirildiğini, hatta kimi çevreler tarafından bir nefret objesi haline getirilmeye çalışıldığını üzülerek görüyoruz. Bu asla kabul edilemez bir durumdur. Çok büyük bir grup içindeki birkaç kişinin yaptığı hatanın genele teşmil edilmesini kesinlikle doğru bulmuyoruz. Şoför esnafı kardeşlerime yönelik haksız ithamların belediye başkanı gibi sorumluluk makamındaki kişilerce yapılması ise çok daha vahimdir. Milletin yetki verdiklerinin görevi, suçu başkalarına yıkmak değil, sorunları doğru bir şekilde tespit edip bunlara çözüm üretmektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, trafik sürekli sıkıştığında, bir yerden bir yere gitmek sorun olduğunda şoförlerin suçlu değil, bilakis mağdur konumunda olduğunu aktardı.

Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde, özellikle artan trafik keşmekeşinden şoför esnafının herkesten daha çok etkilendiğine dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizler, yolları sadece ihtiyaç duyduğumuz zaman kullanıyoruz. Ama şoför kardeşlerim günün 24 saati çalışıyor. Hal böyleyken görevi yol yaparak, asfalt dökerek, tünel kavşak, alt geçit inşa ederek metro ve tramvay hatları açarak trafiği hafifletmek olanların kendi beceriksizliklerinin vebalini şoförlerimize yüklemesi işgüzarlıktır. Biz siyasi hayatımızın hiçbir döneminde böyle davranmadık, böyle kolaycı yollara tevessül etme gereği duymadık. Enerjimizi ve kapasitemizi bahane aramak için değil, sorunları çözmek için kullandık. Yol medeniyettir düsturuyla gece gündüz çalışarak ülkemizi ulaştırma alanında dünyada parmakla gösterilen bir yere taşıdık. Bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 100 kilometreden 29 bin 373 kilometreye, otoyol uzunluğumuzu 1714 kilometreden 3 bin 726 kilometreye, köprü ve viyadük uzunluğumuzu 311 kilometreden 774 kilometreye, kara yolu tünel sayımızı 83'ten 495'e çıkartarak ulaştırma alanında büyük bir dönüşüme imza attık. Daha burada saymaya kalksak saatler sürecek yatırımları, milletimizle birlikte özellikle şoför esnafı kardeşlerimizin istifadesine sunduk."

- Ramazan Bayramı tatili

Erdoğan, şoför esnafına "Gerek şehir içinde gerekse şehirlerarası seyahatlerde ülkemizi nereden nereye getirdiğimizi gayet iyi biliyorsunuz." diyerek, "Meclisin açılması ile dolmuş ve minibüs esnafımızın plakalarına dair mülkiyet sorunlarıyla ilgili mağduriyetleri inşallah gidereceğiz. Aynı düzenlemede şehir içinde faaliyet gösteren halk otobüsü esnafımızın hat tahsis süreleriyle faaliyetlerine devam edebilme haklarını da korumaya alacağız. Ulaştırma ve Çevre Bakanlığımız gerekli mevzuat hazırlıklarını yaptı. Seçimlerden sonra parlamentomuzun takdirine sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Asfalt dökmemekle, yol köprü yapmamakla övünenlere hak ettikleri cevabın 31 Mart'ta verileceğine inandığını belirten Erdoğan, "Ulaştırma projelerini devam ettirmek yerine üzerine hafriyat dökenleri siyaset arşivini tozlu raflarına havale edeceğinizden şüphe duymuyorum. Kendi şahsi reklamlarına verdikleri önemi şehirlerimizin trafik ve deprem sorunlarına vermeyenleri sandığa gömmenizi bekliyorum. Biz Büyükşehirde Turgut Altınok kardeşim ve ilçelerdeki adaylarımızla eser ve hizmet siyaseti yolunda emin adımlarla yürümeyi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanı olarak tüm belediye başkanlarımızla el ele verecek ve başta İstanbul olmak üzere Ankara'mızın bir başkente yakışır şekilde hal almasını sağlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Ramazan Bayramı tatiline ilişkin de bilgi veren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Böylece salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik. Özel sektörümüzün de böyle bir yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz. Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyor ve 1,5 günlük idari izin kararımızın hayırlı olmasını diliyorum."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Babacan: https://gazetebirlik.com/haber/babacan-tertemiz-helalinden-bir-kampanya-yurutuyoruz-5321/

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, açıklamasında, yürütülen yerel seçim kampanyalarına değinerek,” Şu gördüğünüz seçim süslemelerinin tamamı arkadaşlar, ya devlet parası ya belediye parası.” dedi.

Partisinin seçim harcamalarından bahseden Babacan, “Oysa biz DEVA Partisi olarak tertemiz, helalinden bir kampanya yürütüyoruz. Adaylarımız tamamen kendi imkanlarıyla, ya da kendi çevrelerinden partiye temin ettikleri bağışlarla kampanya yürütüyorlar” ifadelerini kullandı.

Babacan, seçim kampanyalarındaki bazı şeylerin aşırı olduğunu dile getirerek, “Şimdi sağa dönseniz, sola dönseniz, kafanızı nereye çevirseniz, adeta bazı şehirlerde gökyüzünü göremeyeceğiniz şekilde yoğun bir flama, bayrakla vatandaşımıza adeta psikolojik baskı uygulamakta. Yani ben güçlüyüm, benim param var harcıyorum; bana mahkumsun psikolojisini oluşturuyor. “ şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İmamoğlu: Kentsel dönüşümde büyük finansal destek geliyor https://gazetebirlik.com/haber/imamoglu-kentsel-donusumde-buyuk-finansal-destek-geliyor-7398/

İmamoğlu, riskli yapılardaki dar gelirliye yüzde 60 dönüşüm desteği, dar gelirli emekliye yüzde 65 dönüşüm desteği, ev sahipleri ve kiracılara 7 bin TL ilave kira desteği, emekliye 9 bin TL kira desteği, sabit taksitle 2 yıl faizsiz ödeme desteği sağlayacaklarını belirterek, “Kentsel dönüşümde büyük finansal destek geliyor.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Fidan: Irak'tan söz aldık https://gazetebirlik.com/haber/fidan-iraktan-soz-aldik-6831/

Fidan, Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir otelde düzenlenen AK Parti Mudanya Belediye Başkan adayı Gökhan Dinçer'in tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Dinçer'in Mudanya'ya hizmet aşkıyla dolu olduğunu söyledi.

Mudanya'nın milli tarih ve kimlik şuuru açısından çok müstesna bir yere sahip olduğunu belirten Fidan, 11 Ekim 1922'de, Anadolu'nun boyunduruk altına alınması için oynanan oyunların bozulmasının, ilk defa yazılı olarak Mudanya'da kayda geçtiğini anımsattı.

Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, şehit, gazi ve tarihteki tüm kahramanlardan aldıkları emaneti daha yukarılara taşımanın gayreti içinde olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bir milli şahlanış sürecindeyiz. Türkiye'miz gerektiğinde oyun kuran, gerektiğinde oyunu bozan, adaletsizliklere boyun eğmeyen güçlü bir siyasi duruş sergiliyor. Bir ülkenin kahramanları hep vardı. Bu topraklar askerinden öğretmenine, bilim insanından istihbaratçısına hayatın her alanında, her dönem farklı kahramanlar çıkarmıştır. Bizler zor zamanlarda ortaya çıkan liderler sayesinde güçlüklerin geride bırakılmasına ve yeni dönemlere yelken açılmasına tarih boyunca defalarca şahitlik etmiş bir milletiz. Son 21 yılda Türkiye'mizin hangi noktadan nereye geldiğini, nasıl bir sıçrama kaydettiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki güçlü Türkiye artık hakikaten sadece bölgesinde değil, uluslararası düzeyde de önemli bir aktöre dönüşmüştür."

"Her alanda çıtayı yükselterek çok şükür yepyeni bir çığır açtık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, devleti ve milleti için gece gündüz nasıl mücadele ettiğine yakinen şahitlik ettiğini anlatan Fidan, "Türkiye'de siyasetin ve toplumsal hayatın her alanındaki vesayet zincirlerinin kırılması, Sayın Cumhurbaşkanımızın azmi ve kararlılığıyla mümkün olmuştur. Son 21 yılda terörle mücadelede ve milli güvenlik sistemimizde daha önce eşi benzeri görülmemiş başarılara imza attık. Türkiye her alanda sözcüğün tam anlamıyla çağ atladı. Savunma sanayinde yüzde 20 olan yerlilik ve millilik oranını yüzde 80'lere taşıdık. Küresel savunma ürünleri ihracatı endekslerinde rekor kıracak noktalara geldik. Milletimizin teveccühü ile hayata geçirdiğimiz politikalar ve stratejiler vasıtasıyla her alanda çıtayı yükselterek ve refah seviyemizi artırarak çok şükür yepyeni bir çığır açtık" dedi.

Milletin refah, huzur ve güvenliği artırırken, gönül coğrafyasını da ihmal etmediklerine dikkati çeken Fidan, şunları söyledi:

"Şükürler olsun ki icraatımızın ve çalışmalarımızın semerelerini de alıyoruz. Dünyada krizlerin, çatışmaların, hatta savaşların artma eğiliminde olduğu bir dönemdeyiz. Milli menfaatlerimizi korumak için gidişatı iyi ve doğru okumamız gerekiyor. Mevcut dünya düzeni küresel adaletsizlikle, krizlerle, savaşlarla baş edemiyor. Kendini güncellemeyen mevcut sistem, yaşanan sorunların da kaynağı haline gelmiş durumdadır. Mevcut sistemin acizliği Gazze'de tamamen ifşa olmuştur. İsrail'in ve zalimine seyirci kalan bu sistem Ukrayna'daki savaşı da engelleyemiyor. Tersine teşvik ediyor. Bu sistem, bırakın adaleti tesis etmeyi, küresel düzeydeki eşitsizlikleri daha da derinleştiriyor. Hegemon güçler sadece emperyal gündemleriyle meşgul oluyorlar. Terör örgütlerini, vekil örgütleri ve diğer yerel vesayet unsurlarını taşeron olarak kullanmaya devam ediyorlar. Ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan oyunların tümünü Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hamdolsun boşa çıkardık."

"Fırsatların da peşinden koşacağız"

MİT Başkanlığı görevi sırasında "Sadece karşımıza çıkan teröristle uğraşmayacağız. Peşine düştüğümüz teröristleri yakalayıp gerekeni yapacağız" diye konsept oluşturduklarını anlatan Fidan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öyle de yaptık. Dış politikamıza bunu uyguladığımız zaman sadece önümüze çıkan tehditlerle değil, aynı zamanda ülkemiz için gerekli olan fırsatları, imkanları, milli menfaatleri dünyanın neresinde olursa olsun bulup elde edeceğiz. Sadece uluslararası sistemin önümüze çıkardığı engellerle vaktimizi harcamayacağız, mücadele ederken ülkemiz için, milletimiz için, bölgemiz için iyi olanın da peşinden koşacağız. Fırsatların da peşinden koşacağız. İşte bu yüzden Türkiye artan imkan ve kabiliyetleriyle adalet ve vicdan temelinde yeni bir dünya düzeni kurulması için öncü rol üstlenmiş durumdadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'dünya beşten büyüktür' söyleminin dünyanın her köşesinde karşılık bulması asla boşuna değil."

Fidan, Türkiye'nin artık oyun kuran, gerektiğinde oyun değiştiren bir ülke olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bunu terörle mücadele stratejimizde de görüyoruz. Hükümetimizle, askerimizle, güvenlik güçlerimizle, terörle mücadelede son 21 yılda kaydedilen mesafe apaçık ortadadır. Terör illetini sadece ülkemizden değil, sınır ötemizden de temizleme çabalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanımız ve MİT Başkanımızla Bağdat'taydık. Hem kendi sınırlarımız içinde hem sınırlarımız dışında terörist unsurları temizleme irademizi Iraklı mevkidaşlarımızla paylaştık. Onlardan da bu konuda bizimle birlikte ortak hareket edeceklerine dair söz aldık. PKK'nın, Irak'ın çıkarlarına aykırı hareket eden ve orada da müsaade edilmemesi gereken bir örgüt olduğunu ilk defa bu süreç sayesinde muhataplarımız kabul ettiler. Iraklı kardeşlerimizle işbirliğimiz ve koordinasyon toplantılarımız önümüzdeki süreçte de devam edecek."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
TİP, Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti https://gazetebirlik.com/haber/tip-gokhan-zanin-adayligini-geri-cekti-7311/

Türkiye İşçi Partisi’nden yapılan açıklamada Hatay İttifakı’nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan’ın partinin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddiaların taraflarına ulaştığı bildirildi.

Zan’ın söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partiye ilettiği belirtilen açıklamada “Ancak, her ne kadar süreç hukuki mercilere taşınacak olsa da, en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.” ifadesine yer verildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
AK Parti'nin İBB Başkan adayı Kurum, HAK-İŞ'in programına katıldı https://gazetebirlik.com/haber/ak-partinin-ibb-baskan-adayi-kurum-hak-isin-programina-katildi-1680/

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kurum, HAK-İŞ’in “Teşkilat Buluşması” programına katıldıklarını belirterek, “Sendikalarımızın taleplerini dinliyor, birlikte İstanbul için yapabileceklerimizi konuşuyoruz. 1 Nisan’dan itibaren, ihmal edilen kamu hizmetlerinin tüm paydaşlarıyla temaslarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
CHP Genel Başkanı Özel: İsrail ile ticareti durdurun, Filistin'e sahip çıkın https://gazetebirlik.com/haber/chp-genel-baskani-ozel-israil-ile-ticareti-durdurun-filistine-sahip-cikin-4223/

CHP Genel Başkanı Özel, Adana’da yurttaşlarla iftar sofrasında bir araya geldiklerini ifade ederek, "Adana'dan çağrımız şudur. İsrail ile ticaret sürdükçe zulüm bitmez. Kan durmaz. İsrail ile ticareti durdurun, Filistin’e sahip çıkın.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Çiller'den Çağlar'ın 'memur maaşı' iddiasına yalanlama https://gazetebirlik.com/haber/cillerden-caglarin-memur-maasi-iddiasina-yalanlama-6997/

Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın hayatının kaleme alındığı "Fırtınalı Bir Yaşamöyküsü" adlı kitapta "Çiller'in memur aylıklarını ödemeyelim dediği" iddiaları yer almıştı.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, yazılı açıklamasında, 1991 seçimlerinden sonra kurulan DYP-SHP Koalisyon Hükümeti'nde Maliye Bakanı değil Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptığını belirtti.

Maaş ödemelerinin bir kamu harcaması olduğunu anlatan Çiller, bu harcamaların Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nün yetkisi dahilinde olduğunu ifade etti.

Çiller şöyle devam etti: "Yani zamanın mevzuat tekniği açısından benim maaş ödemelerini engellemem mümkün değildir. Ayrıca Hazine Bakanı olarak kapım bütün bakan arkadaşlarıma, ilgili bürokratlara ve tüm dava arkadaşlarıma açıktı. Böylesi bir ortamda duygusallığa yer olamayacağı aşikardır. Bu gerçeklerden hareketle benimle ilgili olarak gündeme getirilen iddianın, hatıralarını yayınlayan kabine arkadaşımın unutkanlığının eseri olduğunu düşünüyorum."

"Kilyos'taki arsasına avantaj sağlandığı" iddialarına ilişkin açıklama

- Çiller'in avukatı Berslan Duman, ayrıca "Kilyos'taki arsasına avantaj sağlandığı" iddialarına ilişkin açıklama yaparak, "Bu arsanın 4 Mart 2024 tarihli Bakanlık oluruyla 'Nitelikli Koruma Alanı'ndan çıkartılarak, 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı'na dönüştürülerek avantaj sağlandığı iddiası tamamen gerçek dışı ve hukuka aykırıdır." dedi.

Duman, müvekkilinin Kilyos'taki arsasına avantaj sağlandığı iddialarına ilişkin, "Bu arsanın 4 Mart 2024 tarihli Bakanlık oluruyla 'Nitelikli Koruma Alanı'ndan çıkartılarak, 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı'na dönüştürülerek avantaj sağlandığı iddiası tamamen gerçek dışı ve hukuka aykırıdır." açıklamasında bulundu.

Müvekkilleri adına yazılı açıklama yapan Duman, Tansu Çiller, Özer Uçuran Çiller ve Marsan Marmara Holding A.Ş. hakkında bazı haber sitelerinde yayınlanan, gerçekleri yansıtmayan haberle ilgili açıklama yapılmasının gerekli görüldüğünü belirtti.

Söz konusu haberde konu edilen arsanın, müvekkilleri Tansu Çiller ve Özer Uçuran Çiller tarafından 8 Ekim 1986'da, Çiller'in aktif siyasete girmesinden yıllar önce kendi öz kaynaklarıyla satın alındığını, taşınmazın akabinde müvekkillerinin sahibi oldukları Marsan Marmara Holding AŞ'ye 9 Haziran 2005'te devredildiğini aktaran Duman, "Bu nedenle de haber içeriğindeki sanki 2005 yılından önce müvekkillerimin bu taşınmazla bir ilgileri olmadığı algısı gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Tansu Çiller'in siyasi hayatı boyunca ve bugüne değin bu arsanın statüsü konusunda herhangi bir çıkar sağlayıcı eylemi, işlemi olmamıştır." ifadelerini kullandı.

Avukat Duman, şunları kaydetti:

"Söz konusu arsa, onlarca yıldır zaten 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' içerisinde yer almakta olup, bitişiğinde 2006 tarihinden bu yana yerleşim yeri olan 230 konutlu bir site bulunmaktadır. Dolayısıyla bu arsanın 4 Mart 2024 tarihli Bakanlık oluruyla 'Nitelikli Koruma Alanı'ndan çıkartılarak 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı'na dönüştürülerek avantaj sağlandığı iddiası tamamen gerçek dışı ve hukuka aykırıdır. Bir kez daha vurgulamak gerekirse yazınızda atıfta bulunulan Bakanlık oluruyla müvekkillerime ait arsanın koruma ve kullanma koşulları kesinlikle değişmemiştir. Müvekkillerimin 38 yıldır sahibi oldukları bu taşınmaz hakkında gerekli dikkat gösterilmeden yapılan tüm yayınlar ve ileri sürülen iddialar, hukuk ve habercilik meslek etiği dışı saikleri hatıra getirmektedir. Kamuoyunu doğru bilgilendirme ilkesini esas alarak, müvekkillerimle ilgili bu konuda gerçeklere ilişkin bu açıklamayı yapmayı gerekli görmüş bulunuyoruz."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Özel: CHP olarak belediye başkanlarımıza adaylarımıza çok güveniyoruz https://gazetebirlik.com/haber/ozel-chp-olarak-belediye-baskanlarimiza-adaylarimiza-cok-guveniyoruz-8492/

CHP Genel Başkanı Özel, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın proje tanıtım toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, "CHP olarak belediye başkanlarımıza adaylarımıza çok güveniyoruz. Belediye başkanlarımız sadece partimizin değil bütün Adana’nın bütün Türkiye’nin Türkiye ittifakının adaylarıdır." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Akşener, Sinan Ateş'in ailesini ziyaret etti https://gazetebirlik.com/haber/aksener-sinan-atesin-ailesini-ziyaret-etti-9017/

Meral Akşener, Sinan Ateş'in babası Musa Ateş için taziyelerini iletti. Akşener, "Bursa ziyaretimizde merhum Sinan Ateş’in ailesinin evini de ziyaret ettik. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Musa Ateş için taziye dileklerimizi ilettik. Ateş ailesinin beklediği adaletin sağlanması için her zaman yanlarında olacağız…" dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Milletimizin kutlu davasının pazarlık meselesi olmasına izin vermeyiz" https://gazetebirlik.com/haber/milletimizin-kutlu-davasinin-pazarlik-meselesi-olmasina-izin-vermeyiz-1504/

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Erzurum mitinginde halka seslendi.

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti;

Erzurum'da bir kez daha siz dadaşlarla hasret gidermekten memnuniyet duyuyorum. Ecdadımızın nakış gibi işleyerek bir sanat şaheserine dönüştürdüğü Erzurum, bugün yine bir başka güzel. Her hanım kardeşimizin bir Nene Hatun yüreği taşıdığı, her delikanlısını dadaşlık töresince yiğitlik adabına yetiştiren Erzurum için ne desek azdır. Öncelikle 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'na milletvekilliğinde yüzde 67, cumhurbaşkanlığında yüzde 74 oy oranı ile verdiğiniz destek için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı'nın en verimli netice aldığı şehirlerimizin başında Erzurum geliyor.

"Bu mesajın içinde ülkenin ve milletin hayrına ne varsa hepsi mevcut"

Seçim sonuçlarına bakarak anlıyoruz ki dadaş farkını yine gösterdi, dadaş vefasını yine gösterdi, dadaş sevdasını yine gösterdi. Dadaş dosta da düşmana da mesajını yine verdi. Bu öyle güçlü bir mesaj ki duymayan kulaklara, görmeyen gözlere, nasır bağlamış yüreklere dahi kendini hissettiriyor yerine ulaşıyor. Bu mesajın içinde acısıyla tatlısıyla tarihimizin her anını sahiplenme var. Bu mesajın içinde geleceğimizin sembolü Türkiye Yüzyılı'nın inşasına inanma var. Bu mesajın içinde gözünü milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne göz dikenlere meydan okuma var. Bu mesajın içinde asırlardır üzerimizde oynanan oyunları sona erdirme iradesi var. Bu mesajın içinde ülkemizi ve şehirlerimizi yağmalamak isteyenlere meydanı bırakmama azmi var. Velhasıl bu mesajın içinde ülkenin ve milletin hayrına ne varsa hepsi mevcut.

"Erzurun, Türkiye Yüzyılı'nın lokomotifliğini üstlenecek"

Şartlar ne olursa olsun, yari bildiği ülkesine, milletine hizmet eden Erzurumlu'nun gönlü daima hoş olmuştur. Üstelik Erzurumlu bu sancak nöbetini tam bin yıldır en küçük bir aksamaya meydan vermeden tutmaktadır. Asırlarca ata yurtlarından gelen milyonlarca insanımızın Anadolu'ya giriş kapısı hep Erzurum olmuştur. Ermeni çetelerin yaptığı katliamların acısına rağmen vatanı korumak için canını dişine takan Erzurumlunun hikayeleri nesiller boyunca birer destan olarak anlatılacaktır. Yine dedim ki sorun bakalım şu anda meydan ne kadar? Rakamı aldım, bugün 40 bin. Cumhuriyetimizin kurucu şehirlerinden olan Erzurum'un Türkiye Yüzyılı'nda lokomotifliğini üstleneceğinden şüphe duymuyorum. 

"31 Mart'ı milli irade bayramı haline getirmeye hazır mıyız?"

Öyleyse şimdi buradan öyle bir ses verin ki, ülkemizin ve dünyamızın neresinde olursa olsun tüm Erzurumlular duysun. Erzurum, eserleriyle, medeniyetimizin harcı Erzurum, sanatçılarıyla gönül dünyamızın övüncü Erzurum, kahramanlarıyla çocuklarımızın rol modeli Erzurum, 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız? 31 Mart'ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar ana kademe, kadın kolları, gençler kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Erzurum ile birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttiakı'nın renkleriyle boyamaya var mıyız? Erzurum'da başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Bu mübarek günleri manevi kazanımların yanında çalışmalarımız bakımından da çok iyi değerlendirmeliyiz. İnşallah ramazanın bayramı gelmeden 31 Mart'ı milli irade bayramı haline getirmeye hazır mıyız? Bunun için de çok çalışacağız. Her zamankinden daha fazla koşturacağız. Ben karşımda işte böyle bir ruh, böyle bir heyecan, böyle büyük bir adanmışlık görüyorum. Rabbim hepinizden razı olsun diyorum.

"Erzurum'a 173 milyar liralık kamu yatırımı yaptık"

Biz insanlarımıza ve şehirlerimize olan sevgimizi bugüne kadar hep eser ve hizmet siyaseti ile göstermiş bir partiyiz. Bu anlayışla Erzurum'a 21 yılda güncel rakamlarla 173 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Eğitimde, 3 bin 911 adet yeni derslik kazandırdık. İkinci bir devlet üniversitesi olarak Erzurum Teknik Üniversitesi'ni kurduk. Gençlik ve sporda, 19 bin kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları yaptık. 73 spor tesisi inşa ettik. Şimdi de Erzurum'a 20 bin kişi kapasiteli modern bir stat kazandırmak için hazırlıklara başladık. Palandöken Kayak Merkezi'miz ile Konaklı Kayak Merkezi'mizi birleştirecek bir projeyle Erzurum'un kış sporları hüviyetini güçlendireceğiz. Erzurumlu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 10,5 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta, toplamda 2 bin 32 yataklı 27 hastane dahil 107 adet sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. Bunların arasında 700 yataklı Erzurum Şehir Hastanesi ve 400 yataklı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi de bulunuyor.

"Erzurum'u depreme dayanıklı bir şehir haline getirmekte kararlıyız"

TOKİ vasıtasıyla 14 bin 919 konut uygulamasını hayata geçirdik. Bunlardan 10 bin 17 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Kalanların yapımına devam ediyoruz. Kentsel dönüşümde 5 bin 435 riskli bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Aziziye ilçemizdeki kentsel dönüşüm projesinde yaşanan gecikmeleri de en kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Ülkemizin önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer alan Erzurum'u depreme dayanıklı bir şehir haline getirmekte kararlıyız. Bunun için önümüzdeki dönemde bakanlıklarımızı ve belediyelerimizi seferber edeceğiz. Daha önce hiç atık su arıtma tesisi bulunmayan şehrimizde bugün 4 adet atık su arıtma tesisi ile belediye nüfusunun yüzde 62'sine hizmet veriyoruz. Erzurum'daki 13 millet bahçesi projemizden 10'unu tamamladık. 3'ünün yapımına devam ediyoruz. Ulaştırmada, 49 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini 620 kilometreye çıkardık.

Pirinkayalar, İspir, Özbağ 1-2, Özlüce-Arkun 1-2 ve Güllübağ tünellerini tamamlayıp hizmete aldık. Aksukapı, Mevlana ve Büyük Geçit köprülü kavşaklarını bitirerek trafiğe açtık. Horasan-Karakurt-Sarıkamış, Erzurum-Çat-Bingöl, İspir-Rize, Erzurum-Pasinler-Horasan yolları, Hınıs şehir geçişi, Oltu çevre yolu ve bağlantı yollarını bölünmüş yol olarak inşa ettik. Halen yapımı süren çok sayıda tüneli ve yolu bu yıldan başlayarak kademe kademe hizmete alacağız. Palandöken Lojistik Merkezini şehre kazandırdık.

"Erzincan-Erzurum-Kars Hızlı Tren Hattının proje çalışmalarında sona geldik"

Erzurum sınırları içindeki demir yollarını komple yeniledik, Divriği-Erzincan, Erzurum-Kars demir yolu hattının modernizasyonu için de çalışmalara başladık. Erzincan-Erzurum-Kars Hızlı Tren Hattının proje çalışmalarında sona geldik. İnşallah önümüzdeki dönemde inşasına da geçeceğiz. Yaptığımız yatırımlarla modernize edip büyüttüğümüz Erzurum Havalimanımızın yolcu sayısı yılda 105 binden 1 milyonun üzerine çıktı.

Tarım ve ormanda Erzurum'a 11 baraj, 1 içme suyu tesisi, 23 sulama tesisi, 3 arazi toplulaştırma projesi, 300 taşkın koruma tesisi, 15 gölet ve 28 hidroelektrik santrali kazandırdık. İnşa ettiğimiz sulama projeleriyle 554 bin dekar tarım arazisini sulamaya açarak çiftçilerimize yıllık 4 milyar lira gelir artışı sağladık. Toplam 280 bin dekar arazinin sulanmasını sağlayacak Söylemez Barajı başta olmak üzere 8 barajın yapımı sürüyor.

Daphan Ovası Cazibe Sulamasının ilk kısmını tamamladık. İkinci kısım ihalesine bu yıl içinde çıkıyoruz. Başköy Barajı Sulaması ve Sakalıkesik Ovası Sulaması ikinci kısmının yapımına devam ediyoruz. Çeşitli safhalardaki 13 tesisi bitirdiğimizde 425 bin dekar mümbit araziyi daha sulamaya açacağız. Erzurumlu çiftçilerimize 32 milyar lira tarımsal hibe desteği verdik. Şehrimizde bir Teknokent kurduk. Organize sanayi bölgelerimizin altyapısını güçlendirdik. Mevcut organize sanayi bölgesini büyüterek yatırım için bekleyen 250 firmamızın önünü açacağız. İstihdamı desteklemek için Erzurumlu işverenlerimize 2 milyar lira prim teşviki verdik. Enerjide Erzurum'un bütün ilçelerine doğal gaz arzını sağladık.

Bunların yanında Büyükşehir Belediyesinde Fuar Merkezi, Kültür Yolu, Canlı Hayvan Borsası, Bilim Merkezi, Barış Pınarı Köprüsü, Bilgi Evleri, Miting ve Gösteri Alanı gibi yatırımlarla şehrin gelişmesine katkı sağladık. İlçelerimizin tamamında Selçuklu mimarisini modern tasarımla buluşturan projelerin hayata geçirilmesini takdirle karşılıyorum.

"Bu davayı ancak layıkıyla taşıyabilecekler üstlenebilir"

Biz Erzurum'u severiz ama biliriz ki Erzurum da bizi sever. Allah'ın izniyle 31 Mart'tan sonra bunlara büyükşehir ve ilçe belediyelerimizde işbirliği içinde çok daha fazlasını eklemek istiyoruz. Erzurum'a çok daha fazla yatırım yapacağız. Hizmetlerin hız kesmeden devam etmesi için sizlerden yine çok güçlü destek bekliyoruz. AK Parti ve Cumhur İttifakı bu milletin kökü peygamber efendimize ve milletimizin binlerce yıllık tarihine uzanan bir medeniyet davasının bugünkü temsilcileridir. Bizim talip olduğumuz tek miras işte bu medeniyet davası mirasıdır. Bu dava öyle büyük bir mirastır ki, onu ancak layıkıyla taşıyabilecekler üstlenebilir. Milletimizin bu kutlu davasının birilerince pazarlık masalarında meze yapılmasına gönlümüz razı gelmez.

"Özgürlük ortamı birileri tarafından bize altın tepside sunulmadı"

Kimsenin şahsıyla meselemiz yoktur. Üzüntümüz kazanarak davasına katkıda bulunmak yerine sırf pazarlıkta el yükseltmek için kaybettirme anlayışıyla 6'lı masalara oturanlaradır. Türkiye bizden önceki nesillerle başlayıp bizimle devam eden bizden sonraki nesillerin bir kısmının da yaşadığı sıkıntılı dönemlerden geçerek bugünlere geldi. Bugün doya doya teneffüs ettiğimiz özgürlük ortamı birileri tarafından bize altın tepside sunulmadı. Hangi kazanımın hangi bedeller ödenerek elde edildiğini milletimiz gayet iyi biliyor. Hele hele dadaş çok daha iyi biliyor. Erzurum çok daha iyi biliyor. Darbeden terör saldırılarına, sokak olaylarından partimizin kapatılma davasına kadar nice zorluklara göğüs gerdik, nice badireler atlattık. Son olarak 15 Temmuz darbe girişiminde 253 şehidimizin kanı pahasına istiklal ve istikbalimize sahip çıktık. Kazanımlarımızın elitler başta olmak üzere birilerini hala rahatız ettiğini, olaylara aklı selimle bakan herkes görebiliyor. Tek parti faşizmi kalıntısı zihniyet, terör örgütü uzantılarıyla el ele vererek pusuda beklediğini her fırsatta ispatlıyor.

İstanbul'da Erzurumlu malum çok. İstanbul'daki Erzurumlu kardeşlerimizi arayacaksınız değil mi? Onları 31 Mart'a giderken sakın bir yanlışlık olmasın diyerek uyaracaksınız değil mi? Aynı şekilde Ankara'daki Erzurumlu kardeşlerimizi de arayacaksınız değil mi? İzmir'deki Erzurumlu kardeşlerimi de arayacaksınız değil mi? Hep beraber Türkiye'yi ayağa kaldıracağız. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Çalık, yeni dönem projelerini tanıttı https://gazetebirlik.com/haber/baskan-calik-yeni-donem-projelerini-tanitti-2950/

Görev süresi boyunca kimseyi ayırmadan hizmet ettiklerini ifade eden Başkan Çalık, “Gururla söz verdiğimizden fazlasını yaptık, 252 projeyi hayata geçirdik. 31 Mart akşamı İstanbul'da kazanacağımız zaferin işaret fişeğini Beylikdüzü’nden atacağız. Beylikdüzü’nde kazanacağız. İstanbul’da kazanacağız. Tüm komşularımız için, 16 milyon İstanbullu için bunu başaracağız. “Pusulamız Beylikdüzü, Tam Yol İleri İstanbul” diye konuştu.

Çalık, “Yıldızlaşan Beylikdüzü” dönemini başlattıklarını ifade ederek, “Yeni Beylikdüzü’nde 3 büyük değişime hazır olun. Bunlardan ilki kaynaklarımızı etkili ve güçlü kullanmak,  ikincisi ürettiğimizi tüketmek, üçüncüsü ise kazanmak ve kazandırmak üzerine olacak.  Tüketim ortaklığı ile aile bütçelerimiz için katma değer sağlayacağız. Bu yeni model Türkiye’ye ve dünyaya ilham olacak. Huzurlu, mutlu ve bereketli bir kent olacağız” sözlerine yer verdi.

Yaşanabilir bir çevre oluşturma konusunda örnek projelere imza attıklarını hatırlatan Başkan Çalık, “Doğaya daha saygılı bir Beylikdüzü olacak. Belediye hizmet araçlarımızı tamamen elektrikli-çevreci araçlardan oluşturacağız. Sıfır atık ve sıfır emisyon hedefiyle yeşil ve döngüsel bir Beylikdüzü’nü hayata geçiriyoruz. Atıklarımızı ekonomik bir değere dönüştüreceğiz” dedi.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İmamoğlu'ndan 'Fikirtepe' eleştirisi: "Herkesi mağdur etti" https://gazetebirlik.com/haber/imamoglundan-fikirtepe-elestirisi-herkesi-magdur-etti-9029/

İmamoğlu, açtıkları kavşağın, birçok farklı noktadan kaynaklanan sıkışıklıkları rahatlatacağını belirterek bunlardan birinin de Fikirtepe olacağına dikkat çekti.

Fikirtepe’yi, ‘kentsel dönüşüm kavramını lekeleyen, yarı yolda bırakan, sıkıntıya sokan bir kavram’ olarak niteleyen İmamoğlu, “Bu nasıl kentsel dönüşüm? Devletimizin kasasını mağdur etti. Şehircilik Bakanlığı’nı mağdur etti. Büyükşehir Belediyesi’ni mağdur etti. Çünkü biz, bu kavşağa, Büyükşehir Belediyesi olarak, 3,5 milyar liranın üzerinde bir bütçe harcadık. Aynı zamanda müteahhitleri mağdur etti. Çünkü, müteahhitler oraya girdi ve o işleri bitirene kadar yaşadıklarını ben biliyorum. Ev alan bir kısım insanımızı mağdur etti. Çünkü alamayan, iflas eden firmalar oldu. Ve daha çok da Fikirtepeli hemşehrilerimizi mağdur etti. Bir süre sonra zenginleşme hayaline çevrilen kentsel dönüşüm hayali, onların hayal kırıklığına ve kabusuna dönüştü” dedi.

Anadolu yakasının trafiğini rahatlatacak, “D-100 Karayolu Uzunçayır Kavşağı”; CHP Genel Başkan Yardımcıları Volkan Demir, Suat Özçağdaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş ve CHP Kadıköy Belediye Başkan adayı Mesut Kösedağ’ın katılımlarıyla hizmete açıldı.

İmamoğlu, kavşağın Üsküdar Ünalan Mahallesi Uzunçayır Metrobüs Durağı girişine yakın bir noktasından canlı yayınla, kente soluk aldıracak hizmeti kamuoyuna tanıttı. Arkasına, kavşakta çalışan İBB emekçilerini alan İmamoğlu, “Altunizade'den Kadıköy istikametine, yani Söğütlüçeşme'ye doğru giderken, bu kavşaktan batıya doğru Harem'e ya da Avrasya Tüneli'ne, doğuya doğru da Göztepe, Bostancı istikametine ve D100'e dönüşe olanak sağlayacak. Güneydoğusunda bu kavşağın, bir Fikirtepe manzarası görürsünüz. Tam tersi bölüm Hasanpaşa'dır. Bir taraf Acıbadem'dir kuzeybatısı. Aynı şekilde kuzeydoğusunda da Ünalan Mahallesi'ni görürsünüz ve böylesi bir kavşaktır” bilgilerini paylaştı.

Bölgedeki Fikirtepe’ye özel paragraf açan İmamoğlu, şunları söyledi: 

“Fikirtepe, İstanbul'umuz adına, adına kentsel dönüşüm dediğimiz önemli bir kavramı lekeleyen, yarı yolda bırakan, sıkıntıya sokan bir kavramdır. Kentsel dönüşüm kavramını aşağıya indiren ve insanların zihninde, bir karabasan gibi, kabus gibi bir pozisyona düşüren, aslında Fikirtepe kaynaklıdır. Buna benzer, İstanbul'un 6-7 noktasında daha yapılan kötü uygulamalardır. Şu anda ben, tam böyle güneydoğuya doğru bakıyorum ve baktığımda karşımda gerçekten ürkütücü bir beton duvar görüyorum. Bu beton duvar, tabii ki neredeyse 150 bine yakın insanın meskeni haline gelecek. Arka planda daha henüz bitirilmemiş, yapımı devam eden, hatta temel seviye olan, aynen bu kuleler büyüklüğünde kuleler mevcut olacak. Bunların varlığı, İstanbul adına doğru mudur? Ne yaptık biz? Nasıl bu duruma gelindi? Büyükşehir Belediyesi; 2005, 2006, 2007, özellikle o yıllarda. Ardından Şehircilik Bakanlığı, TOKİ… ve uzun yıllar süren buradaki kaotik durum, ‘Şu anda belki de en fazla şunu mağdur etti’ diyemiyoruz. Yani mağdur etmediği kimse yok.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Babacan: "Seçim süslemelerinin tamamı ya devlet ya belediye parası" https://gazetebirlik.com/haber/babacan-secim-suslemelerinin-tamami-ya-devlet-ya-belediye-parasi-8939/

Babacan, tertemiz,bir kampanya yürüttüklerini belirterek, “Şu anda büyük bir miras paylaşımı olarak görüyorlar devlet yönetmeyi. Ve giderayak gerçekten büyük bir israf var. Şu gördüğünüz seçim süslemelerinin tamamı arkadaşlar, ya devlet parası ya belediye parası. Ya da belediyelerden bir şeyler umanların parası, dikkat edin. Oysa biz DEVA Partisi olarak tertemiz, helalinden bir kampanya yürütüyoruz. Adaylarımız tamamen kendi imkanlarıyla, ya da kendi çevrelerinden partiye temin ettikleri bağışlarla kampanya yürütüyorlar.”dedi.

Babacan konuşmasında şunalrı dile getirdi:

"İktidar bu kötü yönetimin, bu berbat ekonomik tablonun sonucunu örtmek için ne yapıyor; bütün şehirleri donatıyor. Şimdi sağa dönseniz, sola dönseniz, kafanızı nereye çevirseniz, adeta bazı şehirlerde gökyüzünü göremeyeceğiniz şekilde yoğun bir flama, bayrakla vatandaşımıza adeta psikolojik baskı uygulamakta. Yani ben güçlüyüm,benim param var harcıyorum; bana mahkûmsun psikolojisini oluşturuyor. Halbuki hiç kimse şu anki iktidara mahkûm değil. Güç bizde, irade milletin iradesi."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Yavaş: "İstasyon sayımızı yıl içerisinde 53'e çıkarmayı planlıyoruz" https://gazetebirlik.com/haber/baskan-yavas-istasyon-sayimizi-yil-icerisinde-53e-cikarmayi-planliyoruz-1577/

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, açılışta konuşarak Ankara İtfaiyesi’nde yapılan güçlendirme çalışmalarını anlattı.

Çok büyük eksiklikleri olan itfaiye araç filosunun yüzde 80 oranında yükseltildiğini belirten Başkan Yavaş, Ankara İtfaiyesi için yapılan çalışmaları şöyle anlattı:

“Toplamda ise 125 yeni aracı filomuza kattık. İtfaiye bölümü mezunu gençlerimizden 544 arkadaşımızı itfaiye teşkilatımıza kazandırdık. Yine göreve geldiğimizde birçok bölgede istasyon eksikliği vardı. 5 istasyonumuzu yeniledik. Hizmete bugün açacağımız, şehitlerimizin ismini verdiğimiz 2 yeni istasyonumuzla birlikte başkentimizde istasyon sayımızı 48’e çıkarmış bulunuyoruz. Bunun yanı sıra 5 yeni istasyonumuz daha bu yıl içerisinde yapımına başlanacak olup istasyon sayımızı yıl içerisinde 53’e çıkarmayı planlıyoruz.”

Başkan Yavaş, kırsal mahallelere toplamda 546 adet yangına ilk müdahale tankeri dağıttıklarını ve eğitimlerini verdiklerini ifade ederek, “Bir yangın anında, insan canının en değerli olduğu ve saniyelerin saatlere dönüştüğü o anda, itfaiye olay yerine gidene kadar müdahale edilebilsin istedik” dedi.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İmamoğlu: "Çok güçlü İstanbul ittifakıyız" https://gazetebirlik.com/haber/imamoglu-cok-guclu-istanbul-ittifakiyiz-9157/

İmamoğlu, meydanın yakınındaki Hacı Ethem Üktem Ortaokulu öğrencilerini de selamlayarak iktidara, “Atanamayan öğretmenler ve bu mülakat meselesi, söz verilip hala tutulmayan mülakat sisteminin varlığı, toplumun adalet duygusunu yok etti. Bırakın İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'yla uğraşmayı, atanamayan öğretmenlerin dertlerini çözün.” dedi.

Güçlerini vatandaştan aldıklarını söyleyen İmamoğlu, “Tam da şuradaki o güzel duygudan, o annelerimizin, amcalarımızın o güzel bakışlarından, dualarından, birleştiricilikten alıyoruz, birleştiricilikten. Kimseyi karşıt görmemekten, herkesi bizden görmekten, ‘Biz biriz, birlikteyiz’ demekten gücümüzü alıyoruz. Kimseyi, ayrımcılık yaparak tarifleniyoruz. Herkesi, bizim asil vatandaşımız olarak görüyoruz. Ve bunu yürekten söylüyoruz. Onun için biz, çok güçlü İstanbul ittifakıyız, halkın ittifakıyız.” ifadelerini kullandı.

“İmamoğlu’nun enerjisinin kaynağı çarşılarda, pazarlarda, esnafın yanında”

İmamoğlu, enerjisinin kaynağının çarşılarda, pazarlarda, esnafın yanında olduğunu ifade ederek, “İmamoğlu'nun enerjisinin kaynağı güzel annelerimizle konuşmaktan, onlarla yürek yüreğe dertleşmekten. Bu anlayışı herkes öğrenecek. Halkın sevgisinden enerjimizi alıyoruz.” diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Vali Akbıyık'tan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı https://gazetebirlik.com/haber/vali-akbiyiktan-18-mart-canakkale-zaferi-ve-sehitleri-anma-gunu-mesaji-195/

Akbıyık mesajında şunları söyledi:

"Çanakkale Zaferi, Türk ve dünya tarihinde çok önemli sonuçlar ortaya çıkaran, dünyada güç dengelerinin tamamen değiştiği, Türklüğün bir millet olma bilinci ile ön plana çıktığı, bir milletin kendi ulusal benliğine kavuşması için kendine güvenmesi gerektiği gerçeğinin ortaya çıktığı, Kurtuluş Savaşı’nın ilk evresi olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Türk ve dünya tarihine kazandıran, tarihte emsali görülmemiş büyük bir kahramanlık ve fedakârlık mücadelesinin adıdır.  Çanakkale Zaferimizin 109. Yıl Dönümünü kutluyor hem kara hem de deniz muharebelerinde, Türk milletinin bağrından çıkmış, istila heveslilerini mağlup ederek Çanakkale’yi geçit vermez bir hâle getirerek bize ebedî vatan kılan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve şanlı gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Akşener: "Güç verin bana, 2028'e kadar muhalefet nasıl yapılıyormuş görün" https://gazetebirlik.com/haber/aksener-guc-verin-bana-2028e-kadar-muhalefet-nasil-yapiliyormus-gorun-2985/

Akşener, esnaf ziyareti öncesi toplanan kalabalığa seslendi. Öğretmen atamaları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Akşener, "Sayın Erdoğan 16 gün kaldı. 100 bin öğretmen tayinini hemen yap, atanamamış öğretmenlerin oyu senin olsun ama yapamadığın takdirde bütün meslektaşlarımdan ricada bulunuyorum; elimi uzattım, tutun elimi, güç verin bana. 2028'e kadar muhalefet nasıl yapılıyormuş görün" dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İmamoğlu "Türkiye tarihinin en büyük metro atılımını biz gerçekleştirdik" https://gazetebirlik.com/haber/imamoglu-turkiye-tarihinin-en-buyuk-metro-atilimini-biz-gerceklestirdik-2292/

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Genel Başkanı Özgür Özel törende, ne İSPARK’ta ne de bütün iştiraklerinde kimsenin ekmeğine dokunmadıklarını belirterek, “Liyakate göre, gencecik insanları hangi siyasi görüşten olursa olsun ayırmadan, Ekrem Başkan aldı, çalıştırdı ”dedi.

“5 yıl önce İstanbul bir karar verdi” diyen Özel, şunları söyledi:

 “5 yıl önce İBB’de kreş yoktu. Çünkü onların ‘kadın’ diye bir derdi yoktu. Kadın evde oturacak, çocuk bakacak, hasta bakacak, engellisine bakacak ve yeri ev olacaktır. Oysa biz, kadının sosyal hayata katılmasını, çalışma hayatına katılmasını istiyorduk. Ekrem Başkan, İstanbul'da tam 100 tane ve Türkiye'de CHP’li belediyeler 300 tane kreş yaparak kazandırdılar. Şimdi anneler, güvenerek çocuklarını bırakacakları kreşlere sahipler.”

“İstanbul İttifakı’nın mimarı, İstanbul İttifakı’nın evladı”

Özel, konuşmasının sonunda seçmene ittifak çağrısı yaparak, “Geçen sefer İstanbul'u kazanan ne CHP'ydi ne sadece Millet İttifakı'ydı. Emin olun, İstanbul İttifakı’ydı. Biz, İstanbul İttifakı’na inanıyoruz. İstanbul İttifakı’nın mimarı, İstanbul İttifakı’nın evladı, İstanbul'un 5 beş yılında emeği olan, gözünü asla ve asla kıymıktan sakınmayan, sizin için çalışan bir evladımız var. Türkiye'nin umudu, İstanbul'un gururu Ekrem İmamoğlu var. Ona güveniyoruz. Size inanıyoruz. Ekrem Başkan’ı ve İstanbul'u, size emanet ediyorum” diye konuştu.

 “Türkiye tarihinin en büyük metro atılımını biz gerçekleştirdik”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Türkiye tarihinin en büyük metro atılımını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “İnşallah ‘metro fatihi’ olmaya devam edeceğiz. Ama sadece metro yapmadık. Açtığımız istasyonlardan Meclis İstasyonu’nda ne açıyoruz? Bir tane daha kreş açıyoruz bu açılışla beraber. Hayırlı olsun. Sarıgazi İstasyonu’nda da ne açıyoruz? Kent Lokantası açıyoruz. Hayırlı olsun. İstanbul'a yeni yeşil alanlar da kazandırmaya devam ediyoruz. Sosyal destekleri arttırmaya devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

15 gün ücretsiz olacak

Konuşmaların ardından, Özel ve  İmamoğlu, Çekmeköy- Samandıra hattının açılışını gerçekleştirip, hattı deneyimledi. İmamoğlu açtıkları hattın, 15 gün ücretsiz olacağını duyurdu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Babacan: "Kürsüde atılan sloganların Gazze'ye bir yararı yok" https://gazetebirlik.com/haber/babacan-kursude-atilan-sloganlarin-gazzeye-bir-yarari-yok-4459/

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarı ve muhalefeti siyasi ayrımları bırakıp çözüm önerilerini paylaşmaya davet etti.

Gazze’de uygulanan sistematik katliamın ramazan ayında da devam ettiğini vurgulayan Babacan, “Gazzeli siviller, bulabildikleri kuru ekmek ve çamurlu suyla iftar yaparken bombalanıyorlar. Günler, haftalar geçti; bir çözüm yok. İsrail’in saldırıları soykırıma dönüştü. Ne acı ki ülkemizin süregelen katliama yönelik tavrı, insani yardım gönderen bir sivil toplum kuruluşunun tavrından farksız." ifadelerini kullandı.

Babacan, Türkiye'nin uluslararası kamuoyunu harekete geçirmesi ve ateşkesin sağlanması adına diplomatik her yola başvurması gerektiğine dikkati çekerek, "Gazze’deki soykırımın sona ermesi için gerekli eylem planları en kısa sürede hazırlanmalı ve kamuoyuyla paylaşılmalı. Gördük; kürsüde atılan sloganların Gazze’ye bir yararı yok.” dedi.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kurum: "Teknoloji ve Girişimcilik Merkezi'ni İstanbul'a kazandıracağız" https://gazetebirlik.com/haber/kurum-teknoloji-ve-girisimcilik-merkezini-istanbula-kazandiracagiz-2993/

Kurum, şimdiden hayırlı olamsını dileyerek şunları aktardı:

"Bugün Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde “Terminal İstanbul”un ilk adımını attık. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ile ”Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonumuzun temel taşıyıcılarından biri olacak bu projeyle girişimci gençlerimizin önünü açacağız. Dünyanın en büyük, en güzel ve en iyi girişimcilik merkezi Terminal İstanbul'la, geleceğe yolculuk başlıyor. Şimdiden hayırlı olsun."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İmamoğlu ve Çoban'a sevgi seli https://gazetebirlik.com/haber/imamoglu-ve-cobana-sevgi-seli-6195/

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Kağıthane Belediye Başkan adayı Tonguç Çoban ile birlikte, Nurtepe Meydanı’nda düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Dr. Dilek Kaya İmamoğlu da halk buluşmasında eşi İmamoğlu’nu yalnız bırakmadı. Meydanı, evlerinin balkonları, pencereleri ve çatılarını dolduran vatandaşlar, İmamoğlu ve Çoban’a sevgi gösterilerinde bulundu. “Eğer vatandaşların yüzünü güldürebilen bir Başkansam, ben dünyanın en başarılı Belediye Başkanıyım” diyen İmamoğlu, yurttaşların Ramazan aylarını kutladı. 

“BIRAKIN EKREM İMAMOĞLU'YLA UĞRAŞMAYI, ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN DERTLERİNİ ÇÖZÜN”

Meydanın yakınındaki Hacı Ethem Üktem Ortaokulu öğrencilerini de selamlayan İmamoğlu, iktidara, “Hazır öğretmenler oradayken söyleyeyim. Yolda gelirken, Fatih'te, bir genç beyefendi geldi, kolumu tuttu. ‘Atanamayan öğretmen meselesinde çok büyük desteğinizi istiyorum’ dedi. Bu atanamayan öğretmenler ve bu mülakat meselesi, söz verilip hala tutulmayan mülakat sisteminin varlığı, toplumun adalet duygusunu yok etti. Özellikle kıymetli öğretmenlerimiz, bu konuda çok sitemkar ve çok öfkeli. Lütfen bu işi çözün. Bırakın İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'yla uğraşmayı, atanamayan öğretmenlerin dertlerini çözün” sözleriyle seslendi. 

“BİZ, ÇOK GÜÇLÜ İSTANBUL İTTİFAKI’YIZ”

Güçlerini vatandaştan aldıklarını vurgulayan İmamoğlu, “Tam da şuradaki o güzel duygudan, o annelerimizin, amcalarımızın o güzel bakışlarından, dualarından, birleştiricilikten alıyoruz, birleştiricilikten. Kimseyi karşıt görmemekten, herkesi bizden görmekten, ‘Biz biriz, birlikteyiz’ demekten gücümüzü alıyoruz. Kimseyi, ayrımcılık yaparak tarifleniyoruz. Herkesi, bizim asil vatandaşımız olarak görüyoruz. Ve bunu yürekten söylüyoruz. Onun için biz, çok güçlü İstanbul İttifakı’yız, halkın ittifakı. Bu ittifak çok güzel işler başardı, başarmaya devam edecek. Bugüne kadar hiç kimse şunu söyleyemez. Bu süreç içerisinde kimseye partisini, etnik kökenini, yaşamını veya tercihlerini sormadan hizmet ettik. Sormadan; 650 bin annemizin cebine Anne Kart koyduk. Sormadan; Halk Süt dağıttık. Sormadan; kreşlerimize çocuklarımızı davet ettik. Kimseye sormadan, 100 bin gencimize burs dağıttık. İsrafçılar gitti, icraatçılar geldi, icraatçılar. Rantçılar gitti, halkçılar geldi, halkçılar. Hem de Cumhuriyet’in, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giden halkçılar geldi” dedi. 

“İMAMOĞLU’NUN ENERJİSİNİN KAYNAĞI ÇARŞILARDA, PAZARLARDA, ESNAFIN YANINDA”

İmamoğlu, enerjisinin kaynağını ise şu sözlerle dile getirdi: 

“Enerjimizin kaynağını merak edenlere şöyle deyin: Ekrem İmamoğlu’nun enerjisinin kaynağı çarşılarda, pazarlarda, esnafın yanında. Ekrem İmamoğlu'nun enerjisinin kaynağı güzel annelerimizle konuşmaktan, onlarla yürek yüreğe dertleşmekten. Bu anlayışı herkes öğrenecek. Halkın sevgisinden enerjimizi alıyoruz. Ama onlar, bunu anlayamaz biliyo musunuz? Çarşıya gidebilirler mi onlar? Pazara gidebilirler mi? Esnafa selam verebilirler mi? Gidemezler. Yüzleri yok. Sorulara cevapları yok. Tembeller, çalışmıyorlar. Allah aşkına, çalışsalar bu ülkede emeklilerimiz bu kadar mağdur olur mu? Çalışmıyorlar, çalışmıyorlar. İşsizlik bu kadar yüksek olur mu çalışsalar? Onun için, onlar çalışmıyor, ama biz, İstanbul'daki görevimizi keyifle, gururla yerine getiriyoruz.”

“TONGUÇ BAŞKAN'A ÖMÜR BOYU KEFİLİM”

Kağıthane özelinde yaptıkları hizmetlerin detaylı dökümünü yapan İmamoğlu, “Kağıthane'deki bir değişim nedir biliyor musunuz? Bırakın İstanbul'u, Türkiye'deki büyük ve güçlü değişimin, halkçı değişimin, demokrat değişimin, özgürlük dolu bir değişimin kaynağıdır. Onun için sevgili Kağıthaneliler, çok çalışmaya hazır mıyız? Tonguç Başkanı, Kağıthane’de belediye başkanı seçmeye hazır mıyız? Bunu yürekten istiyorum. Ben kefil oldum mu ömür boyu kefalet vardır onun altında. Tonguç Başkan'a ben, ömür boyu kefilim. Bakın bu kadar ileri gidiyorum. Bu karşılıklı güvenden dolayı, onun halkın her kuruşuna duyduğu saygıdan dolayı, milletin her türlü duygusuna duyduğu saygıdan dolayı, insanı ayırt etmeyen demokrat duygularından dolayı bu kefaletin adı” diye konuştu. 

KAĞITHANE DEVLET HASTANESİ’NİN HİKAYESİNİ ANLATTI

Sözü, Şubat 2023’te Sağlık Bakanlığı tarafından kapatılan Kağıthane Devlet Hastanesi’ne getiren İmamoğlu, şunları söyledi: 

“Az önce Tonguç Başkan, iktidarın karşımızdaki çıkardığı adayın hastane ile ilgili sözlerini anlattı. Bakın size söyleyeyim; yolda gelirken birisi demiştir ki ona, ‘Kağıthane'de bir hastane var.’ O da ‘Eee’ demiştir. ‘O hastaneyi biz taşıdık, ama aslında biz taşımadık.’ Kafası karışmıştır. Yani şöyle demişlerdir ona, ‘Sen kısa yoldan git de ki, ‘CHP bu hastaneyi taşıdı’ de.’ O da çıkıp, bunu demiştir. Tamam mı? Yahu o kadar riyakarlık var ki ruhlarında… Bir yalan üzerinden Ekrem İmamoğlu'nu, mensubu bulunduğu partiyi, yani Cumhuriyet Halk Partisi'ni karalamak için yalan konuşuyorlar. Bir yazı yazmışlar, demişler ki, ‘Buradan çıkacağız.’ Çıkarken haber bile vermemişler. Apar topar, bir hafta sonu, kaçar gibi öbür hastaneye kaça kaça gitmişler. Ben gazeteden öğrendim. Arkadaşlarım aradı. 2 gün sonra o binaya geldim. Terk edilmiş bir bina gibi. Bunlarda devlet görgüsü de yok. İnsan etrafını toplar, de ki der ki, ‘Ya ben bir hastaneye geçiyorum. O hastaneyi yaptık. Oradayız. Orada hizmet vereceğiz. Ey halkımız, sizi oraya taşıyalım. Ey karşısındaki eczane; size zaman verelim. Siz de işinizi gücünüzü ona göre toparlayın.’”

“KAĞITHANE'DE SEÇİMİ SİZ KAZANIN, MİLLET KAZANSIN, O HASTANE KOŞA KOŞA ORAYA GELECEK”

“Bu dediklerimi biz yaparız ama onlar yapmaz. Çünkü biz, halkı dert ederiz, halkı düşününüz. Oradaki esnaf ne olacak? Oradaki pazarcı ne olacak? Oradaki eczane ne olacak? Oradaki büfe, kahvehane ne olacak? Bir kafe ne olacak? Dolayısıyla onlar ne yapar biliyor musunuz? Bir yerden talimat geldi ya; kaça kaça giderler. Ama ne yaptınız biliyor musunuz halk olarak? Onları dize getirdiniz. Şimdi. Diyorlar, ‘Oraya gelmek istiyoruz.’ Niye biliyor musunuz? İşin içinde oy var, oy. Oy olmazsa var ya sizi duymazlar. Bunlar, seçimden sonra onu unuturlar. Nasıl unutmazlar biliyor musunuz? Onlara Kağıthane'de bir ders verin. Kağıthane'de seçimi siz kazanın, millet kazansın, Belediye Başkanı Tonguç Çoban olsun; o hastane koşa koşa oraya gelecek, koşa koşa. Onların dediğini yaparsanız değil, dediğini yapmazsanız değerli olursunuz. Dediğini yapan, birbiriyle uzlaşı içerisinde olan biziz. Niye biliyor musunuz? Biz, sizi dinliyoruz.”

“FERYADINIZI BİZ DUYUYORUZ”

“Bize canım emeklim geliyor diyor ki, ‘Ben yanıyorum kardeşim. Ben, bu yaşa geldim. Çalışırken çok çalıştım, 5 evladıma 5 tane daire yaptım. Şimdi emekli oldum; bu devlet, bu hükümet beni 5 evladıma muhtaç bir adam yaptı’ diyor. Bundan daha büyük feryat, bundan daha acı bir baba feryadı olmaz. Duymayan akıl, o akıl. Ama bunu duyarak, ‘Ben emekli için ne yapabilirim’ diye, ‘İstanbul'da ben ona nasıl katkı sunabilirim’ diye arkadaşlarıyla gece-gündüz düşünen akıl da halkçı, Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları ekibi kardeşim. Bu kadar net. Onun için, evet eline o maaşı alıp bu feryadı yapan emekliye 10 bin lira pazar desteği vereceğiz. O aileye her gün Halk Ekmek’ten bir ekmek desteğini vereceğiz. O aileye, binaları dönüşüyor ve emekliyse, 9 bin lira kira desteği vereceğiz. O aileye parası yok, o kadar maaş alıyor, bir evi var, dönüştürmesi lazımsa, depreme dayanıksız, o dönüştüreceği evin yüzde 65 maliyetini de biz karşılayacağız. İşte mesele, insanını hissetme meselesi. Onun için biz çocuklarımıza kreş açtık. Onun için biz süt dağıtıyoruz. Onun için biz Kent Lokantası açıyoruz. Onun için biz burs veriyoruz. Onun için biz sosyal yardımları bütçede tam 6 kat arttırıyoruz. Siyaset yapmıyoruz. Halkımıza hizmet ediyoruz.”

“ATOM KARINCA BİLE BİZİ GEÇEMEZ”

“Onlar için siyaset amaç, parti amaç. Partilerinin liderini kutsallaştıran anlayış. Bizim kutsalımız; bizim insanımız. Bakın Ramazan ayında söylüyorum. Biz insanımızı seviyoruz. Kim olduğuna da bakmayız. Biz insanımızı seviyoruz, çünkü Yaradan’dan ötürü seviyoruz. Biz insanımızı, Yaradan’dan ötürü seviyoruz. Sevgili hemşehrilerim; ihmalleri, ihanetleri tarihe gömmeye hazır mıyız? Kanal İstanbul'u tarihe gömmeye hazır mıyız? Kağıthane'yi kazanmaya hazır mıyız? İstanbul'u kazanmaya hazır mıyız? Meclisi kazanmaya hazır mıyız? Tonguç Başkanı belediye başkanı seçmeye hazır mıyız? Biz de size hizmet etmeye hazırız. Atom karınca bile bizi geçemez. Bunlar, bizi seyrederken bile yorulacak, yerlere serilecekler. Allah enerjimizi bol etsin. Enerjimiz bol, çünkü siz varsınız. Allah sizin kalbinizdeki sevgiyi bize hiç eksik etmesin. Biz size mahcup olmayalım. Şu bebelere, şu çocuklara, güzel annelere, sizin bu çocuklarınıza, evlatlarınıza bu şehrin güzel hanımefendilerine, beyefendilerine, Allah, bu kardeşinizi ve Tonguç Çoban'ı mahcup etmesin. Ben onları da bıraktım kendi hallerine. Allah onları ıslah etsin. Allah onları affetsin, Allah onlara akıl versin. Yolumuz açık olsun. Onlar tam gaz geri, biz tam yol ileri.”


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Büyükkılıç, ramazan etkinliklerine katıldı https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukkilic-ramazan-etkinliklerine-katildi-7856/

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç etkinlikte, 1 milyon 260 bin metrekare alana sahip Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin Kayseri’ye yakıştığını belirterek,  “Ramazan ayımızda etkinliklerle, yavrularımızın hoş anlar geçirmesi, sizlerin bu geceyi yad etme, eğlenme anlayışıyla huzur içerisinde daha nice Ramazan ayına erişmenizi temenni ediyorum” dedi.

Daha  sonra etkinlik alanındaki stantlardan alışveriş yapan Başkan Büyükkılıç, vatandaşlara çeşitli ikramlarda da bulundu.

Büyükşehir’in ramazan etkinlikleri devam edecek

12 Mart’ta başlayan ve her akşam farklı bir içerikle Kayserililere keyifli bir Ramazan akşamı sunan etkinlikler çerçevesinde 16 Mart Cumartesi günü Namık Bilgin ile Türk Halk Müziği, 17 Mart Pazar günü Mehmet Bağdaş ile Türk Sanat Müziği Gecesi, 18 Mart Pazartesi günü Yunus Çoban Tasavvuf ve Ezgi Gecesi düzenlenecek.

Ramazan Etkinlikleri’nde 19 Mart Cuma günü Sanatçı Harun Kayasandık vatandaşlarla buluşacak ve 20 Mart Çarşamba günü ise Kur’an Tilaveti ve Tasavvuf Gecesi programı gerçekleştirilecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Altay, meclis üyeleriyle buluştu https://gazetebirlik.com/haber/baskan-altay-meclis-uyeleriyle-bulustu-9196/

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hizmet vermeye başlayan  Akyokuş Kasrı’nda, 5 yıl boyunca Konya’ya gösterdikleri katkıdan dolayı meclis üyelerine teşekkür ederek, meclis üyelerinden aldıkları destekle Konya’da onlarca esere imza attıklarını söyledi.

Akyokuş Kasrı hakkında bilgi veren Başkan Altay, “Akyokuş Kasrı’ndayız. Burası Büyükşehir Belediyemizin işletmelerinin hepsinin yer aldığı, Konya’mızın en tanınan, en bilinen mekanlarından birisinde böyle güzel tesisi kazandırmak nasip oldu. Özellikle gece aydınlatmasıyla adeta bir inci gibi Konya’nın neresinden bakarsanız görülebilecek bir mekan oldu. Akyokuş Kafem, Kırkikindi Restoran, Konya Mutfağı ve Palize Kahvaltı Evinden oluşan bir kompleks oluştu. İnşallah Konya’mıza uzun süre hizmet edecek bu tesisimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Rabbim Ramazan’a kavuşturduğu gibi bizi sevdiklerimizle beraber bayrama da ulaştırsın” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Başkan Altay hazırlanan teşekkür plaketlerini meclis üyelerine takdim etti.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com