tag:gazetebirlik.com,2015:cid-69 YeniBirlik Gazetesi YeniBirlik Gazetesi 2024-03-29T12:00:45+03:00 Kovankayası Yaşayan Parkı kullanıma açıldı https://gazetebirlik.com/haber/kovankayasi-yasayan-parki-kullanima-acildi-5350/

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmirlilerin doğa ve ormanla bütünleşeceği “Yaşayan Parklar” oluşturma hedefi doğrultusunda Bayraklı Doğançay’da hayata geçirilen Kovankayası Yaşayan Parkı kentlilerin nefes alabileceği yeni bir dünya yarattı.

Yamanlar havzasında bulunan, Doğançay Mezarlığı’yla Sancaklı Köyü arasında kalan 53 bin metrekarelik alana sahip Kovankayası Yaşayan Parkı’nı ziyaret eden Başkan Soyer, “İzmir’e 35 Yaşayan Park armağan edeceğimizi söylemiştik. Onlardan biri olan Kovankayası’ndayız. Yaşayan Parklardan kasıt, şehrin doğa ile buluşmasını sağlayacak alanlardı. Kovankayası onlardan biri. Çok fazla müdahale etmediğimiz, çok ufak dokunuşlarla hazırladığımız parklar. Bu parklar, tüm İzmirlilerin nefes alacağı alanlar haline geliyor. İzmir’de bu altıncısı. Her biri bulunduğu bölgede yaşayan insanların doğada, keyifle huzurla bir araya gelebileceği mekanlar oluyor. İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum. Geldiklerinde cennetle karşılaşacaklar” diye konuştu.

Geçimini arıcılıkla sağlayan birçok insanın bulunduğu ve arıcılık yapmaya elverişli bir alan olan Kovankayası Yaşayan Parkı’nda özellikle çocuklar ve gençler için arıcılığı tanıtacak birçok etkinlik yapılacak. Arıların bal yapmalarına uygun bitkilerin kullanıldığı Yaşayan Park’ta, ekosistem döngüsüne katkı sağlanırken, vatandaşların rekreasyon ihtiyacını karşılayacak pek çok alan tasarlandı.

Kovankayası Yaşayan Parkı’na gelen ziyaretçileri bölgedeki yaşam döngüsünün anlatıldığı bilgilendirme panoları karşılıyor. Ziyaretçiler için bir yaşayarak öğrenme alanı olan Kovankayası, katılımcıların birçok rekreatif faaliyeti bir arada gerçekleştirmesine olanak sunuyor. Kovankayası Yaşayan Parkı’nda seyir terası, kafeterya, taş amfi ve çocuklar için kum havuzu gibi her yaştan ziyaretçinin kullanımına uygun alanlar yer alıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Yavaş: Onların önceliği beton, benim önceliğim insan https://gazetebirlik.com/haber/baskan-yavas-onlarin-onceligi-beton-benim-onceligim-insan-6610/

Masur Yavaş, ilçe belediye başkan adaylarının hepsinin atılan iftira ve dedikodulardan şikayetçi olduğunu söyleyerek, “Bunlar doğru dürüst siyaset yapmasını bilmiyorlar. Seçim zamanı sen yaptıklarını anlatacaksın, öbürü projelerini anlatacak. Millet de kararını verecek. Karalamaya kim inanır? Bunu neden yaptıklarını söyleyeyim; ‘Eski rant düzeni devam etsin, belediyeden birileri zengin olmaya devam etsin. Birer koli, ihtiyacı olanlara versin. Bunlar da bununla yetinsin, sesini çıkartmasın. Biz seçimi alalım. Düzen devam etsin’ diye” ifadelerini kullandı.

Her gittiği yerde kendisine yüzlerce kişinin özgeçmiş verdiğini söyleyen Yavaş, rakibinin iki kızının da KPSS puanı olmadan istisnai kadroyla memur yapılmasına tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Bu kadar servet varken, çocuğunuzu sınavsız, torpille işe sokmak nedir? 2 benzinlik de onlara verseydiniz olmaz mıydı? 2 gariban işe girseydi. Gerçekten işe ihtiyacı olan 2 kişi işe girseydi daha iyi değil miydi? Hiç mi yakınlarınızda fakir yoktu? Kimi KPSS ücretini bulamazken, siz sınavsız bir şekilde çocuklarınızı işe soktunuz. Soruyorum buradan, kendisine soruyorum; çocuklarınızın KPSS’den kaç puan aldıklarını bir açıklayın.”

Keçiören’de hizmet adı altında açılan Cumhuriyet Kulesi’nin maliyetinin bir milyar olduğunu söyleyen Yavaş, “İki gün önce asansörde insanlar kaldı. Her tarafı dökülüyor. Niye? Ankara manzarası seyredeceklermiş. Çok acil ya. Ben de diyorum ki Şentepe'deki bir evin balkonu daha güzel Ankara manzaralı. Bir milyar yatırmaya değer miydi oraya? İşte bunlar biz eser yaptık diye biri kule yapar, öbürü Ankara girişlerine kapı yapar. Onun da maliyeti 350 milyon” İfadelerini kullandı.

“Etrafımızda bir tane mağdur insan varsa biz onunla ilgileniriz” diyen Yavaş, Ankara’da 35 bin emekliye destekte bulunduklarını kaydederek, “Onların önceliği beton, benim önceliğim insan. Olay bu kadar basit. Aynı belediyeciliği, aynı anlayışla Ankara'nın en az 15 belediyesini kazanacağız 15’ine de bunu yayacağız” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Bayraktar: Yeni yol arkadaşlarımızı şimdiden tebrik ediyorum https://gazetebirlik.com/haber/bakan-bayraktar-yeni-yol-arkadaslarimizi-simdiden-tebrik-ediyorum-8009/

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 2024 yılı sürekli işçi ve memur istihdamı kapsamında İŞKUR ve ÖSYM üzerinden personel alacak. Eskişehir’deki Kırka Bor İşletme Müdürlüğü’ne 162, Balıkesir’deki Bigadiç ve Bandırma İşletme Müdürlüğü’ne de 56 olmak üzere 218 yeni istihdam sağlanacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Eti Maden’in personel alımına ilişkin açıklama yaptı.

Katma değerli madencilik anlayışı ile ülkeyi bu alanda net ihracatçı konuma getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bakan Bayraktar, “Bu anlayışla üretim, satış ve rezervde dünyada ilk sırada olduğumuz bor madenlerimizi ekonomiye kazandırmak için Eti Maden bünyesinde nitelikli insan kaynağımız ile oluşturduğumuz tesislerde uç ürün haline getiriyoruz.” dedi.

Bakan Bayraktar, Türkiye Yüzyılı’nı madenin de yüzyılı yapma hedeflerinde, bor işletmelerinde kendileriyle omuz omuza çalışacak yeni yol arkadaşlarını tebrik etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yerlikaya: Büyükçekmece, tarih boyunca orduların, yolcuların hep geçiş güzergahında oldu https://gazetebirlik.com/haber/yerlikaya-buyukcekmece-tarih-boyunca-ordularin-yolcularin-hep-gecis-guzergahinda-oldu-1332/

Bakan Yerlikaya, Büyükçekmece’nin tarih boyunca orduların, yolcuların hep geçiş güzergahında olduğunu belirterek, “Hanlar, kervansaraylar, Mimarların Piri Koca Sinan’ın köprüsü buna şahittir. Bunca kervansaraya, hana ev sahipliği yapan bu güzel ilçemizin genlerinde elbette misafirperverlik olacaktı.” dedi.

İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Recep Erol ve AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik ile birlikte vatandaş, esnaf ve gençlerle bir araya geldiklerini bildiren Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

“Akşam ise Büyükçekmeceli kardeşlerimizle iftar soframızı paylaştık. Büyükçekmeceli hemşehrilerime de gösterdikleri misafirperverlik için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul etsin.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Resmi Gazete başlıkları https://gazetebirlik.com/haber/resmi-gazete-basliklari-7219/
YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ
YÖNETMELİKLER
KURUL KARARI
İLÂN BÖLÜMÜ
]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz https://gazetebirlik.com/haber/adalet-bakani-tunc-hakki-ve-adaleti-haykirmaya-devam-edecegiz-2765/

Adalet Bakanı Tunç, herkes sussa da Türkiye olarak susmayacaklarını ifade eden Bakan Tunç, “Terör örgütü gibi davranan işgalci İsrail’in yaptığı soykırıma karşı insanlık vicdanı sokaklara taşarken uluslararası kuruluşlardan hala ses çıkmaması çok acıdır. Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Özel: Ne Marmaris'te, ne Muğla'da rantiyecilere geçit vermeyeceğiz https://gazetebirlik.com/haber/ozel-ne-marmariste-ne-muglada-rantiyecilere-gecit-vermeyecegiz-5536/

CHP Genel Başkanı Özel, Muğla’nın Marmaris ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Özel, konuşmasında "Ne Marmaris'te, ne Muğla’da rantiyecilere geçit vermeyeceğiz.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yılmaz: İstanbul'u hak ettiği gerçek belediyeciliğe kavuşturacağız https://gazetebirlik.com/haber/yilmaz-istanbulu-hak-ettigi-gercek-belediyecilige-kavusturacagiz-3046/

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Ümraniye Belediyesi ve Bingöl Vakfı tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen iftar programında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden vatandaşlarla bir araya geldiklerini bildirdi.

Dernek çalışmaları sayesinde İstanbul’da yaşayan hemşehrilerinin hem kendi aralarındaki ilişkileri, hem de baba ocakları ile bağlarının kuvvetlenmesine vesile olan herkese teşekkür eden Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Sizlerin oluşturduğu dayanışma iklimi, birlik, beraberlik bizlere güç katıyor. 31 Mart'ta hep birlikte ‘Yeniden İstanbul’ diyerek, İstanbul’u hak ettiği gerçek belediyeciliğe kavuşturacağız. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı daim etsin.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Göktaş: Hemşehrilerimizin inancı çalışmaya olan azmimizi artırıyor https://gazetebirlik.com/haber/bakan-goktas-hemsehrilerimizin-inanci-calismaya-olan-azmimizi-artiriyor-4444/

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Afyonkarahisar’da hemşehrileriyle buluştuklarını belirterek, “Hemşehrilerimizin coşkusu, bizlere olan inancı Afyonkarahisarımız için gece gündüz demeden çalışmaya olan azmimizi artırıyor.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Milli Savunma Bakanı Güler'in Hatay ziyareti https://gazetebirlik.com/haber/milli-savunma-bakani-gulerin-hatay-ziyareti-8744/

Milli Savunma Bakanı Güler beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile Hatay’a gitti.

Bakan Güler, Hatay programı kapsamında ilk olarak 8’inci Komando Tugay Komutanlığı’na giderek inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Beraberindeki TSK komuta kademesi ile Hatay Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Güler, Vali Mustafa Masatlı’dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
14. Kent Lokantası Arnavutköy'de açıldı https://gazetebirlik.com/haber/14-kent-lokantasi-arnavutkoyde-acildi-6595/

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Merkez Mahallesi’nde hizmet verecek Kent Lokantası açılışına, CHP Arnavutköy Belediye Başkan adayı Tekin Aras ile birlikte yaptığı ilçe turunun ardından geldi.  Açılış öncesinde, İmamoğlu, seçim otobüsü üzerinden yurttaşlara konuşma yaptı.  

İstanbul’un dünyanın özeti gibi olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Bu ülkenin, bu cennet vatanın, bu Türkiye Cumhuriyeti'nin memleketimizin özeti. İşte Tekin Aras Başkanımız güzel yuvasıyla, ailesi buraya yerleşmiş. Şimdi, siz kıymetli Arnavutköylülerle bu şehri yönetmek istiyor. Ben, Tekin Aras Başkanımızın Arnavutköy'de seçileceğine ve sizlerin de ona çok güçlü destek vereceğinize ve onun da sizlerle birlikte bu ilçeyi yöneteceğine yürekten inanıyorum.” dedi.

İmamoğlu, Kent Lokantalarının çok vicdanlı bir yer olduğunu ifade ederek, “Burada öğrencilerimizi, işçimizi, memurumuzu, özellikle emeklilerimizi ağırlıyoruz; görüyorum. Beni çok gururlandırıyor. İstanbul'un bütün ilçelerinde Kent Lokantası açacağız. İhtiyaç olursa, daha fazlasını hedefleyeceğiz. Sevgili hemşehrilerim, amacımız; bu şehre adalet getirmek, bu şehre bereket getirmek.” diye konuştu.

İftarı gençlerle yaptı

Konuşmaların ardından İmamoğlu, Aras ve beraberlerindeki heyet, iftarlarını, çoğunluğu öğrencilerden oluşan gençlerle birlikte yaptı. Kent Lokantası’nın ilk gün konukları; mercimek çorba, et döner, pirinç pilavı, ayran sudan oluşan menüyle oruçlarını açtı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
AK Parti'nin İBB Başkan adayı Kurum'dan Baykar'a ziyaret https://gazetebirlik.com/haber/ak-partinin-ibb-baskan-adayi-kurumdan-baykara-ziyaret-3120/

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kurum, Baykar ziyareti kapsamında İHA ve SİHA’ları yerinde incelediklerini bildirdi.

Merhum Özdemir Bayraktar’tan ilham alan, teknolojiye yön veren beyinlerle dertleştiklerini ve sorularını yanıtladıklarını belirten Kurum, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün yeni çok şey öğrendim. Bir kez daha gurur duydum. Türkiye’ye, Türk gençliğine, Türkiye’nin geleceğine olan inancım daha fazla arttı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’a bu buluşmaya yaptığı samimi ev sahipliği için yürekten teşekkür ediyorum.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Güler: ROKETSAN, Kırıkhan'da silah ve roket sistemleri üretecek bir tesis kuracak https://gazetebirlik.com/haber/bakan-guler-roketsan-kirikhanda-silah-ve-roket-sistemleri-uretecek-bir-tesis-kuracak-5932/

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre,  Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercümet Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile gittiği Hatay’da iftarı şehit aileleri, gaziler ve Hatay’ın kanaat önderleri ile yaptı.

Bakan Güler, iftarın ardından yaptığı konuşmada asrın felaketi karşısında devletin, ilk andan itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşların yardımına koştuğunu ifade ederek, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin buradaki birlikleri de depreme maruz kalmasına rağmen büyük bir fedakarlık ve feraset göstererek hızlıca sahaya çıktı ve vatandaşlarımızın yanında oldu.” dedi.

ROKETSAN’ın Kırıkhan’da silah ve roket sistemleri üretecek bir tesis kuracağını söyleyen Bakan Güler, “PAVOTEK firması da bilişim ürünleri tesisini hayata geçirecek. Buna yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Yapılacak bu gibi yatırımlar, Hatayımızın ekonomik ve sosyal kalkınması ile istihdamına ciddi katkılar sağlayacaktır.” diye konuştu.

“Tehditleri kaynağında bertaraf ediyoruz”

Bakan Güler, yurt içi ve sınır ötesinde başarıyla gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonları ile terör örgütlerine büyük bedeller ödettiklerini dile getirerek, “Sınır ötesi harekâtlarımızın etkinlik ve başarısı sayesinde, artık ülkemize ve asil milletimize yönelen tehdit ve tehlikeleri, sınırlarımızın ötesinde karşılıyor; kaynağında bertaraf ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıklarının karşılığını ödeyemeyiz”

Şu ana kadar elde edilen tüm başarılarda en büyük payın, şehit ve gazilere ait olduğuna dikkati çeken Bakan Güler, şunları söyledi:

“Şehit ve gazilerimiz; şanlı tarihimizin, vatan, millet ve bayrak sevgimizin ölümsüz abideleri, Türk cesaret ve fedakarlığının gurur timsali, mazisi şan ve şerefle dolu Türk ordusunun ilham kaynağıdır. Aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin ve siz değerli şehit ve gazi ailelerimizin fedakârlıklarının karşılığını asla tam olarak ödeyemeyiz.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İmamoğlu: İBB, tarihinde ilk kez tarıma destek oluyor https://gazetebirlik.com/haber/imamoglu-ibb-tarihinde-ilk-kez-tarima-destek-oluyor-784/

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Çatalca Belediye Başkan adayı Erhan Güzel ile birlikte; ilçenin kırsalında bulunan Muratbey, Ovayenice, Elbasan ve Çakıl mahallelerinde köy turu yaptı.

Turun ardından ilçe merkezine ulaşan İmamoğlu ve Güzel, Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda halkla buluştu.

Çiftçinin borcunu bitireceklerini ifade eden İmamoğlu, "Çiftçiye, Çatalca'da güzel günleri daha fazlasını yaşatacağız. Çiftçiye desteklerimizi, tam iki katına çıkaracağız önümüzdeki dönemde. İstanbul'da çiftçiye 1 ver 10 al, 2 ver 50 al. Bak öyle bir şey bu. Bereket bu bereket. Bir avuç insana bin ver, bir tane 1 lira gelmez size. Bu bir avuç insana var ya, bin ver, hepsi gider. Onun için ver çiftçiye, bereket gelsin İstanbul'a kardeşim. Ver, üretene ver. Üretene ve üreten ahlaklı insanlara, bu güzel insanlara, bu memleketin yurdum insanına ver.” diye konuştu.

 “İBB, tarihinde ilk kez tarıma destek oluyor” diyen İmamoğlu, “Hem de öyle böyle değil. 8 bin 200’ün üzerindeki çiftçi sayımız nasıl oldu biliyor musunuz? Bir anda 10 katına çıktı. 700-800 kişiyken, 8 bin 200’ün üzerindeki çiftçimize tohum verdik, fide verdik, mısır verdik, büyükbaş hayvan yemi verdik, arı yemi verdik, gübre verdik, mazot desteği verdik. Hem de çiftçinin mazotunu ne yaptık biliyor musunuz? ‘Yolda mazot harcamasın diye, traktörünün yanına kadar götürün’ dedim. Pendik’in Göçbeyli Köyü’ne uzak-yakın demeden nasıl hizmet ettiysek, diğer ucunda da Çatalca'nın bütün köylerine hizmet edip, bütün yapılan ihmallerin önüne geçtik. Geçmeye bu dönemde de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Hizmetlerini partizanlıktan uzak bir anlayışla gerçekleştirdiklerini vurgulayan İmamoğlu, “Ben memleketimin hiçbir insanını birbirinden ayırmadım ki, belediye başkanını birbirinden ayırayım. Bunlar öyle yapmaz. Parti devleti kurmak istiyorlar, söyleyeyim. 100 seneyi aşmış, Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş, Allah'ın bir lütfu, bir çift mavi göz gelmiş, milletimizin atasıyla, dedesiyle Cumhuriyeti kurmuş, bize emanet etmiş ve bize görev vermiş: Bu şehri, bu ülkeyi koruyun, insanlarına saygı gösterin. Cumhuriyet ne diyor biliyor musunuz? Her insan eşit. Yok birbirimizden farkımız biliyor musunuz? Hiç kimsenin birbirinden farkı yok. Birbirinden şu kadar üstünlüğü yok, şu kadar. Cumhuriyette yönetici nasıl bakar biliyor musunuz? Gülerek bakar. Yönetici vatandaşına şefkatle bakar. Yönetici, vatandaşına sert bakamaz. Talimat veremez. Had bildiremez. Cumhuriyette yönetici, vatandaşına bakarken haddini bilecek haddini. Öyle oy verenmiş, oy vermeyenmiş… Yok, o devir bitti. Öyle mülk sahibi falan yok. Mülk sahibi, 86 milyon yurttaş. Onun için, ‘Ben karar verdim, olacak!’ O iş bitti kardeş. Kanal İstanbul gibi felaket projelerine nasıl ‘dur’ dediysek, ‘dur’ demeye devam edeceğiz. Asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da görev yapan 39 belediye başkanına, ilçelerine yaptığı her ziyaret için davetiye yolladığını kaydeden İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Hiç ayrımcılık yapmadık. Çünkü niye biliyor musunuz? Ben ilçe belediye başkanıyken, bir kez bile ziyaretime gelinmedi. Randevu vermediler. Telefonuma bakılmadı. Ben, kendime yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapmayacak kadar, sizler gibi güzel, sizler gibi iyi anne-baba terbiyesi aldım, anne. Onun için ben kendime yapılmasının istemediğin bir şeyi, başkasına yapmam. Doğrusu da budur. Oysa, sadece İstanbul'un sorunlarını konuşmak için, mesela Sayın Cumhurbaşkanı'ndan defalarca, yıllarca randevu istedim. Doğru mu? Verdi mi? Ayrımcılığa uğradık. Böyle bir şey olabilir mi? Bir kere bile randevu vermedi. Sadece ilk seçildiğimizde, fazla ısrarcı olunca, 30 tane büyükşehir belediye başkanını davet etti. Hatırlar mısınız? Ne tesadüfse, 30 kişinin orada herkesin önünde ismi yazıyor, bana kırık sandalye denk geldi. Bak, bak, bak. Hatırlıyor musunuz? Az kalsın düşüyorduk. Allah'tan sporcuyum da yerden böyle ayağa kalktık hemen yani. Sonra da bana demez mi? ‘Bak israf ediyorsun, sandalyeyi kırdın.’ Dedim ki, ‘Vallahi birincide değil ama ikincide daha sağlam oturuyorum da ondan’ dedim.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Tunç, İstanbul'da hakim ve cumhuriyet savcılarıyla bir araya geldi https://gazetebirlik.com/haber/bakan-tunc-istanbulda-hakim-ve-cumhuriyet-savcilariyla-bir-araya-geldi-8134/

Adalet Bakanı Tunç, İstanbul’daki iftar programında hakim ve cumhuriyet savcılarıyla bir araya geldiklerini bildirdi.

İftar softasının bereketini birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Bakan Tunç,  “Adaletin tecellisi için, vatandaşlarımızın yargı hizmetlerinden memnuniyetini en üst noktaya çıkarmak için gece gündüz demeden fedakarca çalışan tüm yargı mensuplarımıza teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Zeybek: Eser ve hizmet belediyeciliği düsturuyla hareket ettik https://gazetebirlik.com/haber/baskan-zeybek-eser-ve-hizmet-belediyeciligi-dusturuyla-hareket-ettik-1826/

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Zeybek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 15 Nisan 2019 tarihi itibarıyla göreve başladığı Afyonkarahisar’a 5 yıl hizmet etme şerefine nail olduğunu belirterek, “Eşsiz güzellikleriyle termalin başkenti, bereketli topraklarıyla gastronomi şehrinde görev yapmaktan büyük bir gurur duydum. Hemşehrilerimiz ile gönül bağı kurmanın, el ele gönül gönüle vermenin mutluluğunu yaşadım.” ifadelerini kullandı.

Her yıl Sayıştay denetimine tabii olduklarını ve şeffaf belediyecilik ilkesiyle bu denetimleri başarıyla geçirdiklerine dikkati çeken Zeybek, şunları kaydetti:

“5 yıl boyunca acısıyla tatlısıyla geçirdiğimiz günlerimizde birlik ve beraberlik duygusunu her zaman hissettik. Ekonomik kriz, pandemi dönemi ve 11 ilimizi etkileyen büyük deprem felaketinde yaraları hep birlikte sardık, kapılarımızı hep birlikte açtık. Tüm gücümüz ile zorlukların üstesinden gelmeye çalıştık. Eser ve hizmet belediyeciliği düsturuyla hareket ettik; mali disiplin ve öz kaynaklarımızla yatırımlar yaptık.”

Zeybek, 2019’da kendisini göreve layık gören Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, valilere, milletvekillerine, AK Parti’nin il ve ilçe teşkilatlarına ve emeğiyle katkı sunan herkese teşekkür ederek, “Bu duygularla hemşehrilerimize veda ederken, herkesten hakkını helal etmesini diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Ersoy: Birlik ve beraberliğin gücüyle çalışmaya devam edeceğiz https://gazetebirlik.com/haber/bakan-ersoy-birlik-ve-beraberligin-gucuyle-calismaya-devam-edecegiz-600/

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, iftar programında Antalya’da yaşayan Güneydoğu Anadolulu vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade etti.

Ersoy, Antalya’nın hedeflerine bir adım daha yaklaşmasını sağlayabilmek adına birlik ve beraberliğin gücüyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İmamoğlu: İşverenlerle iş arayanlar arasında güzel bir köprü kurduk https://gazetebirlik.com/haber/imamoglu-isverenlerle-is-arayanlar-arasinda-guzel-bir-kopru-kurduk-7226/

İmamoğlu,190 bin’den fazla kişiye özel sektörde iş bulduklarını söyledi. İmamoğlu, "'Belediyenin işi değil bu' dediler. İşverenlerle iş arayanlar arasında güzel bir köprü kurduk ve 190 bin’den fazla kişiye özel sektörde iş bulduk. Daha çok istihdam için tam yol ileri!" dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor https://gazetebirlik.com/haber/kis-lastigi-zorunlulugu-1-nisanda-bitiyor-3147/

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımacılığında kullanılan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması, 1 Nisan Pazartesi günü sona eriyor. Öte yandan meteoroloji tahminleri, Nisan ayı itibariyle yurt genelinde ısınmaya işaret ediyor.

Mevsimlere göre uygun lastik kullanımının önemine dikkat çeken ve güvenli, konforlu ve tasarruflu bir sürüş için kış lastiklerinin yaz lastikleriyle değiştirilmesi gerektiğini sürücülere hatırlatan Petlas Pazarlama Müdürü Esra Ertuğrul Boran, “Mevsimine uygun lastik kullanımı, öncelikle yol ve yolcu güvenliği olmak üzere, yakıt tasarrufu ve lastik ömrü açısından da büyük önem taşıyor” dedi.

“Fren mesafesi ve güvenlik üzerinde olumsuz etki yaratıyor”

Kış lastiklerini yazın kullanmanın birçok dezavantajı olduğunu belirten Boran, “Havalar ısınınca kış lastiklerinin fren mesafesi artıyor, yol tutuş performansı azalıyor ve hatta aracın yakıt tüketimini de artırıyor; çünkü kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklar için tasarlanıyor. Bu nedenle, kış koşulları için tasarlanan kış lastikleri sıcak havalarda istenilen performansı sergileyemiyor. Bu da fren mesafesi ve dolayısıyla güvenlik üzerinde olumsuz bir etki yaratabiliyor. Ayrıca, kış lastiklerinde kullanılan yumuşak kauçuk hammaddesi ve desen özellikleri yaz aylarında kullanıldığında aşırı ısınma nedeniyle çabuk yıpranmaya neden oluyor” dedi.

“Konforsuz bir sürüşe neden oluyor”

Yazın kış lastiğinin konforsuz bir kullanım oluşturduğunu söyleyen Boran, “Kış lastiklerinin yazın artan yakıt tüketimi, aynı zamanda doğaya daha fazla CO2 gazı salımı anlamına geliyor. Yazın kış lastikleri kullanmayarak, doğa sürdürülebilirliğine katkıda bulunabiliriz. Ayrıca, yaz döneminde kış lastiği kullanılması durumunda yoldan gelen sesler, özellikle belirli bir hızın üzerinde rahatsız edici bir uğultu şeklini alıyor, bu da sürüş konforunu azaltıyor” diye konuştu.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Çember-15 operasyonlarında 2 bin 840 firari yakalandı https://gazetebirlik.com/haber/cember-15-operasyonlarinda-2-bin-840-firari-yakalandi-4448/

Bakan Yerlikaya, 81 ilde 4 gündür devam eden “Aranan Şahıslara Yönelik” düzenlenen “Çember-15” operasyonlarında arama kaydı bulunan 2 bin 840 firari yakalandığını bildirdi.

Firari suçluların sokaklarda gezmelerine asla izin vermeyeceklerini belirten Yerlikaya, "Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz." dedi.

Bakan Yerlikaya, yakalanan şahısların kaç yıldır arandığı hakkında şu bilgileri verdi:

"0-5 yıldır aranmakta olan 2 bin 797 şahıs, 5-10 yıldır aranmakta olan 25 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 18 şahıs “Çember-15” operasyonlarıyla yakalandı.

Yakalanan şahısların hangi suçlardan arandığı hakkında ise Yerlikaya, " Hırsızlıktan 442 şahıs, dolandırıcılıktan 250 şahıs, yağmadan 103 şahıs, adam öldürmeden 22 şahıs, cinsel suçlardan 67 şahıs, narkotik suçlarından 450 şahıs, terörden 45 şahıs, KOM (Kaçakçılık, Organize) 297 şahıs olmak üzere, diğer suçlardan yakalananlarla birlikte toplam 2 bin 840 şahıs adalete teslim edildi." ifadelerini kullandı.

İl jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca 81 il genelinde arama kaydı olanlara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda bu şahısların; yol aramalarında, ev ve iş yerleri baskınlarında, kimlik kontrollerinde yakalanıp adalete teslim edildiğini açıklayan Bakan Yerlikaya "Operasyonları yöneten Valilerimizi, Kaymakamlarımızı, İl Jandarma Komutanlarımızı, İl Emniyet Müdürlerimizi, Sahil Güvenliğimizi ve operasyonlara katılan Polislerimizi, Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle" dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye'de hava kirliliği alarm veriyor https://gazetebirlik.com/haber/turkiyede-hava-kirliligi-alarm-veriyor-7883/

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre hava kirliliği, dünya genelinde dakikada 13 insanın ölümüne yol açıyor. Türkiye’de ise ölüme yol açan risklerde tütün, aşırı kilo, hipertansiyon ve hipergliseminin ardından 5’inci sırada yer alıyor. Bu olumsuz tablolara yol açan hava kirliği tehdidi her geçen gün daha ciddi bir hal alıyor. 

Hava kirliliği konusunda yapılan son araştırmaya göre, Türkiye’de hava kirliliği alarm veriyor.  T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı’nda yer alan istasyonlardan 2023 yılı boyunca elde edilen verilerin analizi, Türkiye’deki  havası en kirli 20 bölgeyi belirledi. Analizde;  çapı 10 mikrometreden daha küçük olan ve solunum sisteminin direnç gösterememesi nedeniyle akciğerin derinliklerine nüfuz eden Partiküler Madde (PM) 10 kirleticisi verilerine odaklanıldı. 

En kirli hava Hatay’da

Analiz ; en kirli havanın Hatay’ın İskenderun Merkez ilçesinde bulunduğunu ortaya çıkardı. İlçede 235 gün boyunca PM (Partiküler Madde) 10 limit değerinin aşıldığı kirli hava solundu.Yapılan araştırmaya göre, en kirli havaya sahip bölgeler listesinde sırasıyla Göztepe (İstanbul), Merkez (Iğdır), Merkez (Osmaniye), Elbistan (Kahramanmaraş), Kadirli (Osmaniye), Karatay (Konya), Nazilli (Aydın), Nilüfer (Bursa), Kestel (Bursa), Şehzadeler-Ulupark (Manisa), Karatay-Karkent (Konya), Akdeniz-İstiklal Cad. (Mersin), Merkez (Muş), Şahinbey-Beydilli (Gaziantep), Merkez (Hakkari), Merkez (Aydın), Merkez (Batman), Şahinbey-Gaski (Gaziantep), Merkez (Denizli) yer alıyor.

Analize göre, İstanbul’un en kirli 10 ilçesinde yaşayan yaklaşık 4.6 milyon kişi kirli havaya maruz kaldı. İstanbul’un havası en kirli semti Göztepe’de ulusal yönetmeliğe göre 222 gün boyunca kirli hava solunurken; Ankara’nın havası en kirli ilçesi Altındağ’da yaşayanlar 172 gün, Ulus bölgesinde yaşayanlar ise 135 gün boyunca PM 10 limitinin aşıldığı kirli havaya maruz kaldı.

Daikin teknolojisi ile sağlıklı iç ortam havasına kavuşun

Dış ortamdaki hava kirliliğinin giderek ciddi bir sorun haline gelmesiyle; iç mekanların hava kalitesini artırmaya duyulan ihtiyaç da artıyor. İklimlendirme sektörünün öncü markası Daikin, sağlıklı iç havaya ulaşmak isteyen tüketiciler için özel teknolojiler üretiyor. Çevreci ve inovatif cihazlarıyla iklimlendirme sektörüne yön veren Daikin, patenti kendisine ait üstün Flash Streamer teknolojisine ve elektrostatik HEPA filtreye sahip hava temizleme özellikli klimaları ve hava temizleme cihazları ile kullanıcılarının iç ortam hava kalitesini artırmalarını sağlamak için çalışıyor. 

Daikin’in ince partikül maddeleri bile yakalayan özel bir teknolojisi bulunuyor. Daikin hava temizleme cihazlarının sahip olduğu ‘Flash Streamer’ teknolojisi yüksek hızlı elektronlarla toz, polen, koku gibi istenmeyen faktörlerin moleküllerini ayrıştırarak yok edilmesi esasına dayalı olarak çalışıyor. Bu teknoloji sayesinde partiküller ilk aşamada yok olmaya başlıyor. Daikin marka hava temizleme cihazları, standart toz ve koku sensörlerinin yanı sıra çok daha hassas PM 2.5 sensörleri de barındırıyor. Böylece gözle görülmeyecek kadar küçük olan ve solunum yollarına zarar veren partiküller dahi cihazda hapsedilip etkisiz hale getiriliyor. Ürün gamında bulunan MCK55W model hava temizleme cihazı ise, aynı zamanda hava kuruluğuna ve zararlı partiküllere karşı koruma için güçlü nemlendirme sunarak kullanıcıların cildini, boğazını ve burun deliklerini kuruluğa karşı korumada destekleyici bir teknolojik ürün olarak öne çıkıyor. Bir su haznesi desteğiyle bu özelliği sağlayan cihaz, ihtiyaç duyulan nem oranını da sağlayabiliyor.

Alerjenleri uzak tutan teknoloji

Daikin’in ileri teknoloji kliması Shira Plus, temiz ve kaliteli iç ortam havası sağlama konusunda öne çıkan cihazların başında geliyor. Streamer ünitesinden bırakılan yüksek hızlı elektronlar; alerjen ve koku molekülleri ile çarpışarak onları ayrıştırıp yok ederken; titanyum apatit hava temizleme filtresi ile havada bulunan büyük partikülleri tutuyor. Apatit, yüksek tutuş gücüyle havadaki istenmeyen koku ve zararlı partikülleri yakalayarak titanyumun etkisini artırıyor ve titanyum (Ti02) havadaki istenmeyen kokuları hapsediyor. Gümüş alerjen giderici ve hava temizleyici filtre polen ile toz akarı gibi alerjenleri yakalıyor; yüzde 99 ve daha fazlasını ortadan kaldırarak sürekli temiz hava sağlıyor. Tüm bu özelliklerin bir araya gelmesiyle ev içi alerjen maddeler kullanıcılara ulaşmadan filtrelenerek yok ediliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kurum: Sistemli ve sorunsuz bir şehir için söz veriyoruz https://gazetebirlik.com/haber/kurum-sistemli-ve-sorunsuz-bir-sehir-icin-soz-veriyoruz-3310/
Kurum İstanbullunun her anında yanında olacaklarını belirterek, "Hayallerimizin, gerçeklerimizin, mazimizin, bugün ve geleceğimizin şehri İstanbul. Saat gibi işleyen, sistemli ve sorunsuz bir şehir için söz veriyoruz. Her bir İstanbullunun eser ve hizmetlerimizle her anında hep yanında olacağız." ifadesini kullandı.
]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye pazar günü sandığa gidecek https://gazetebirlik.com/haber/turkiye-pazar-gunu-sandiga-gidecek-8564/

Pusulalar basıldı, seçmen kağıtları dağıtıldı, sandıklar hazır...

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine artık çok az bir zaman kaldı

Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde 34 siyasi partiden adayların yanı sıra bağımsız adaylar da yarışacak.

Yaklaşık 61 milyon seçmen oy kullanacak

Ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak. 61 milyon 441 bin 882 seçmen oy kullanacak.

30 büyükşehir, 51 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlenecek.

Seçim araç gereçleri hazır

Sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek seçim araç ve gereçlerini içeren malzeme torbaları hazırlandı.

İl ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde malzeme torbaları sandık kurulu başkanlarına yarın teslim edilecek. Seçim görevlileriyle ilgili eğitim çalışmaları tamamlanacak.

Tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin kesinleştirilen seçmen listelerinin çoğaltma işlemi de yine yarın bitmiş olacak.

Malzeme torbaları sorumlulara yarın teslim edilecek

İl ve ilçe merkezlerinde, ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca oy verme günü saat 05.00'te malzeme torbaları görevlendirilen bina sorumlularına teslim edilecek.

Bina sorumluları da bu torbaları, ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca temin edilen araçlarla, sandık çevrelerine götürerek sandık kurulu başkanlarına tutanak karşılığı verecek.

Bina sorumlusu görevlendirilmeyen yerlerde ise malzeme torbaları, oy verme günü sandık kurulu başkanlarına ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca teslim edilecek.  

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Yerlikaya, Bandırma mitinginde vatandaşlara hitap etti https://gazetebirlik.com/haber/bakan-yerlikaya-bandirma-mitinginde-vatandaslara-hitap-etti-7470/

Bakan Yerlikaya, Bandırma mitinginde vatandaşlara hitap etti. Bandırmalı hemşehrilerine teşekkür eden Yerlikaya, "Bandırma, küllerinden yeniden doğan bir milletin, destanlar yazılarak kurulan Cumhuriyetin göz bebeğidir. Ayağa kalkmanın, çalışmanın, başarmanın en güzel örneğidir. Marmara’nın incisi bu güzel ilçemiz inşallah 31 Mart seçimleri sonrası Cumhur İttifakı adayı Mehmet Cemal Öztaylan’a emanet olacak." dedi.

Büyüyen ve gelişen Bandırma'nın eser ve hizmetlerle donatılmayı Türkiye Yüzyılı’na öncü olmayı hak ettiğini belirten Bakan Yerlikaya "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye’yi Bandırmalı  kardeşlerimizle birlikte inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Tunç, Safranbolu'da STK temsilcileri ile görüştü https://gazetebirlik.com/haber/bakan-tunc-safranboluda-stk-temsilcileri-ile-gorustu-5505/

Bakan Tunç, Safranbolu’da, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

İlçede yürütülen çalışmalar ve yapılması gereken projeler üzerine görüşmeler yapan Tunç, "Türkiye Yüzyılı'nda ilçemizi her alanda hak ettiği yere taşımak için istişareye önem vererek ve ortak akıl yürüterek çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Resmi Gazete başlıkları https://gazetebirlik.com/haber/resmi-gazete-basliklari-9599/
YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ
YÖNETMELİKLER
TEBLİĞLER
YARGI BÖLÜMÜ
YÜKSEK SEÇİM KURULU KARARI
İLÂN BÖLÜMÜ
]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Uraloğlu'dan Dünya Demiryolu Çalışanları Günü mesajı https://gazetebirlik.com/haber/bakan-uralogludan-dunya-demiryolu-calisanlari-gunu-mesaji-5919/

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu mesajında "Türkiye'nin dört bir yanını güçlü raylarla saran, ulaşıma konfor ve hız katan, hayatını demiryollarına adamış tüm çalışanların "27 Mart Dünya Demiryolu Çalışanları Günü" kutlu olsun!" ifadelerine yer verdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015'ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi https://gazetebirlik.com/haber/bakan-guler-24-temmuz-2015ten-bu-yana-40-bin-213-terorist-etkisiz-hale-getirildi-4467/

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara’daki Gazi Orduevinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

İftarın ardından bir konuşma yapan Bakan Yaşar, şunları söyledi:

“Mübarek Ramazan ayında, bu güzel iftar sofrasında sizlerle birlikle olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Bu aziz toprakları bizlere vatan yapan, şehit ve gazilerimizin kanıdır. İstiklal Marşı’mızın ‘Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda!’ mısrasında da ifade edildiği gibi vatanımızın her karış toprağında aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin kanları vardır. Bu toprakları, binlerce yıldır bize vatan kılan şehit ve gazilerimiz; vatanımıza olan sarsılmaz sevdamızın ölümsüz temsilcileri, asil milletimizin kahramanlık ve fedakarlığının ebedi mimarlarıdır. Bugün kutsal vatanımızda başı dik ve özgür yaşamamızı, hiç çekinmeden canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile siz kahraman gazilerimize borçluyuz. Yazdığınız kahramanlık destanları sonsuza kadar yaşayacaktır. Sizlerle ne kadar gurur duysak, kahramanlıklarınızla ne kadar övünsek azdır. Biz bir aileyiz ve her zaman sizlerin yanındayız."

Bakan Güler, 40 yıla yakın bir süredir terörle mücadele edildiğini belirterek "Bu süreçte şehit ve gazilerimiz oldu. Her defasında yüreğimiz derinden yandı ve büyük acılar yaşadık. Ancak hiçbir hain saldırı bizi yıldıramadı. Ülkemizin, milletimizin huzur ve güvenliğine kasteden kalleş terör örgütü mensupları, işte bu vatana adanmışlık duygusu ile mücadele eden kahraman Mehmetçiğin pençesinden kurtulamadı, kurtulamayacaktır. Yılbaşından itibaren 644, 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi. Yürüttüğümüz operasyonlarla, sahada kurduğumuz hakimiyeti daha da güçlendirmekte kararlıyız. Bu amaçla, gözümüzün değmediği ve ayağımızın basmadığı alan bırakmayarak terör bataklığını kurutacak; ülkemize, milletimize ve komşularımıza tehdit oluşturan terör örgütünün kökünü kazıyacağız" dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Yerlikaya, Gönen'de vatandaşlarla bir araya geldi https://gazetebirlik.com/haber/bakan-yerlikaya-gonende-vatandaslarla-bir-araya-geldi-5398/

Bakan Yerlikaya, Balıkesir’in Gönen ilçesinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir ve Cumhur İttifakı Gönen Belediye Başkan adayı Aydemir Gümüş ile birlikte, vatandaşlar, esnaf, çocuklar ve gençlerle bir araya geldi.

Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan bu ilçemiz bereketli topraklarıyla, turizm potansiyeliyle ve en önemlisi çalışkan insanlarıyla Büyük ve Güçlü Türkiye’ye büyük destek veriyor, vermeye de devam edecek. Heyecanıyla, coşkusuyla bizi bağrına basan Gönenli hemşehrilerimin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul'da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi https://gazetebirlik.com/haber/tbmm-baskani-kurtulmus-istanbulda-sivil-toplum-kurulusu-temsilcileriyle-bi-araya-geldi-356/

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle iftar programında bir araya geldi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Uraloğlu, Nevşehir'de ziyaretlerini sürdürüyor https://gazetebirlik.com/haber/bakan-uraloglu-nevsehirde-ziyaretlerini-surduruyor-5205/

Bakan Uraloğlu, Nevşehir AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Uraloğlu, sektör temsilcilerine programa katılımları için teşekkür etti.

Daha sonra Uraloğlu, vatandaşlara hitap etti.

Uraloğlu "AK Parti Belediye Başkanımız ve Adayımız Sn. Fatih Çiftçi ile Gülşehir “Durmak yok, yola devam” diyecek." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Özel: Yurttaşlarımız, 31 Mart günü bu hükümete eğrisini de, doğrusunu da gösterecek https://gazetebirlik.com/haber/ozel-yurttaslarimiz-31-mart-gunu-bu-hukumete-egrisini-de-dogrusunu-da-gosterecek-5464/

CHP Genel Başkanı Özel, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Hükümetin vatandaşın halinden anlamadığını belirten Özel, "Yurttaşlarımız, 31 Mart günü bu hükümete eğrisini de, doğrusunu da gösterecek." dedi.

Daha sonra Sarıyer'de vatandaşlarla bir araya gelen Özel "Emekli dediğin ömrü bu devlete, bu millete hizmet için geçmiş. En rahat edeceği zaman hayatı çileye dönmüş. Şimdi devletten bekleme simit sat diyorsun ya Pazar günü bu emekliden oy bekleme kardeşim. Hesabını soracağız.” ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İmamoğlu: Bu millet buyruğu sevmez, emredeni sevmez, talimat vereni sevmez https://gazetebirlik.com/haber/imamoglu-bu-millet-buyrugu-sevmez-emredeni-sevmez-talimat-vereni-sevmez-4141/

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin ilçe belediye başkan adayları Tonguç Çoban’la Kağıthane’de; Yüksel Yalçın’la Güngören’de; Emine Gülizar Emecan’la Bahçelievler’de, seçim otobüsü içerisinden vatandaşları selamladı.

İmamoğlu, bugünün ilçe turlarını, Gaziosmanpaşa Küçükköy Meydanı’nda, CHP Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı Hakan Bahçetepe ile birlikte gerçekleştirdiği halk buluşmasıyla noktaladı.

Seçimlere çık kısa bir süre kaldığını hatırlatan İmamoğlu, rakibi Murat Kurum’a, “31 Mart'a kaç gün kaldı? Bunu da adımlayayım mı? 1, 2… Yok, dur; perşembe, cuma, cumartesi. 3 gün. Sonra seçim. Ben bu seçimi niye seviyorum biliyor musunuz? Seçimde herkese eşitleniyor. Milyarderi de eşit, bakkalı da eşit. Köftecisi de eşit, bakanı da eşit” göndermesinde bulundu.

Eşitlik durumunun, Türkiye'ye Cumhuriyetin hediyesi olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Bu güzel Türkiye Cumhuriyeti'ne ne kadar minnettar olsak az. Büyük bir minnettarlık borcumuz var. Onu ne yapacağız? Pazar günü, demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi korumak için, hepimiz, hep birlikte demokrasi bayramı adına oy kullanmaya gideceğiz” dedi.

“Bu millet buyruğu sevmez, emredeni sevmez, talimat vereni sevmez” diyen İmamoğlu, “Bu millet, idareci olanın milletine had bildireni varsa, o idareciyi de sevmez. Öyle değil mi? Zaten güzel Cumhuriyet, bu güzel sistem bize ne şu talimatı vermiş: Cumhuriyetin yöneticileri, vatandaşına karşı had bildiren değil, vatandaşına karşı haddini bilen olmalı” ifadelerini kullandı.

Kendi dönemlerinde, kurum tarihinde ilk olan uygulamalarının ve önümüzdeki dönemde yapacakları hizmetlerin kısa dökümlerini yapan İmamoğlu, “Hatırlıyor musunuz pandemiyi? Pandemide, insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere topladığımız bağışlara el koydular; hatırlıyor musunuz? Baktık ki bunlar bu kadar çizmeyi aşıyorlar, mucizevi bir şey bulduk. ‘Askıda Fatura’yı bulduk. 600 bin insanın faturası ödendi. Alan el, veren eli görmedi. Öyle bir vicdan köprüsü kurduk ki, dünya bu yaptığımızı alkışladı. Onun için biz bu dönem, şehrimize nefes aldırdık. Biz bu şehre, bereket getirdik. Niye biliyor musunuz bereket geldi? Milletin parasını millete verdik. Onun için bereket geldi. Bir avuç insana değil, milletin parasını millete verdik” diye konuştu.

Vatandaşları, seçim gününe kadar çalışmaya ve sandıklarda görev almaya davet eden İmamoğlu, konuşmasını özetle şu sözlerle tamamladı: 

“Bu seçimi bir siyasi parti kazanmayacak. Bu seçimi, Küçükköylüler kazanacak. Bu seçimi, Gaziosmanpaşalılar kazanacak. Bu seçimi, bu şehrin çocukları kazanacak, bu şehrin gençleri kazanacak, bu şehrin hanımefendileri kazanacak. Dolayısıyla, millet kazanacak, millet. O nedenle okullarınızdan ayrılmayın. O günü orada, demokrasi şöleni gibi geçirmeye hazır mıyız? Oylarınızı, güçlerinizi, yüreklerinizi, enerjinizi birleştirmeye hazır mıyız? İsrafa, ihanete karşı gelmeye hazır mıyız? Size söz veriyorum. Hakan Bahçetepe ve bütün arkadaşlarımla ahlaklı, erdemli, halkı için çalışan, kalka hizmetin, Hakk'a hizmet olduğunu bilen ahlaklı bir süreci, daha güçlü bir icraatı sizlere var etmek için -değil atan karınca- gece-gündüz çalışmaya hazır Belediye Başkanınız olacağım.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ATSO'da kadın girişimcilerle bir araya geldi https://gazetebirlik.com/haber/aile-ve-sosyal-hizmetler-bakani-goktas-atsoda-kadin-girisimcilerle-bir-araya-geldi-2163/

Toplantının açış konuşmasını TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Funda Güleç Yaman gerçekleştirdi. Yaman, “Kurulumuz 19 Kasım 2023'te göreve başlayan 106 kişilik bir ekip ile Afyonkarahisar ve çevre ilçelerinin oda ve borsa üyelerinden oluşmaktadır. Hedeflerimiz doğrultusunda birlikte çalışmaya hazırız. Vizyonumuz kendini geliştirmeye açık ve girişimci olmak isteyen tüm kadınların teknolojinin desteği ile hayallerindeki girişimciliklerini gerçekleştirmelerine aracılık ederek, kadın girişimcilerin sayısını artırmaktır. Misyonumuz ise; Afyonkarahisar ilinde kadın girişimcilik potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi, donanımlı hale getirilmesi amacıyla politikalar belirlemek ve girişimcilik kültürünü kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmektir” dedi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de “İş dünyası olarak kadınların ekonomide ve hayatın her alanında önemli roller üstlenmesini benimsiyor; çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’in bünyesinde 2007 yılında Kadın Girişimciler Kurulu kuruldu. Odamız’ın eşgüdümünde Afyonkarahisar’da da Kadın Girişimciler Kurulumuz faaliyetlerini sürdürüyor.” şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ise “Buradaki hanımlarımızın ve gençlerimizin pek çoğu yaptığımız çalışmaları yakinen biliyor. Hepsiyle yakın bir temas ve iletişim içindeyiz. Hüsnü Başkanımız’ın ifade ettiği gibi Kadınalar şehrinin ilk kadın Valisi olarak elimizden geldiğince kadınlara her zaman için yol gösteren, öncü olan, kıymetli çalışmalara imza atmaya gayret ettik. Hüsnü Başkanımız’ın ifade ettiği gibi Kadın Kültür Evlerimiz ve Kooperatiflerimiz’in daha aktif olması, onların eksikliklerinin giderilmesi, kadınlarımızın ev eksenli çalışmalarında satışlarında yaşanan sorunların çözülmesi konusunda çalışmalar yaptık. Örneğin turizm merkezimiz olan Frig Vadisi’nde, Frigya Kadın Ürünleri Pazarı’nı, Sayın Bakanımız’ın teşrifleriyle açtık. İnşallah yazın, turizm zamanında çok güzel kazanç sağlanacağını düşünüyoruz. Ramazan ayı boyunca, kadınlarımızın satış yapabilmesi için Zafer Meydanı’nda Kadın Kültür Evleri ve Kooperatiflerimiz’in, Halk Eğitim Müdürlüğümüz’ün kursiyerlerinin emeklerinden oluşan satış yerleri açtık. İftar sonrası etkinlikler başlıyor ve kadınlarımız üretimlerini ekonomiye kazandırmak için canla başla mücadele ediyorlar” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “2009 yılında Brüksel’de Milletvekili seçilmemin ardından Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız’a gelmiştim. Bu vesile ile sizlerle tekrar bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum” sözleriyle başladığı konuşmasında kadın girişimciliğin önemine dikkat çekti. Bakan Göktaş, “Kadın girişimcilerimizle, Kadın Kooperatiflerimiz’le bir araya gelmek, bizler için oldukça kıymetli. TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile ilk buluşmamızda da her gittiğim ilde kadın girişimcilerimizin yanında olmaya, onların dertlerini dinlemeye, onların sıkıntılarını dinlemeye, onlara yoldaş olmaya, onlara yeni yollar açmaya söz verdim. Her gittiğim ilde kadın girişimcilerimizle bir araya geliyorum. Sizlerin başarma arzusu, üretme azmine destek olmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
CHP Genel Başkanı Özel, Rumeli ve Balkan Türkleri ile bir araya geldi https://gazetebirlik.com/haber/chp-genel-baskani-ozel-rumeli-ve-balkan-turkleri-ile-bir-araya-geldi-2070/

İstanbul'da Rumeli ve Balkan Türkleri ile iftar programında bir araya gelen CHP Genel Başkanı Özel, "Biz sinersek, yılarsak, bu mücadeleyi yarıda bırakırsak, gidersek ya da gitmeyi düşünüp küsersek işte o zaman kaybetmiş oluruz." ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
MSB'den İsrail ile iş birliği iddialarına yalanlama https://gazetebirlik.com/haber/msbden-israil-ile-is-birligi-iddialarina-yalanlama-194/

Milli Savunma Bakanlığı, bakanlığın İsrail ile askeri eğitim, tatbikat ve savunma sanayi iş birliği dahil hiçbir faaliyeti bulunmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsrail'in Gazze'de ayrım gözetmeksizin, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, mülteci kamplarını ve sivilleri hedef alan şiddet eylemleri devam etmektedir.  Filistin'in her zaman yanında olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Filistinlilere zarar verecek bir faaliyet icra etmesi veya bu yönde bir faaliyetin içinde olması mümkün değildir.  Bu çerçevede Millî Savunma Bakanlığı'nın İsrail ile askeri eğitim, tatbikat ve savunma sanayi iş birliği dahil hiçbir faaliyeti bulunmamaktadır."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Uraloğlu: Hatay için dört bir koldan çalışıyoruz https://gazetebirlik.com/haber/bakan-uraloglu-hatay-icin-dort-bir-koldan-calisiyoruz-1157/

Bakan Uraloğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Hatay Havalimanımızın bulunduğu alandaki faylanma ve zemin sıvılaşması sebebiyle kalıcı yüzey deformasyonları ve yaklaşık 1,5 metreye varan kalıcı oturmalar görülmüş, pist ve çevresindeki alanda bu oturmalardan etkilenmişti.

Deprem sonrasında öncelikle insani yardım ve tahliye uçuşlarının kullanımı için gerekli çalışmaları hızla yaparak pisti en kısa sürede hizmete açtık.  

3 bin metre uzunluğu ve 60 metre genişliğiyle geniş gövdeli uçakların inebileceği şekilde pisti yapıyoruz. 2 bin 720 metre uzunluğunda yeni paralel taksi yolu, 2 adet hızlı çıkış ve 4 adet bağlantı taksi yolu da inşa edeceğiz. Tüm bu çalışmalarımızı 2026 yılı ilk çeyreğinde tamamlamayı planlıyoruz.

Şu anda projemiz kapsamında Hatay Havalimanı çevre güvenlik duvarı yükseltme ve duvar çatlaklarının tamiratı işlemlerini tamamladık. Yeni pistimizin inşası aşamasında 14 kilometre uzunluğunda çevre güvenlik duvarını yeniden inşa ederek havalimanının bulunduğu alanı taşkınlara karşı da korumuş olacağız.

Hatayımızda deprem konutları ve yeni yerleşim yerlerinin ulaşımını sağlayan 76 kilometrelik bağlantı yollarının da yapımına devam ediyoruz. İskenderun OSB-İltisak Hattı Projesi’nin etüt proje çalışmalarını tamamladık. Bu hat ile bölgede faaliyet gösteren çok sayıda ağır sanayi tesisinin ulaşım, ulusal demiryolu ağına erişimini sağlamış olacağız.

Depremden sonra kıyı yapılarında oturma, rıhtımlarda çökme ve zeminde yüzeysel sıvılaşma olduğunu da gördük. İskenderun sahil şeridi kıyı koruma yapısı ve balıkçı barınağının onarım işine de başladık ve devam ediyoruz. Balıkçı barınağı koruyucu mendireğine onarıyor, çöken ve bozulan rıhtımları yeniliyoruz.

Dörtyol, Madenli, Işıklı, Konacık ve Samandağ Çevlik balıkçı barınakları onarım işlerini de 2024 yılı yatırım programımıza aldık.

Hatay için havayolu, karayolu, demiryolu ve denizyolu olmak üzere dört bir koldan çalışıyoruz. Hatay’ı meydanları ve ana caddeleriyle tarihi ve kültürel dokusuna uygun şekilde yeniden inşa edeceğiz.

Özellikle Toprakkale-İskenderun’da çalışmalara devam ediyoruz. Mevcut yolu bütümlü sıcak karışım kaplamaları hale getiriyoruz. Hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Kalan kesimi de önümüzdeki süreçte inşallah ihalesini gerçekleştireceğiz."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Çanakkale'de karaya oturan tekne personeli kurtarıldı https://gazetebirlik.com/haber/canakkalede-karaya-oturan-tekne-personeli-kurtarildi-5309/

KEGM'den yapılan açıklamaya göre Çanakkale Çardak Kum Adası önlerinde karaya oturan 19 metre boyundaki teknenin içinde bulunan 3 kişi, KEGM-9 hızlı tahlisiye botuyla kurtarılarak Lapseki'de emniyete alındı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yeni İmparatorluk'un dijital karakterleri, gerçek yıldızların tahtını sarsacak! https://gazetebirlik.com/haber/yeni-imparatorlukun-dijital-karakterleri-gercek-yildizlarin-tahtini-sarsacak-7312/

Günümüzde sinemada kullanılan teknoloji en az güçlü karakter, iyi oyunculuk ve iyi bir senaryo kadar önemli.   Özellikle dijital karakterlerin, CGI ve mocap canavarların yer aldığı filmlerin, ikna edici kalitede efektlere ve teknolojiye sahip olup olmadığı filmin başarısını doğrudan etkiliyor. Beyazperdede izlediği karakterlere inanma ve onlarla bağ kurma ihtiyacı olan seyircinin beğenisinde gerçeklik hissi ön planda geliyor. 5 Nisan’da gösterime girecek olan Hollywood'un gişe rekorları kıran en büyük serilerinden “Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk” başarılı CGI karakterleri ve efektleriyle adeta gerçek oyuncuların tahtını sarsıyor.

 

Baby Kong’un gerçek bir karakterden farkı yok!

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk 'un son fragmanları, büyük bütçeli CGI ve hareket yakalama teknolojisindeki ilerlemelerini kanıtlarken, ekrandaki karakterler insan olmasa bile yine de insanların özdeşleştirebileceği ve benimseyebileceğini gösteriyor. Dev yaratıkların karakterlerine ve arasındaki ilişkilere net bir şekilde odaklanıldığını gösteren fragmanlar, filmin efektlerinin ve hareketlerinin her zamankinden daha iyi olacağını gösterecek kadar bilgi veriyor. Godzilla ve Kong'un savaşa girdiği görüntüler, Baby Kong'un cesaretini kanıtlaması ve kötü niyetli Skar King'in mutlak acımasızlığının gösterildiği fragmanlarda birçok yeni ve geri dönen insan karakter olmasına rağmen özellikle seyirciyi Baby Kong'la bağ kurabileceği bir filmin beklediği anlaşılıyor. Özellikle ikinci fragmanda neredeyse Kong'un kendisi kadar Baby Kong’a da odaklanılmış olması bunun en büyük kanıtı… Bebek Groot ve bebek Yoda'nın izinden giden Baby Kong'un kırılganlığı ve masumiyeti, insanlardaki küçüğü korumaya yönelik bazı ilkel içgüdülerden faydalanıyor. Bu tamamen CGI bir karakter için gerçekten dikkate değer bir başarı. Savaşçıdan baba figürüne kadar pek çok rolü üstlenen Kong ise, serinin son filminde daha da büyük bir karakter duygusu kazanacağa benziyor...  

 

Başarılı görsel efektleri ve gerçekçi CGI karakterleriyle "Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk", TME Films’in dağıtımıyla 5 Nisan’da vizyonda olacak.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Liderler hangi sandıklarda oy kullanacak? https://gazetebirlik.com/haber/liderler-hangi-sandiklarda-oy-kullanacak-9144/

Pazar günü ülke genelinde belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ile mahalle muhtarlarını belirlemek üzere yapılacak seçimde liderlerin oy verecekleri yerler de açıklandı.

Buna göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de oyunu İstanbul Saffet Çebi Ortaokulu'nda kullanacak.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Fatih'teki Gelenbevi Anadolu Lisesi'nde 1245 numaralı sandıkta oy verecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, oyunu Manisa merkez Yunusemre ilçesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'nda kullanacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara Anıttepe Ortaokulu'nda, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Bilkent'te Emlak Bankası Ortaokulu'nda sandığa gidecek.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Adana'nın Çukurova ilçesindeki Ayşe Atıl İlkokulu'nda oyunu kullanacak. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise Ankara'daki Ahmet Vefik Paşa İlkokulu'nda oy verecek.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Çankaya Lisesi'nde, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Etimesgut'un Fatih Sultan Mahallesi'ndeki Başkent Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde oy kullanacak.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Eyüpsultan'daki Göktürk Mahallesi'nde; DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise Ankara Bilkent'teki Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu'nda oyunu verecek.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal memleketi Afyonkarahisar'da sandık başına gidecek. Uysal, merkez Selçuklu İlkokulu'nda oyunu kullanacak.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal İstanbul'un Üsküdar ilçesinde Ünalan Mahallesi Şeyh Şamil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sandığa gidecek.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Balgat Binnaz Rıdvan Ege Anadolu Lisesi'nde, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise Yaşamkent Özel Şener Çakmak Anadolu Lisesi'nde oyunu verecek.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek İstanbul'da Beşiktaş Gayrettepe Şair Nedim Ortaokulu'nda sandık başına gidecek.

İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir adayları

Üç büyükşehrin belediye başkan adaylarının oy kullanacakları yerler de belli oldu.

Buna göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü'ndeki Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oy kullanacak.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Kağıthane ilçesi Hamidiye Mahallesi Kağıthane İmece İlkokulu'nda sandığa gidecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Mansur Yavaş, Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nda oyunu kullanacak.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Karargahtepe Mahallesi Kocatepe İlkokulu'nda oy verecek.

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Bayraklı ilçesi Gümüşpala Mahallesi Şehit Nazımbey İlkokulu'nda, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay da Karşıyaka'da Şehit Polis Samet Kırcalı Ortaokulu'nda sandığa gidecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Büyükkılıç: Hayata geçiremeyeceğimiz bir sözü paylaşmayız https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukkilic-hayata-geciremeyecegimiz-bir-sozu-paylasmayiz-7343/

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, hem kent merkezinde hem de ilçelerde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Doğal gaz dediniz geldi, doğal gaza ihtiyacı olan kardeşlerimizin kombi talebi vardı, sözünü verdik, maşallah tır benden önce gelmiş, helal olsun size, hak ediyorsunuz” dedi.

“Kombi talebi vardı, sözünü verdik, maşallah tır benden önce gelmiş”

İhtiyaç sahibi ailelere daha önce verdiği kombi sözünü yerine getirdiğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Ne dediysek yaptık. Göğdere dediniz yaptık, doğal gaz dediniz geldi, doğal gaza ihtiyacı olan kardeşlerimizin kombi talebi vardı, sözünü verdik, maşallah tır benden önce gelmiş, helal olsun size, hak ediyorsunuz. Yapamayacağımız, hayata geçiremeyeceğimiz bir sözü paylaşmayız. Kombiler varsa, o zaman Felahiye’ye doğal gaz da gelmiş” diye konuştu.

 “Kayseri’de olamamak bana biraz ağır geliyor”

Telefon görüşmesi ile Felahiyelilere hitap eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de ilk defa seçimlerde Kayseri’den uzak kaldığını belirterek, “Ağır bir yükümüz var. Sayın Cumhurbaşkanımız bize böyle bir görev tevdi etti. Ben de o mukaddes görevin altından kalkabilmek için uğraşıyorum. İşimiz deprem bölgesi, oradaki kardeşlerimizin yarasının sarılması. Elhamdülillah büyük bir milletiz, büyük bir devletiz." diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Büyükkılıç, Develi'de vatandaşlarla buluştu https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukkilic-develide-vatandaslarla-bulustu-4884/

Başkan Memduh Büyükkılıç, Develi ilçesinde düzenlenen iftar programında ilçe sakinleriyle buluştu. Başkan Büyükkılıç, ‘Kayserimizin gururu, bu güzel iftar saatinde sizlere selam verecek’ derken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de telefon görüşmesi ile programda katılımcılara hitap etti.

İlk defa seçim döneminde Kayseri’den uzak kaldığını, şehir şehir gezdiğini, bir gözünün de Kayseri’de olduğunu belirten Bakan Özhaseki, “Özellikle Sindelhöyük tarafındaki vatandaşlarımızın beklediği hak sahipliği meselesinde benim elim Memduh ağabeyde. Kayseri’mizin her bir tarafında yapılacak ne varsa, şimdiye kadar yapmış olduğumuz gibi aynı hizmetleri yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Başkan Büyükkılıç, belediyecilik denilince, hizmet belediyeciliği denilince akla AK Parti geldiğini ifade ederek “Kayseri Büyükşehir, Türkiye’de 30 büyükşehir arasında yatırıma en çok pay ayıran büyükşehir olmuştur. Herkesi bağrına basarak kucaklayan, ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen yönetim anlayışı ile sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Taşraya bu dönemde gelen hizmet hiçbir dönemde gelmedi.” şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Aynur Ayaz'ın Yeni Projesi "Hayvanların Gözünden Meslekler" Yayında ! https://gazetebirlik.com/haber/aynur-ayazin-yeni-projesi-hayvanlarin-gozunden-meslekler-yayinda--6597/

Bu renkli ve eğlenceli kitap, 8-15 yaş arası çocukları hedef alıyor ve içerisinde otuzun üzerinde hikaye barındırıyor. Aynur Ayaz, bu hikayelerde çocuklara, hayvanların bakış açısından farklı meslekleri ve sosyal sorumluluk kavramını anlatarak onların hayal güçlerini ve empati yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor.

 

Aynur Ayaz'ın daha önceki kitaplarından olan ve üçüncü baskısını gerçekleştiren "Samimi Niyet" adlı eserinden sonra "Hayvanların Gözünden Meslekler", yazarın sosyal sorumluluk projelerine olan bağlılığını bir kez daha gösteriyor. Bu yeni kitap ile Aynur Ayaz, hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden öğretici ve eğlenceli bir okuma deneyimi sunuyor.

 

Aynı zamanda, Aynur Ayaz'ın "Hayvanların Gözünden Meslekler" kitabıyla birlikte başlattığı sosyal medya kampanyası büyük ilgi görüyor. Takipçiler, kitap hakkındaki düşüncelerini ve etkileşimlerini #HayvanlarınGözündenMeslekler hashtag'i ile paylaşıyorlar.

 

Aynur Ayaz, projeye karar verme sürecini şu şekilde ifade ediyor: "Her zaman iç sesim ve kalbimle hareket ederek bu tür projeler ve sosyal sorumluluk işleri üzerinde çalışmayı seviyorum. Uzun yıllar önce çocuklar için kalıcı bir şeyler yapma hayallerim vardı ve bu proje tam da bu hayallerimle denk geldi. İki yıllık emeğin ve bana destek olan kitap içindeki isimlerin emeğiyle, bu projenin gerçekleşmesi benim için büyük bir mutluluk."dedi

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
12A23 BİST şirket karları https://gazetebirlik.com/haber/12a23-bist-sirket-karlari-5738/

Dün itibariyle 12A23 bilançosunu açıklamış olan bazı şirketlerin özet verileri:

ASELS: 12A23'te 12A22'ye göre 10,1% büyümeyle 73.593 milyon TL gelir elde etti.  Şirketin brüt karı 12,7% artışla 20.105 milyon TL oldu. 12A22’de 14.040 milyon TL FAVÖK elde etmiş olan ASELS 12A23'te 14,2% artışla 16.027 milyon TL FAVÖK elde etti. 12A22’de 1.282 milyon TL net karı olan ASELS 12A23'te 468,7% artışla 7.290 milyon TL net kar elde etti. Dünkü kapanış fiyatına göre Şirketin FD/FAVÖK çarpanı 15,91x seviyesinde ve F/K çarpanı 33,15x seviyesinde.

CANTE: 12A23'te 12A22'ye göre 48,8% küçülmeyle 5.831 milyon TL gelir elde etti.  Şirketin brüt karı 75,2% azalışla 970 milyon TL oldu. 12A22’de 4.265 milyon TL FAVÖK elde etmiş olan CANTE 12A23'te 62,9% azalışla 1.583 milyon TL FAVÖK elde etti. 12A22’de 2.608 milyon TL net karı olan CANTE 12A23'te 82,9% azalışla 447 milyon TL net kar elde etti. Dünkü kapanış fiyatına göre Şirketin FD/FAVÖK çarpanı 10,54x seviyesinde ve F/K çarpanı 37,54x seviyesinde.

2023 dördüncü çeyrek bilanço sezonunda bugün itibariyle finansal sonuçları yayınlanan şirketlere ilişkin tabloyu indirmek için tıklayınız.

https://www.bmd.com.tr/application/files/4417/1152/1630/12A23_KARLAR.pdf

Kaynak BMD Araştırma

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye'de yaşlı nüfus 8 milyon 722 bin 806 kişiye yükseldi https://gazetebirlik.com/haber/tuik-turkiyede-yasli-nufus-8-milyon-722-bin-806-kisiye-yukseldi-6539/

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, yaşlı nüfus olarak kabul edilen 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus, 2018 yılında 7 milyon 186 bin 204 kişi iken son beş yılda yüzde 21,4 artarak 2023 yılında 8 milyon 722 bin 806 kişi oldu.

Yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı ise 2018 yılında yüzde 8,8 iken, 2023 yılında yüzde 10,2'ye yükseldi. Yaşlı nüfusun 2023 yılında yüzde 44,5'ini erkek nüfus, yüzde 55,5'ini kadın nüfus oluşturdu.

Nüfus projeksiyonlarına göre yaşlı nüfus oranının 2030 yılında yüzde 12,9, 2040 yılında yüzde 16,3, 2060 yılında yüzde 22,6 ve 2080 yılında yüzde 25,6 olacağı öngörüldü.

Yaşlı nüfus yaş grubuna göre incelendiğinde, 2018 yılında yaşlı nüfusun yüzde 62,2'sinin 65-74 yaş grubunda, yüzde 28,6'sının 75-84 yaş grubunda ve yüzde 9,2'sinin 85 ve daha yukarı yaş grubunda yer aldığı görülürken, 2023 yılında yüzde 64,0'ının 65-74 yaş grubunda, yüzde 28,1'inin 75-84 yaş grubunda ve yüzde 7,9'unun 85 ve daha yukarı yaş grubunda yer aldığı görüldü.

Yaşlı nüfusun yüzde 0,1'ini oluşturan 100 yaş ve üzerindeki yaşlı kişi sayısı, 2023 yılında 6 bin 609 oldu.

Türkiye'de yaşlı nüfus, diğer yaş gruplarındaki nüfusa göre daha yüksek bir hız ile artış gösterdi.

Çocuk ve gençlerin toplam nüfus içindeki oranı azalırken yaşlıların toplam nüfus içindeki oranı artış gösterdi.

Nüfusun yaşlanması ile ilgili bilgi veren göstergelerden biri olan ortanca yaş, 2018 yılında 32,0 iken 2023 yılında 34,0 oldu. Ortanca yaş 2023 yılında erkeklerde 33,2, kadınlarda 34,7 olarak gerçekleşti.

 

Nüfus projeksiyonlarına göre, 2030 yılında 35,6, 2040 yılında 38,5, 2060 yılında 42,3 ve 2080 yılında 45,0 olacağı öngörüldü.

Çalışma çağındaki yüz kişiye düşen yaşlı sayısını ifade eden yaşlı bağımlılık oranı, 2018 yılında yüzde 12,9 iken bu oran 2023 yılında yüzde 15,0'a yükseldi.

 Nüfus projeksiyonlarına göre, yaşlı bağımlılık oranının 2030 yılında yüzde 19,6, 2040 yılında yüzde 25,3, 2060 yılında yüzde 37,5 ve 2080 yılında yüzde 43,6 olacağı öngörüldü.

Birleşmiş Milletler dünya nüfus tahminlerine göre 2023 yılı için dünya nüfusunun 8 milyar 45 milyon 311 bin 448 kişi, yaşlı nüfusun ise 807 milyon 790 bin 294 kişi olduğu tahmin edildi. En yüksek yaşlı nüfus oranına sahip ilk üç ülke sırasıyla yüzde 30,1 ile Japonya, yüzde 24,5 ile İtalya ve yüzde 23,6 ile Finlandiya oldu. Türkiye, 184 ülke arasında 67. sırada yer aldı.

Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il, 2023 yılında yüzde 20,0 ile Sinop oldu. Yaşlı nüfus oranının en düşük olduğu il ise yüzde 3,5 ile Şırnak oldu.

Hayat Tabloları, 2020-2022 sonuçlarına göre, doğuşta beklenen yaşam süresi Türkiye geneli için 77,5 yıl, erkekler için 74,8 yıl ve kadınlar için 80,3 yıl oldu. Genel olarak kadınlar erkeklerden daha uzun süre yaşamakta olup, doğuşta beklenen yaşam süresi farkı 5,5 yıl oldu.

 Türkiye'de 65 yaşına ulaşan bir kişinin kalan yaşam süresi ortalama 17,1 yıl oldu. Erkekler için bu sürenin 15,3 yıl, kadınlar için 18,8 yıl olduğu gözlendi. Diğer bir ifade ile 65 yaşına ulaşan kadınların erkeklerden ortalama 3,5 yıl daha fazla yaşayacağı tahmin edildi. Beklenen yaşam süresi 75 yaşında 10,3 yıl iken 85 yaşında 5,5 yıl oldu.

Türkiye'de 2023 yılında toplam 26 milyon 309 bin 332 haneden 6 milyon 458 bin 465'inde yaşlı nüfus olarak tanımlanan, 65 ve daha yukarı yaşta en az bir fert bulunduğu görüldü. Diğer bir ifadeyle, hanelerin yüzde 24,5'inde en az bir yaşlı fert yaşadığı görüldü.

Yaşlı nüfus eğitim durumuna göre incelendiğinde, 2018 yılında yaşlı nüfusun yüzde 45,0'ı ilkokul mezunu, yüzde 6,5'i ortaokul veya dengi okul/ilköğretim mezunu, yüzde 6,8'i lise veya dengi okul mezunu, yüzde 6,6'sı yükseköğretim mezunu iken 2022 yılında ilkokul mezunu olanların oranı yüzde 46,6, ortaokul veya dengi okul/ilköğretim mezunu olanların oranı yüzde 9,1, lise veya dengi okul mezunu olanların oranı yüzde 9,1, yükseköğretim mezunu olanların oranı ise yüzde 8,3 oldu.

Yaşlı nüfusun eğitim durumu cinsiyete göre incelendiğinde, cinsiyetler arasında önemli farklılıklar olduğu görüldü.

Gelir ve yaşam koşulları araştırması sonuçlarına göre, eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 60'ına göre hesaplanan yoksulluk oranı, 2019 yılında Türkiye geneli için yüzde 21,3 iken 2023 yılında yüzde 21,7 oldu. Bu oran, yaşlı nüfus için 2019 yılında yüzde 14,2 iken 2023 yılında yüzde 21,7 oldu.

Yaşlı nüfusun yoksulluğu cinsiyete göre incelendiğinde, yaşlı erkeklerde yoksulluk oranı 2019 yılında yüzde 12,1 iken 2023 yılında yüzde 20,7 oldu. Yaşlı kadınlarda yoksulluk oranı ise 2019 yılında yüzde 15,9 iken 2023 yılında yüzde 22,4 oldu.

İşgücü istatistiklerine göre, işgücüne katılma oranı 2019 yılında 15 ve daha yukarı yaştaki nüfus için  yüzde 53,0 iken 2023 yılında yüzde 53,3 oldu. Bu oran yaşlı nüfus için 2019 yılında yüzde 12,0 iken 2023 yılında yüzde 12,2 oldu. İşgücüne katılma oranı cinsiyete göre incelendiğinde, bu oran yaşlı erkek nüfusta 2023 yılında yüzde 20,0 iken yaşlı kadın nüfusta yüzde 6,1 oldu. Yaşlı nüfustaki işsizlik oranının 2019 yılında yüzde 3,1 iken 2023 yılında yüzde 2,7 olduğu görüldü.

Ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerine göre, Alzheimer hastalığından hayatını kaybeden yaşlıların sayısı, 2018 yılında 13 bin 859 iken 2022 yılında 11 bin 880 oldu. Alzheimer hastalığından ölen yaşlıların oranı 2018 yılında yüzde 4,6 iken bu oran 2022 yılında yüzde 3,2 oldu.

 Hanehalkı bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarına göre, İnternet kullanan 65-74 yaş grubundaki bireylerin oranı 2018 yılında yüzde 17,0 iken bu oran 2023 yılında yüzde 40,7'ye yükseldi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Soyer: Bizim hedefimiz Türkiye https://gazetebirlik.com/haber/baskan-soyer-bizim-hedefimiz-turkiye-4888/

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Başkan Danışmanı Melih Yalçın; kentte kadın, engelli, eğitim, gençlik, çocuk, doğa, çevre, afet yönetimi gibi farklı alanlarda faaliyet yürüten ve gönüllü olarak halkın ihtiyaçları ile refahı için çaba gösteren demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinin yer aldığı toplantının moderatörlüğünü üstlendi.

Program Prof. Dr. Ayfer Kocabaş yönetimindeki Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) Genel Merkez Mandolin Orkestrası’nın Ziraat Marşı’yla başladı.

Siyasete yönelik tespitlerini aktaran ve izlenmesi gereken yol haritasını açıklayan Başkan Soyer, siyaseti dünyayı kurmanın, hayatı iyileştirip güzelleştirmenin iradesi olarak tanımladı.

Başkan Soyer, Türkiye'nin çok uzun süredir siyasetin bu saf ve yalın halinden uzaklaştığını aktararak, “Ülkemiz seçim siyaseti dediğimiz başka bir sürecin içine girdi. Yalnızca seçim kazanma faaliyeti olarak varlık gösteren bu süreç, aslında siyasetsiz bir siyasetin giderek daha da hegemonik hale gelmesine yol açtı.” dedi.

Bu düzeni değiştirmek için yapılması gereken şeyin siyasetin kamusal yararını önceleyen erdemini hatırlamak olduğunun altını çizen Başkan Soyer, “Nasıl bir arada yaşayacağız?” sorusuna demokrasinin içerdiği değerlerle yanıt verilecekse asla vazgeçilemeyecek üç ilkeye işaret etti. Bu ilkeleri adalet, eşitlik ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi olarak sıralayan Başkan Soyer, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hemen şimdi acilen bir sosyal demokrat siyasete, kimsesizlerin sesi olan ve bu sesi bir feryada ve ortak çıkarlarımız için yol gösterici bir siyasal eyleme dönüştürecek bir siyasete ihtiyacımız var. Köreltilen ve çürütülen toplumun panzehri yine toplumun içinde, bu körleşme ve çürümeden en az etkilenen toplum paydaşları arasında bulunuyor.”

Başkan Soyer, bu buluşmaların devam etmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bizim hedefimiz Türkiye. Türkiye’de yeni bir siyaset alanı açmak istiyoruz. Siyasi partilerin içinde de yer almak ama siyasi partilerin dışında da, sivil muhalefeti bir toplumsal birleşik muhalefet haline getirmek. Bizim muhatabımız şikayet ettiğimiz her şey. Türkiye’deki herkes bizim çatımızın altında olsun istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait dolu ve boş kadrolarda değişiklik https://gazetebirlik.com/haber/bazi-kamu-kurum-ve-kuruluslarina-ait-dolu-ve-bos-kadrolarda-degisiklik-6693/

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait dolu ve boş kadrolarda değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Açıklamada, "Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait dolu ve boş kadrolarda ekli listede gösterildiği şekilde değişiklik yapılmasına 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 7 nci maddesi gereğince karar verilmiştir." denildi.

Bazı değişiklikler şöyle:

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait dolu ve boş kadrolarda yapılan değişikliğin tamamı  ise şöyle

–– Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Dolu ve Boş Kadrolarda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar (Karar: 2024/78)

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika'da PKK yandaşlarının saldırısına uğrayan genç ile görüştü https://gazetebirlik.com/haber/cumhurbaskani-erdogan-belcikada-pkk-yandaslarinin-saldirisina-ugrayan-genc-ile-gorustu-7236/

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık durumu hakkında bilgi aldığı 16 yaşındaki Türk genci Efe Tapmaz'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Güler, Kırşehir'de şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı https://gazetebirlik.com/haber/bakan-guler-kirsehirde-sehit-aileleri-ve-gazilerle-iftar-yapti-8595/

Güler, iftar sonrası yaptığı açıklamada,terörle mücadelenin kararlı ve etkin adımlarla devam edeceğini vuruglayarak, "Terörü kaynağında yok etme, nerede bir terör bataklığı varsa kurutma anlayışı ile yürüttüğümüz operasyonlar ile çok şükür artık güvenliğimiz, sınırlarımızın ötesinden sağlanmakta. Terörle mücadelemiz; kararlı ve etkin adımlarla, örgütün nefes almasına izin bile vermeden amansız bir şekilde devam edecek. Sahada elde ettiğimiz başarıları daha da geliştirerek terör bataklığını kurutacağız." ifadelerine yer verdi.

Türkiye Yüzyılı hedeflerine büyük bir inanç ve azimle ilerlediklerini belirten Bakan Güler, şunları dile getirdi:

"Türkiye, pek çok alanda sahip olduğu imkân ve yeteneklerin yanı sıra Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde ortaya konulan etkin siyasi ve askerî politikalar ile dünyadaki başat aktörlerden biri olmuştur. Ülkemizin şu ana kadar her alanda elde ettiği başarıların korunması ve daha yüksek seviyelere çıkarılması temel önceliğimizdir. Cumhuriyetimizin ikinci asrına başladığımız bu tarihî süreçte, 'Türkiye Yüzyılı' hedeflerimize büyük bir inanç ve azimle ilerliyoruz. Bu kutlu yolculukta, vatanperver insanların diyarı Kırşehir’imiz de bizlere güç ve ilham veriyor."

Güler, Türkiye'nin bugünkü güçlü, istikrarlı, güvenli ve huzurlu ortama sahip olmasında  en büyük payın şehit ve gazilere ait olduğunu söyledi. Güler, "Bu mübarek toprakları bizlere vatan yapan, şehit ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları ve kahramanlıklarıdır." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Akşener: "AK Parti'nin varlığından CHP, CHP'nin varlığından AK Parti memnunmuş" https://gazetebirlik.com/haber/aksener-ak-partinin-varligindan-chp-chpnin-varligindan-ak-parti-memnunmus-1991/

Akşener, İYİ Parti olarak milletin yanında olmak için ittifaklarda yer aldıklarını dile getirdi. Meral Akşener,  "2019 ittifakını CHP'ye biz teklif ettik. Ankara, İstanbul, Adana ve Antalya gibi belediyelerin alınmasına vesile olduk." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstanbul'u alan Türkiye'yi alır" çıkışına işaret eden Akşener, "Ama sonra gördüm ki; herkesin çok rahatı varmış. AK Parti’nin varlığından CHP memnun, CHP'nin varlığından AK Parti memnun; bizden kimse memnun değilmiş." ifadesini kullandı.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Resmi Gazete başlıkları https://gazetebirlik.com/haber/resmi-gazete-basliklari-1290/
YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ
CUMHURBAŞKANI KARARI
YÖNETMELİKLER
YARGI BÖLÜMÜ
ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI
İLÂN BÖLÜMÜ
]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Güler, şehit aileleleri ve gazilerle iftar için Kırşehir'e gitti https://gazetebirlik.com/haber/bakan-guler-sehit-aileleleri-ve-gazilerle-iftar-icin-kirsehire-gitti-3387/

Bakan Büler, ilk olarak Kırşehir Valiliği'ni ziyaret etti. Güler, burada yöresel kıyafetler giymiş çocuklar tarafından karşılandı. Onlarla yakından ilgilenen ve hediyeler veren Bakan Yaşar Güler, daha sonra Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara’dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, Samsun'da esnafı ziyaret etti https://gazetebirlik.com/haber/memleket-partisi-genel-baskani-ince-samsunda-esnafi-ziyaret-etti-1020/

İnce Memleket Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Seyit Ahmet koçak, Memleket Partisi  ilçe başkan adayları  Samsun Atakum Hasan Maraz, İlkadım Yeşim Kadıoğlu ve  Canik Furkan Güler ile birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Muharrem İnce ardından Memleket Partisi Samsun Terme Belediye Başkan Adayı Fatih Kanca'nın düzenlediği iftar programına katıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İmamoğlu'ndan '17 bakan' tepkisi: Utanmaları da yok https://gazetebirlik.com/haber/imamoglundan-17-bakan-tepkisi-utanmalari-da-yok-4023/

İmamoğlu açıklamasında,  “İçişleri Bakanı'na buradan sesleniyorum: Dönsene Ankara'ya. İşin gücün yok mu senin? Devletin bakanı bunu yapmaz. Ama bir partinin bakanı ise, bir partinin görevlisi gibiyse; o ayrı. O zaman sen, devletin bakanı olamazsın. Pazar günü seçim güvenliğini sağlayacak olan kişi, İçişleri Bakanı. Adalet Bakanı, adaleti sağlayacak, hukuku sağlayacak Ekrem İmamoğlu üzerinden yaptıkları işlere bak. Kumpas videoları üzerinden savcılık yapıyorlar. Utanmaları da yok.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Beykoz Belediye Başkan adayı Alaattin Köseler ile birlikte ilçe turu yaptı. Beykoz’dan Çekmeköy’e geçen İmamoğlu, Madenler Mahallesi’nde, “Kanaat Önderleri Buluşması” gerçekleştirdi. 

Çekmeköy’ün ardından Üsküdar Yavuztürk Mahallesi’ne geçen İmamoğlu, CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş ile birlikte halk buluşmasına katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Sevgi Kılıç, Volkan Demir, Aylin Nazlıaka, CHP Parti Meclisi üyesi Baki Aydöner, CHP milletvekilleri Sibel Suiçmez ve Ali Gökçek tüm etkinliklere katılarak, destek verdi.

Meydanı dolduran coşkulu vatandaşların sevgi gösterileri altında konuşan İmamoğlu, kendisi ve Dedetaş için oy desteği istedi. Görev süreleri boyunca, Üsküdar özeli ve İstanbul genelinde yaptıkları yatırımlar, icraatlar, projeler ve sosyal yardımlardan örnekler veren İmamoğlu, toplumun farklı kesimlerinin, hükümetin yanlış ekonomi politikalarından kaynaklı yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekti. “Bunlar, emekliyi, yani başımızın tacı olması gereken büyüklerimize, ne yazık ki tarihin en derin mahrumiyetini yaşattılar” diyen İmamoğlu, “10 bin lira maaş ne demek? 10 bin lira? 2002 yılında, bunlar iktidar olduğunda, o dönemin asgari ücretine göre hesaplarsak, şu anda en düşük emekli maaşı 25 bin lira olmalı. 25 bin lira nere, 10 bin lira nere? Bunlar ekonomiyi perişan ettiler” ifadesini kullandı.

“Biraz hayat dersi alsın; sonra Ankara'ya yollayacağız onu”

Üsküdar’da, 1 sene önce açtıkları Kent Lokantası’ndan 226 bin 950 kişinin faydalandığı bilgisini paylaşan İmamoğlu, şunları dile getirdi:

“Bu, Kent Lokantasını küçümseyen, dersine çalışmamış o ithal aday var ya, ithal aday, ah bunu bir anlayabilse. Birkaç gün sonra, mühür size gelecek. Elinizde mühür olacak. Mührü doğru yerde kullanacaksınız. Bu kullanacağınız mühür, sizlerin geleceği. En önemli kararın onayı olacak. İstanbul'da zaten işiniz kolay. Biliyorsunuz; iki tane aday var. O zaten 31 Mart'a kadar çalışsın, biraz hayat dersi alsın; sonra Ankara'ya yollayacağız onu. Öyle değil mi? Tabii şimdi gelirken dersine çalışmadı. Ben bazen çok detaylı anlatıyorum ki, benim anlatımlarımdan İstanbul'u biraz daha tanısın da öyle gitsin Ankara'ya diye. Anlıyorum ki, dinlemeyi de sevmiyor. Halbuki iyi bir belediye başkanı, bir iyi öğrenci olacak. Ben, iyi bir öğrenciyim. Halkımı dinlerim ve öğrenirim. İyi belediye başkanı, iyi öğrenci olacak. İyi öğrenci olması için de dinlemeyi bilecek ama dinlemiyor. Kendisine böyle takılıyorum zannetmeyin. Ben öyle düşünmüyorum sadece. İstanbul'da dersine çalışmadığını kim düşünüyor? 17 tane bakan arkadaşı. Öyle düşünmeseler, Ankara'dan buraya niye gelsinler? 17 bakan arkadaşı, adayın yeterli olmadığını görünce çantayı, bavulu toplayıp, İstanbul'a geldiler. Yetmedi; artı bir Cumhurbaşkanı da geldi. Öyle değil mi? Hepsi burada. Hepsi toplandı geldi. Hoş geldi, sefa geldi. Bunlara misafirperverlik yapacak mıyız? Yapalım, yapalım; 23 Haziran 2019’daki gibi, 806 bin kez misafirperverliğe hazır mıyız?”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Özel'den 'emekliye zam' yanıtı: Yazıklar olsun! https://gazetebirlik.com/haber/ozelden-emekliye-zam-yaniti-yaziklar-olsun-6738/

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Bandırma’da halk buluşmasında yaptığı konuşmada “Geçen ay ilk başta diyordu ki ‘Hayır emekliler mutlu’. Geçtiğimiz hafta ‘Bir şeyler yapacağız’ dediler, şimdi diyorlar ki ‘Enflasyonu düşürünce ancak olur’. ‘Emekliye enflasyon yüksekken zam vermek, parayı kör kuyuya atmak’ diyor. Yahu yazıklar olsun. Milletvekiline zam verirken para kör kuyuya gitmiyor. Cumhurbaşkanı maaşına kendi kendine zam yaparken para kör kuyuya gitmiyor. Yandaş müteahhitlere ödeme yaparken, para kör kuyuya gitmiyor da emekliye verilince neden kör kuyuya gidiyor. Yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun” ifadesini kullandı.

 Özel, Bandırma’da çok önemli bir bayrak devir teslimini gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları dile getirdi:

"Öncelikle gerçek bir partilinin üzerine düşen, seçildiği gün partili gibi davranmak değildir. Aday gösterildiği gün partili gibi davranmak değildir. Aday gösterilmediğinde görevini bırakırken partililik belli olur. Bugün burada olan, adayımıza destek veren, onun elini kaldıran sevgili Tolga Tosun Başkanıma yürekten teşekkür ediyorum. Sevgili Dursun Mirza’yı yanıma çağırıyorum. Birileri gibi bu parti bir avukat bürosunda, bir rezidansın son katında kurulsaydı, rant ve çıkar için, ihale için, makam ve mevki için kurulsaydı, aday olan ve olmayan eskisi, yenisi başka türlü davranabilirdi. Ama bu parti savaş meydanlarında, Kurtuluş Savaşı’nda, bu partinin ilk kongresi Sivas’tadır. Sivas Kongresi’nde kuruldu. O yüzden başkaları gibi çıkar ilişkilerinin değil vatanın, milletin, ülkenin çıkarlarını her çıkarın üzerinde tutanlar, CHP’lilerdir. Hepinizle gurur duyuyorum."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Öztrak, İzmir'de dernek temsilcileriyle bir araya geldi https://gazetebirlik.com/haber/oztrak-izmirde-dernek-temsilcileriyle-bir-araya-geldi-6723/

Öztrak, sırasıyla  Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Buca Rumeli Dernekleri, Genç Kanatlar ve Civarı Köyleri Derneği, Kuzey Makedonya Derneği, Kozağaç Gençlik Derneği temsilcileri ile buluştu.

Faik Öztrak, Balkan göçmeni vatandaşlarla da iftarda bir araya geldi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Akşener: Maskeli baloyu ortadan kaldırmak için sizden güç istiyorum https://gazetebirlik.com/haber/aksener-maskeli-baloyu-ortadan-kaldirmak-icin-sizden-guc-istiyorum-8555/

Meral Akşener, Edirne'nin ilçelerini gezdi. Emeklilere bayram ikramiyesi olarak 7 bin lira verilmesini, emekli maaşlarına 11 bin lira seyyanen zam yapılmasını ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini isteyen Akşener, vatandaşlara şöyle seslendi:

"Yapılmadığı takdirde Allah şahidim olsun; bana güç verin, 2028'e kadar muhalefet nasıl yapılırmış göstermezsem benden hesap sorun"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Akşener, İpsala Belediye Başkan Adayı Abdullah Naci Ünsal için destek istedi.,

Akşener, "Ayrıca kendime de oy istiyorum. Niye kendime oy istiyorum? Bu maskeli baloyu yerin dibine sokmak için sizden güç istiyorum, kuvvet istiyorum." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuklarımızın her ihtiyacını karşılamak için çalışıyoruz https://gazetebirlik.com/haber/cumhurbaskani-erdogan-cocuklarimizin-her-ihtiyacini-karsilamak-icin-calisiyoruz-9912/

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum. Rahmet, merhamet ve dayanışma ayı ramazanı idrak etmeye çalışıyoruz. Şehit ailelerimizden hekimlerimize iş dünyamızdan Mehmetçiklerimize toplumumuzun her kesimi ile bir araya geldik iftar sevincini paylaştık.

Bugünkü iftarımızı devlet koruması altındaki siz kıymetli çocuklarımızla yapmaktan büyük bir memnuniyet duyurum.

Ülkemizin dört bir yanında çocuk evlerinde ve çocuk sitelerinde devlet korumasında hayata hazırlanan binlerce evladımız bulunuyor. Elbette anne babanın yeri ayrıdır. Her ikisini de kaybetmiş bir büyüğünüz olarak şu yaşta hala özlemlerini duyduğumu itiraf etmek isterim.

Bizim kültürümüzde devlet hem anadır hem de babadır. Kimsesizlerin kimsesi olan devletimiz çeşitli sebeplerle anne babasından ayrı düşen çocuklarımızın yegane güvenli limandır.

Devletimizin kanatları altındaki çocuklarımız 85 milyon vatandaşımızın ortak evladıdır. Bunun son örneğini 6 Şubat depremlerinde gördük. Ebeveynlerini kaybetmiş çocuklarımıza bakanlığımız vasıtasıyla hemen sahip çıktık. Devlet çocuk evleri ve siteleri ile kalacak yeri olmayan çocuklarımızın bakımını zaten üstleniyor. Bununla birlikte bizim tercihimiz mümkün olduğu durumlarda çocuklarımızın aile fertleri ile hayatlarını sürdürmelerinden yanadır.

Korunmaya muhtaç çocuklarımızla birlikte yaşayan aile bireylerini destekleyerek bunu sağlamaya çalışıyoruz. Çocuğun aile fertleri yanında hayatını sürdürmesinin mümkün olmadığı durumlarda da devlet kurumlarını devreye sokuyoruz. Çok sayıda farklı yaş grubundan çocuğun bir arada kaldığı yurt modeline tamamen son verdik. Bunun yerine her bir evde en fazla 10 çocuğun ikamet ettiği çocuk evleri ve çocuk evleri sitesi modelini getirdik.

Evlatlarımız 115 çocuk evleri sitesinde 7 bin 200 çocuk uzman personel desteği ile hayata hazırlanıyor. Ülke genelindeki bin 185 çocuk evinde ise 5 bin 567 çocuğumuz kalıyor. Toplam 14 bininin üzerinde çocuğumuza ise koruma ve bakım hizmeti veriyoruz.

Ülkemiz nüfusunun yaklaşık 23 milyonunu oluşturan çocuklarımızın her biri devlet ve onun yöneticileri olarak bizlerin sorumluluğu altındadır.

Doğum öncesinden başlayarak çocuklarımızın sağlığından eğitimine her ihtiyacını karşılamak için gece gündüz çalışıyoruz. Nüfusumuzu en büyük gücümüz olarak gördüğümüz için çocuk sayımızın çokluğuyla övünüyoruz.

Son dönemde ailelerimizin ortalama çocuk sayısı bir hayli düşmüş olsa da inşallah aldığımız tedbirlerle bunu da aşacağız. Gözlerini dünyaya açan her evladımızın her anında yanında olacağımız bir sistem kurduk. Bizim inancımızda insan yaratılmışların en şereflisidir.

Türkiye Cumhuriyeti müşfik şefkatli sosyal devlet özelliği çok güçlü olan bir devlettir. Her birinizi başarılı donanımlı iyi eğitim almış bireyler olarak yetiştirmek görevimizdir. Sizlerden devletinizle birlikte kendinize güvenmenizi özgüven sahibi olmanızı asla karamsarlığa kapılmamanızı özellikle rica ediyorum.

Devletimizin koruması altında olan çocuklarımızın toplumumuzun şefkat kanatları altına alınarak korunması da şart. Aile bireylerinin eksikliğini evlatlarımıza hissettirmeme konusunda milletimizin tüm kesinlerine görev düşüyor.

Hepimiz büyük 85 milyonluk büyük Türkiye ailesinin üyeleriyiz. Bu anlayışla birbirimizi gözettiğimizde sorunların daha da hafifleyeceğine daha sağlıklı huzurlu ve güvenli bir toplum olacağımıza inanıyorum."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Yerlikaya: Tüm suç odaklarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz https://gazetebirlik.com/haber/bakan-yerlikaya-tum-suc-odaklariyla-mucadelemizi-kararlilikla-surduruyoruz-3437/

Bakan Yerlikaya; bakan yardımcıları, jandarma genel komutanı, emniyet genel müdürü, sahil güvenlik komutanı, 81 ilin valileri, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri ve sahil güvenlik komutanlarıyla birlikte video konferans ile toplantı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Toplantıda başta 31 Mart’ta gerçekleşecek olan mahalli seçimlerin güvenliği olmak üzere terör, asayiş, uyuşturucu, organize suç örgütleri ve düzensiz göç konularının ele alındığını belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:

“İçişleri ailesi olarak, yerel seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi, halkımızın iradesinin tam olarak sandığa yansıması için çalışmalarımızı büyük bir hassasiyetle gerçekleştiriyoruz. Terörle ve onların iş birlikçileriyle, organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle ve tüm suç odaklarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
TSK Askeri Birlik Arama Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirildi https://gazetebirlik.com/haber/tsk-askeri-birlik-arama-kurtarma-tatbikati-gerceklestirildi-392/

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Orta Seviye Arama Kurtarma Birliği ve KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığınca (SSTB); SSTB Metehan Eğitim ve Tatbikat Alanı’nda, “TSK Askeri Birlik Arama Kurtarma Tatbikatı” icra edildiği belirtildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Büyükkılıç, iftar programında gençlerle bir araya geldi https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukkilic-iftar-programinda-genclerle-bir-araya-geldi-2682/

Başkan Büyükkılıç, TÜGVA Kayseri İl Temsilciliği tarafından düzenlenen iftar programına katılarak gençlerle iftar sofrasında buluştu. 

İftar programında gençlere hitap eden Büyükkılıç, organizasyondan dolayı TÜGVA Kayseri İl Temsilciliği’ne teşekkür etti.

Gençlerin bu günleri ileride çok hatırlayacağını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Bu güzellikleri görmek bizleri tabi ki ümitlendiriyor. Anlamlı şu sözü söyleyerek aranızdan ayrılmak istiyorum; ‘Yarınlar yorgun olanların değil rahatından vazgeçenlerin olacaktır.’ O açından siz rahatını düşünen değil çalışan, koşturan, geleceğe ümitle bakan sevgili gençlerimiz olarak sayınızı arttıracaksınız.” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç, daha sonra teravih namazı için Alpaslan Mahallesi’nde bulunan Simiten Elmaağaçlı Camii’ne geçerek namazın ardından vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle sakinleri ile sohbet eden Büyükkılıç, talep ve önerileri de bizzat dinledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ortaş Değirmen: "Un fabrikası kurmak isteyen kapımızı çalıyor" https://gazetebirlik.com/haber/ortas-degirmen-un-fabrikasi-kurmak-isteyen-kapimizi-caliyor-3568/

İnsanlar için önemli bir gıda türü olan tahıllar arasında küresel bir tedarik ağına sahip olan buğday ve unun önemi gün geçtikçe artıyor. Statista’nın bu doğrultuda paylaştığı verilere göre 2000 yılında dünyada 582 milyon ton buğday üretilirken bu oran, 2023’te 784 milyon tona ulaştı. Dünya genelindeki tahıl üretiminin artması ise işleme tesislerine duyulan ihtiyacı tetikledi. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşı ile ortaya çıkan tahıl krizi de tahıl üretiminde dışa bağımlılığın en aza indirilmesinde itici güç olurken, pek çok işletme kendi tesisini kurmaya yöneldi. 

Ortaş Değirmen Yönetim Kurulu Üyesi  Samet Taşkın da tahıl sektörüne dair değerlendirmede bulunurken bir tahıl tesisinin nasıl olması gerektiğini açıkladı. 

“Anahtar teslim modeliyle üretim tesisi sahibi olmak mümkün”

Ortaş Değirmen Yönetim Kurulu Üyesi Samet Taşkın, “Un, buğday tüketimi tarihi boyunca hep çok önemli olurken son dönemde yaşanan gelişmeler, ülkelerin ve işletmelerin bağımsız bir şekilde kendi tesislerine sahip olmalarını kritik bir boyuta taşıdı. Ancak, un üretimi için bir fabrika kurarken süreçlerin uzun ve yorucu olması, işletmelerin en büyük çekincesine dönüştü. Çünkü her şeyiyle hazır, enerjiden tasarrufu ettiren fabrika kurmak, sadece sermaye değil aynı zamanda bilgi birikimi isteyen bir yatırım. Biz de bu noktada devreye giriyoruz. Müşteri talebine göre hangar içi kompakt çok katlı çelik ve beton yapılara anahtar teslim tesisler kuruyoruz. Fabrikaların kurulacağı yapılar bizden talep edilirse, çelik konstrüksiyon olarak, projeye uygun şekilde hazırlayıp yerinde kurulum yapıyoruz. Eğer müşteri yapıları kendisi çözümleyecekse, yapılacak binanın ölçülendirmesini gerçekleştiriyoruz. Bina hazır olduktan sonra fabrika ekipmanlarını komple tedarik edip montaj ve devreye alma hizmetini veriyoruz. Bu sayede, müşterimiz tüm bu yorucu süreçleri kolayca atlatabiliyor” dedi. 

“Fabrika kurmak için detaylı fizibilite çalışması yapmak şart”

Tahıl sektöründeki yoğun rekabet ortamında kaliteli ve çeşitli un elde etmenin önemini vurgulayan Ortaş Değirmen Yönetim Kurulu Üyesi Samet Taşkın, müşterileri tarafından tam da bu yüzden tercih edildiklerini belirterek fabrika kurmak için izlenilmesi gereken adımlara dair de şu bilgileri verdi: 

“Fabrika kurmak isteyen şirketlerin ilk yapması gereken, talebini doğru bir şekilde iletmesi. Bu talebe uygun projenin fizibilite çalışmasına, maliyet, amortisman ve kalite unsurlarına öncelik verilmesi ve satış sonrası hizmet kalitesine dikkat edilmesi gerekiyor. Müşteriler talebini ne kadar detaylı ve titiz bir şekilde hazırlarsa ortaya konulacak iş de o denli kaliteli oluyor. Tüm fizibilite çalışmaları gerçekleştirildikten sonra, müşterinin de onayı ile çalışmalar başlatılıyor. Olabilecek en makul sürede tesisin işlemeye hazır hale getirilmesinin ardından teslim ediliyor. Yani müşteri sadece üretim sürecini düşünüyor, kurulum dair tüm dertlerinden kurtuluyor. Anahtar teslim fabrika kurulumuna olan ihtiyaç, günden güne artıyor. Bu hem sektörün hem de bizim büyüme ivmemize yansıyor. 2023’te yüzde 12 büyüdük. 2024’te de yüzde 15 oranında büyümeyi hedefliyoruz.” 

“Sıfırdan kurulum kadar, elde olanı dönüştürmek de önemli”

Ortaş Değirmen Yönetim Kurulu Üyesi Samet Taşkın, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Halihazırda kurulu tahıl fabrikalarının da günümüz teknolojisine göre geliştirilmesi oldukça önemli. Hem verimin artması hem de dijitalleşmenin sağlanması için bu dönüşüm şart. Biz de 30 yıla yaklaşan tecrübemizle işletmelere başta danışmanlık olmak üzere, birçok hizmet alanı açıyoruz. Buğday unu, hayvan yemi, mısır ve irmik fabrikalarının kurulumu asıl uzmanlık alanlarımızın başında geliyor. Öte yandan, tahılın depolanması ve işlenmesine yönelik sistemlerin inşası, çelik yapıların inşası, üretimin otomasyonunun sağlanması, ekipman analizi gibi konularda da çözümler sunuyoruz. Avrupa Birliği standartlarına uygun olan üretimlerimizle Ortadoğu, Asya, Avrupa ve Afrika bölgeleri başta olmak üzere 30’dan fazla ülkede hizmet veriyoruz.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Büyükkılıç, öğrencilerle bir araya geldi https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukkilic-ogrencilerle-bir-araya-geldi-8134/

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kütüphanede kitap okuyan ve ders çalışan gençler ile tek tek görüşerek sohbet etti.

Kocasinan İlçesi Yakut Mahallesi’nde 10 bin basılı, 18 bin e-kitap ve 3 bin sesli kitap yer alan 400 kişi kapasiteli Büyükşehir Belediyesi’nin 13’üncü kütüphanesi olarak şehre kazandırılan Yakut Semt Kütüphanesi’ne ziyarette bulunan Başkan Büyükkılıç, kütüphanede ders çalışan ve kitap okuyan öğrencilerin çalışma masalarını tek tek ziyaret ederek kütüphane ve çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Soyer: Bu şehirde bir kardeşiniz var https://gazetebirlik.com/haber/baskan-soyer-bu-sehirde-bir-kardesiniz-var-7579/

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası'nda şehit aileleri ve gaziler için iftar yemeği düzenlendi.

Şehit aileleri ve gazileri temsilen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şubesi Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, Başkan Soyer'e plaket takdim etti.

İftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilere seslenen Başkan Tunç Soyer, ''Eğer görevimiz devam etseydi daha yapacaklarımız çoktu. Ama şu kadarını söyleyeyim. Emin olun ki son nefesime kadar gururunuzu, acılarınızı paylaşacak bir kardeşiniz var. İzmir'de yaşamaya devam edecek ve her neye gücü yeterse sizin için onu yapmaya devam edecek bir kardeşiniz var.'' ifadelerine yer verdi.

Başkan Tunç Soyer, tüm şehitleri rahmetle andıklarını ifade ederek, ''5 yıl su gibi geçti. Bu 5 yıl içerisinde belediyemiz bünyesinde Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü kurduk, biliyorsunuz. Kemeraltı'nda bir yer tahsis ettik. Ayrıca misafirhane restorasyonunu gerçekleştirdik.'' dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Gürkan mezarlık işleri personelleriyle bir araya geldi https://gazetebirlik.com/haber/baskan-gurkan-mezarlik-isleri-personelleriyle-bir-araya-geldi-2095/

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrası Mezarlık İşlerine bağlı ekiplerin canla başla çalıştığına vurgu yaparak, “Sizler bu memlekette kahramanlık ve hizmet destanı yazdınız. Allah sizlere işlerinizde kolaylık versin” dedi.

6 Şubat depremlerinde Mezarlık İşleri Başkanlığına bağlı ekiplerin üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiklerini belirten Başkan Gürkan, “Ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum. Ramazan ayı sizlere ve ailelerinize mübarek olsun.  Bu ayda yapmış olduğumuz ibadetler ve dualarımız Cenabı Allah’ın nezdinde kabul buyursun. Sizler gerçekten çok büyük bir kahramanlık örneği gösterdiniz. 6 Şubat’ta 11 ili etkileyen büyük depremler yaşadık. 11 ilin 4 ili depremden oldukça fazla etkilendi. Bu illerden birisi de Malatya’ydı. Bin yılın felaketinde binlerce vatandaşımızı kaybettik. O dönemde hepimizin aileleri depremzedeydi. Kimileri yakınlarını kaybetti. Ayrıca havanın -15, -20 dereceleri gördüğü bir dönemdi. Vatandaşlarımıza hizmet etme noktasında en ufak bir ‘of’ demeden büyük bir fedakarlık içerisinde canla başla çalıştınız” diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Yavaş'tan üç ilçede esnaf ziyareti https://gazetebirlik.com/haber/baskan-yavastan-uc-ilcede-esnaf-ziyareti-4326/

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerine devam ediyor.

Güne Nallıhan’da başlayan Yavaş, daha sonra Çayırhan’da seçim otobüsüyle vatandaşları selamladı.

Ardından CHP Güdül Belediye Başkan adayı Mehmet Doğanay ile birlikte Güdül ilçesine geçen Yavaş, tek tek esnafları gezdi. Tüm dükkanlara giren Yavaş, esnafın sorun ve taleplerini dinledi.

Yavaş’ın ilçe ziyaretlerinde son durağı ise Ayaş oldu. CHP Ayaş Belediye Başkan adayı İzzet Demircioğlu ile birlikte Ayaş’ta da esnaf ziyaretinde bulunan Yavaş, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Büyükkılıç: Kayseri denilince akla belediyecilik gelir https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukkilic-kayseri-denilince-akla-belediyecilik-gelir-226/

Başkan Büyükkılıç, birlikte milletvekilliği yaptığı merhum lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun bir gönül insanı olduğuna vurgu yaparak, “Değerli genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nu 15’inci yıl dönümünde anarken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 20’nci dönemde milletvekili olarak birlikte mecliste bulundum. Bundan daha önemli ve anlamlısı bir hac ibadetini beraber ifa ettiğim, kıymetli rahmetli annesinin de yanında olduğu, meclisteki gençliğin sesi olan, devleti, milleti için gür sesi çıkan Muhsin Yazıcıoğlu’ndan öte, bir derviş misali, annesini sırtında taşıyan bir gönül insanını tanıma fırsatı buldum.” ifadelerini kullandı.

Kayseri denilince belediyeciliğin akla geldiğini vurgulayan Büyükkılıç, “Belediye başkanları olarak sizlerin verdiği destek ve dua ile sizlere layık olmaya çalıştık, bundan sonraki süreçte de yine sizlerin duanız ve desteklerinizle şehrimizi daha iyi noktaya taşımak için gece, gündüz demeden çalışacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Kayseri denilince akla belediyecilik gelir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç, Yazıcıoğlu’na bir kez daha Allah’tan rahmet dileyerek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeyken gür bir ses ile Hakk’ın sesi olan rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimizi bir kez daha anıyor, hepinize, saygılar, sevgiler sunuyorum.” şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İzmir'de Karataş Yaya Üst Geçidi'nin temeli atıldı https://gazetebirlik.com/haber/izmirde-karatas-yaya-ust-gecidinin-temeli-atildi-8120/

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki yaya ve araç trafiğini rahatlatmak için projelendirilen Karataş Yaya Üst Geçidi’nin temeli atıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında ilk olarak alanda zemin güçlendirme çalışmaları tamamlandı.

Üst geçidin bölgedeki araç ve yaya trafiğini rahatlatacağını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Karataş, hem trafiğin sıkıştığı hem yayaların ışık nedeniyle çok beklemek zorunda kaldığı noktalardan biriydi. Bu nedenle üst geçit çok büyük bir rahatlama sağlayacak. Aynı zamanda yaya geçişi de olmayacağı için trafik de hızlanacak. Çift taraflı bir rahatlama olacak. Haziran ayında hizmete girecek.” diye konuştu.

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Karataş Yaya Üst Geçidi çalışmaları kapsamında köprünün ayak temellerine toplam 34 adet fore kazık çalışmasıyla zemin güçlendirilmesi yapıldı. 81 metre uzunluğundaki üst geçidin yoldan yüksekliği 7.75 metre, genişliği ise 3.60 metre olacak. 4 adet yürüyen merdiven ve 2 adet asansör bulunan yaya üst geçidi çevresinde bin 300 metrekarelik çevre düzenlemesi yapılacak. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde Karataş bölgesinde yapılacak yaya köprüsü, çevresinde bulunan okul, tramvay durağı, sahildeki yaya ve araç trafiğini rahatlatacak, yayalar için konforlu ve güvenli bir platform oluşturacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Soyer'den UGİMFED'e ziyaret https://gazetebirlik.com/haber/baskan-soyerden-ugimfede-ziyaret-8755/

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu (UGİMFED) Genel Başkanı Zafer Güzelkasap ve üyelerini Konak’ta bulunan ofislerinde ziyaret etti.

Eski CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun da bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Tunç Soyer, “İzmir’in karakterini, kimliğini oluşturan paydaşlardan biri sizsiniz. Bu kökler yok sayılamaz. Barış çok kıymetli. Barış için ne kadar çok çalışırsak yaptığımız iş o kadar çok kıymetli olur. Biz son nefesimize kadar barış, demokrasi, Cumhuriyet gibi erdemlerimize sahip çıkacağız. Bu erdemlere sahip çıkmazsak kayboluruz.” dedi.

Kendilerine katkılarından dolayı Başkan Soyer’e teşekkürlerini sunan Zafer Güzelkasap ise “Sizin zamanınızda çok hızlı adımlar attık. Camiamızın görünürlüğü arttı. Siz bize yol göstermeseydiniz ne İzmir Büyükşehir Belediyesi Mübadele Korosu kurulurdu ne de biz bu kadar ilke imza atardık. Sizin duruşunuz bizler için çok kıymetli.  Başkanımız bizler için çok kıymetli.” diye konuştu. 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Küçükçekmece Belediyesi'nden oyuncu Ahmet Mekin'e özel sergi https://gazetebirlik.com/haber/kucukcekmece-belediyesinden-oyuncu-ahmet-mekine-ozel-sergi-2336/

“Türk Sinemasının Cumhuriyet Çocuğu Ahmet Mekin” isimli sergide; Araştırmacı-Yazar Alican Sekmeç koleksiyonundan, Yeşilçam’ın duayen ismi Mekin’in çocukluk yıllarından oyunculuk kariyerine giden süreci anlatan 250’ye yakın eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışını, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç çok sayıda sanatseverle birlikte gerçekleştirdi. Sergi açılışından önce usta oyuncunun, Türk sinemasının kült filmlerinden olan Selvi Boylum Al Yazmalım filmindeki unutulmaz sahnelerinin yer aldığı video gösterimi yapıldı.

Koleksiyonu hazırlayan Alican Sekmeç sergi hakkında, ‘’ Koleksiyondaki tüm fotoğraflar benim kendi arşivim. Ahmet Mekin şu an Türk sinemasının yaşayan en yaşlı erkek oyuncusu ve 1957 yılından 2019 yılına kadar 62 yıl hep sinema filmlerinde oynadı. Kendisinin deyimiyle onun oyunculuktan başka bir mesleği yoktu. Türk sineması şu an 100. yılında bunun 62 yılında Ahmet Mekin var. Sinemadaki şöhretini Küçükçekmece’de yaşadığı yıllarda yaşıyor ve o bir Küçükçekmece insanı. Sergiden sonra Küçükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla Ahmet Mekin’in anlatıldığı bir kitap yapacağız.’’ dedi.

Ahmet Mekin’in hayat serüveninin adım adım anlatıldığı sergi, 14 Nisan’a kadar Sefaköy Galeri Küp’te görülebilir. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İstanbul Valisi Gül'den Esenyurt'ta okul ziyareti https://gazetebirlik.com/haber/istanbul-valisi-gulden-esenyurtta-okul-ziyareti-5874/

İstanbul Valisi Gül, Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Okulda yürütülen faaliyetlere ilişkin Okul Müdürü Hasan Kayaküçük ve yetkililerden bilgi alan Vali Gül, öğrencilerle bir araya gelerek yapılan çalışmaları inceledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Büyükkılıç, esnafı ziyaret etti https://gazetebirlik.com/haber/-baskan-buyukkilic-esnafi-ziyaret-etti-1791/

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçesi Anbar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Ağaç İşleri Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti.

Başkan Büyükkılıç’a ziyaret esnasında AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu ve KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan da eşlik etti.

Ziyaretleri kapsamında esnaf dostu başkan anlayışı ile hizmet ettiklerini söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Ağaç İşleri Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren esnaflarımızı ziyaret ederek, hayırlı işler temennisinde bulunduk. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Her fırsatta esnaflarımızla bir araya gelmeye özen ve gayret gösteriyoruz. Esnaflarımıza her zaman saygı ve destek gösteriyoruz” diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yargıtay Başkanlığı seçiminin dördüncü turunda da sonuç çıkmadı https://gazetebirlik.com/haber/yargitay-baskanligi-seciminin-dorduncu-turunda-da-sonuc-cikmadi-6085/

Akarca, Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilmiş, 4 yıllık görev süresi pazar günü itibarıyla dolmuştu.

Bu kapsamda, Yüksek Mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için Yargıtayda sandık kuruldu ve dün sabah saat 08.00 itibarıyla Yargıtay üyeleri sandık başına gitti.

Seçimin ilk üç turunda hiçbir adayın 348 olan Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğu en az 175 oyu alamaması üzerine bugün dördüncü tur oylama yapıldı.

Oylama sonucu Yargıtay Başkanı Akarca 96, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 125, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 105 oy aldı.

Seçime beşinci tur oylamasıyla devam ediliyor.

Beşinci tur oylamada da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlanamazsa seçim, yeniden adaylık başvurusunda bulunanlarla tekrarlanacak.

Seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Özel: Gaziantep'i geçmişteki gibi Cumhuriyetçilerin kalesi yapacağız https://gazetebirlik.com/haber/ozel-gaziantepi-gecmisteki-gibi-cumhuriyetcilerin-kalesi-yapacagiz-9620/

CHP Genel Başkanı Özel, her geçen gün daha kalabalık olacaklarını belirterek, “Her geçen gün daha çok olacağız ve en sonunda Gaziantep'i geçmişteki gibi Cumhuriyetçilerin kalesi yapacağız.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Milli Savunma Bakanı Güler, Kırıkkale'de şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı https://gazetebirlik.com/haber/milli-savunma-bakani-guler-kirikkalede-sehit-aileleri-ve-gazilerle-iftar-yapti-2086/

Mühimmat Komutanlığında gerçekleştirilen iftarda Bakan Yaşar Güler ve beraberindeki komutanlar şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi.

İftarda bir konuşma yapan Bakan Yaşar Güler şunları söyledi:

"Tarihi dokusuyla pek çok güzelliği bir arada barındıran, bozlak kültürünün merkezi güzide şehrimiz Kırıkkale’de sizlerle birlikte bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz, bir yandan hudutlarımızın güvenliğini sağlarken bir yandan da terörle mücadelede büyük başarılar elde ediyor. Yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen etkili operasyonlar ile örgütün hareket kabiliyetini bitme noktasına getirdik. Bu sayede ülkemizin tamamında güvenlik ve huzur ortamı tesis edildi. Terörle mücadelenin yanı sıra hudutlarımızın güvenliğini de en güçlü ve en etkili tedbirlerle sağlıyoruz. Aynı şekilde Mavi ve Gök Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizi de kararlılıkla koruyoruz."

Kırıkkale’nin güçlü savunma sanayi ekosisteminin, şehrin istihdamına önemli bir katkı sağladığını belirten Bakan Güler, "Kırıkkaleli kardeşlerimiz, ekmeğini, aşını bu fabrikalarımızda çalışarak kazanmaktadır. İnşa çalışmaları devam eden Roketsan tesisinin tamamlanmasıyla da Kırıkkale’nin savunma sanayi kenti kimliği daha çok güçlenecek ve yüzlerce kardeşimize de yeni istihdam olanağı sağlanacaktır. Tüm bu sahip olduğu fabrika ve tesisleri ile Türk askerî sanayinin belkemiğini oluşturan Kırıkkale, doğal olarak ülkemizin bu alanda göz kamaştırıcı başarılar elde etmesinde de önemli bir rol üstlenmektedir." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Akşener: Size kim, nasıl dürüstçe hizmet edecekse onu seçin https://gazetebirlik.com/haber/aksener-size-kim-nasil-durustce-hizmet-edecekse-onu-secin-4801/

Meral Akşener İYİ Parti Marmaris Belediye Başkanı Adayı Ali Acar’ın İYİ Parti’de olmasının bir cesaret örneği olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, “Birincisi; Muğla dünyanın incisi, dünya cenneti bir coğrafya. İkincisi de talanın kol gezdiği bir şehrimiz. Talan olduğu zaman yalan olur. Başkanlarım söz verdiler ki bu şehri, Marmaris’imizi heba etmeyecekler, ettirmeyecekler. Bunun için gereken iradenin, gereken cesaretin arkadaşlarımda var olduğunu bizzat biliyorum” ifadelerini kullandı.

Akşener, muhalefetin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni değiştirmeye değil yalnızca Cumhurbaşkanını değiştirmeye odaklandığına dikkat çekerek bu durumun kaybetmeye sebep olduğuna dikkat çekerek, “Bu ucube sistem kabul edildikten sonra Türkiye'de birçok konu rayından çıktı, iş iradesinden çıktı. Çünkü bu sistem bütün her şeyi, bütün gücü bir kişinin 2 dudağı arasına koydu. Herkesin çok kolayına gitti, muhalefetin tümünden bahsediyorum; herkes bu sistem üzerinden konuşmak yerine, bu sistemden kurtulmayı konuşmak yerine Tayyip Erdoğan'dan kurtulmayı konuştu. Kaybetme nedeni budur.” diye konuştu.

Meral Akşener konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Hala bu işten bir ders alınmadığını gördüğümüz için biz bu yerel seçimlere hür ve müstakil olarak gitme kararı aldık. İyi ki de almışız. Çünkü hizmet etme odaklı; iddialı bulunduğu ilçenin, ilin, büyükşehrin, beldenin her türlü sorununu çözmeye kendini adamış kardeşlerimizin çok enteresan bir biçimde malum siyasi partilerde çırak çıktığını, onların istenmediğini gördük ve Ali başkan gibi bu arkadaşlarımız bizim içimizde yer aldılar. Ben size burada herkesin huzurunda teşekkür ediyorum.”

Marmarislilere seslenen Akşener, oy verirken hizmet odaklı düşünmelerini istedi. Akşener, “Değerli Marmarisliler, çok değerli Muğlalı kardeşlerim esas mesele size kim, nasıl dürüstçe hizmet edecekse onu seçin. Bakın AK Parti almasın diye bir propaganda yapılabiliyor, ancak çaldı çırptı dönebiliyor mu? Dönmüyor. Metin Bey'in dördüncü dönemi milletvekilliğinde. Metin Bey için bu deniyor mu? Hayır denmiyor. Allah'ıma şükür benim için de denmiyor.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Resmi Gazete başlıkları https://gazetebirlik.com/haber/resmi-gazete-basliklari-9090/
YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ
YÖNETMELİK
TEBLİĞ
İLKE KARARLARI
YARGI BÖLÜMÜ
ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI
YARGITAY KARARLARI
DANIŞTAY KARARI
İLÂN BÖLÜMÜ
]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Yerlikaya: Diyarbakır'da polis memuruna saldıran şahıslar yakalandı https://gazetebirlik.com/haber/bakan-yerlikaya-diyarbakirda-polis-memuruna-saldiran-sahislar-yakalandi-4328/

Bakan Yerlikaya, Diyarbakır’da tartıştığı trafik polislerinin üzerine otomobilini sürüp kaçan, daha sonra kendisini yakalayan polis memuruna yakınlarıyla birlikte saldıran şahıs ve yakınlarının gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya olayla ilgili şu bilgileri verdi:

"24 Mart Pazar günü saat 17:15 sıralarında Diyarbakır Urfa Bulvarında abartılı egzoz ile çevreyi rahatsız eden bir araçla ilgili işlem yapılırken, oluşan kalabalık ve arbededen yararlanan bu araç, olay yerinden uzaklaşmış, takip sonucu tekrar yakalanmıştır. Söz konusu araç sürücüsü ve yanına gelen arkadaşları görevli emniyet görevlisine fiili mukavemette bulunmuş, olay yerine intikal eden takviye şahin unsurlarıyla şahıslara müdahale edilmiştir. Olaylara karıştıkları tespit edilen sürücü Y.E.Y. ve 3 şahıs gözaltına alınmıştır. Aracın sürücüsü tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir."

Yerlikaya, milletin huzur ve güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine fiili saldırıda bulunan herkesin cezasını göreceğini vurguladı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Özel: Gaziantep'i geçmişteki gibi cumhuriyetçilerin kalesi yapacağız https://gazetebirlik.com/haber/ozel-gaziantepi-gecmisteki-gibi-cumhuriyetcilerin-kalesi-yapacagiz-2014/

CHP Genel Başkanı Özel, Gaziantep'te vatandaşlarla bir araya geldi.

Gaziantep’i geçmişteki gibi cumhuriyetçilerin kalesi yapacaklarının belirten Özel "Bu süreçte büyük bir heyecan ve umut dalgası var. Gencecik, birbirinden kıymetli adaylarımızla birlikte Gaziantep’te seçime büyük bir iddia koyuyoruz." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Yumaklı: Üretimin ve üreticinin yüzyılında tohumlarımız yeşeriyor https://gazetebirlik.com/haber/bakan-yumakli-uretimin-ve-ureticinin-yuzyilinda-tohumlarimiz-yeseriyor-7220/

Bakan Yumaklı, Mamak'ın Kutludüğün mahallesinde üreticileri ziyaret ederek TAKE Projesi kapsamında tohumları çiftçilere teslim etti.

Yumaklı açıklamasında "Üretimin ve üreticinin yüzyılında tohumlarımız yeşeriyor, ülkemiz kalkınmaya devam ediyor." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Özhaseki, Adıyaman Meydan Projesi hakkında görüşmeler yaptı https://gazetebirlik.com/haber/bakan-ozhaseki-adiyaman-meydan-projesi-hakkinda-gorusmeler-yapti-6057/

Bakan Özhaseki, Adıyaman için el birliğiyle çalışmaya, projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirtti.

Özhaseki, Milletvekilleri, AK Parti il başkanı, belediye başkanları, belediye başkan adayları ve Bakanlığın ilgili ekipleri ile Adıyaman Meydan Projesi hakkında görüşmelerde bulundu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Yerlikaya, şehit Kıdemli Başpolis Şimşek'in ailesini ziyaret etti https://gazetebirlik.com/haber/bakan-yerlikaya-sehit-kidemli-baspolis-simsekin-ailesini-ziyaret-etti-3840/

Bakan Yerlikaya, 6 ay önce, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye’de teröristlerce şehit edilen Kıdemli Başpolis Hüseyin Şimşek'in ailesini İzmir’deki evlerinde ziyaret etti.

Yerlikaya, şehitlerin hatıralarının asla unutulmayacağını belirterek "Şehidimizin ruhu şad, makamı ali olsun." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İmamoğlu: İBB çatısı altında çalışan personel sayısını, yüzde 15'ten yüzde 19'a çıkarttık https://gazetebirlik.com/haber/imamoglu-ibb-catisi-altinda-calisan-personel-sayisini-yuzde-15ten-yuzde-19a-cikarttik-3202/

İmamoğlu, konuşmasına, “Çok güçlü, çok sabırlı bir o kadar da enerjik kadın topluluğunun karşısında olduğumun farkındayım. Benim için de tabii çok itinalı olmak zorunda olduğum bir ortamdayım. Zorlanıyorum şu anda. Daha spontane konuşabilirim ama dikkat edeceğim olabildiğince. Umarım hatasız bitirebilirim” sözleriyle başladı.

100 yıllık Cumhuriyet kazanımlarına rağmen, kadınların hak ettikleri yerde ve konumda olmadığının altını çizen İmamoğlu, “Bu gerçekle yüzleşmeden, bir doğru yolu tariflemenin mümkün olmadığını düşünüyorum. Eşitliği şiar edinmiş bir ülkede, kadınlara seçme-seçilme hakkını, eğitim hakkını, medeni haklarını çok erken dönemde vermiş bir Cumhuriyette, karar vericiler olarak, bu emanetin hakkını teslim etmek ne kadar çabalasak az. Ama hak ettiği seviyeye bunu taşıyamadık. Yani dünyada çok öncü hamlelerin kadınlar adına yapıldığı bir ülke olmamıza rağmen, geldiğimiz seviye, gurur duyacağımız bir seviye değil. Elbette çok şey yapıldı. Elbette çok kazanımlar elde edildi. Bütün bu kazanımlar için fedakarlık yapan, hayatını ortaya koyan çok değerli insanları, burada hepinizin huzurunda minnetle anıyorum. Hayatını kaybetmiş olanlara rahmet diliyorum” dedi.

Bu anlamda sorumluluk duygusunun olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, bunu tetikleyen en önemli unsurların başında “kız babası” olmasının geldiğini belirtti.

İBB’de, kadınların hayata, iş gücüne ve karar mekanizmalarına eşit katılımı konusunda değerli işler yaptıklarına dikkat çeken İmamoğlu, şunları söyledi: 

“Bir kısmı devrim niteliğinde oldu. Örneğin; bizden önce İBB’de, 12 meslek dalında, bir tek kadın çalışmıyordu. Bu meslekler, fiilen kadınlara kapatılmıştı diyebilirim. İnanın her birini, özenli çalışarak kadınlara açık hale getirdik ve gayet başarılı, çok üstün, güzel işlere imza attıkları alanlarda kadınların varlığını sağladık. Bugün, İBB çatısı altında çalışan personel sayısını, yüzde 15’ten yüzde 19’a çıkarttık. Tabii bu düşük gibi görünse de 4 puanlık bir artış, artık 100 bine yaklaşan bir sayıda, elbette ciddi bir sayısal değişim. Kadın yönetici oranını ciddi anlamda yükselttik. Meslea; burada da genel sekreter yardımcılarımız var. Genel sekreter yardımcısı pozisyonunda, bizden önce hiçbir kadın yönetici olmadığını, biz atamaları imzaladıktan sonra öğrendim. Hani, ‘Bizden önce öyle atanmamıştır’ diye bir şey düşünerek o atamaları yapmamıştım. Ama sonrasında danışmanın bana gelip, ‘İlk kez kadın genel sekreter yardımcıları atadınız’ deyince gerçekten şaşırdım.”

Sadece kurumsal yapıda değil, sosyal politikalar alanında da kadın odaklı yaklaşımlar geliştirip, uyguladıklarını dile getiren İmamoğlu; Halk Süt, Yenidoğan Destek Paketi, Kadın Hizmet Merkezleri, Anne Kart ve kreşleri örnekler olarak sıraladı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Milli Savunma Bakanı Güler, Kırıkkale'ye gitti https://gazetebirlik.com/haber/milli-savunma-bakani-guler-kirikkaleye-gitti-5526/

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile Kırıkkale’ye gitti.

İlk olarak Valiliği ziyaret eden Bakan Yaşar Güler, Valiliğe gelişinde yöresel kıyafetler giyen Nehir ve Göktuğ Aras isimli çocuklar tarafından karşılandı.

Onlarla yakından ilgilenen ve hediyeler veren Bakan Yaşar Güler, daha sonra Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’tan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Şanlıurfa Valiliği'nden güvenlik görevlisinin darp edildiği iddialarına ilişkin açıklama https://gazetebirlik.com/haber/sanliurfa-valiliginden-guvenlik-gorevlisinin-darp-edildigi-iddialarina-iliskin-aciklama-2653/

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "İlimizdeki bir siyasi parti ilçe belediye başkan adayının, bir güvenlik görevlisini darp ettirdiği iddiasına ilişkin görüntülerin incelenmesi neticesinde şu sonuçlara ulaşılmıştır: Görüntülerde yer alan şahsın, ilimiz nüfusuna kayıtlı olup, başka bir şehirde kamu görevlisi olduğu ve güvenlik görevlisi olmadığı tespit edilmiştir. Kendisiyle yapılan görüşmede; "Görüntülerin bundan 7 yıl öncesine ait olduğu ve kimseden davacı ve şikayetçi olmadığını" beyan ettiği, şahsın yaptığı bir açıklamanın da sosyal medya mecralarında paylaşıldığı anlaşılmıştır." denildi.

Valilik ayrıca ile genelinde seçim güvenliğine ilişkin tüm hususların hassasiyetle takip edildiğini aktardı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan Tokat'ta https://gazetebirlik.com/haber/cumhurbaskani-erdogan-tokatta-1138/

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Sözlerimin hemen başında bugün vefatının 15’inci seneyi devriyesi olan merhum Muhsin Yazıcığlu kardeşimi  rahmetle yad ediyorum. Merhum Yazıcıoğlu’nu cesaretiyle , yiğitliğiyle dava adamlığıyla ve milli irade yanındaki sarsılmaz duruşu ile her zaman hatırlayacağız"

Ayrıntılar geliyor...

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Uraloğlu'ndan Bolu Güney Çevre Yolu'nda inceleme https://gazetebirlik.com/haber/bakan-uraloglundan-bolu-guney-cevre-yolunda-inceleme-5318/

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 18 Mart’ta açılışı yapılan Bolu Güney Çevre Yolu’nda incelemelerde bulunduklarını belirterek, “İstanbul ve Ankara arasında önemli bir geçiş noktası olan yolumuz bir kez daha Bolu’ya hayırlı olsun.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Büyükkılıç, ilçe ve mahallelerde vatandaş buluşmalarını sürdürüyor https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukkilic-ilce-ve-mahallelerde-vatandas-bulusmalarini-surduruyor-4081/

Başkan Büyükkılıç, ilçe ve mahallelerde vatandaş buluşmalarını sürdürdü. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ramazan-ı Şerif’in 14’üncü gününde Kocasinan ilçesi Zümrüt Mahallesi’nde bulunan Ahmet Ayşe İnci Camii’nde kılınan teravih namazı sonrası vatandaşlarla bir araya geldi.

Kayserililer başta olmak üzere İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik eden Başkan Büyükkılıç, vatandaşlarla sohbet ederek talep, öneri ve görüşlerini de dinledi. Namaz sonrası vatandaşlara çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhsin Yazıcıoğlu'nu andı https://gazetebirlik.com/haber/cumhurbaskani-erdogan-muhsin-yazicioglunu-andi-6782/

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatının 15’inci yıl dönümünde Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmetle yad ederek, mesajında “Merhum Yazıcıoğlu’nu her zaman cesaretiyle, yiğitliğiyle, dava adamlığıyla ve milli irade yanındaki sarsılmaz duruşuyla hatırlayacağız. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.” ifadesine yer verdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İstanbul Valisi Gül, Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı https://gazetebirlik.com/haber/istanbul-valisi-gul-kadir-inanirin-saglik-durumuna-iliskin-bilgi-aldi-7777/

İstanbul Valisi Gül, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören sanatçı Kadir İnanır’ın sağlık durumu hakkında hastane Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam’dan bilgi aldı.

Vali Gül, Sayın İnanır’ın ailesine geçmiş olsun dileklerini ileterek acil şifalar diledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Özhaseki: İstanbulumuzu güvenli hale getirmek için kaybedecek vaktimiz yok https://gazetebirlik.com/haber/bakan-ozhaseki-istanbulumuzu-guvenli-hale-getirmek-icin-kaybedecek-vaktimiz-yok-5019/

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, İstanbul’da Yarısı Bizden" ile ilk evlerin temellerini attıklarını ve evlerin yükseldiğini belirterek, “Bu bağlamda; devletimizin sağladığı 1,5 milyon TL destek ile Üsküdar Salacak Mahallesi'nde evlerini dönüştürmeye başlayan Şüküre ve Hayrullah Başkan ile Mesut Uçar kardeşlerimizin evlerinin yapımı hızla sürüyor, kısa sürede bitirecekler inşallah.” dedi.

İstanbul’u güvenli hale getirmek için kaybedecek vakitlerinin olmadığına dikkati çeken Bakan Özhaseki, şu ifadeleri kullandı:

“Biz hazırız, ‘Yarısı Bizden’ desteğimiz hazır. Vatandaşlarımızın yanındayız, evlerimizin yapımını bir an evvel başlatalım. İstanbulumuzu sağlam ve güvenli yuvalarla Türkiye Yüzyılı’nın yıldızı yapmak için canla başla, omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Uraloğlu'ndan AK Parti Bolu İl Başkanlığı'na ziyaret https://gazetebirlik.com/haber/bakan-uraloglundan-ak-parti-bolu-il-baskanligina-ziyaret-3640/

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, AK Parti Bolu İl Başkanlığı ziyareti kapsamında AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ve teşkilat mensuplarıyla bir araya geldiklerini bildirdi.

Bolu’nun 31 Mart’ta Muhammed Emin Demirkol ile ‘gerçek belediyecilik’ ile yeniden kazanacağını belirten Bakan Uraloğlu, “Türkiye bilir gerçek belediyecilik AK Parti’dir.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
MSB: Teröristler kendilerini bekleyen sondan kurtulamıyor https://gazetebirlik.com/haber/msb-teroristler-kendilerini-bekleyen-sondan-kurtulamiyor-1776/

Bakanlıktan yapılan açıklamada “Kahraman pilotlarımızın yetenekleri yerli ve milli gücümüz ATAK ile birleşince teröristler kendilerini bekleyen sondan kurtulamıyor.” ifadesine yer verildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Dünyaca Ünlü Bisikletçilere Ev Sahipliği Yapacak https://gazetebirlik.com/haber/-dunyaca-unlu-bisikletcilere-ev-sahipligi-yapacak--6391/

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 59.yılında 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. 

 

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) Avrupa Turları takviminde yer alan ve Türkiye’nin “ProSeries” kategorisindeki tek bisiklet yarışı olan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, dünyaca ünlü profesyonel takım ve sporcuların katılımıyla 21 Nisan 2024 Pazar günü Antalya’dan başlayıp 28 Nisan 2024 Pazar günü İstanbul’da sona erecek. 

 

1963 yılında Marmara Turu olarak başlayan, 1965 yılında uluslararası nitelik kazanarak 1966 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınan, Türk bisikletinin gelişimine katkı sağlayan ve dünya bisikletinde önemli bir yeri ve marka değeri olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR), dünyaca ünlü bisiklet takımlarını Türkiye’nin doğal ve tarihi güzellikleri içinde ağırlamaya devam ediyor. 

 

TUR 2024 Parkuru

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu; 8 gün, 8 etapta; Antalya’dan Kemer ve Kaş’a, Fethiye’den, Marmaris’e, Bodrum’dan Kuşadası’na, Manisa ve İzmir ardından Istanbul’a uzanacak. Güzergâh boyunca dünyaca ünlü pedalların mücadelesine sahne olurken, 7. Etap sonunda takımların İzmir’den İstanbul’a havayolu ile transferinin ardından İstanbul Etabı ile sona erecek. 

TUR 2024 TV Yayınları

Hem karadan hem de uçak ve helikopterlerle havadan çekimi yapılarak takip edilen, 8 gün boyunca 2 saatin üzerinde süreyle ulusal ve uluslararası kanallarda canlı yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, canlı ve banttan yayınlar ile dünya genelinde geniş bir erişim ağına ulaşmakta, bisiklet sporunun gelişmesine ve televizyon yayınları yoluyla Türkiye’nin turizm tanıtımına ve Türkiye markasına katkı sağlıyor. 

 

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 2024 yılında da her yıl olduğu gibi Eurosport ve TRT Spor’dan canlı yayınlanacak. Ayrıca yüzlerce televizyon kanalı ve medya kuruluşunun yakından takip edeceği yarış, yayınlanacak özel içeriklerle birlikte en uzak coğrafyalarda bile yakından takip edilecek. Ülkemizin en önemli spor tanıtım güçlerinden biri olan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, böylece 8 gün boyunca dünya bisikletinin gündeminde en üst sıralarda yer alacak.  

 

Dev Organizasyon Kurumsal Destekçilerinden Büyük Güç Alacak

Türkiye Yüzyılı’nda T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilecek 59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun kurumsal destekçileri: Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) olarak dev organizasyona güç verecek. Parkurun geçtiği illerdeki Valilikler, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Emniyet Birimleri, Jandarma Birimleri, Karayolları, İl Kültür ve  Sağlık Birimleri ve pek çok kurum ekipleri ile dev organizasyona destek ve güç katacak. 

 

Dünyaca ünlü yıldız bisikletçilerin üst düzey rekabeti ve heyecanı ile geçtiği illerde ve bölgelerde dev konvoyun ilham veren etkisi ile ülkemizde bisiklet sporunu ve kültürünü geliştirmeye destek olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Antalya’dan İstanbul’a göz kamaştıran parkurda Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerini Eurosport ve TRT Spor ekranlarında dünyaya tanıtacak. 

 

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun resmi sosyal medya hesapları ve web sitesinde güncel içerikler ile TUR haberleri kitlelere erişecek 

Bisiklet tutkusunun, kültürünün, kullanımının artması, performans bisikletlerimizin başarıları, uluslararası organizasyonların verdiği motivasyon ve medyanın katkıları ile erişimi yükselen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, resmi sosyal medya hesapları ve web sitesi ile üst düzey mücadelenin heyecanını; TUR öncesinde, sırasında ve sonrasında güncel içeriklerle takipçilerine sunacak.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Dev Organizasyonu İle Türkiye’nin En Büyük Projelerinden Birisi…

Hem karadan hem de uçak ve helikopterlerle havadan çekimi yapılarak takip edilen, 8 gün boyunca 2 saatin üzerinde süreyle ulusal ve uluslararası kanallarda canlı yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, her gün yaklaşık 2.000 kişinin bir etaptan diğerine hareket ettiği dev organizasyonu ile dünyanın yegâne “Kıtalararası Bisiklet Turu” olarak konumlanıyor. Ulusal ve uluslararası prestijli kanallar aracılığıyla canlı ve banttan yayınlar ile dünya genelinde geniş bir erişim ağına ulaşan, bisiklet sporunun gelişmesine ve televizyon yayınları yoluyla Türkiye’nin turizm tanıtımına katkı sağlayan organizasyon, köklü geçmişi ile yükselen bir değer olmayı sürdürüyor. 

 

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ayrıca T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bisiklet odaklı spor turizmi vizyonuna da destek oluyor. Tour of Türkiye, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın “Bisiklet Dostu Otel” politikası, uluslararası bisiklet kampları, bisiklet taşıma konusunda yapılan destekler, ülkemizin eşsiz doğasını ve tarihini bisiklet ile keşfetme olanağı sunan bisiklet rotalarını kapsayan cycling.goturkiye deneyimi ile dünyanın pek çok ülkesinde Türkiye’nin tanıtımı için eşsiz bir fırsat sunuyor. 

 

Profesyonel bisikletçiler 8 etap boyunca Türkiye’nin büyüleyici atmosferinde kıyasıya mücadele edecek. 

Profesyonel bisiklet sporunun en prestijli yarışlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 59. yılında, ülkemizin eşsiz güzelliklerine, büyüleyici mavisine, huzur veren yeşiline, muhteşem kültürüne ve kadim tarihine uzanan bu parkurda profesyonel bisikletçileri ağırlıyor.   

 

Türkiye rivierasında bisikletin masalsı yolculuğunda geçen nefes kesici mücadeleye coğrafyadaki tüm kültürlerin kıymetli dokusu, denizin vazgeçilmez kokusu ve tarihin eşsiz dokunuşları eşlik ediyor. 

 

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, spor turizmi vesilesiyle Türkiye güzelliklerini tüm dünyaya ulaştırırken iklim kriziyle mücadele, trafikte bisikletliye saygı ve bisiklet sporunun gelişimi gibi konuları da sahiplenerek TUR’u bir yarıştan daha fazlası haline getiriyor. 

 

Türkiye markasının gelişmesinde büyük rol oynayan ve bisiklet sporunun kalbi TUR, Antalya’dan İstanbul’a kıtaları aşan, dağların zirvesine uzanan muhteşem parkuruyla dünyaca ünlü sporcular ve uluslararası takımları ağırlayacak. 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Antalya’dan Kemer’e, Kaş’tan Fethiye’ye, Marmaris’ten Bodrum’a, Kuşadası’ndan Manisa’ya ve Ege’nin İncisi İzmir’e uzanarak Istanbul’a ulaşıp Tarihi Yarımada’da finiş heyecanı yaşatacak.

 

8 gün 8 etap boyunca çevrilen her pedalda bisiklet sporunun ve Türkiye’nin değerlerini dünyaya ulaştırmaya hazırlanan TUR 24, 21-28 Nisan tarihleri arasında olağanüstü bir parkurda, kültürler arası etkileşime tanıklık edecek.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Altay: Şehrimizi çok daha güzel yarınlara taşımak için çalışacağız https://gazetebirlik.com/haber/baskan-altay-sehrimizi-cok-daha-guzel-yarinlara-tasimak-icin-calisacagiz-3093/

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir merkezindeki ziyaretleri kapsamında esnafla ve vatandaşlarla bir araya gelmeyi sürdürüyor.

Başkan Altay, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Yıldırım ile birlikte hafta sonu alışveriş merkezleri ile Muhacir Pazarı ve Balık Hali’ne ziyaretler gerçekleştirdi. Esnaflara kolaylıklar dileyen Başkan Altay, alışveriş yapan vatandaşlarla da sohbet etti. 

Başkan Altay akşam ise Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ile birlikte Meram Uluğbey Mahallesi’nde bulunan Hz. Mevlana Camii’nde teravih namazı sonrası vatandaşlarla bir araya geldi.

Yoğun günlerden geçtiklerini anımsatan Başkan Altay, “Her fırsatta hemşehrilerimizle bir araya gelmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yaptığımız ziyaretlerle hemşehrilerimizin mübarek ramazan ayının bereketine ve coşkusuna ortak oluyoruz. Onlardan aldığımız güçle şehrimizi çok daha güzel yarınlara taşımak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türk halısı 'uçuşa' geçiyor https://gazetebirlik.com/haber/turk-halisi-ucusa-geciyor-4993/

Yaklaşık 1 yıllık çalışma sonrası ortaya çıkan İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) ve Habitat TV iş birliğinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ticaret Bakanlığı’nın destekleri ile gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk halı belgeseli ‘ANADOLU HALISI: Ruhumun Dili, Sözümün Rengi’ belgeseli, haziran ayında THY’nin uçak içi eğlence sistemine dahil olacak. Kamera arkasında yapımcı ve belgesel yönetmeni Coşkun Aral’ın yer aldığı belgeselin hazırlık aşamasında 2 ay süren keşif gezisi gerçekleştirildiğini kaydeden İHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hayri Diler, “Türkiye’nin doğusundan batısına 100’e yakın köy ziyaret edildi. Toplamda 32 bin kilometre yol yapıldı. Bu çeşitlilik sayesinde pek çok farklı motif ve yöresel özellikler ön plana çıkartıldı. Belgeselde münferit dokumacılara, halk eğitim merkezlerine ve atölyelere yer verildi. Belgeselimiz Geçen yıl TRT Belgesel kanalında 3 bölüm olarak yayınlandı. Şimdi ise Türkiye’nin en önemli markalarının başında gelen, milyonlarca kişinin yolculuk yaptığı Türk Hava Yolları’nın uçak içi eğlence sisteminde yayınlanmaya başlayacak. Belgeselimiz haziran ayından itibaren sisteme dahil olacak.” diye konuştu.

 

SEKTÖRÜMÜZ ADINA UMUT VERİCİ

Belgeselin Türk halıcılığına ekonomik ve sosyal katkıda bulunduğuna dikkat çeken Ahmet Hayri Diler, “Bir halı ülkesi olan Türkiye, bu konuya daha fazla eğilmeli. Yapılan saha araştırmasına göre hala 20 bin dokuyucu bu meslekle ilgileniyor. Ancak bu mesleğin daha ileriye gitmesi için yeni dokunuşlara ihtiyaç var. Biz de yaptığımız çalışmalarla bu farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz. Dünyanın hayranlık duyduğu zamansız halı motiflerimizi bu belgesel ile kayıt altına aldık. Şimdi bu mesleği ileriye taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türk Hava Yolları (THY) ile yaptığımız iş birliğinin de sektörümüz için umut verici olduğunu söylemeliyiz. Belgeselimizin daha fazla kişiye ulaşması için girişimlerimiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.

 

BELGESELDE NELER ANLATILIYOR

Türkiye’de ilk kez belgesel çekimi gerçekleşen ve İHİB projesi olarak hayata geçirilen ‘ANADOLU HALISI: Ruhumun Dili, Sözümün Rengi’ halı belgeselinde, Türk halılarının Anadolu’nun kadim hikayelerinden ve tarihe geçen mitlerinden ilham alan yolculuğu anlatılıyor. İHİB Yönetim Kurulu’nun tespit ettiği 5 kişilik bir komite, belgesel projesinin baştan sona içerisinde yer aldı ve 21 vilayet ile yüzlerce köy gezildi. Beş farklı dile çevrilen belgesel, 40’ar dakikalık üç bölümden oluşuyor. Aralarında araştırmacı yazar Belkıs Balpınar, uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan deneyimli araştırmacı ve eski halı uzmanı Udo Hirsch ve kilim uzmanı Ali Rıza Tuna’nın da yer aldığı profesyonel danışmanlar eşliğinde hazırlanan belgesel, 18 bin dokumacının el emeğiyle dokuduğu motiflere de yer veriyor. Türk halılarının tüm dünyaya tanıtılmasını hedefleyen “ANADOLU HALISI: Ruhumun Dili, Sözümün Rengi” belgesel projesi aynı zamanda, el dokumacılığının kaybolmamasını ve çoğunluğunu kadın istihdamının oluşturduğu dokumacılık sektörünün canlandırılmasını da hedefliyor.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Büyükkılıç: Bizim amacımız hizmet etmek https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukkilic-bizim-amacimiz-hizmet-etmek-7245/

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, birlik ve beraberliğin gücünü, Akkışla ilçe sakinleri ile yaşadı.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Züleyha Pınar’ın daveti üzerine kadınlarla bir araya gelen ve onlara hitap eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Malum son viraja girdik. Gece demeden gündüz demeden her kapıyı ziyaret edeceğiz. Biz gönüllerde yer etmeye çalışacağız. Bizim amacımız hizmet etmek. Malum Akkışla’mıza zaten Ayhan kardeşimizle el ele vermek suretiyle hizmet ettik.” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, birlik, beraberlik mesajı vererek, “AK Parti hizmet ve eser belediyeciliğidir. İcraat yapan bir partidir. Ayhan Başkan, Memduh Başkan nerede, Akkışla oradadır, hizmeti el ele, gönül gönle hep beraber buralara yağdıracağız.” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm ise “Akkışla Türk bayrağını dağlara asmış. Dağlara mührünü vurmuş. Cumhur İttifakı’na da mührünü vurur. Gönlünde Türkiye sevdası. Memduh Başkanım güzel şeyler söyledi. Gerçekten, Büyükşehir’de Memduh Başkanıma, Akkışla’da Ayhan Başkanıma desteklerinizi verin. Bu istikrar, bu güven, bu huzur, bu hizmetler devam edecek.” ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Büyükkılıç, AVM ziyaretlerine devam ediyor https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukkilic-avm-ziyaretlerine-devam-ediyor-865/

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, vatandaşlarla ve esnafla bir araya gelerek onların talep ve önerilerini de dinlemeye özen gösteriyor.

Bu kapsamda Başkan Büyükkılıç, Tuna Life Center Alışveriş Merkezi’ni ziyaret ederek, onlarca vatandaş ve esnafla bir araya geldi.

Başkan Büyükkılıç, birlik, beraberlik içerisinde çalışmalara devam edeceklerini belirterek, “Şehrimizi ve bizleri seven, seçen, güvenen canlarımıza layık olmak için gayret gösteriyoruz. Sizlerin inancıyla, desteğiyle çalıştık. İnşallah yeni 5 yılda da durmadan, yorulmadan çalışmaya, sizlere en güzel şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Piyasalara analitik bakış https://gazetebirlik.com/haber/piyasalara-analitik-bakis-5337/

Haftanın son işlem gününe pozitif başlamasına rağmen seans içinde 9.080-9.223,2 aralığında karışık bir seyir izleyen BİST100 Endeksi, %0,32 kayıpla 9.111,50 puandan günü tamamladı. Bankacılık Endeksi %0,92 değer kazanırken Sınai Endeks %0,49 değer kaybetti. Türkiye 2 yıllık tahvil faizi bir önceki kapanışa göre 87 baz puan azalarak %47,79 seviyesine düşerken 10 yıllık tahvil faizi 7 baz puan artarak %26,33 seviyesinden işlem gördü. Dolar/TL 31,87-32,22 ve Euro/TL 34,53-35,05 aralığında hareket etti. Türkiye’nin dolar bazlı 5 yıl vadeli CDS oranı 310,5 oldu.

TÜİK’in yayınladığı verilere göre mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Mart ayında hizmet sektöründe aylık %1,5 artarak 120,4’e yükselirken, perakende ticaret sektöründe %1,0 azalarak 113,3 ve inşaat sektöründe %3,6 azalarak 88,6’ya geriledi.

TCMB’nin açıkladığı verilere göre, mevsimsellikten arındırılmamış reel kesim güven endeksi, Mart ayında aylık 2,9 puan artarak 104,4 oldu. Gelecek 12 aylık dönem sonu itibarıyla yıllık ÜFE beklentisi bir önceki aya göre 0,2 puan gerileyerek % 54,5 seviyesinde gerçekleşti.

TCMB’nin açıkladığı bir diğer veri olan mevsimsel etkilerden arındırılmamış kapasite kullanım oranı (KKO), Mart ayında 0,2 puan azalarak %76,2 olarak gerçekleşti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye’yi Şubat ayında 2 milyon 294 bin 579 yabancı ziyaret etti. Türkiye’ye 2024 yılının ilk 2 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı yıllık %12 artışla 4 milyon 341 bin 606 oldu.

Deutsche Bank, TCMB’nin 500 baz puanlık faiz artışının rezervler üzerindeki baskıları gevşeteceğini öngörürken, Türkiye'nin dezenflasyon hedeflerinin gitgide daha gerçekçi göründüğüne vurgu yaptı. Raporda cari dengenin daha iyi bir görünümde olduğu da ifade edildi. Banka uzun vadeli TL pozisyonlarına yeniden girmek için daha güvenli olduğunu belirtse de seçimlerden sonra politik ekonomi tarafındaki risklerle ilgili de teyakkuzda kaldığını ifade etti.

ABD Borsalarında karışık bir seyir izlendi. Kapanışta Dow Jones Endeksi %0,77 azalarak 39.475,90 puana ve S&P500 Endeksi %0,14 düşüşle 5.234,18 puana gerilerken Nasdaq Endeksi %0,16 artarak 16.428,82 puana yükseldi. Avrupa Borsaları da günü karışık seyirle tamamladı.

İngiltere'de perakende satışlar, Şubat ayında aylık değişim göstermezken yıllık %0,4 azaldı.

Almanya’da Şubat ayında 85,7 olan Ifo iş ortamı güven endeksi, şirket yöneticilerinin mevcut ve gelecek beklentilerindeki iyileşmesinin etkisiyle Mart ayında 87,8 puana yükseldi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde Brüksel’deki konuşmasında, enflasyondaki düşüşün devam edeceğini belirtirken, Euro Bölgesi liderlerine seslenerek ekonomik büyümenin büyük oranda alım gücündeki artışa bağlı olarak yıl içinde toparlanmaya başlayacağını belirtti. Lagarde, ekonomik direncin daha yüksek verimliliğine ihtiyaç duyduğunu, bunun da yüksek yatırım gerektirdiği açıklamalarında bulundu.

Bugün ne bekliyoruz…

Yeni güne başlarken Asya piyasaları karışık bir seyir izliyor. Dow Jones vadeli endeksi %0,23 ekside. Dolar/TL 32,05 ve Euro/TL 34,71 seviyelerinden işlem görüyor. Dolar endeksi 104,34 seviyesinde bulunurken Euro/Dolar paritesi 1,0820 sınırında. Brent tipi petrol 85,23 dolardan, altının onsu 2.169,47 dolardan ve gramı ise 2.233,44 liradan alıcı buluyor.   

Bugün yurt içinde işsizlik oranı, yurt dışında ise ABD’de inşaat izinleri ve yeni konut satışları takip edilecek.

Uzun vadede ne bekliyoruz…

Şubat ayında %4,53 artan TÜFE’nin Mart 2024 tarihli TCMB piyasa katılımcıları anketine göre; Mart ayında %3,43, Nisan ayında %3,42, 2024 yılı sonunda %44,19 ve 12 ay sonrasında %36,7 artması beklenmektedir. Yine aynı ankette Dolar/TL’nin 2024 sonunda 40,53 ve 12 ay sonrasında ise 42,79 olması öngörülmektedir. Cari dengenin 2024 sonunda 33,3 milyar dolar, 2025 yılında ise 31,8 milyar dolar açık vermesi beklenmektedir. GSYH büyümesinin 2024 ve 2025’te sırasıyla %3,3 ve %3,8 olacağı öngörülmektedir. TCMB haftalık repo faizinin cari ay sonunda %45,00, 3 ay sonrasında %46,85 ve 12 ay sonrasında ise %36,96 olması beklenmektedir.

Şirket haberleri

Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi A.Ş. (GEREL; Haberin etkisi: Pozitif)

Şirket ile ÖZBAL İNŞAAT firması arasında, firmanın Güneş Enerji Santralleri projelerinin kurulumunda kullanılmak üzere, GES Panel Konstrüksiyon malzemeleri, Kablo Kanalları, Topraklama Şeriti ve Solar Kablo vb. ihtiyaçlarının tedarik edilmesine yönelik yaklaşık olarak 100.000.000,00 TL bedelli anlaşma yapılmıştır.

Mega Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MEGMT; Haberin etkisi: Pozitif)

Şirketin, yurt dışı yerleşik uluslararası bir müşteri ile 2024 yılı sonuna kadar 900 ton satış yapılması ve Şirketin cirosuna $ toplamda 10 Milyon $ tutarında katkı sağlanması beklenen anlaşma sağlanmıştır.

Kaynak BMD Araştırma

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Mudanya Belediyesi'nden Trilye zeytini için coğrafi işaret başvurusu https://gazetebirlik.com/haber/mudanya-belediyesinden-trilye-zeytini-icin-cografi-isaret-basvurusu-4089/

Tirilye zeytininin tüm dünyada tanıtılması ve marka değer olarak tescillenmesi için Mudanya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün koordinesinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na “İşlenmiş ve işlenmemiş meyve ve sebzeler ile mantarlar” ürün grubunda Mahreç İşareti türünde coğrafi işaret başvurusu yapıldı.

Türk Patent ve Marka Kurumu’na Tirilye zeytininin coğrafi işaret alması için alt yapı hazırlıklarını tamamlayarak başvuruda bulunduklarını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “İlçemizin yöresel ürünlerinin en önemlilerinden birisi olan Tirilye zeytininin tüm dünyaya tanıtılması ve kalitesinin tescillenmesi için Mudanya Belediyesi olarak Türk Marka ve Patent Kurumu’na başvurumuzu yaptık.” dedi.

Mudanya’nın bereketli topraklarında yetişen tarım ürünlerinin tanıtımı için bugüne kadar birçok çalışma gerçekleştirdiklerinin de altını çizen Türkyılmaz, “Coğrafi işaret, ürünün nerede, nasıl üretildiğini gösteren önemli bir belgedir. Zeytinimizin coğrafi işaret tescili alması Tirilyemizin ve bölgemizin ekonomisi açısında da son derece önemlidir. Coğrafi işaretler bölgenin hem kültürel, hem de ticari potansiyelini ve bilinirliğini artırmak adına önemli bir etkendir.” ifadesini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com