tag:gazetebirlik.com,2015:cid-117 YeniBirlik Gazetesi YeniBirlik Gazetesi 2023-12-12T14:54:55+03:00 ​Uşak Sinema Haftası'nda Uşak Filmleri Yarıştı https://gazetebirlik.com/haber/usak-sinema-haftasinda-usak-filmleri-yaristi-4007/

Uşak'ta Cumhuriyet'in 100. yılı coşkusuna, düzenlenen sinema etkinlikleri damgasını vurdu. Uşak Valiliğinin tam destek verdiği etkinlikte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce kısa film yarışması düzenlendi. 

“Uşak ve Cumhuriyet” temalı Sinema haftasında; Uşak’ın milli, manevi, kültürel, doğal ve tarihi değerlerini sinemayla buluşturuldu. 

Uşak’taki Cumhuriyet dönemi kazanımları ve Uşak'ın 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde kat ettiği aşamalar beyaz perdeye aktarılarak yıl boyunca Uşak’ta kutlanan Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlilerine bir yenisi daha eklendi.

Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı ve bağımsızlık mücadelesinde ve Cumhuriyet tarihinde önemli bir yer tutan Uşak'ın tanıtımına önemli katkı sağlayan festivalin ev sahipliğini ise Uşak Valiliği üstlendi. 

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün başta olmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Sabri Ceylan, etkinlik süresince şehre gelen sanatçılar ve konuklar  ile yakından ilgilendi.

Uşak Sinema Haftası devam ederken, atölye çalışmaları, söyleşiler ve konferanslar, sergi, konser ve film gösterimlerine, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mesut Uçkan, Neşe Berber, Feza Çaldıran, Muhammed Kösen, Tülin Ürker, Kürşad Kızbaz'ın jüri üyeliğini yaptığı belgesel ve kurgu kategorilerinden ödül alan filmler açıklandı. 

Birinciliği Oğuz Yanar'ın Fotoğraf, ikinciliği, Adem Giliz'in Şeker Tadında, Üçüncülüğü ise Alp Arslan Dur'un Yıllanların Öcü adlı filmleri alırken, Sessiz Suların Gücü adlı film mansiyona değer görüldü.

Ödül törenine Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Uşaklı sanatseverler katılarak yoğun ilgi gösterdi. Ödüllerin verilmesinden hemen sonra sanatçı Umut Mürare’nin kapanış  konseri geceye damgasını vurdu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı https://gazetebirlik.com/haber/usakta-bicakli-kavgada-2-kisi-yaralandi-1464/

Sarayaltı Mahallesi Altıncı Yalçın Sokak'ta A.G, M.T. ile A.S, M.Y. arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle A.S. (62) darp sonucu M.Y. (54) ise bıçakla yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Bıçakla yaralanan M.S'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Polis, olay yerinden kaçan A.G. ve M.T'yi gözaltına aldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta iki işçi servisı çarpıştı https://gazetebirlik.com/haber/usakta-iki-isci-servisi-carpisti-5052/

Uşak'tan Kütahya'nın Gediz istikametine giden H.A. (56) idaresindeki 43 AET 545 plakalı minibüs, Derbent köyü yakınlarında A.A. (49) yönetimindeki 43 EZ 551 plakalı midibüsle sollama sırasında çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle midibüs şarampole, minibüs ise yola devrildi.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan midibüsün sürücüsü ile 27 işçi kentteki hastanelere kaldırıldı.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Validen yaralılara ziyaret

Vali Turan Ergün, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları ziyaretinin ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada, araçların, vardiyasını tamamlayan işçileri Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesinden Gediz'e götürdüğünü söyledi.

Ergün, kazanın araçlarından birinin diğerini solladığı sırada meydana geldiğini belirterek, "Kazada 28 kişi yaralandı. Allah'a şükür bu yaralılarda hayati tehlike yok. Yaralıların bazıları Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentimizdeki bir özel hastaneye getirildi. Bazıları da Gediz ilçesindeki hastaneye götürüldü. Bunlar şu an müşahede altında tutuluyorlar. Yaralılarımızın hepsine geçmiş olsun." dedi.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı https://gazetebirlik.com/haber/usakta-cikan-silahli-kavgada-2-kisi-yaralandi-3909/

Uşak'ta meydana gelen silahlı kavgada 2 kişi yaralandı.

Dikilitaş Mahallesi 1. Dut Sokak'ta iki grup arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Kavgaya dönüşen ve silahların kullanıldığı olayda K.Ç. (25) ile S.E. (27) yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Yaralılardan K.Ç. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, S.E. ise özel bir hastaneye kaldırıldı.

K.Ç'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Polis, olaya karışanların yakalanması için çalışma başlattı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşaklı kadınların tarhana imecesi girişim hikayesine dönüştü https://gazetebirlik.com/haber/usakli-kadinlarin-tarhana-imecesi-girisim-hikayesine-donustu-2496/

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde ziraat yüksek mühendisi olarak görev yapan Sevinç Kacargil, eşinin memleketi Düzlüce köyündeki dededen kalma evi restore etti.

Tatillerini köyde geçiren Kacargil, buradaki kadınlara Uşak'ın tescilli lezzeti tarhananın imeceyle üretilerek ülke geneline pazarlanabileceğini anlattı.

İnternet üzerinden alınan küçük siparişlerle başlayan üretimi, talebin hızla artmasıyla büyüten kadınlar, 2021 yılında Düzlüce Köyü Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurdu.

Köydeki atıl okul binasını gerekli izinleri alarak üretim yapabilecekleri alana dönüştüren kadınlar, tarhananın yanı sıra salça, turşu ve meyve kurusu üretmeye başladı.

Üye 7 kadının yanı sıra 8 kadına istihdam sağlayan kooperatif, bu yıl yaklaşık 2,5 ton tarhanayı satış noktaları ve internet siparişleri için hazırlıyor.

"Terapi gibi bir şey bu"

Kooperatif başkanı Sevinç Kacargil, AA muhabirine, köyde yaşayan kadınların kendi imkanlarıyla ürettikleri ürünleri pazarlamak için böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi.

Her geçen yıl üretimlerinin arttığını belirten Kacargil, "İlk yılımızda bir çuval unla tarhana yapmaya başladık. O yıl üretimimiz yaklaşık 250 kilo kadardı. 2 yıl içerisinde miktarımız arttı. Bu yıl hedefimiz 2-2,5 ton üretim yapmak. Ürünlerimizi İzmir, İstanbul, Ankara gibi yerlere gönderiyoruz ağırlıklı olarak. Uşak ve ilçelerinde de ürünlerimizin satış noktaları var." dedi.

Ürettikleri ürünleri kargo aracılığıyla istenen her yere gönderdiklerini anlatan Kacargil, şöyle devam etti:

"Kooperatifimizin sosyal medya kanalları ve internet sayfası var. Oradan sipariş geliyor. Amacımız hanımların sosyalleşmesi ve ceplerine para girmesiydi. Şimdi işler büyüyor. Artık tüketicinin sağlıklı besin yemesi çok önemli. Ben çok mutluyum, bu hanımların cebine 3-5 kuruş sokabiliyoruz diye. İnşallah ileriki süreçlerde daha fazla kişiye yardımcı oluruz."

Kooperatif üyesi Meyser Çelikkanat da ürünlerinin çok beğenilmesi nedeniyle pazarlama konusunda sıkıntı yaşamadıklarını ifade etti.

Sağladıkları gelirle aile bütçesinde katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Çelikkanat, "Maddi manevi bizim için çok iyi oldu. Ailemize, ülkemize katkıda bulunuyoruz. Köyümüze iyi bir istihdam sağladı. Köylümüzün meyve sebzelerini alıyoruz. Ben tek başıma bir tarhanayı yapamazdım. Arkadaşlarla bir araya gelip sohbet ederek üretiyoruz. Bize terapi gibi bir şey bu. Birlikten kuvvet doğar. Biz birlik olduk da bir yerlere geldik. Daha yolun başındayız." diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta tekstil fabrikasında çıkan yangına ekiplerce müdahale ediliyor https://gazetebirlik.com/haber/usakta-tekstil-fabrikasinda-cikan-yangina-ekiplerce-mudahale-ediliyor-1953/

Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tekstil fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede büyüyen yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Tekstil geri dönüşüm merkezi Uşak'ta üretime kadınlardan büyük katkı https://gazetebirlik.com/haber/tekstil-geri-donusum-merkezi-usakta-uretime-kadinlardan-buyuk-katki-24/

AA muhabirinin Uşak Ticaret ve Sanayi Odası verilerinden derlediği bilgiye göre, kent genelinde 180 firma, tekstil atıklarını geri dönüştürerek ekonomiye kazandırıyor.

Bu fabrikalarda günde yaklaşık 1700 ton, yılda ise 620 bin ton tekstil kırpıntısı geri dönüştürülerek 485 bin ton pamuk lifi elde ediliyor ve ülke ekonomisine 97,5 milyon dolarlık döviz girdisi sağlanıyor.

Ülke geneli tekstil geri dönüşümünün yüzde 72'sinin yapıldığı kentte bu sayede pamuk ve enerji maliyetlerinin yanı sıra su tüketiminden de tasarruf elde ediliyor.

Uşak'ta yer alan geri dönüşüm fabrikalarında 14 bin 400 kişi çalışırken bunların yüzde 61'i kadınlardan oluşuyor.

Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından getirilen tekstil kırpıntıları, kadınlar tarafından renklerine ve kalitelerine göre ayrılıyor.

Kumaş haricindeki cisimlerin temizlenmesi sonrası makinelerden geçirilen kırpıntılar, önce elyafa ardından ipliğe dönüştürülüyor.

Geri dönüştürülen ipliklerin önemli bölümü yurt içi ve yurt dışı pazarlara gönderiliyor, bir bölümü de yine kentte bulunan tesislerde kilim ve battaniye üretiminde kullanılıyor.

Kadınlar daha yüksek algıya sahip

Kentte faaliyet gösteren bir geri dönüşüm firmasının yönetim kurulu üyesi Ali Zengi, sektörde ağırlıklı olarak kadın çalışanların tercih edildiğini belirterek, bunun kadınların ürünleri renklerine ve kalitelerine göre ayırma konusunda daha yüksek bir algıya sahip olmalarından kaynaklandığını söyledi.

Zengi, kadınların daha titiz ve temiz çalıştığını, bunun kaliteyi doğrudan etkilediğini ifade etti.

Geri dönüşüm tesisi çalışanlarından 2 çocuk annesi Semra Gürcan ise 5 yıldır çalıştığını, evin geçimine destek olabilmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Yaptıkları işin israfı da engellediğini dile getiren Gürcan, "Bunlar normalde çöpe gidecek, bu şekilde biz de kazanıyoruz firmamız da kazanıyor. Ben burada çalışmaktan çok mutluyum. Evime para götürüyorum ne güzel. Ele güne muhtaç olmuyorum. Çocuklarım okuyor, onların istikbalini düşünüyorum. Kendim kazanıyorum, onlara da yardımcı oluyorum." dedi.

Sektörde 2 yıldır çalıştığını anlatan 40 yaşındaki Türkan Kahraman da yaptıkları işle ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını, bunu bilmenin gurur verici olduğunu söyledi.

Kadınlar için kimseye muhtaç olmama duygusunun çok önemli olduğuna işaret eden Kahraman, "Evine bir tane ekmek dahi alsan çok rahatsın. Kimseye boyun bükmemek de çok güzel bir şey. Çarşıdan bir şey alacaksın ve kimseye muhtaç değilsin. Çocuklarına destek olabildiğin için onlar da çok rahat oluyor. Kadınların ayaklarının üzerinde durması gerekiyor. Kadınlardan en büyük isteğim çalışmaları. Her yerde iş var şu anda." diye konuştu.

Fabrikada iplik makinesinin başında çalışan 21 yaşındaki Burçin Yıldız da makine başında çalışmaya başladığı dönemde biraz tedirgin olduğunu ancak işine alıştığını ve kendi parasını kazanmanın huzurunu yaşadığını dile getirdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşaklı kadının evde başladığı hobisi girişim hikayesine dönüştü https://gazetebirlik.com/haber/usakli-kadinin-evde-basladigi-hobisi-girisim-hikayesine-donustu-8720/

Banaz ilçesinde yaşayan, 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Yıldız Yılmaz, iki yıl önce sosyal medya üzerinden izlediği bir videoda su kabaklarının işlenerek çeşitli aksesuarların yapıldığını gördü.

Kendisini bu alanda geliştirmeye karar vererek internetteki ilgili videoları izleyen Yılmaz, ilk denemelerin ardından Banaz Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki su kabağı işleme kursuna devam etti.

Aldığı eğitimlerle tasarımlarını zenginleştiren Yılmaz'ın ürettiği aksesuarlar, sosyal medya ve internetteki satış kanallarında ilgi gördü. Ev ortamında siparişlere yanıt vermekte zorlanan Yılmaz, ilçede 200 metrekarelik bir atölye ve satış mağazası açtı.

Su kabağının üzerine çizdiği motifleri oyarak boncuklar ve taşlarla süsleyen Yılmaz, led ışıklarla avizeye dönüştürülen aksesuarlara yoğun talep alıyor.

Yıldız Yılmaz, AA muhabirine, ev hanımı olduğunu, çocuklarını büyüttükten sonra bir arayış içerisine girdiğini ve izlediği bir videoda bu işle tanıştığını söyledi.

Su kabaklarından yapılan avizeleri ve süsleri görünce çok ilgisini çektiğini aktaran Yılmaz, "Bu işe başladıktan sonra da çok beğenilmeye başladı. Siparişler almaya başladım. Böyle olunca da oğlumun odasını atölye olarak kullanmaya başladım. Siparişler çoğalınca artık yavaş yavaş işimi büyütmeye karar verdim. Siparişlere zor yetişiyorum. Artık eve sığmadığından atölye ve iş yeri daha uygun olacağı için bu şekilde adım attım." dedi.

Yılmaz, gelecekte başka kadınları da istihdam etmeyi hedeflediğini ifade etti.

Su kabağının, çeşitli tasarım fikirlerine uygun malzeme olduğunu, ışıkla renklendirilebildiğini, bu nedenle tercih edildiğini anlatan Yılmaz, siparişleri genelde kafe, restoran gibi işletmelerden ya da bahçesini, yazlığını süslemek isteyen müşterilerden aldığını kaydetti.

Yılmaz, su kabaklarını İzmir, İstanbul ve Kütahya'dan temin ettiğini belirterek, "Kabağı ilk elime aldığımda hiç tahmin etmemiştim bu kadar büyüyeceğimi, bu kadar talep göreceğini. Şu an çok mutluyum bu noktaya gelmekten. Daha çok ilerleyeceğimi düşünüyorum inşallah. Bu işi ilerlettikten sonra esas amacım yurt dışına satış yapmak." diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta sağanak etkili oldu https://gazetebirlik.com/haber/usakta-saganak-etkili-oldu-5151/

Kentte akşam saatlerinde başlayan ve bazı mahallelerde etkili olan sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, bazı araçlar yolda kaldı.

Uşak-İzmir kara yolunda zaman zaman trafikte aksamalar yaşanırken, bazı noktalarda uzun araç kuyrukları oluştu.

Su birikintileri nedeniyle trafiğe kapatılan kara yolu üzerindeki Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı çalışmaların tamamlanmasının ardından tekrar açıldı.

Uşak Belediyesi ekipleri, su birikintilerinin oluştuğu noktalara müdahale etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta şiddetli yağmur ve dolu etkili oldu https://gazetebirlik.com/haber/usakta-siddetli-yagmur-ve-dolu-etkili-oldu-7286/

Kent merkezinde öğle saatlerinden itibaren yer yer dolu şeklinde etkili olan yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Kentin bazı cadde ve sokaklarındaki su birikintisi nedeniyle sürücüler ilerlemekte zorlandı.

İtfaiye ekipleri, Otogar Kavşağı'ndaki alt geçitte biriken suyu tahliye çalışması başlattı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta tekstil fabrikasında yangın çıktı https://gazetebirlik.com/haber/usakta-tekstil-fabrikasinda-yangin-cikti-9367/

Uşak'taki bir tekstil fabrikasında yangın çıktı.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada yangın çıktığı ihbarı üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı https://gazetebirlik.com/haber/usakta-yolcu-otobusunun-tira-arkadan-carpti-9719/

Uşak-Afyonkarahisar kara yolunda ilerleyen Varan Turizm firmasına ait S.Ç. yönetimindeki 07 BDL 402 plakalı yolcu otobüsü, Dumlupınar rampasında A.S. kontrolündeki 42 HAV 47 plakalı salça yüklü tıra arkadan çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle tırdaki kovaların içerisindeki salçalar yola döküldü.

İhbar üzerine kaza yerine 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan otobüs sürücüsü S.Ç. ve muavin Y.E.K. (19) ile 11 yolcu ambulansla Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar'daki hastanelere kaldırılırken, 2 yolcunun da sağlık ekiplerince ambulansta tedavisi yapıldı.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan muavin Y.E.K'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle kapanan yol, ekiplerin yaklaşık 1 saatlik çalışmasının ardından tek şeritten trafiğe açıldı.

"Olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı"

Olay yerine gelen Uşak Valisi Turan Ergün, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz'den bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Ergün, yolcu otobüsünün İzmir'in Çeşme ilçesinden kalktığını ve Çorum'a gittiğini söyledi.

Afyonkarahisar il sınırına yakın bir mesafede kazanın meydana geldiğini aktaran Ergün, "İzmir'den Çorum'a giden bu yolcu otobüsünün içinde 24 yolcu ve 4 mürettebatı bulunuyor. Kazada 15 vatandaşımız yaralandı. Bu vatandaşlarımızdan sağ ön tarafta oturan muavinin durumu biraz ağır. Diğerlerinin durumunda çok şükür ilk belirlemelere göre hayati tehlike olabilecek bir durum yok. Olaya jandarmamız, trafik polisimiz, kara yolları, 112 çok acil bir şekilde müdahale etti." dedi.

Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaralı vatandaşlarımızı da Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ve Banaz, Afyonkarahisar, Dumlupınar'daki hastanelere sevk ettik. Bizi şu anda sevindiren dediğimiz gibi herhangi bir can kaybının olmaması. İnşallah ağır yaralı olan arkadaşımız da bir an önce sağlığına kavuşur, şifasını bulur. Bunun dışında olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı. Olayın sebebi ve sonuçları soruşturma sonucunda ortaya çıkar."

Ergün, buradaki incelemelerinin ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta fırtına ve sağanak etkili oldu https://gazetebirlik.com/haber/usakta-firtina-ve-saganak-etkili-oldu-7286/

Kentte akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle bazı noktalarda su birikintileri oluştu.

Ayrıca etkili olan fırtına nedeniyle Uşak-İzmir kara yolunda bazı ağaçlar yola devrildi, bazı köylerde de elektrik kesintileri yaşandı.

Yola devrilen ağaçlar Uşak Belediyesi ekiplerince kaldırıldı.

Öte yandan şimşekler şehri aydınlattı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta kaza yaptıktan sonra duran yolcu otobüsüne çarpan otomobilin sürücüsü öldü https://gazetebirlik.com/haber/usakta-kaza-yaptiktan-sonra-duran-yolcu-otobusune-carpan-otomobilin-surucusu-oldu-1225/

Uşak'ta hasarlı kaza sonrası duran yolcu otobüsüne arkadan çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

Afyonkarahisar'dan İzmir istikametine giden Anadolu Ulaşım firmasına ait Ü.K. (45) yönetimindeki 68 AAS 600 plakalı yolcu otobüsü ile A.H.K. (23) idaresindeki 64 BR 090 plakalı otomobilin hastane kavşağı yakınlarında çarpışması sonucu iki araç da durdu.

Aynı istikamette seyreden Osman Karademir (45) yönetimindeki 64 ACP 110 plakalı otomobil, kazanın ardından duran otobüse arkadan çarptı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri otomobil sürücüsü Osman Karademir'in hayatını kaybettiğini belirledi.

Karademir'in cenazesi Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta bunaltıcı hava nedeniyle tütün hasadı gün batımıyla başlıyor https://gazetebirlik.com/haber/usakta-bunaltici-hava-nedeniyle-tutun-hasadi-gun-batimiyla-basliyor-8620/

Kent genelinde yaklaşık 61 bin 130 dekar alanda ekili olan tütünde kırım, dizgi ve kurutma işlemlerinin büyük bölümünü kadınlar yapıyor.

Yaprakların buruşması nedeniyle sabah ya da akşam saatlerinde yapılan kırım, bu yıl havanın normalin üzerine çıkarak gölgede 35 derece civarında seyretmesi nedeniyle güneş battıktan sonra başlıyor. Kafa lambalarının verdiği ışıkta gece yarısına kadar tarlada tütün kıran kadınlar, sabahın ilk ışıklarıyla bu ürünleri iplere diziyor. Askı veya seralarda kurutmaya bırakılan tütün, daha sonra işleme tesislerinin yolunu tutuyor.

Atatürk Mahallesi'ndeki tarlalarda tütün kıran Alime Özkaya (47), AA muhabirine hasat sezonunun gelmesiyle yoğun bir çalışma dönemine girdiklerini söyledi.

Bu yıl aşırı sıcak nedeniyle hasadın daha da zor geçtiğini anlatan Özkaya, "Gündüz saatlerinde tütün kırma imkanımız yok. Tütün gece kırılır. Bu sene aşırı sıcaklardan dolayı daha geç saatlerde kırmak zorunda kalıyoruz. Burada çalışan her kadın para kazanarak ailesine katkıda bulunuyor." diye konuştu.

Tütün kırımı yapanlardan Nilgün Demir (39) sıcak havada gece çalışmanın daha avantajlı olduğunu ifade etti.

Mahallede tütün dizimi yapan Yeliz Gündüz (41) sabah gün doğumuyla işe başladıklarını, gelen tütüne göre bazen akşama kadar çalıştıklarını söyledi.

Tütün yapraklarını iğneyle ipe dizdiklerini, yaklaşık 1,5 metre olan dizgilerden gelen tütün miktarına göre günde 40'a yakın hazırlayabildiklerini ifade eden Gündüz, bu işlemin genelde mahallede gölge yerlerde komşularla birlikte yapıldığını söyledi.

Birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğunu aktaran Gündüz, "Tütünümüzü dizip paramızı alıyoruz. Akşama kadar dizersem ortalama 300-400 lira alıyorum." dedi.

Bedia Simav (49) tarladan gelen tütünlerin gece yarısı evlerinin önüne bırakıldığını belirterek, "Tütünün geliş şekline göre 20-40 arası diziyoruz. Bitirinceye kadar tütün nasıl gelirse çalışıyoruz. Dizi çok çıkınca çok kazanıyoruz, az çıkınca az. Daha önce eşimle beraber inşaatlarda çalışıyordum. Eşim rahatsızlanınca tütünde çalışmaya başladım. Her kadının çalışması, ekmeğini kazanması gerekiyor." diye konuştu.

Tütün dizen kadınlardan Gülbeyaz Gündüz de iki aylık süreçte kazandığı parayla evinin yaklaşık 1 yıllık mutfak harcamasını kazanabildiğini söyledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta sağanak etkili oldu https://gazetebirlik.com/haber/usakta-saganak-etkili-oldu-1617/

İlçede akşam başlayan ve kısa süreli etkili olan sağanak nedeniyle bazı köylerde derelerin taşması sonucu su birikintileri oluştu.

Büyükoturak köyünde sağanakla derenin taşması sonucu bir evi su basarken, bazı evlerin bahçelerinde ve tarlalarda su birikintileri meydana geldi.

Uşak Valiliği İl Özel İdaresi ve Banaz Belediyesi itfaiye ekipleri, su baskınlarının oluştuğu noktalara müdahale etti.



]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Özcan Kaya son yolculuğuna uğurlandı https://gazetebirlik.com/haber/sehit-piyade-sozlesmeli-er-ozcan-kaya-son-yolculuguna-ugurlandi-5245/

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla dün Uşak'a getirilen Piyade Sözleşmeli Er Özcan Kaya'nın naaşı, Banaz ilçesi Öksüz köyündeki evinin önünde helallik alınmasının ardından törenin yapılacağı alana götürüldü.

Burada şehit Özcan Kaya'nın özgeçmişi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye mesajı okundu.

İl Müftüsü Burhan Çakır tarafından kıldırılan namazın ardından Kaya'nın cenazesi, köy mezarlığında defnedildi.

Daha sonra şehidin babası Musa Menderes Kaya, taziyeleri kabul etti.

Şehidin annesi Şenay, kardeşi Eylül Kaya, nişanlısı Emine Eker ve yakınları gözyaşı döktü.

Törene, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Uşak Valisi Turan Ergün, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş ve Fahrettin Tuğrul, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Ayhan Karaduman, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'taki Ulubey Kanyonu, sıcak hava balonu uçuşlarına hazırlanıyor https://gazetebirlik.com/haber/usaktaki-ulubey-kanyonu-sicak-hava-balonu-ucuslarina-hazirlaniyor-8811/

Ulubey Kanyonu'nda 2 yıl önce eylül ayında ilk sıcak hava balonu uçuşu gerçekleştirildi. Kapadokya Üniversitesinden bilim insanları, yaptıkları inceleme sonucunda kanyonun uçuşa elverişli olduğunu belirledi.

İlçe belediyesince, bölgede sıcak hava balonları uçuşu için proje hazırlandı. Toplam maliyeti 7 milyon 142 bin 922 liralık proje, Zafer Kalkınma Ajansından, 4 milyon lira hibe desteği almaya hak kazandı.

Ulubey Belediyesi, proje kapsamında 12+2 kişilik ilk sıcak hava balonu alımı için ihale sürecini başlattı.

Projenin hayata geçmesiyle kanyona gelen ziyaretçiler, cam terasın yanı sıra sıcak hava balonundan da 170 metre derinliğe ve 500 metre genişliğe ulaşan kanyonu havadan izleme imkanına sahip olacak.

Uçuşların ağustosta başlaması hedefleniyor

Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu, AA muhabirine, Ulubey Kaymakamlığı, Uşak Valiliği İl Özel İdaresi ve Ulubey Belediyesi koordinasyonunda yürüyen projede sıcak hava balonu alımı aşamasına geçildiği için mutlu olduklarını belirtti.

Sıcak hava balonu uçuşlarının bölgeye çok büyük bir değer katacağına inandığını belirten Koçlu, şöyle dedi:

"Tabii ihale sürecimiz çok önemli burada. İhale sürecimizi sonuçlandırabilirsek ağustos gibi uçuşumuzu gerçekleştireceğiz. Deneme uçuşu çok etkileyiciydi. Tepeden bakınca da bir başka güzel. Doğayı seven, enerjiyi, adrenalini seven herkesi ilçemizde ağırlamaya kararlıyız. Farklı acentelerle ve şirketlerle irtibat halindeyiz. Onlar da buraya geleceklerini bize ifade ediyorlar."

İlçenin Türkiye'nin önemli turizm destinasyonları arasında yer aldığını kaydeden Koçlu, "İlçemiz gerçek anlamda ciddi bir turizm potansiyeline sahip. Biz de uzun zamandır ilçemize değer katma adına farklı projelere imza atıyoruz. Turizmi geliştirme adına birçok projemiz devam ediyor. Yerli turist buraya geliyor ama yabancıları da burada ağırlamak, farklı bir hava oluşturmak adına bence çok önemli, çok değer katacaktır. Çok ciddi de bir ivme bekliyoruz zamanla ama biraz zamana ihtiyacımız var." diye konuştu.

Koçlu, sıcak hava balonu uçuşlarının başlamasıyla yılda 100 bin ila 120 bin olan ziyaretçi sayısını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı https://gazetebirlik.com/haber/usakta-silahli-kavgada-1-kisi-oldu-1-kisi-yaralandi-39/

Uşak'ta silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Dikilitaş Mahallesi Barbaros Caddesi'ndeki bir masaj salonunda Özay K, iş yeri sahibi M.O. ve N.Ö arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine N.Ö. tabancayla Özay K'yı vurdu, iş yeri sahibi M.O'yu da bıçakla yaralayarak olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Özay K, kaldırıldığı özel bir hastanede müdahaleye karşın hayatını kaybetti. M.O. ise Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olay yerinden kaçan şüpheli N.Ö. polis ekiplerince Sarayaltı Mahallesi'nde yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen cinayet zanlısı çıkartıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı https://gazetebirlik.com/haber/usakta-silahli-kavgada-1-kisi-oldu-1-kisi-yaralandi-2630/

Uşak'ta silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Dikilitaş Mahallesi Barbaros Caddesi'ndeki bir masaj salonunda Özay K, iş yeri sahibi M.O. ve N.Ö arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine N.Ö tabancayla Özay K'yı vurdu, iş yeri sahibi M.O'yu da bıçakla yaralayarak olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Özay K, kaldırıldığı özel bir hastanede müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. M.O. ise Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta otomobilin park halindeki kamyonete çarpması sonucu 2 kişi öldü https://gazetebirlik.com/haber/usakta-otomobilin-park-halindeki-kamyonete-carpmasi-sonucu-2-kisi-oldu-643/

Uşak'ın Eşme ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Şehit Mustafa Eğerci Barajı yakınlarında, sürücüsü henüz belirlenemeyen 45 AHJ 893 plakalı otomobil, park halindeki 45 M 0708 plakalı civciv yüklü kamyonete arkadan çarptı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri otomobildeki Nasuh Turan ve Nazif Turan'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

İki kişinin cenazesi Eşme Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşaklı sanayicilerden deprem bölgesine 1,5 milyon battaniye https://gazetebirlik.com/haber/usakli-sanayicilerden-deprem-bolgesine-15-milyon-battaniye-6254/

Uşak'taki tekstil fabrikaları, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki depremzedelerin acil ısınma ihtiyacını karşılamak için gece gündüz çalışarak ürettiği 1,5 milyon battaniyeyi afet bölgesine gönderdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık bünyesinde kurulan kriz merkezi, sanayicilerin deprem bölgesine dönük yardımlarını koordine ediyor. Depremin ilk anlarından itibaren faaliyete geçen kriz merkezi, acil ihtiyaçlar için telefon zinciri oluşturuyor.

Tedarik, üretim, lojistik ve dağıtım ağından oluşan yardım koridoru 7 gün 24 saat mesai sistemine göre açık tutuluyor. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Ticaret ve Sanayi Odaları, STK’ler, OSB yönetimleri ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin katkılarıyla tedarik edilen ya da üretilen ihtiyaç malzemeleri, AFAD ve Türk Kızılay aracılığıyla deprem bölgelerine ulaştırılıyor.

Bakanlığa bağlı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Bölge Kalkınma İdareleri ile Kalkınma Ajansları da tüm imkanlarıyla saha çalışmalarına destek veriyor.

Kriz merkezinin depremin ilk günlerinde bölgeye bir an önce ulaşması için harekete geçtiği acil yardım malzemelerinden biri de battaniye oldu. Battaniye üretimiyle tanınan Uşak'taki tekstil fabrikaları, depremzedelerin acil ısınma ihtiyacını karşılayabilmek için üç vardiyalı sisteme geçerek üretim kapasitelerini artırdı.

Uşak Valiliği koordinasyonunda başlayan battaniye seferberliğinde Uşak OSB'de faaliyet gösteren tekstil fabrikaları, depremin ardından ilk olarak mevcuttaki müşterilerin siparişlerini iptal ederken, ellerindeki tüm battaniye stoklarını deprem bölgelerine yönlendirdi.

Üretim kapasitelerini de eş zamanlı artıran battaniye imalatçıları, üç vardiyalı çalışma sistemi ve 24 saat kesintisiz üretime geçti. Uşak'ta üretilen yaklaşık 1,5 milyon battaniye, hava ve kara yolu üzerinden 281 araç ile afet bölgesine gönderildi.

"Emekçilerimiz, mesai ücreti almadı"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Altınsar Tekstil İşletme Müdürü Tuğrul Mahmut Yalvaç, stokta bulunan battaniyeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda deprem bölgesine sevk ettiklerini belirterek, "İlk olarak 2 tır gönderdik. Daha sonrasında çalışma kapasitemizi artırarak elimizdeki işleri bir kenara koyarak deprem bölgesi için özel üretime başladık. Günlük 5 bin civarındaki üretimi 15 bine çıkardık. Pazartesiden itibaren 24 saat esaslı, takviyeli, cumartesi ve pazar dahil tüm personel özveriyle çalıştık, hatta sevkiyattaki arkadaşlarımız birkaç gün evlerine gitmedi." ifadelerini kullandı.

Özerdem Mensucat İşletme Müdürü Emrullah Aydoğan da günlük yaklaşık 10-15 bin battaniye ürettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Biz deprem sonrasında halı üretimi gruplarındaki çalışanlarımızı yüzde 25'e kadar azaltıp bu kişileri battaniye üretimi gruplarına yönlendirdik. Günlük 15 bin olan üretim adedimizi 40 bine çıkardık. 8 saat olan konfeksiyon vardiyaları 12 saate 12 saat olan vardiyalar da 24 saate çıktı. Deprem anında ellerinde olan 320 bin adet stok battaniyeyi ilk 2 günde deprem bölgesine sevk ettik. Emekçilerimiz, özverili bir şekilde çalışmaya başladı hatta mesai ücreti almayıp 'Bizlerin de katkımız olsun.' dediler. Ara molalar kaldırıldı, üretim hızlandı. Yorgunluk olacak mı? Birkaç gün olacak ama katkımız olduğu sürece bu yolda devam edeceğiz."

Saçlı Tekstil Üretim Sorumlusu Hicran Yapıcı da depremin ilk anından itibaren ellerinde müşteri siparişi için bulunan tüm battaniyeleri yardım battaniyesine çevirdiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"İplik ve dokuma bölümümüz zaten 7 gün 24 saat çalışıyordu ama sezon sonu olduğu için konfeksiyon bölümümüz 7 gün 24 saat çalışmıyordu, onlar da tam mesai yaptı. Günlük 4 bin 500- 5 bin üretimimiz oluyordu. Yeni sistemle ve çalışma arkadaşlarımızın özverileriyle üretim arttı. Depremden bu yana 100 bini aşkın battaniye üretip deprem bölgesine gönderdik. Sevkiyattaki arkadaşlar ekstra çaba gösterip günlük 4-5 tıra kadar yükleme yaptı. Hala bu şekilde devam ediyoruz, hala sipariş üretimimize dönmüş değiliz."

508 araştırmacı sahada

Öte yandan TÜBİTAK desteği ile 57 farklı kurumdan 508 araştırmacı bakanlığın görevlendirmesiyle fay hatlarının ve binaların durum tespiti ve analizi odaklı süreçlere aktif katkıda bulunuyor. Bilim insanlarının elde ettiği sonuçlar, AFAD dahil ilgili tüm kurumlarla paylaşılacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'tan depremden etkilenen illere 891 bin 636 battaniye gönderildi https://gazetebirlik.com/haber/usaktan-depremden-etkilenen-illere-891-bin-636-battaniye-gonderildi-7182/

Uşak Valisi Turan Ergün, kentten, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen illere 891 bin 636 battaniye gönderildiğini, diğer illerden sipariş edilip gönderilenlerle bu sayının 1 milyon 68 bin 871'e ulaştığını bildirdi.

Vali Ergün, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi'ndeki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde (GAMER) düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Ergün, Uşak'ta çeşitli kurumlardan 1140 personel, 173 araç ile 110 iş makinesinin depremden etkilenen illere sevk edildiğini, 10 iş makinesinin de bu gece yola çıkacağını söyledi.

Depremden etkilenen illere battaniye sevkiyatının aralıksız sürdüğünü aktaran Ergün, "Depremin ilk gününden bu yana Uşak özellikle battaniye üreticisi bir kent olduğu için bizden en önemli beklentinin hızla deprem bölgesine havaların da soğuk olması sebebiyle battaniye ulaştırmamızdı. Şu ana kadar depremden etkilenen illere, ilimizden doğrudan 891 bin 636 adet battaniye gönderildi. Bunun yanında ilimizden sipariş verilerek muhtelif yardımlarla birleştirilip farklı iller üzerinden afet bölgesine gönderilen 177 bin 235 adet battaniye söz konusu. Bunları da dahil ettiğimizde ilimizden şu anda toplamda deprem bölgesine gönderilen battaniye sayısı 1 milyon 68 bin 871'e ulaşmış durumda. Bunların da 239 tır ve 3 uçakla nakliyesini sağladık. İlimizden 197 tır ve kamyonlarla muhtelif gıda ve yardım malzemesi 1 milyon 271 bin 949 parça gitti. Bunlar da deprem bölgesine ulaşmış durumda." diye konuştu.

Bölgeden gelen depremzede vatandaşları kentte ağırlamak için tüm çalışmaların tamamlandığını ifade eden Ergün, depremden etkilenen illerden 1683 kişinin Uşak'a geldiğini, bunların bir kısmının akrabalarında, bir kısmının da evlerde, otellerde ve KYK yurtlarında kaldığını belirtti.

Ergün, şunları kaydetti:

"Şunu da belirtmek istiyorum. Bazı gıda ve yardım malzemelerine ihtiyaç yok gibi bir hava oluşturuldu ama o geçerli değil. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu da bunu açıkladı. Bu operasyon 10-15 günlük öyle kısa süreli bir operasyon değil. Uzun sürecek bir süreç olduğu için biz elimizden geldiği kadar yine yardım malzemelerini deprem bölgelerine ulaştırmaya devam edeceğiz. Biz yine hayırsever vatandaşlarımızın katkısını deprem bölgesine göndermeye devam edeceğiz."

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yardımda bulunan iş insanlarına, hayırseverlere ve Uşaklılara teşekkür ederek, depremden etkilenen illerdeki yaraların sarılması için gece gündüz desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

Uşak'tan giden ekiplerin Hatay'ın Samandağ ilçesinde çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Çakın, ilçeye yerel hizmetler konusunda da destek vermeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Toplantıya, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'taki "Çocukevleri Sitesi" depremzede çocuklar için hazırlandı https://gazetebirlik.com/haber/usaktaki-cocukevleri-sitesi-depremzede-cocuklar-icin-hazirlandi-9062/

Uşak'ta 2 bin 500 metrekare alana yapımı tamamlanan Çocukevleri Sitesi, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde ailesini kaybeden çocuklar için hazır hale getirildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da depremde ailesini kaybetmiş ve kimsesiz kalmış çocuklar için çalışmalarını sürdürüyor.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Çocukevleri Sitesi yeni hizmet binası, Bakanlığın talimatıyla depremde ailesini kaybetmiş çocuklar için hazırlandı.

Deprem bölgesinden gönderilecek bireylerin kalabileceği Çocukevleri Sitesi'nde çocukların kendisini aile ortamında hissetmesi ve depremin oluşturduğu travmanın en aza indirilmesi adına çalışmalar yürütülecek.

AA muhabirine açıklamada bulunan Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ekrem Boran, çocukların kendilerini aile ortamında hissetmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

Boran şöyle konuştu:

"Sayın Bakanımız Derya Yanık'ın talimatları doğrultusunda hepimizin kanayan yarası olan Kahramanmaraş merkezli depremlerde annesiz babasız kalan çocuklarımızı misafir etmek üzere ivedilikle çalışmalarımızı tamamladık. Şu an çocuk kabul edecek durumdayız. Buranın kapasitesi 50 kişi ancak ihtiyaç olması halinde 70 çocuğu barındırabilecek durumdayız. Binamızda çok amaçlı salonumuz var. Sağlık odası, bireysel görüşme odası, spor salonu, oyun odası, bilgisayar odası ve diğer etkinliklerin yapılabileceği atölyeler bulunmakta."

Sitede çocuk gelişim uzmanları, psikologlar ve rehberlik danışmanlarının da aralarında olduğu tüm personelin hazır vaziyette beklediğini aktaran Boran, "Depremzede çocuklarımıza anne baba şefkatiyle yaklaşarak anne babalarının eksikliğini hissettirmemek için üstün gayret göstererek çalışacağız." diye konuştu.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta 4 katlı binada çıkan yangında 7 kişi dumandan etkilendi https://gazetebirlik.com/haber/usakta-4-katli-binada-cikan-yanginda-7-kisi-dumandan-etkilendi-7797/

İslice Mahallesi Polis Sokağı'ndaki 4 katlı apartmanın 2. katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Bina içine dolan duman nedeniyle mahsur kalan ve ekiplerce tahliye edilen 7 kişi olay yerindeki müdahalenin ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Ekiplerce söndürülen yangında dairede maddi hasar oluştu.

Yangında mahsur kalan ve bir polis tarafından kurtarılan "Alfa" adlı kediye ekipler olay yerinde oksijen vererek müdahale etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta yeni hayvan barınağı ve hayvan kliniği açıldı https://gazetebirlik.com/haber/usakta-yeni-hayvan-barinagi-ve-hayvan-klinigi-acildi-6390/

Karaağaç Mahallesi'ndeki Uşak Belediyesi Hayvan Barınağına ek olarak yapılan, içerisinde 85 tekli pedog, 100 köpeğin aynı anda bakılabileceği bir alanın ve hayvan kliğinin de yer aldığı yeni barınağın açılışı için tören düzenlendi.

Burada konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, göreve başladıklarından bu yana birçok projeyi hayata geçirdiklerini, yeni hayvan barınağı projesinin de heyecanlandıran bir proje olduğunu söyledi.

Tüm hayvanların ihtiyaçlarının karşılanması, gerekli tedavilerinin yapılması ve istedikleri sıcak yuvaya kavuşmaları için uzun zamandır bir planlama içinde olduklarını söyleyen Çakın, yeni barınağın açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yeni barınakta hayvanların gerekli tedavilerinin yapılabileceği bir kliniğin de bulunduğunu anlatan Çakın, şöyle devam etti:

"Mevcuttaki barınağımızı önemli oranda arttıracak yaklaşık 85 tekli pedog ve 100 köpeğimizi toplu olarak barındırabileceğimiz yeni binalarımızın yapımını tamamladık. Sadece bununla kalmadık. Aynı zamanda yardıma muhtaç hayvanları rehabilite ve tedavi edebileceğimiz bu tesisimizde yeni bir hayvan kliniğinin de açılışını yapıyoruz. İki katlı ve tam donanımlı bu hayvan kliniğimizde inşallah röntgen cihazı da dahil olmak üzere pek çok ihtiyaç duyulan cihazı da sokak hayvanlarımızın ve hayvanseverlerimizin hizmetine sunmuş oluyoruz."

Belediye olarak son bir yılda 800 köpek ve 300 kedinin aşılama, kısırlaştırma mikro çip takma gibi işlemlerinin yapıldığını dile getiren Çakın, Uşak Belediyesi bünyesindeki "Sokak Hayvanları Acil Müdahale Aracı" ile 2 bin 500 yaralı sokak hayvanına müdahale ettiklerini söyledi.

Uşak Belediyesi olarak tüm canlılara sahip çıkma felsefesiyle hareket ettiklerini aktaran Çakın, şunları kaydetti:

"Barınağımızda tedavileri tamamlanmış, kısırlaştırmaları yapılmış olan hayvanlarımızın sahiplenilmesi konusunda da aktif bir şekilde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Belediyemizin internet sitesi üzerinden buradaki can dostlarımızı sahiplenmek isteyen hemşehrilerimiz görebilir, bize isteklerini iletebilirler. Biz de gerçekten bu sorumluluğu alabileceğine inandığımız kişilere dostlarımızı emanet ediyoruz."

Vatandaşlara sahiplendikleri hayvanları sokağa bırakmamaları konusunda çağrıda bulunan Çakın, bu hayvanlara bakamayacak durumda olanların da kendilerine ulaştırmalarını istedi.

Sokakta, soğukta ya da aç bir hayvan kalmaması için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Çakın, "Biz hiçbir zaman sokak hayvanlarının eza görmesine, cefa görmesine razı olmayız. Bu konuda tutumumuz da davranışımız da nettir. Her zaman sahip çıkmak, tedavi etmek, kısırlaştırmak, aşı yapılması gerekiyorsa aşısını yapmak gibi tüm görevlerimizi yerine getirmeye hazırız. Ama bu sadece kamu kuruluşlarının tek başına gerçekleştirebileceği bir görev değil. Hem kamu kuruluşlarının birlikte işbirliği, hem sivil toplum kuruluşlarımızın bu konuda sahip çıkmanın yanında aynı zamanda bilinçlendirme, sahiplendirmeyle ilgili yapacağı çalışmalar bizim bu konudaki çalışmalarımızın daha anlamlı ve başarılı olarak neticelenmesine katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

Törende konuşan Uşak Patigiller Derneği Başkanı Şakir Emre Özler, Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nebahat Avcu ve Sokak Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hazal Naz, barınağın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kent genelinden sokak hayvanlarına yönelik düzenlenen resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Daha sonra da Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın tarafından barınağa ilk sahipsiz köpekler bırakılarak mamaları verildi.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta tekstil deposunda çıkan yangına müdahale ediliyor https://gazetebirlik.com/haber/usakta-tekstil-deposunda-cikan-yangina-mudahale-ediliyor-6802/

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede büyüyen yangına ekiplerce müdahale ediliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor https://gazetebirlik.com/haber/usakta-fabrikada-cikan-yangina-mudahale-ediliyor-8320/

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan, iplik ve battaniye üretimi yapılan fabrikanın boyahane bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede büyüyen yangına çok sayıda itfaiye ekibince müdahale ediliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta iplik fabrikasında yangın çıktı https://gazetebirlik.com/haber/usakta-iplik-fabrikasinda-yangin-cikti-6119/

Bölgede elyaf atıklardan iplik üretimi yapılan bir fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yoğun duman yükselen fabrikadaki yangının söndürülmesi için çok sayıda ekip çalışma yürütüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı https://gazetebirlik.com/haber/usakta-yolcu-otobusu-tira-arkadan-carpti-26/

İzmir-Uşak kara yolunda seyreden İ.Ö. (59) yönetimindeki ES Turizm'e ait 06 PK 929 plakalı yolcu otobüsü, Çınarcık Köyü yakınlarında aynı istikamette giden E.A. (42) idaresindeki 43 AAF 342 plakalı tırın dorsesine arkadan çarptı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, otobüste muavin olarak çalışan Rasim Kutlucan'ın (25) hayatını kaybettiği belirlendi.

Kazada yaralanan 41 yolcu ile otobüsün sürücüleri İ.Ö. ve A.Y. ambulansla kentteki hastanelere kaldırıldı.

Uşak Valisi Turan Ergün, olay yerine gelerek kazayla ilgili İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç'tan bilgi aldı.

Gazetecilere açıklama yapan Ergün, "Kaza bugün saat 03.00 civarında meydana geliyor. İzmir'den Ankara'ya giden bir yolcu otobüsümüz tırın dorsesine arkadan çarpıyor. Maalesef kazada bir vefat var. Yaralıların tamamı Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Özel Öztan Hastanesi'ne sevk edildi. Aldığımız bilgilere göre yaralılardan hayati tehlikesi olan yok, bu sevindirici haber. Yol da şu anda tek şeritten trafiğe açık. Cumhuriyet savcılığı da zaten olayla ilgili soruşturma başlattı." dedi.

Öte yandan tır sürücüsü E.A. da jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta sağanak hayatı olumsuz etkiledi https://gazetebirlik.com/haber/usakta-saganak-hayati-olumsuz-etkiledi-2097/

Kentte akşam saatlerinden itibaren başlayan yağış dolayısıyla bazı cadde ve sokakta su birikintileri oluştu.

Sürücüler, sağanaktan ilerlemekte güçlük çekti, su birikintilerinde kalan bazı araçlar polisler ve vatandaşlar tarafından itilerek çıkartıldı.

Kent merkezindeki bazı iş yerlerini de su bastı.

Uşak Belediyesi ekipleri, birikintilerin oluştuğu cadde ve sokaklarda su tahliye işlemi başlattı, tıkanan rögarlar açıldı.

Ayrıca, Uşak-Ankara kara yolundaki Selçuklu Köprülü Kavşağı su birikmesi nedeniyle trafiğe kapatıldı. Trafik bir süre polis kontrolünde yan yollardan sağlandı.

Kavşak, suyun tahliyesinin ardından yeniden trafiğe açıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta battaniye fabrikasında yangın çıktı https://gazetebirlik.com/haber/usakta-battaniye-fabrikasinda-yangin-cikti-4291/

Sivaslı-Uşak kara yolundaki Cezaevi Kavşağı yakınlarında bulunan fabrikada, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oluyor https://gazetebirlik.com/haber/usakta-kar-yagisi-ulasimda-aksamalara-neden-oluyor-2637/

Uşak'ta akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle Uşak-Ankara kara yolu trafiğe kapandı.

Kar kalınlığının yer yer 10 santimetreye ulaştığı kara yolunda, uzun araç kuyrukları oluştu.

Bazı sürücüler araçlarını durdurup yolun açılmasını beklerken, Banaz Kaymakamı Musa Aydemir bölgeye gelerek çalışmaları inceledi.

Ankara'ya ev eşyası götürdüğünü söyleyen Osman Sakman, AA muhabirine, Büyükoturak mevkisinde yaklaşık 1 saattir yolun açılmasını beklediğini söyledi.

Ticari taksi sürücüsü İsmail Yücel ise "Yolda kalan bir vatandaşı almak için yola çıkmıştım. Kendim de burada yolda kaldım. Yolun açılmasını bekliyoruz." dedi.

Sürücülerden Ali Cınık da Ankara'ya gitmek için yola çıktığını, yaklaşık 1 saat beklediğini kaydetti.

Kara yolları ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik çalışmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

Kontrollü olarak trafik akışının sağlandığı kara yolunda ekipler, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Blaundos Antik Kenti'nde 'bereketin sembolü Demeter'in sunak alanı bulundu https://gazetebirlik.com/haber/blaundos-antik-kentinde-bereketin-sembolu-demeterin-sunak-alani-bulundu-9955/

Uşak'ın Ulubey ilçesindeki Blaundos Antik Kenti'nde, mitolojide tarım ve bereketin sembolü olarak bilinen tanrıça Demeter'e ait tapınakta sunak (kurban kesilen dini alan) alanı ortaya çıkarıldı.

Büyük İskender'in Anadolu seferiyle Makedonya'dan gelen askerlerin yerleştiği kent olarak adlandırılan ve derin vadilerle çevrili tepeye kurulu Blaundos Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında bu yıl Demeter Tapınağı'nın yer aldığı alana yoğunlaşıldı.

Uşak Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Can başkanlığında yürütülen çalışmalarda, mitolojide tarım, tahıl ve hasadı simgeleyen tanrıça Demeter'in tapınağının avlu kısmında sunak alanı bulundu.

Kazı ekibince yapının çevresinde yürütülen çalışmalarda ise Bizans Dönemi'ne ait olduğu değerlendirilen su sarnıcına ulaşıldı.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Birol Can, 2021 sezonu kazılarında kentin merkezindeki Demeter Kutsal Alanı'na yoğunlaştıklarını söyledi.

Kazılarda sunağın kalıntılarına rastladıklarını kaydeden Can, şöyle konuştu:

"Tapınağın hemen önünde avlunun ortasında tapınağın sunağına yani altar yapısına ait kalıntılara rastladık. Yaklaşık 5x4 metre ölçülerinde en az iki basamaklı yapıya sahip. Tabii üst yapısına ait çok fazla veri yok elimizde. Temelleri sayesinde biz planını çıkarabiliyoruz. Yine çalışmalar sırasında bu sunağın üzerinde yer aldığını düşündüğümüz bir sunak masasına ait bir parça ele geçti. Sunaklar, buraya ibadet amaçlı gelen insanların doğrudan ilişki kurduğu yapıların başında gelir. Buraya gelen insanlar tapınağın içerisine kadar girmezler. Avluya girerler. Kurban keseceklerse ya da herhangi bir sunu yapacaklarsa bu sunak önünde yaparlar. O yüzden sunak da tapınakla aynı dönemden, aynı çağdan bir yapı."

Demeter Tapınağı'nın o dönem çok saygı gördüğünü dile getiren Can, gelecek yıl buradaki çalışmalara devam edip, restorasyon ve ayağa kaldırma çalışmalarını tamamlamayı düşündüklerini kaydetti.

Tapınağın avlusunda Bizans Dönemi'ne ait sarnıç
Sunak alanıyla ilgili çalışmaların yürütüldüğü sırada tapınağın avlusunda su sarnıcına da rastladıklarını dile getiren Can, "Demeter Tapınağı'nın bulunduğu alan, daha geç dönemlerde farklı amaçlar için kullanılmış. Bizans Dönemi'nde özellikle atölyeler, işlikler ve dükkanlar olduğunu biz anlıyoruz. Bu süreçte buralara sarnıçlar da yapılmış. Tapınağın avlusu içerisinde oldukça derin, içerisi toprakla dolmuş bir sarnıca rastladık." diye konuştu.

Prof. Dr. Can, sarnıcın 6-7 metre derinliğinin olabileceğini ifade etti.

Antik kentin tepeye kurulduğunu, etrafını çeviren 100 metre derinliğindeki kanyonun altında akan akarsudan buraya su çıkarmanın kolay olmadığını anlatan Can, onun dışında yaklaşık 8 kilometre uzaklıktan kemerler kurarak su taşındığını vurguladı.

 

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta tekstil fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor https://gazetebirlik.com/haber/usakta-tekstil-fabrikasinda-cikan-yangina-mudahale-ediliyor-1190/

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada henüz tespit edilemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi ve Uşak Belediyesi itfaiyelerine bağlı çok sayıda ekip yangına müdahale ediyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta çıkan orman yangını söndürüldü https://gazetebirlik.com/haber/usakta-cikan-orman-yangini-sonduruldu-8342/

Dereli köyündeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Uşak Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 5 arazöz, 2 su ikmal aracı, 5 iş makinesi sevk edildi.

Yaklaşık 2,5 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta yolcu otobüsü devrildi https://gazetebirlik.com/haber/usakta-yolcu-otobusunun-devrildi-1798/

Alınan bilgiye göre, Ağrı'dan İzmir'e giden K.G. (58) idaresindeki Ağrı Doğuş firmasına ait 34 HE 1858 plakalı yolcu otobüsü Ankara-Uşak kara yolunun Göğem kavşağı yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada ilk belirlemelere göre, 30 kişi yaralandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye Süpermoto Şampiyonası birinci ayak yarışları Uşak'ta tamamlandı https://gazetebirlik.com/haber/turkiye-supermoto-sampiyonasi-birinci-ayak-yarislari-usakta-tamamlandi-7505/

Uşak Belediyesi Süpermoto Pisti'nde 50 sporcunun katıldığı Türkiye Süpermoto Şampiyonası ve Ohvale MiniGP Kupası, dünkü antrenman ve sıralama mücadelelerinin ardından bugünkü yarışlarla sonuçlandı.

Ohvale Büyükler sınıfındaki ikinci yarışın startını Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın verdi.

Şampiyonada Ohvale Büyükler'de Furkan İdgü, Open sınıfında Ata Kahvecioğlu, 85cc'de Baran Bulut Kocaman, 50cc'de Poyraz Bor, 65cc'de Ahmet Berkay Sarıay, S3'de Koray Kehya ve Senior'da Yasin Işık birinci oldu.

Türkiye'de ilk kez düzenlenen Ohvale MiniGP sınıfında da 6 sporcunun mücadele ettiği yarışı Ahmet Berkay Sarıay ilk sırada tamamladı.

Öte yandan yarış sırasında kaza geçiren bir sporcu, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sporcunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yarışların ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, ülkenin farklı kentlerinden gelen sporculara teşekkür etti.

Uşak Belediyesi olarak bu yarışmaları desteklemeyi sürdüreceklerini söyleyen Çakın, "Hem sizlere keyifli anlar yaşatmak hem de çocuklarımız ve gençlerimizin sporla sağlıklı, ahlaklı birey olarak yetişmelerini sağlamak için yarışlara destek vermeye devam edeceğiz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu pisti amacına uygun şekilde kullanmak en büyük hedefimiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
'Karantinada geçirdiğim 14 gün bana 14 yıl gibi geldi' https://gazetebirlik.com/haber/karantinada-gecirdigim-14-gun-bana-14-yil-gibi-geldi-9630/

Uşak'ta yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) atlattıktan sonra görevlerinin başına dönen itfaiye çalışanları, hastalık döneminde yaşadıkları zorlu süreci anlattı.

Uşak İtfaiye Müdürlüğünde itfaiye eri olarak çalışan 33 yaşındaki Yunus Tuncay, yaptığı açıklamada, hastalığa geçen yıl ekimde yakalandığını belirtti.

Gerekli tetkiklerin ardından evde 14 günlük karantinaya alındığını ifade eden Tuncay, ilk başta hastalığın bir belirti göstermediğini söyledi.

Karantinanın ikinci gününde şiddetli eklem ve baş ağrıları yaşadığını anlatan Tuncay, "Sonra ilaç tedavisine başladım. Fenalaşınca ambulansla hastaneye götürüldüm. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ciğerlerime bakıldı. Herhangi ize rastlanmadı." dedi.

Eşi ve 4 aylık ikizleri için endişelendiğini dile getiren Tuncay, "İkizlerim erken dünyaya geldiği için onlara bulaşmasından çok korkuyordum. 'Anlatılmaz yaşanır' derler ya öyle bir süreçti. İnsanın aklına her şey geliyor. Bu hastalığın şakası yok. Karantinada geçirdiğim 14 gün bana 14 yıl gibi geldi. Çok zor günlerdi. Hastane ortamını da gördüm ya, Allah'ım kimseyi oralara düşürmesin. Tüm insanların tedbirlere dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü bu işin şakası yok." değerlendirmesinde bulundu.

"Hastalığın ilk günlerinde ayağa kalkamadım, yürüyemedim"
İtfaiyeci Cemil Özteke (49) de hastalığı çok ağır atlattığını söyledi.

Eşi ve iki çocuğunun da testinin pozitif çıktığını belirten Özteke, "Çok fazla ateşim vardı. Sırtımda ve ayaklarımda inanılmaz ağrılarım oluyordu. 3. ve 4. günden sonra ishal vardı. Bu süreç 6 gün boyunca sürdü. 6. günden sonra koku ve tat alma tamamen gitti. 7. günden itibaren ilaçların da etkisiyle biraz toparlamaya başladım. Hastalığın ilk günlerinde ayağa kalkmakta zorlanıyordum, yürüyemedim. İnsan kendisi için değil de yakınları için çok korkuyor. İnsanın aklına her türlü şey geliyor. Aileme de bulaşınca psikolojik olarak çok yıprandım. İnsan ister istemez kendini suçluyor." diye konuştu.

Özteke, insanlara tüm tedbirlere uyulması konusunda çağrıda bulundu.

"Göğsümde sıkışma başlayınca hayattan ümidi kesmiştim"
Uşak İtfaiyesi Yazı İşleri Sorumlusu 52 yaşındaki Mehmet Yılmaz ise karantina döneminde nefes almakta zorluk yaşadığını vurguladı.

Rahatsızlığının ilerlemesi üzerine ambulansla hastaneye kaldırıldığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Hastanede ilaçlar verildi. O günün sonunda eve döndüm. Çok fazla halsizleştim. İştahım tamamen gitmişti. İkinci ve üçüncü günden sonra koku ve tat kaybı yaşamaya başladım. Bir hafta boyunca evde yatakta yattım. Hareket edemiyordum. Kontrollerin ardından karantinam uzatıldı. Göğsümde sıkışma başlayınca hayattan ümidimi kesmiştim. Hiç hafife alınacak bir şey değil. Resmen öbür dünyaya gittim geldim. Ayağa kalkamıyordum, yürüyemiyordum. Hiçbir şey yiyemiyordum. Sadece çorba içebiliyordum. Ağrılarım inanılmaz şekilde şiddetliydi. Herkes çok dikkat etsin."

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta polis ekipleri bazı sokak hayvanlarını battaniyeye sardı https://gazetebirlik.com/haber/usakta-polis-ekipleri-bazi-sokak-hayvanlarini-battaniyeye-sardi-5468/

Soğuk hava nedeniyle buzlanmaların da yaşandığı kentte, sokak hayvanları için kentin birçok noktasına mama konuldu.

Soğuk hava nedeniyle buzlanmaların da yaşandığı kentte, sokak hayvanları için kentin birçok noktasına mama konuldu.

Ekipler, soğuk havadan dolayı bazı hayvanları battaniyeye sarıp, yattıkları yerlere battaniye serdi.

Öte yandan su kaplarındaki suların buz tutmasıyla nedeniyle de hayvanlara polis ekiplerince su verildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta doğal gaz patlamasında yaralanan kişi tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti https://gazetebirlik.com/haber/usakta-dogal-gaz-patlamasinda-yaralanan-kisi-tedavi-gordugu-hastanede-hayatini-kaybetti-2399/

Alınan bilgiye göre, salı günü Kemalöz Mahallesi 1. Serap Sokak'ta, bir apartmanın 3. katında meydana gelen doğal gaz patlamasında ağır yaralanan 65 yaşındaki Cihan Özer, İzmir'de tedavi gördüğü Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Özer'in cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Cihan Özer, patlamada eşi Fatma Özer ile yaralanmış, yaralı çift, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Fatma Özer tedavisinin ardından taburcu olmuş, durumu ağır olan Cihan Özer ise Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmişti.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uzmanlardan doğal gaz kesintisi sonrası havalandırma uyarısı https://gazetebirlik.com/haber/uzmanlardan-dogal-gaz-kesintisi-sonrasi-havalandirma-uyarisi-2781/

Uşak'ta dün ve bugün yaşanan doğal gaz kaynaklı patlamalara ilişkin değerlendirmede bulunan uzmanlar, doğal gaz kesintilerinin ardından gaz sıkışması riskine karşı evdeki havalandırma menfezlerinin ve gaz alarm cihazlarının çalışır durumda olmasının büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Makine Mühendisleri Odası Uşak İl Temsilcisi Ozan Bayık, AA muhabirine kentte iki gün önce belediyenin çalışması sırasında doğal gaz ana borusunda zarar oluştuğunu, tamiri sırasında gazın kesildiğini, tamirden sonra da tekrar verildiğini anlattı.

Gazın ilk kesildiği anda açık olan ocakların gaz sızıntısına neden olabileceğini ifade eden Bayık, gazın kesildiği durumlarda ocakların açık olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini kaydetti.

Bayık, doğal gaz kurulu evlerde gaz sızıntısına karşı genellikle mutfakta havalandırma menfezleri oluşturulduğunu aktararak, "Bugün Uşak'ta patlamanın olduğu evin mutfağındaki havalandırmaya yarayan menfezin kapalı olduğunu öğrendik. Doğal gaz kesintisi sırasında ocak açık kalmış olabilir. Evlerdeki havalandırmanın açık olup olmadığına dikkat edilmeli. Bazı yerlerde menfez açık ama menfezin açıldığı balkon daha sonra cam balkon ile kapatılmış yani havalandırma engellenmiş. Bu da gaz sıkışmasına neden oluyor." diye konuştu.

Binalara gaz verilmesi işlemi sırasında açılması gereken bina önündeki regülatörlere uzman kişilerce müdahale edilmesi gerektiğini vurgulayan Bayık, şöyle devam etti:

"Uşak'taki doğal gaz kaynaklı olduğu belirtilen patlamalara ilişkin ilk tahminimiz, bazı vatandaşlarımızın gazın arıza sonrası tekrar verilmesinin ardından UDAŞ ekiplerini beklemeden regülatörleri bu işin uzmanı olmayan kişilere açtırmış olmaları yönünde. Yani eli anahtar tutan biri geldi, regülatörü açtı, bilinçsiz yapıldı. Bu nedenle gaz kontrolsüz şekilde verilmiş. Vatandaşlarımız regülatörlerin açılması için UDAŞ ekiplerini ya da UDAŞ'ın yetkilendirdiği ekipleri beklesinler."

"Açık kalmış ocaklar"
Makina Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Melih Yalçın da Uşak'taki patlamaların arıza nedeniyle doğal gazın kesildiği sırada açık olan ocaklardan kaynaklanmış olabileceğine işaret etti.

"Gaz ilk kesildiğine açık kalmış ocaklarda gaz verildiğinde gaz sıkışması olabilir." diyen Yalçın, evdeki gaz sızıntılarının patlamaya neden olabileceğini aktardı.

Evde yaşayanların kokuyla sızıntıyı fark etmelerinin mümkün olduğunu, gaz alarm cihazlarının da sızıntı halinde kokuyu algılayarak gazı otomatik kestiğini ifade eden Yalçın, havalandırma menfezlerinin ise evi havalandırarak gazın sıkışmasını önlediğini dile getirdi.

Yalçın, doğal gaz kurulu evlerde havalandırma menfezleri bulunduğuna dikkati çekerek, "Gaz kaçağı varsa evdeki havalandırma menfezi içeriyi sürekli havalandırdığı için gazın patlama seviyesine gelmesini önler. Ayrıca gaz alarm cihazları kokuyu algılayınca gazı kapatır. Bunların çalışıp çalışmadığı kontrol edilmeli." ifadelerini kullandı.

Uşak'ta dün ve bugün 3 evde doğal gaz kaynaklı olduğu belirtilen patlamalar meydana gelmiş, 8 kişi yaralanmıştı.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta köylülerin kurduğu güneş paneli su faturalarını azalttı https://gazetebirlik.com/haber/usakta-koylulerin-kurdugu-gunes-paneli-su-faturalarini-azaltti-5941/

Uşak'ta su pompasının yüksek elektrik maliyetine çözüm arayan köylüler, 400 bin lira harcayarak kurdukları güneş enerjisi panelleriyle elektrik faturasında yüzde 70 düşüş sağladı, su fiyatlarını da yarıya düşürdü.

Aynı noktadan dalgıç pompayla çıkardıkları suyu kullanan Ulubey ilçesine bağlı Hasköy ile Karahallı ilçesine bağlı Kırkyaren köylerinin muhtarları, su pompasının yüksek gelen elektrik faturalarına çözüm aramaya başladı.

Su pompasının bulunduğu bölgeye güneş enerjisi panelleri kurmaya karar veren muhtarlar, köylüler ve kaymakamların verdiği destekle köy tüzel kişiliklerine ait birkaç araziyi satılığa çıkardı.

Köylülerden para toplayarak yatırıma başlayan Hasköy Muhtarı Hüseyin Bayaoğlu ile Kırkyaren Köyü Muhtarı Nadir Çakır, yaklaşık 400 bin lira maliyetli panelleri mayıs ayında faaliyete geçirdi.

Karahallı Kaymakamı Ahmet Gülderen, köylülerin örnek bir çalışma yürüterek kendi sorunlarına çözüm bulduğunu anlattı.

İki köyün su ihtiyacının karşılanması için yaklaşık 2 kilometrelik mesafeye pompalarla su basıldığını aktaran Gülderen, bunun aylık enerji maliyetinin ortalama 19 bin lira olduğunu söyledi.

Hasköy ve Kırkyaren köylerinin bir araya gelerek güzel bir proje başlattıklarını kaydeden Gülderen, "Toplam maliyeti 400 bin lira olan paneller buraya inşa edildi. Şu an günlük 120 kilovatsaat elektrik üretmekte ve su pompası maliyetsiz bir şekilde çalışmakta. Bizim resmi prosedürler anlamında kolaylaştırıcı desteklerimiz oldu. Paranın toplanması noktasında, köy tüzel kişiliğine ait yerlerin satışı noktasında desteklerimiz oldu. Bu tür resmi girişimler takip edilerek kendilerine fayda sağlandı. Bu tür projelerin tüm köylerde yaygınlaşmasını umut ediyoruz." dedi.

Hasköy Muhtarı Hüseyin Bayoğlu da projenin iki köyün güçbirliği yapmasıyla hayata geçirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biz bu maliyetleri vatandaşa yansıtmak istemedik. Köylülerle bir araya geldik ve projemizi anlattık. Köylümüz de bu projeye destek oldu. Şimdi yavaş yavaş projemizin meyvelerini toplamaya başladık. Faturalarımız yaklaşık yüzde 70 düştü. İleride projemizi daha geliştirebilirsek maliyet daha da azalacak. Köylülerimiz bu projeden memnun. Suyu metreküp başına 5 liradan 2,5 liraya düşürdük. İleride daha da ucuzlatabiliriz."

Kırkyaren Muhtarı Nadir Çakır ise paneller sayesinde pompanın gündüz saatlerinde maliyetsiz çalıştığını belirterek, "Seçim zamanında su fiyatlarını düşüreceğiz diye köylümüze söz vermiştik. Allah'ın izniyle bunu başardık." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan Uşak'ın kurtuluş yıl dönümünü kutladı https://gazetebirlik.com/haber/cumhurbaskani-erdogan-usakin-kurtulus-yil-donumunu-kutladi-68/

İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uşak'ın kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla Vali Funda Kocabıyık ve Belediye Başkanı Mehmet Çakın'a tebrik mesajı gönderdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Karaismailoğlu Uşak Çevre Yolu'nu inceledi https://gazetebirlik.com/haber/bakan-karaismailoglu-usak-cevre-yolunu-inceledi-4965/

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden Uşak Çevre Yolu'nun gelecek yıl tamamlanması için gayret gösterdiklerini bildirdi.

Karaismailoğlu, Denizli'nin Çivril ilçesinde hayırsever tarafından yaptırılan Huriye Yıldırım Anne Camisi'nin açılışını yapıp kentten ayrıldı.

Uşak programı kapsamında yapımı devam eden Uşak Çevre Yolu inşaatında incelemelerde bulunan Karaismailoğlu, şantiye sahasında yetkililerden bilgi aldı.

Karaismailoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 2023 kalkınma hedefleri doğrultsunda memleketin her köşesindeki işlerin bir an önce bitirilmesi için arazide gerekli incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Uşak'ta devam etmekte olan projelerle ilgili vali, milletvekili ve belediye başkanlarıyla birlikte istişarelerde bulunduklarını ifade eden Karaismailoğlu, şantiye incelemelerini yaparak işlerin bir an önce hızlanması için gerekli talimatları verdiklerini kaydetti.

Kentte yapımı devam eden 5 projeyi kısa sürede bitireceklerini dile getiren Karaismailoğlu, "Bunlar içinde en önemlisi olan Uşak Çevre Yolu'nun başlaması biraz uzun zaman aldı. Fakat mevcut arazideki kamulaştırmalar nedeniyle maalesef biraz uzadı. Ama belli kesimlerde yol tamamlandı. İnşallah bu kamulaştırmalarla birlikte hızlandırdıktan sonra önümüzdeki yıl buraya gerekli ödenekleri ayırıp Uşak Çevre Yolu'nun bir an önce bitirilmesini sağlayacağız." diye konuştu.

Arazide yaptıkları incelemelerde çevre yolunun ne kadar önemli olduğunu ve kent için ne kadar gerekli olduğunu yerinde anladıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, buradaki hassasiyetlerini önemle devam ettireceklerini belirtti.

Memleketin her köşesinde ulaştırma ve altyapı projelerinin devam ettiğine dikkati çeken Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Bizim yaptığımız projeler özellikle insan hayatına değdiği, insan yaşamını kolaylaştırdığı ve yaşam kalitesini arttırdığı için çok önemli. Ayrıca bizim yaptığımız projeler bölgeye istihdam sağlıyor, üretimi, tarımı ve turizmi artırıyor. O yüzden ulaştırma ve altyapı projelerinin bir an önce hayata geçmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunları da yerel idarecilerimizle birlikte koordinasyon içinde tamamlayacağız ve vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi vatana millete hizmet etmek bir nasip meselesidir. İnşallah biz de o nasibe ulaşırsak en büyük bizim için mutluluk o. Bizim yaptığımız işlerden vatandaşımızın duyacağı mutluluk bizim için en büyük hayır duasıdır. İnşallah bu doğrultuda işlerimizi bitirmek için canla başla çalışıyoruz."

Karaismailoğlu daha sonra beraberindekilerle birlikte Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu'yu ziyaret etti, Ulubey Kanyonu'nda incelemelerde bulundu.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Dünyanın en uzun ikinci kanyonu ziyaretçilerini bekliyor https://gazetebirlik.com/haber/dunyanin-en-uzun-ikinci-kanyonu-ziyaretcilerini-bekliyor-4459/

Dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Uşak'taki "Ulubey Kanyonu", yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Büyük Menderes grabeninin çökmesiyle oluşan "Ulubey Kanyonu" yer yer 140 ila 170 metre arasında derinliğe ulaşırken, zemininden de Banaz Çayı ve Dokusele Deresi geçiyor.

ABD'deki Büyük Kanyon'dan sonra 77 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en uzun ikinci kanyonu olan "Ulubey Kanyonu", 100 ila 500 metre arasındaki genişliğiyle bünyesinde başta antik dönem olmak üzere Selçuklu ve Osmanlı'dan birçok yapıyı barındırıyor.

Uşak Valiliği, Uşak İl Özel İdaresi ve Ulubey Kaymakamlığı tarafından 2015 yılında yaptırılan 150 metre yüksekliğinde ve 135 metrekare büyüklüğündeki cam teras ise her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

Kanyondaki dinlenme alanlarında yer alan fotoğraf çekim yerleri ile 100 metrekarelik ters ev ise ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Ulubey Kaymakamı Onur Özaydın,yaptığı açıklamada, Ulubey Kanyonu'nun tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle görülmeye değer bir yer olduğunu söyledi.

2015 yılından bu yana yaklaşık 600 bin yerli ve yabancı turisti ağırladıklarını aktaran Özaydın, koronavirüsle mücadele döneminde ziyarete kapatılan kanyonun, kontrollü sosyal hayat çerçevesinde tekrar açıldığını belirtti.

Kovid-19 sonrası kontrollü sosyal hayat çerçevesinde tekrar ziyarete açılan kanyonda her türlü tedbirin alındığını ve ilginin fazla olduğunu anlatan Özaydın, "Rakamlar, kontrollü normalleşme ve salgın sürecine rağmen oldukça iyi düzeyde. Geçen yıl yaklaşık 70-80 bin ziyaretçimiz oldu. Ziyaretçilerimiz tekrar gelmeye başladı. Temmuz ve ağustos aylarında rakamın 30-40 binlere çıkacağını tahmin ediyoruz. Misafirlerimizi için hoşça vakit geçirecekleri çok fazla alanımız var. Sadece kanyon değil, antik kentimizle lavanta bahçelerimizle Ulubey görülmeye değer bir yer. O yüzden kontrollü normalleşme sürecinde de vatandaşlarımız güvenli bir şekilde ziyaret edecekleri alanlar son derece mevcut." diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı https://gazetebirlik.com/haber/-usakta-maskesiz-sokaga-cikmak-yasaklandi-9089/

Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, 14 Mayıs'tan itibaren maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı, maskesiz çıkanlara idari para cezası uygulanacağı belirtildi. 

Açıklamada, kararın vatandaşların sağlığını korumak ve virüsün bulaşmasını engellemek amacıyla alındığı vurgulandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
KKTC'den gelen 130 kişi, Uşak'ta öğrenci yurduna yerleştirildi https://gazetebirlik.com/haber/kktcden-gelen-130-kisi-usakta-ogrenci-yurduna-yerlestirildi-5863/

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ercan Havalimanından 130 yolcusuyla kalkan Türk Hava Yollarına ait uçak, saat 21.00'de Uşak Havalimanına indi.

Uçakta ateşleri ölçüldükten sonra otobüslere bindirilen yolcular, gözlem altında tutulacakları Latife Hanım Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurduna getirildi.

Yurttaki tek kişilik odalara yerleştirilen yolcuların, 14 günlük karantina sürecinin ardından gidecekleri noktalara yönlendirileceği bildirildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta baraj çatladı, 2 köyde evler boşaltılacak https://gazetebirlik.com/haber/usakta-baraj-catladi-2-koyde-evler-bosaltilacak-6156/

Bahadır köyüne 3 kilometre mesafedeki Sıracevizler Deresi üzerinde bulunan Bahadır Barajı’nın tabanında gece saat 02.00 sıralarında çatlak oluştu. Durumu gün ağarınca fark eden köylüler durumu yetkililere bildirdi. Baraj içerisindeki su herhangi bir taşkın durumuna karşı DSİ tarafından dereye boşaltılmaya başlandı. Yetkililer tarafından barajın şu ana kadar 60 santimetrelik kısmının dereye boşaltıldığını bildirildi.

4 KÖYDE OKULLAR TATİL EDİLDİ, 2 KÖYDE EVLER BOŞALTILACAK
Öğrencilerin geçiş güzergahında çalışma yapıldığı için Bahadır, Hatıplar, Güllüçam ve Banaz köylerinde okullar tatil edildi. Çay kenarına yakın olan evlerin ise jandarma tarafından tedbir amaçlı boşaltılacağı bildirildi.
Uşak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Uşak’ın Banaz ilçesi Sıracevizler Deresi üzerinde yer alan Bahadır Göleti’nde bugün sabah saatlerinde gövde dolgusunun akışa göre sağ tarafında su çıkışı gözlemlenmiştir. Göletten çıkan suyun bölgede herhangi bir olumsuzluğa neden olmaması için DSİ 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerince güvenlik önlemleri anında alınmış, yetkili makam ve mercileri bilgilendirilerek, vatandaşlar uyarılmıştır. Su çıkışının artmaması ve gölet gövdesinin daha fazla hasar görmemesi için dip savak vanaları açılmış, boşaltma işlemlerine başlanmıştır. Olay nedeni ve oluş şekli ile ilgili çok yönlü incelemeler sürmektedir. DSİ 2. Bölge yetkilileri ile yapılan değerlendirmede, yağışın da artması ve yarın da devam edeceği öngörüldüğünden, dere yatağı güzergahında bulunan Bahadır (584 nüfus) ve Hatipler (778) köylerimizin tedbiren tahliyesine karar verilmiş olup, vatandaşlarımızın Banaz ilçe merkezindeki otel, pansiyon, yurt ve diğer kamu binalarında barındırılmaları planlanmıştır" denildi.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Murat Dağı'ndaki yılkı atlarının sayısı artıyor https://gazetebirlik.com/haber/murat-dagindaki-yilki-atlarinin-sayisi-artiyor-1057/

Uşak ve Kütahya arasındaki Murat Dağı'nın güney cephesinde ilk olarak 2016'da sayıları 20 iken görüntülenen yılkı atlarının sayısı her geçen yıl artıyor.

Murat Dağı eteklerinde üç ayrı sürü halinde yaşayan atlar, aşırı soğuklar nedeniyle daha korunaklı vadilerde yaşamlarını sürdürüyor. Yılkılar, taze otların bulunduğu alanlarda baharın gelişini bekliyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Müdürlüğü ekiplerinin atları sık sık ziyaret ettiği bölgelerde tedbir amaçlı yemleme çalışması yapılıyor. Atlar için doğaya saman bırakan ekipler, belirli periyotlarla sayım gerçekleştiriyor.

At popülasyonu nedeniyle bölgeye gelen ziyaretçi sayısı da her geçen gün artıyor. Özellikle fotoğraf tutkunları görüntülemek istedikleri atlara ilgi gösteriyor.

"Yılkılar ilimizin tanıtımına katkı sağlıyor"
Uşak Valisi Funda Kocabıyık, yaptığı açıklamada, yılkıların Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Müdürlüğü ekiplerince titizlikle izlendiğini belirtti.

At sayısının artmasıyla fotoğrafseverlerin bölgeyi daha çok ziyaret etmeye başladığına dikkati çeken Vali Kocabıyık, şunları söyledi:

"Atlar bahar döneminde yavruluyor. Bu dönemde koruma tedbirlerini artırıyoruz. Normalde üçerli, beşerli gruplar halinde bulunan atların bu yıl 3 ana gruba bölündüklerini biliyoruz. Yavruların artması bizi mutlu ediyor. Yılkıların varlığı bölgeye olan ilgiyi artırıyor. Özelikle fotoğarafsevenler bölgeyi ziyaret ediyor. Atların korunması, sayılarını artması, ilimizin tanıtımına katkı sağlıyor."

Atların rahatsız edilmemesini de isteyen Kocabıyık, "Atların rahatsız edilmeden gözlemlenmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bölge sarp ve kayalık, bu nedenle ziyaretçilerin dikkatli olmaları gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum." ifadelerini de kullandı.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta havai fişeklerle yılbaşı kutlandı https://gazetebirlik.com/haber/usakta-havai-fiseklerle-yilbasi-kutlandi-5738/

Yeni yıl dolayısıyla kentin meydanında saat 00.00’a yaklaştığında vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda ve çevresinde toplandı.
Geri sayım yapılmasının ardından yeni yıla "merhaba" diyen vatandaşlar, birbirlerine sarılarak yeni yılın sevincini yaşadı. Ardından çoğunlukla üniversite öğrencisinden oluşan grup tarafından havai fişek gösterisi yapıldı.
Öte yandan, Uşak Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kentte geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
17 yıldır kulaç atan down sendromlu gencin hedefi dünya şampiyonluğu https://gazetebirlik.com/haber/17-yildir-kulac-atan-down-sendromlu-gencin-hedefi-dunya-sampiyonlugu-2379/

Uşak’ta Ömer ve Adalet Karahan çiftinin çocukları Fatih Karahan (28), down sendromlu olarak dünyaya geldi. Anne Adalet Karahan oğlunu, sağlığına faydalı olacağını düşündüğü için 4 yaşında yüzme kursuna gönderdi. Önceleri hobi amaçlı başladığı kursta yüzme eğitmenleri, sporcu ışığı gördükleri Fatih’in azmi ile birlikte profesyonel yüzücü olması yolunda adım attı. O günden sonra profesyonel yüzme eğitimi alan Fatih, alanda kendini oldukça geliştirdikten sonra Türkiye’de düzenlenen yarışmalarda kulaç atarak onlarca şampiyonluk elde etti. Yüzme alanında kendini gösteren Karahan, aynı anda Uşak Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde antrenörlük eğitimi de alıyor. Eğitiminin 3. senesinde olan Karahan elde ettiği başarıların yanı sıra akademik başarısını da kanıtlayarak kendisinden sonrakilere ilham oluyor.
Yüzmeyi çok sevdiğini belirten Fatih serbest, kelebek ve sırtüstü stillerinde çok iyi yüzebildiğini dile getirdi. Haftanın 5 günü antrenman yaptıklarını ve bundan büyük keyif aldığını ifade eden Fatih en büyük hayalinin antrenör olabilmek ardından da dünya şampiyonluğu kazanabilmek olduğunu söyledi.

“OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM”
Oğlunun kendisi gibi özel çocukların hayatlarına dokunduğunu ve onlara ilham olduğunu belirten anne Adalet Karahan, “Yüzme çok pahalı ve bireysel bir spor. Her gittiğimiz yerde havuz, hoca imkanı olmuyor. Dolayısıyla çok fedakarlık isteyen bir dal. Fatih üniversite öğrencisi, yüzmeyi ve eğitimini bir arada götürmeye çalışıyor. Fatih bu spora çok küçük yaşlarda başladı. 4 yaşındayken ayağını suya batırarak başlamıştı. O gün bugündür yüzüyor. Benim oğlum down sendromlu. Onun daha düzgün yürümesi, kas gelişiminin olabilmesi için böyle bir dalı ben kendim seçtim. Öyle olunca suda daha rahat eder diye düşündüm. Aynı zamanda su zararsız bir spordur, yani herhangi bir yerini kırıp çizmez. Bu şekilde başlamıştık ve faydasını görünce bırakmadık. Kendini geliştirdi. Hemen hemen 4 stilde yüzebiliyor. Ben oğlumla son derece gurur duyuyorum” dedi.

“HEDEFİMİZ BÜYÜK”
Fatih’le uzun zamandır antrenman yaptıklarını, Fatih’in günden güne gelişim kaydettiğini gördüğünü ve bundan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Uşak Üniversitesi’nde antrenör Mustafa Alpaslan Onur, “Fatih’in şu andaki hedefleri Nisan ayında düzenlenecek özel sporcular yüzme şampiyonasına katılabilmek. Katıldıktan sonra da orada derece elde edebilmek. Fatih dünya şampiyonasına gitmeden önce İtalya ve Fransa’da 2 Avrupa şampiyonasına katılmışlığı var. Çoğu kez Türkiye şampiyonalarına katıldı, sayısız madalyası bulunuyor. Fatih üniversite okuyarak özel insanların bu konuda yolunu açtı. Haftanın 5 günü antrenman yapıyoruz. Havuzun uygun olduğu saatlerde genellikle havuz antrenmanları, uygun olmadığı durumlarda da kara antrenmanlarına devam etmekteyiz. Şu anda güzel gidiyor, antrenmanları daha da artıracağız. Hedefimiz Antalya’da düzenlenecek şampiyonada başarı elde edebilmek” şeklinde konuştu.

“FATİH ÇOK UYUMLU”
Fatih’in 3 yıldır sınıf arkadaşı olan Dilara Kayalı, “Ben Fatih’in hem sınıf arkadaşıyım hem de yüzme uzmanlık bölüm arkadaşıyım. Gerek sınıfta gerek havuzda olsun çok iyi uyum sağlıyor. Biz de ona uyum sağlıyoruz. Derste sıkıldığımızda güldürebiliyor bizi, onunla zamanımız çok iyi geçiyor” diye konuştu.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta durakta bekleyen yolculara otomobil çarptı: 3 ölü https://gazetebirlik.com/haber/usakta-durakta-bekleyen-yolculara-otomobil-carpti-3-olu-2654/

Uşak'ta durakta otobüs bekleyen yolculara otomobilin çarpması sonucu 3 kişi öldü.

Alınan bilgiye göre, İ.U.Y. yönetimindeki 59 HD 971 plakalı otomobil, Uşak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü karşısında yol kenarında otobüs bekleyen yolculara çarptı.

Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil, yaklaşık 150 metre ileride durabildi. Kazada, Uşak Belediyesinde özel güvenlik görevlisi olarak görev yapan Zafer Karakaya (30) ile kimlikleri henüz belirlenemeyen 2 kişi hayatını kaybetti.

Gözaltına alınan ve Uşak Üniversitesinde öğrenci olduğu öğrenilen İ.U.Y'nin yapılan kontrolünde 0,60 promil alkollü olduğu belirlendi.

Uşak Vali Yardımcısı Sait Topoğlu ile Belediye Başkanı Mehmet Çakın bölgeye gelerek kaza hakkında bilgi aldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta orman yangını https://gazetebirlik.com/haber/usakta-orman-yangini-4238/

Uşak'ın Banaz ilçesinde orman yangını çıktı.

Hasanköy sınırları içindeki Gebelidere mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle yayılan yangının söndürülmesi için havadan bir helikopter ile karadan Uşak Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler ve çevre ilçelerdeki belediyelerden itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Yangının yerleşim alanlarına uzak olduğu ancak sık orman arazisi nedeniyle yayılma tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta 1 milyon dolarlık banknot ele geçirildi https://gazetebirlik.com/haber/usakta-1-milyon-dolarlik-banknot-ele-gecirildi-9402/

Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen operasyonda, 1 milyon dolarlık banknot ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kızılcasöğüt beldesinde, piyasaya sahte para sürülmeye çalışıldığı ihbarı üzerine inceleme başlattı.

Belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, Y.K'nin (30) evinde yaptıkları aramada, 1 milyon dolarlık banknot ele geçirdi.

Jandarma yetkililerinin, gerçek olup olmadığının tespiti için, ele geçirilen banknotu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına göndereceği öğrenildi.

Öte yandan gözaltına alınan Y.K'nin, jandarmadaki işlemleri sürüyor.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
MHP Eşme İlçe Başkanı ayağından vuruldu https://gazetebirlik.com/haber/mhp-esme-ilce-baskani-ayagindan-vuruldu-912/

Alınan bilgiye göre, MHP Uşak İl Başkanı Ayhan Kınden, MHP Uşak Başkan Yardımcısı Süleyman Karahan, MHP Uşak İl Yöneticisi Cevat Gürsoy ile 31 Mart Yerel Seçimlerinde MHP Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Fatih Erdoğan Eşme ilçesine gitti. 

Şehit Alibey Mahallesi Dumlupınar Caddesi'nde MHP Eşme İlçe Başkanı Burçin Kayhan Yücesoy ile grup arasında "görevden alma" yüzünden tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine MHP Eşme İlçe Başkanı Burçin Kayhan Yücesoy av tüfeğiyle ayağından vuruldu.

Yücesoy, sağlık ekiplerince Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Şüpheliler serbest bırakıldı
Polis ekipleri MHP İl Başkanı Kınden, Başkan Yardımcısı Karahan, İl Yöneticisi Gürsoy ve eski Belediye Başkan Adayı Erdoğan'ı gözaltına aldı. 

Şüpheliler emniyette ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

2 kişi aranıyor
Olaya karıştığı iddia edilen 2 kişi polis ekiplerince aranıyor.

Olay yerinde bulunan değişik çaplarda 4 av tüfeği ele geçirilirken, Yücesoy'u yaralayan silahı kimin ateşlediğinin henüz belirlenemediği öğrenildi. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Devrilen Traktörde Eski Muhtar Ve Eşi Can Verdi https://gazetebirlik.com/haber/devrilen-traktorde-eski-muhtar-ve-esi-can-verdi--161103/ Uşak’ta meydana gelen trafik kazasında eski muhtar ve eşi, devrilen traktörün altında kalarak can verdi.

Edinilen bilgilere göre, kaza Banaz ilçesi Reşadiye köyü yakınlarından meydana geldi. Reşadiye köyünün eski muhtarlarından Nadir Doğan (61) idaresindeki 64 FC 253 plakalı traktör, köy yakınlarında sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak, yol kenarındaki tarlaya devrildi. Kaza sonrası çevredekilerin haber vermesi ile olay yerine jandarma ve 112 Acil sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları incelemelerde Nadir Doğan ve eşi Emine Doğan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Kazanın ardından bölgeyi güvenlik şeridi ile kapatan jandarma ekipleri ise bölgede detaylı bir inceleme yaptı. İncelemelerin ardından talihsiz karı kocanın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere cenaze aracı ile Uşak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kaza ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Döviz Kuru üzerinden Yine Bir Takım Oyunlar Oynuyorlar" https://gazetebirlik.com/haber/doviz-kuru-uzerinden-yine-bir-takim-oyunlar-oynuyorlar-195820/ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son günlerde döviz kuru üzerinden yine bir takım oyunlar oynuyorlar. Türkiye enflasyonu dizginlemeye, yatırımları hızlandırmaya, istihdamı arttırmaya başladıkça, ihracat ve döviz rezervlerini arttırmaya başladıkça daha da azgınlaşıyorlar. Ülkemizi bu tür oyunlarla oyalayıp asıl hedeflerinden vazgeçireceklerini sanıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında Uşak 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda vatandaşlara seslendi. Mitingde gençlerin yoğunlukta olduğu gözlenirken, polis tarafından miting alanında geniş güvenlik önlemleri alındı. Havayolu ile Uşak’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saatlerinde kürsüden vatandaşlara seslendi. Konuşmasında ekonomi ve döviz kurunda yaşanan gelişmelere değinerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizler de sizlere aşığız ve sevdalıyız. Aşıklar sevdikleri için en güzelini ister biz de Uşak, ülkemiz ve milletimiz için en güzelini istiyoruz. Sizleri en güzele layık gördüğümüz için 17 yıldır dur durak bilmenden çalışıyoruz. Milletimizin emanetini yere düşürmeden geleceğe taşımak için her türlü mücadeleyi veriyoruz. Bu kolay olmadı, karşımıza yeri geldi vesayet güçleri çıktılar. Yeri geldi sokakları karıştırmak istediler. Yeri geldi emniyet ve yargı teşkilatındaki hainler ile ülke yönetimine el koymaya kalktılar. Yeri geldi içimizden vurmaya kalktılar. Yeri geldi seçimleri milletimizin iradesine karşı hesaplamaya kalkıştılar. Yeri geldi içimizden FETÖ’cüler ile bizi vurmaya kalktılar. Yeri geldi canlı bomba ve çukur bombaları ile ülkemizi terörle boğmaya çalıştılar. Hiçbiri olmayınca, doğrudan doğruya tank, helikopter ve silahla milletimizin canına kast ettiler. Tutmayınca sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturup ülkemizi tehdit etmeye çalıştılar. Biz sahaya girince ekonomimize saldırarak milletimizin aşına, ekmeğine göz diktiler" dedi.



"SON GÜNLERDE DÖVİZ KURU ÜZERİNDEN YİNE BİR TAKIM OYUNLAR OYNUYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son günlerde döviz kuru üzerinden yine bir takım oyunlar oynuyorlar. Türkiye enflasyonu dizginlemeye, yatırımları hızlandırmaya, istihdamı arttırmaya başladıkça, ihracat ve döviz rezervlerini arttırmaya başladıkça, daha da azgınlaşıyorlar. Ülkemizi bu tür oyunlarla oyalayıp asıl hedeflerinden vazgeçireceklerini sanıyorlar. Halbuki biz 2023 hedeflerine daha azimle bağlıyız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar ile FETÖ mücadelesine de değinerek, “Cudi’de, Gabar’da bunları inlerine gömdük mü? Kandil’de kaçacak delik arıyorlar. Oraya kadar Mehmetlerimiz F16 ve tankları ile yürüdük yürüyoruz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. FETÖ’cüler de kaçacak biz kovalayacağız. On binlerce FETÖ’cü içeride yasalar çerçevesinde yargılanıyorlar ve 253 şehidimizin ve gazilerimizin bedelini ödeyecekler. Yok öyle 25 kuruşa simit. Pensilvanya hani ne oldu? Sesin niye çıkmıyor? Biz milletimiz ile yürüdük, ne Bay Kemal senin işine yarar, ne de senin içinde bir tane hanım var, o işine yarar. Yaramazlar bunlar, niye? Çünkü onlar bu milletin ruh kökünden gelmiyor. Biz bu milletin ruh kökünden geliyoruz.” diye konuştu.



“PENSİLVANYA’NIN KAÇAKLARI BUNLARA DESTEK ÇAĞRISI YAPIYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Şimdi bunlar tüm umutlarını 31 Mart’a bağlamış durumdalar. Bizim bileğimizi sandıkta bükemeyeceklerini bildikleri için sinsi bir taktik ile seçim sonuçlarını etkilemeye çalışıyorlar. Bu taktik milletimizin kafasını karıştırmak, gönlünü bulandırmak, umudunu kırma taktiğidir. Sahada yan yana gelemeyecek tüm partiler birlik olup AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın karşısında kim varsa onu destekleme kararı aldılar. Bu ittifakın bir görünen ortakları var bir de fiilen var olan ama pek ismi anılmak istemeyen gizli ortakları var. Gerçi saklamaya çalıştıkları ortakları kendilerini tutamayıp her gün yeni bir açıklama ile her gün yeni bir tehdit ile ittifakı açıkladılar. Kandil’den terör baronlarının bunlara destek çağrısı yapıyor. Pensilvanya’nın kaçakları bunlara destek çağrısı yapıyor. Ülkemiz ile hesabı olan kim varsa hepside bunları destekliyor. Milletimizin değerlerine, bayrağımıza, ezanımıza kardeşliğimize kart esen kim varsa bunlarla destekliyor. Hatta 31 Mart seçimi olacak diyenler bile var. Böyle bir ittifak karşısında halen tereddütte olan varsa artık ona da diyecek bir sözümüz kalmadı.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendilerine sorduğu "17 yılında ne yaptınız?" sorusu üzerine, “Bay Kemal diyor ki, ‘17 yılda ne yaptınız?’ Bak Bay Kemal, ben sadece Uşak’ı konuşuyorum, Türkiye’yi değil. Geçenler de dedim ki, ‘Hatay’a gideceğim, Hatay’a 6 tane baraj, 3 tane gölet yaptık’ dedim. Bay Kemal barajla göleti anlamaz, öyle bir kabiliyeti yok. Ziya Paşa ne diyor, ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.’ Bay Kemal bak eserlerle konuşuyorum lafla değil. Sen kılavuzu değiştir, kılavuzu karga olanın akıbeti kötü olur.” diye konuştu.



“HIZLI TREN UŞAK’IN ULAŞIMINDA DEVRİM YAPACAKTIR”

Uşak’a raylı sistem müjdesi de veren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bundan 20 yıl önce size birisi ‘Uşak’ın 32 bin öğrencili kendi üniversitesi olacak’ dese inanır mıydınız? Uşak’a üniversiteyi kim yaptı Bay Kemal? Stadyumumuz inşa edildiği zaman Uşak, hem spor, hem büyük çaplı kültür sanat etkinlikleri konusunda çok önemli bir imkana kavuşmuş olacak. Kurtuluş Mahallesi’ndeki millet bahçesine şehrimize kazandırdık. Ayrıca Dikili Taş’ta da bir millet bahçesi yapıyoruz. Karaağaç Göleti’nin bulunduğu yerde termal su bulundu, buraya termal tesisler ve oteller yaparak şehrimize yeni bir değer katacağız. Ayrıca buraya, şehrin adeta akciğeri olacak bir rekreasyon alanı kazandıracağız. Sağlık yatırımlarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Hızlı tren Uşak’ın ulaşımında devrim yapacaktır, devrim. Ülkemizin dört bir yanına buradan hızlı trenle gidebileceksiniz. Uşak’ın bir şehir içi raylı sistem ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Mevcut hattın bu şekilde değerlendirilmesiyle ilgili fizibilite çalışmaları sürüyor. Şayet teknik bir sıkıntı yoksa, böyle bir raylı sistemin şehrimize kazandırılmasına desteği vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

(Ertunç Öztürk - Bayram Keleş - Gökten Ceylan /İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yaşlı Kadını Gelini Boğarak öldürmüş https://gazetebirlik.com/haber/yasli-kadini-gelini-bogarak-oldurmus-114520/ Uşak’ın Banaz ilçesinde 2014 yılında bir anda ortadan kaybolan ve bir daha haber alınmayan 83 yaşındaki Hacer Cengiz’in cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan oğlu, gelini, torunu, gelinin babası ile annesi tutuklandı. Gelinin, kayınvalidesini boğarak öldürdüğü iddia edildi.

5 yıl önce Banaz ilçesine bağlı Susuz köyünde bir anda ortadan kaybolan Hacer Cengiz’in soruşturmasını tekrar açan jandarma ekipleri korkunç bir cinayeti aydınlattı. Olayın peşini bırakmayan jandarma, yaşlı kadının torunun ifadesinden yola çıkarak köy kırsalında arazide iş makineleriyle ceset arama çalışması yaptı. Yaklaşık 2 gün süren arama çalışmaların ardından ekipler cesede ulaştıktan sonra kadının oğlu M.C, torunu M.C, gelini L.C, gelinin annesi H.U. ile gelinin babası A.U.’yu gözaltına aldı. Sorgularının ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.



CİNAYETİ TORUNU ORTAYA ÇIKARDI

Cinayetin aydınlatılmasını sağlayan torun M.C.’nin ifadesi ise kan dondurdu. Babaannesini, annesinin çıkan tartışma sonrası boğarak öldürdüğünü kaydeden M.C.’nin "Olaydan sonra babamla evin bahçesindeki büyük düz bir taşı traktöre yükledik. Gece yarısı battaniyeye sardığımız cesedi araziye kazdığımız çukura çuval içine yerleştirdikten sonra gömdük. ‘Hayvanlar cesedi çıkarmasın’ diye üzerine yanımızda getirdiğimiz taşı koyduk" dediği iddia edildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kılıçdaroğlu Uşak’ta STK Temsilcileri İle Buluştu https://gazetebirlik.com/haber/kilicdaroglu-usakta-stk-temsilcileri-ile-bulustu-130819/ CHP lideri Kemal Kııçdaroğlu, seçim çalışması kapsamında Uşak’a geldi. STK temsilcileri ile buluşan Kılıçdaroğlu, “Biz, o zillet, bu millettir diye ayrım yapmıyoruz. Öyle bir üslubun doğru olmadığına inanıyoruz” dedi.

Bir düğün salonunda düzenlenen programda CHP lideri STK temsilcileri ile bir araya geldi. Programda konuşan Kılıçdaroğlu, “Yetki belediye başkanında, sıkıntıyı çözecek kişi belediye başkanı. Belediye başkanı kapısını açık tuttuğu sürece sizin sıkıntılarınızı çözme konusunda elinden gelen çabayı göstermek zorundadır. Yönetim parayla olur. Parayı Uşaklılar verir. Vergi, harç ve merkezi yönetimden gelir. Bir yönetimin ana ögelerinden birisi toplanan paranın nerelere harcandığının verilmesidir. Belediye başkanı harcama yaparken, halkına hesap verecek. Bizi diğer belediyelerden ayıran temel unsur budur. Biz toplanan her kuruşun hesabını belde halkına vermeyi bir görev kabul ediyoruz. Tüm harcamaların hesabının verilmesi lazım. Bir belediye başkanı hesap vermiyorsa o belediye başkanı cebini düşünüyordur” dedi.

Bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmadan bahseden Kılıçdaroğlu, “Asgari ücret 2 bin 200 lira olmalı. Eğer yapmazlarsa bizim belediye başkanlarımız asgari ücreti net 2 bin 200 lira yapacaklar. Bizim belediyelerimizde asgari ücret net 2 bin 200 liradır. 1 Ocak’tan itibaren biriken asgari ücret farkını belediye başkanlarımız karşılayacak. Biz hiç kimsenin ekmeği ile oynamayız. Belediye başkanlarımız kimsenin ekmeği, aşı ile oynamayacak. Garantisi benim. Kimsenin aşına dokunulmayacak. Pozitif ayrımcılık istiyoruz. Belediye Başkanı seçildikten sonra herkese eşit davranacak. Pozitif ayrımcılık olacak. Fakir mahallelere daha fazla yardım götürecek. Yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapmak zorundayız. Bir yere işçi alınacaksa yoksul mahallelerden alınmalı” diye konuştu.

‘Biz, o zillet, bu millettir diye ayrım yapmıyoruz’ diyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Öyle bir üslubun doğru olmadığına inanıyoruz. Mesele hizmet yarışıysa biz ona varız. Nerede CHP varsa orada nasıl hizmet yapılıyor gelsin görsünler. Siyaset bir hizmet yarışıysa biz varız. Bu seçimlerde sandığa giderken aklımızı kullanmak zorundayız. 17 yıldır ülkeyi yönetenler, 17 yıl sonra vatandaşı soğan kuyruğuna soktular. Bu gerçeği görmeden sandığa gidersek haksızlık etmiş oluruz. 17 yıldır tek başına yönetiyorsun, isteğinin kararnameyi, kanunu çıkartıyorsun. İstediğini paşa, genel müdür yapıyorsun. 192 milyar dolar yurt dışındaki tefeciye faiz ödüyorsun. Ne oldu da bu millet soğan kuyruğuna mahkum oldu. Bu iş parti olayı olmayı çoktan aştı. Bütün fabrikaları sattılar oradan para aldılar. Bu paralar nereye gitti. Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Karalamak ile bu işler olmuyor. Demokrasinin en temel noktası aklı kullanarak sandığa gitmektir” şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ön Ayakları Üzerinde 'Cesur'ca Yaşama Tutundu https://gazetebirlik.com/haber/on-ayaklari-uzerinde-cesurca-yasama-tutundu-9927/

Yaklaşık 3 ay önce sol arka ayağı olmayan, sokakta sürünerek yaşam mücadelesi veren 7 aylık beyaz renkli erkek köpek yavrusunu bulan hayvanseverler, gece yarısı Uşak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı veteriner hekim Nebahat Avcu'yu arayarak yardım talebinde bulundu.

Yavruyu Avcu'nun kliniğine getiren hayvanseverler, açlık ve yorgunluktan bitkin düşen, karın bölgesinde yoğun yaralar oluşan köpeğin yaşamayacağını düşünerek uyutulmasını istedi.

Bunu kabul etmeyen ve hayvanı muayeneden geçiren Avcu, yaşama arzusu nedeniyle "Cesur" ismini verdiği yavruyu yaşatmak için 3 aylık zorlu bir tedavi süreci uyguladı.

Kangren olan sağ arka ayağı da kesilen, karın bölgesindeki yaraları iyileşen Cesur, tedavi sonunda ön ayakları üzerinde hayata bağlandı.

"Cesur ikinci hayatına başladı"
Nebahat Avcu, yaptığı açıklamada, Cesur'u ilk gördüğünde gözyaşlarını tutamadığını, ilk muayenede sol arka ayağının bir süre önce kesildiğini, sağ arka ayağında parçalı kırık ve kangren oluştuğunu fark ettiğini anlattı.

Sürünerek yaşamaya çalışan hayvanda ciddi yaralar olduğunu belirten Avcu, "Çok aç, bitkin ve yardım isteyen bakışları beni çok etkiledi." dedi.

Hayatı boyunca yüzlerce hayvanı tedavi eden, sokak hayvanları için barınak ve mama organizasyonları yapan Avcu, Cesur'un 3 aylık tedavi süreciyle ilgili şunları aktardı:

"Önce karın bölgesini tedavi etmeye başladık, antibiyotik vererek enfeksiyonu engelledik, ardından ne yazık ki sağ arka ayağını da kesmek zorunda kaldık. Cesur iyileştikçe güçlendi, en son tüylerini tamamen kesip onu yeni tüylerle yeni hayatına hazırladık. Cesur iyileşmeye başladıktan sonra güçlenen ön ayakları üzerinde yürümeye başladı. Cesur, yaşadığı tüm olumsuzlukları geride bırakıp yeni bir hayata başladı. Onun için yaptırdığımız özel yürüteci kabul etmedi, ön ayakları üzerinde koşuyor, birbirinden güç hareketleri yapabiliyor."

Kliniğine gelenlerin Cesur'u görünce hayrete düştüğünü ifade eden Avcu, "Artık çok mutlu, sürekli koşuyor ve oynuyor. O benim yeni hayat arkadaşım oldu. Kedi ve köpeklerle çok iyi anlaşıyor. Yemek yemeyi çok seviyor. Kilosuna dikkat ediyoruz çünkü kilo alırsa ön ayakları üzerinde yürüyemez belki. Bu nedenle özel bir beslenme programı uyguluyoruz. Parkta dolaşmayı çok seviyor, onun parlayan gözleri herkesi etkiliyor." diye konuştu.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ölümle Dans ! https://gazetebirlik.com/haber/olumle-dans-131852/

Uşak’ın Banaz ilçesinde Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki bir binanın dış cephe yalıtımını yapan işçinin, hiçbir güvenlik önlemi almadan çatıdan iskeleye geçiş yapması yürekleri ağza getirdi. Cadde üzerinde bulunan 4 katlı binanın önüne kurulan iskeleye yan binanın çatısından geçmeye çalışan işçi, havanın rüzgarlı ve soğuk olmasına aldırış etmeden inmek istedi. O anlar ise bir vatandaş tarafından kaydedildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sevgilisini Rehin Aldı; Polisi Şehit Etti https://gazetebirlik.com/haber/sevgilisini-rehin-aldi-polisi-sehit-etti-2121/

Alınan bilgilere göre, Banaz ilçesi Dilek Mahallesi’nde bir adamın balkondan tırmanarak iki kadının yaşadığı eve girdiği ihbarı üzerine olay yerine Banaz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekibine, eve giren Çetin K. av tüfeğiyle ateş açtı. 2 çocuk babası polis memuru Mehmet Aksoy yaralandı. Zanlı evde bulunan Gülay A. isimli kadını da yaraladı. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen yaralı polis Mehmet Aksoy şehit oldu. Hafif yaralı Gülay A. da tedavi altına alındı. Çetin K. polis tarafından etkisiz hale getirildi.
Zanlının daha önce de eve 4 kez zorla girdiği ve uzaklaştırma cezası aldığı belirtildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Hayata Tutunan Engelli Köpeğe Bebek Gibi Bakıyor https://gazetebirlik.com/haber/hayata-tutunan-engelli-kopege-bebek-gibi-bakiyor-505/

Uşak'ta bakıma muhtaç bir çok sokak hayvanını sahiplendiren hayvansever Acar, sosyal medya aracılığıyla kendisine ulaşan bir vatandaşın, artık yürüyemediğini ve sokağa bırakıldığını bildirdiği iki aylık kangal kırması yavru köpeği evine aldı.

Arka ayakları tutmayan ve açlıktan ölümle pençeleşen köpek yavrusunu veterinerlere götürerek tedavi ettiren Acar, "Pamuk" ismini verdiği köpek yavrusu hayata tutununca sahiplenmeye karar verdi.

Pamuk için evinin bahçesinde yaşam alanı oluşturan Acar, yedi aydır can dostunun tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Pamuk'a üç tekerlekli yürüteç yaptıran Acar, çok sevdiği köpeğini yanından ayırmıyor, onunla parklara yürüyüşe çıkıyor, çarşıda alışveriş yapıyor.

"Gözleri beni çok etkiledi"
Pamuk'un yaşama umudu haline gelen Safiye Acar, yaptığı açıklamada, Pamuk'un hastalık ve açlıktan ölmek üzereyken kendisine getirildiğini söyledi. 

İlk tedavisinin ardından veterinerlerin iki aylık pamuğun yürüyemeyeceğini söylediklerini hatta uyutulması yönünde öneride bulunduklarını anlatan Acar, gözlerinden çok etkilenen pamuğun uyutulmasına razı olamadığını, ona bakmaya karar verdiğini söyledi.

Uzun süre şirketlerde muhasebecilik yaptığını, bir süredir işsiz olduğunu o nedenle gün boyu pamukla ilgilendiğini anlatan Acar, "Hayat bizi bir şekilde yan yana getirdi. O benim çocuğum gibi. Onun mutlu olması için elimden geleni yapıyorum. Dışkısını ve idrarını tutamadığı için bahçede kalıyor. Aramızda çok güçlü bir bağ var. Aramızdaki sevgi o kadar büyük ki ne o bensiz ne de ben onsuz yapabilirim." dedi.

Yürüteçle sokakta geziyor
Babasının yardımıyla plastik su borularından pamuk için üç tekerli özel yürüteç yaptıklarını, pamuk büyüdükçe yürüteci revize ettiklerini anlatan Acar, yürüteçle pamuğu gezdirerek mutlu etmeye çalıştığını söyledi.

Safiye Acar, pamuğun diğer köpeklerle diyalog kurmayı çok sevdiğini ifade ederek, "Her gün saatlerce sokakta geziyoruz. Yürütecine alıştı, artık neredeyse diğer köpeklerle oyun bile oynayabiliyor. İyileşme imkanı yok, bu beni çok üzüyor ancak ona hayatımın sonuna kadar bakacağım." şeklinde duygularını dile getirdi.

Acar, engelli bir köpeğe bakmanın zorlukları olduğuna da dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Günün büyük bölümü pamukla ilgilenerek geçiyor, yapışık ikiz gibiyiz. Alışverişe, gezmeye hep beraber gidiyoruz. Ben olmasam tek başına günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz. Temizliğine çok özen gösteriyorum. Pamuk şu an 9 aylık, hala büyüyor, büyüdükçe yürütecini geliştirmek zorundayız. Ben tüm hayvanların yaşam hakkı olduğunu savunan biriyim, bu nedenle herkesin imkanı dahilinde sokak hayvanlarına yardımcı olmasını istiyorum."

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak’ta Katliam Gibi Kaza: 4 ölü https://gazetebirlik.com/haber/usakta-katliam-gibi-kaza-4-olu-194013/ Uşak’ta iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre kaza, Uşak - İzmir karayolu Çınarcık rampasında saat 16.00 sıralarında meydana geldi. 64 KY 400 plakalı Ali Yılmaz idaresindeki otomobil İzmir yönünden Uşak yönüne seyir halindeyken Çınarcık rampasında direksiyon hakimiyeti kaybederek karı şeride geçti. Bu esnada İzmir yönüne seyir halinde olan Fahrettin Hacıoğlu idaresindeki 35 PN 740 plakalı otomobille çarpıştı. Kaza sonrası ortalık savaş alanına dönerken, 35 plakalı araçta bulunan sürücü Fahrettin Hacıoğlu (62) ve eşi Safiye Hacıoğlu (62) olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada ağır yaralanan Mesut Hacıoğlu (39) ve araç sürücüsü Ali Yılmaz kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak’ta Feci Kaza: 3 ölü,1 Ağır Yaralı https://gazetebirlik.com/haber/usakta-feci-kaza-3-olu1-agir-yarali-182313/ Uşak’ta sürücüsünün kontrolünde çıkarak karşı şeride geçen otomobilin başka bir otomobille çarpışması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise ağır yaralandı.

Kaza, Uşak-İzmir karayolu Çınarcık rampasında saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 64 KY 400 plakalı Ali Yılmaz idaresindeki otomobil, İzmir yönünden Uşak yönüne seyir halindeyken Çınarcık rampasında direksiyon hakimiyeti kaybederek karşı şeride geçti. Yılmaz’ın kullandığı otomobil, o sırada İzmir yönüne seyreden Fahrettin Hacıoğlu idaresindeki 35 PN 740 plakalı otomobille çarpıştı. Kaza sonrası ortalık savaş alanına dönerken, 35 plakalı araçta bulunan sürücü Fahrettin Hacıoğlu (62) ve eşi Safiye Hacıoğlu (62) olay yerinde yaşamını yitirdi. Kazada ağır yaralanan Mesut Hacıoğlu (39) ise kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ali Yılmaz ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle Uşak-İzmir yolu kısa süreli trafiğe kapalı kalırken, taziye için olay yerinden geçen Uşak Valisi Funda Kocabıyık yetkililerden bilgi alarak kaza yerinde incelemede bulundu.

Güvenlik güçleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

(Ertunç Öztürk /İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak’ta Yoğun Kar Yağışı Etkili Oldu https://gazetebirlik.com/haber/usakta-yogun-kar-yagisi-etkili-oldu--233657/ Uşak’ta akşam saatlerinde yaşanan kar yağışı ve tipi nedeniyle çevre ve köy yolları ulaşıma kapanırken, il genelinde eğitime bir gün ara verildi.

Uşak ve çevresinde akşamüzeri yağan kar hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle kent merkezinde D300 karayolu üzerinde trafik yer yer durma noktasına geldi. Uşak-İzmir, Uşak-Ankara, Uşak-Denizli ve Kütahya yolları tipi ve fırtına nedeniyle bir süre ulaşıma kapandı. Karayolları ve belediye ekipleri tam kadro yolları açık tutmak için tuzlama ve açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kentin birçok köy yolu ise ulaşıma tamamen kapandı.

Öte yandan valilik, yoğun kar yağışı, olası buzlanma ve don olaylarına karşı eğitim ve öğretime kent genelinde bir gün ara verildiğini açıkladı.

(Ertunç Öztürk - Bayram Keleş - Çağlayan Çetin /İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
28 İlde Eğitime Kar Tatili https://gazetebirlik.com/haber/28-ilde-egitime-kar-tatili-8288/

Kastamonu

Kastamonu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, kent merkezi ile Devrekani, Taşköprü, Ağlı, Küre, Araç, İhsangazi, Azdavay, Bozkurt, Tosya, Cide, Pınarbaşı ilçelerinde tüm okullarda, İnebolu, Doğanyurt, Çatalzeytin ve Şenpazar ilçelerinde ise taşımalı eğitime 7 Ocak Pazartesi günü ara verildiği bildirildi. 

Samsun

Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vezirköprü ilçesinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede 7 Ocak Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacakları aktarıldı.

Konya

Konya kent merkezi ile bazı ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. 

Etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Akören, Bozkır, Hadim, Taşkent, Seydişehir, Ahırlı, Hüyük, Beyşehir ve Yalıhüyük ilçelerindeki okullarda 7 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verildi.

Çorum

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava şartları dolayısıyla Osmancık, Boğazkale, Oğuzlar, Dodurga, Uğurludağ, Sungurlu, İskilip, Laçin ve Kargı ilçelerinde 7 Ocak Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. 

Kırıkkale

Kırıkkale'de etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, etkili olan yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle kent merkezi ve tüm ilçelerde resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 7 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verileceği ifade edildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Çankırı

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada kar yağışı nedeniyle il gelindeki okulların 7 Ocak Pazartesi günü tatil edildiği duyuruldu.  

Uşak

Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan ve il genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitime bir gün süreyle ara verileceği bildirildi.

Öğrencilerin sağlığı ve ulaşım güvenliği için alınan kararın resmi ve özel tüm eğitim kurumlarını kapsadığı ifade edilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile, engelli, diyaliz hastaları, kanser ve kronik ağır hastalığı olan personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Bolu

Bolu Valisi Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, meteorolojik verilere göre gün boyunca süren yoğun kar yağışı ve geç saatlerde oluşması muhtemel buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak, 7 Ocak Pazartesi günü kentteki ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

Ümit, engelli ile hamile kamu personeline de bir gün idari izin verildiğini belirtti.

Bingöl

Bingöl'de, kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı köyler ile 4 ilçede eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle merkeze bağlı köyler ile Adaklı, Kiğı, Yedisu ve Yayladere ilçelerindeki tüm eğitim kurumlarında 7 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verildiği belirtildi. 

Karaman

Karaman'ın Sarıveliler ilçesindee öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulunca ilçede ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.  

Karabük

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi. 

Açıklamada, Safranbolu, Eskipazar, Eflani, Ovacık ile Yenice ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiği, bu ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Kırşehir

Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kaman ve Akpınar kaymakamlıkları, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçelerde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitime 7 Ocak Pazartesi günü ara verilmesini kararlaştırdı.

İl merkezi ve diğer ilçelerde, kar yağışına göre değerlendirme yapılacağı belirtildi.

Düzce

Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışının yoğun şekilde sürdüğü belirtildi. 

Kar yağışı nedeniyle Yığılca ilçesindeki 39 köye ulaşım sağlanamadığı aktarılan açıklamada, Kaynaşlı ilçesinde taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği kaydedildi.

Amasya

Amasya'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor. 

Amasya Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava şartları nedeniyle herhangi bir olumsuzluk ve mağduriyet meydana gelmemesi amacıyla Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerinde tüm okullarda, Taşova ilçesinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. 

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 6 okulda taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Andırın ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçenin kuzeyinde bulunan mahallelerdeki Akifiye, Rıfatiye ve Altınyayla Ortaokulu ile Geben ilkokulu, ortaokulu ve lisesinde taşımalı eğitime, yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle bir gün ara verildiği belirtildi.

Bitlis 

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köylerde 7 Ocak Pazartesi günü eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de 7 Ocak'ta idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Mutki Kaymakamlığından, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerde okulların tatil edildiği bildirildi.

Tatvan Kaymakamlığınca da yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime ara verildiği, kamuda çalışan engelli ve hamilelerin idari izinli olduğu belirtildi.  

Ahlat ve Hizan kaymakamlıklarından yapılan açıklamada ise, yoğun kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçe merkezleri ile bağlı köylerdeki tüm okullarda bugün eğitime ara verildiği bildirildi. 

Elazığ

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Palu, Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinde etkili olan kar nedeniyle yolları ulaşıma kapanan köylerde yaşayan ve taşımalı eğitim sistemi kapsamındaki öğrenciler için okullar tatil edildi.

Bu kapsamda Palu'ya bağlı Gemtepe, Atik, Büyükçaltı, Küçükçaltı, Kırkbulak, Güllüce, Tarhana, Yarımtepe, Karataş, Bozçanak, Kayaönü, Yaylacık köyleri, Karakoçan ilçesinin bazı köyleri ile Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyünde yaşayan öğrenciler için eğitime öğretime 7 Ocak Pazartesi günü ara verildi.

Yozgat

Yozgat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanmadan dolayı il merkezi ile Kadışehri ve Çayıralan ilçesinde özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. 

Açıklamada, ayrıca, hamile ve engelli kamu personelinin de bir gün idari izinli sayılacağı ifade edildi. 

Çayıralan ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verilmişti. 

Ordu

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının kentin iç kesimlerinde devam ettiği belirtildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimizin iç kesimlerinde akşam saatlerinde başlayan ve bazı yerleşim yerlerinden etkili olan kar yağışı nedeniyle öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için Aybastı ve Çamaş ilçemizdeki tüm okullarda, Kabadüz ilçemizin Yokuşdibi Mahallesi'ndeki okullarda, Pazartesi eğitim-öğretime ara verilmiştir."

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında bildirilen meteorolojik veriler doğrultusunda, kar yağışının aralıklarla gün boyu devam edeceği, yüksek kesimlerde kuvvetli buzlanma, don olayı ve şiddetli rüzgar beklendiği belirtildi. 

Bu nedenle taşımalı eğitimde aksamalar olabileceğinden il merkezi ve merkez köylerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı taşımalı eğitim yapılan her tür ve derecedeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında bugün eğitime ara verildiği ifade edildi. 

Öte yandan Şarkışla ilçesinde de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi. 

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamilelerin de idari izinli sayılacakları belirtildi.

Tokat

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Tokat merkezde kar yağışının etkili olduğu bildirildi.

Açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle kent merkezi, Reşadiye ve Niksar ilçelerinde ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Nevşehir

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kent merkezine bağlı belde ve köylerdeki okullar ile il genelindeki taşımalı eğitime 7 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle ara verildi.

İlçeler ve kent merkezine kendi imkanlarıyla ulaşan öğrencilerin de talepleri halinde bir gün idari izinli sayılacakları belirtilen açıklamada ayrıca yollarda görülen buzlanma nedeniyle sürücülerin trafik kurallarına uymaları, kış lastiği olmadan kesinlikle yola çıkmamaları gerektiği vurgulandı.

Zonguldak

Zonguldak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, il merkezi, belde, bağlı köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde, yaygın,örgün ve özel eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Çanakkale

Alınan bilgiye göre, Çanakkale'nin Biga ve Ayvacık ilçelerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sabaha karşı artırdı. 

İlçelerin yüksek kesimlerindeki yoğun yağış nedeniyle her iki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez ve bağlı köylerde tüm ilk ve orta dereceli okulların bir günlüğüne tatil edildiğini duyurdu. 

Meteoroloji yetkilileri de vatandaşları bölgedeki olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Hakkari

Hakkari'de olumsuz hava koşulları etkisini sürdürüyor. Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzı Sıhha Kurulu kararı ile olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezinde bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.

Aksaray

Aksaray Valisi Ali Mantı, yaptığı yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle merkeze bağlı köy ve beldeler ile Gülağaç ve Güzelyurt ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.

Vali Mantı, hamile ve engelli kamu personelinin de bugün idari izinli sayılacağını ifade etti.

Muş

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları, beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle il merkezi ve bağlı köyler ile tüm ilçe merkezleri ve bağlı köylerde İl İdaresi Kanunu çerçevesinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi. 

Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacakları kaydedildi. 

Ağrı

Ağrı'da dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Yağış nedeniyle Ağrı merkez ve bağlı köylerinde taşımalı eğitim veren okulların bir gün tatil edildiği bildirildi.

Tutak ilçesinde ise taşımalı eğitim veren okullar ile köy okullarının bir gün tatil edildiği, Eleşkirt ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe genelindeki tüm okullarda eğitime ara verildiği açıklandı.

Ulaşımda aksamalar 

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle trafik ekipleri, olumsuzluk yaşanmaması için denetimleri artırdı.

Trafik yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde önlemlerini ve kontrollerini sıklaştıran ekipler, bazı bölgelerde de kar lastiği olmayan araçların geçişlerine izin vermedi.

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir kara yolunda, kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, Gaziantep ve Şanlıurfa'da sis, hava ve kara yolu ulaşımını olumsuz etkiledi.

Sivas'ta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 432 köy yolu ulaşıma kapanırken, İç Anadolu Bölgesi'ni Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan Sertavul Geçidi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlandı.

Van ve Hakkari'de kar ve tipi nedeniyle 16 yerleşim yerine ulaşım sağlanamazken, Bingöl-Kiğı kara yolu ile 281 köy yolu ulaşıma kapandı.

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde şiddetli yağış sebebiyle yaşanan heyelan dolayısıyla Sincik-Malatya kara yolu ulaşıma kapandı. Giresun-Sivas kara yolu üzerindeki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde kar ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı.

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tırlara zincir takma mecburiyeti getirildi. Kar yağışı nedeniyle Uşak-Ankara, Uşak-Kütahya kara yollarında ulaşım aksadı.

Kahramanmaraş'ta 2 bin rakımlı Yedikuyular mevkisinde kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Malatya'da 30 kırsal mahalleye ulaşım sağlanamadı.

Samsun-Ankara kara yolunda kış lastiği olmayan tırların geçişine izin verilmezken, kara yolunun Çorum kısmında da ulaşım güçlükle sağlandı. Yolda kalan sürücü ve vatandaşlara da AFAD ekipleri tarafından içecek ve yiyecek ikramında bulunuldu.

Samsun-İstanbul kara yolunun Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesi kısmında da ulaşım kontrollü sağlandı.

Ardahan'da kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. Ardahan-Şavşat ile Ardahan-Posof kara yollarında tır geçişlerine izin verilmedi.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Aday Değişimi Söz Konusu Olmayacaktır" https://gazetebirlik.com/haber/aday-degisimi-soz-konusu-olmayacaktir-1882/

Partisinin Uşak İl Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen "Vefa Gecesi" etkinliğine katılan Dağ, burada yerel seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini vurgulayan Hamza Dağ, bu sürecin ülke menfaatleri doğrultusunda sonuçlanması için çalıştıklarını belirtti.

Beş yıl önce 17-25 Aralık sürecine ve ardından yaşanan 30 Mart yerel seçimlerine değinen Dağ, "Beş yıl önce 17-25 Aralık darbe girişimini hatırlıyorsunuz. O süreçte liderinin arkasında duran milletimiz partimize sahip çıkmış, en yüksek oy oranıyla seçimleri kazanmıştık. Yeniden benzer bir süreci yaşıyoruz." diye konuştu.

Dağ, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu ülkenin değerlerine aykırı birilerinin, bu ülkenin insanını yönetmesinin önünde engel olduk. Yeni sistemle tek adamlık rejimine gidildiğini iddia ediyorlardı. Geldiğimiz nokta ise bizi uzlaşıya götüren bir noktadır. 24 Haziran seçimlerinde partiler, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden dolayı ittifak yaptı, şimdi yerel seçimlere gidiyoruz, partiler yine ittifak yapıyor. Bu tek adamlığa gidiş midir, uzlaşıya gidiş midir soruyorum size. Bu ülke için uzlaşıya gidiştir."

Cumhur ittifakının, ülkenin beka sorununa çözüm bulmak maksadıyla kurulduğunu anlatan Dağ, şöyle konuştu:

"Bir tarafta cumhur ittifakı var, diğer tarafta illet ittifakı var. Cumhur ittifakı sadece seçime yönelik al ver noktasında bir ittifak değil. 15 Temmuz'dan sonra ülkenin beka mücadelesi yaptığı süreçte, ülkemizin Suriye ve Akdeniz üzerinden çevrelenmeye çalışıldığı süreçte yerlilik ve millilik vurgusunu ortaya koyan iki siyasi partinin oluşturduğu birlikteliktir. Diğer ittifaka baktığınızda böyle bir şey göremezsiniz. Onlarda seçim bitti, ortaklık bozuldu. Öküz öldü ortaklık bozuldu."

Yerel seçimler öncesi muhalefetin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni ısrarla tartışmaya açmak istediğini belirten Hamza Dağ, buna izin vermeyeceklerini ifade etti.

"Aday değişimi söz konusu değil"
AK Parti'nin 75 ilde belediye başkan adayları ile İstanbul ve Ankara'da ilçe belediye başkan adaylarını açıkladığını, yarın da İzmir ilçe belediye başkanlarının kamuoyuyla paylaşılacağını aktaran Dağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Allah'ın izniyle istediğimiz ve hak ettiğimiz sonucu alacağız. Şunu net şekilde söylemek istiyorum; açıklanan yerlerde belediye başkan adaylarıyla ilgili herhangi bir anket çalışması bugüne kadar yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız. Aday değişimi söz konusu olmayacak."

Toplantıya, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakın ve partililer katıldı. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta "Mekke'nin Fethi" Gecesi https://gazetebirlik.com/haber/usakta-mekkenin-fethi-gecesi-6299/

Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen etkinlik İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

AGD Uşak Şube Başkanı Ahmet Özdemir yaptığı konuşmada derneğin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Mekke'nin fethinin 1388. yılını kutladıklarını belirten Özdemir, birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. 

İslam dünyasında yaşanan sıkıntılara dile getiren Özdemir, Türkiye'nin İslam'ın en güçle temsilcisi olduğunu belirtti. 

Etkinlikte, spor müsabakalarında başarılı olan dernek üyesi gençlere ödülleri verildi. 

Mekke'nin fethi konulu sinevizyon gösterisinin ardından etkinlik son buldu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ankara Ve 27 İlde Eğitime Kar Tatili https://gazetebirlik.com/haber/ankara-ve-11-ilde-egitime-kar-tatili-205/

Türkiye'nin büyük bölümünde kar yağışı etkisini sürdürürken valiliklerin aldığı kararlar ile çok sayıda ilde okullar tatil edildi.

Kar yağışının yoğun olduğu Ankara, Eskişehir, Sivas, Bolu, Çorum, Kırşehir, Karaman, Tokat, Aksaray, Konya, Yozgat, Amasya, Kırıkkale, Çankırı, Uşak ve Nevşehir'de eğitime bir gün ara verildi.

Kütahya'da ise Gediz ilçesi hariç kent merkezi ve diğer tüm ilçelerdeki okullar, olumsuz hava koşulları nedeniyle tatil edildi.

Denizli'de Baklan, Bekilli, Çal, Çivril ve Güney ilçeleri ile Pamukkale'nin bazı mahallelerinde, Niğde'nin Çiftlik ilçesinde, Giresun'da merkeze bağlı köylerdeki okullar ile Yağlıdere, Çanakçı, Dereli ve Doğankent ilçelerinde, Samsun'un Havza, Ladik, Vezirköprü, Kavak, Ayvacık ve Asarcık ilçeleri ile Canik, Tekkeköy, Salıpazarı ve Alaçam'da taşıma merkezli okullarda, Kayseri'nin Pınarbaşı ve Sarız ilçelerinde, Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde, Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde eğitime bugün için ara verildi.

Bolu'nun Gölyaka ve Cumayeri ilçelerinde taşımalı eğitime bugün ara verilirken Tunceli'nin Ovacık, Bursa'nın Büyükorhan, Harmancık ve Keles ile Balıkesir'in Dursunbey ve Kepsut ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
3 Kardeş Ölü Bulundu ! https://gazetebirlik.com/haber/3-kardes-olu-bulundu-7805/

Olay, Karaağaç Mahallesi’nde meydana geldi. İddialara göre, baba Kazım Yeşilkuşak, sabah saatlerinde aynı odada kalan kızları Ayşe Yeşilkuşak (25) ve Hatice Özdemir (19) ile oğlu Ali Yeşilkuşak’ın (16) yerde hareketsiz olduğunu görünce durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirerek yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler 3 kardeşin öldüğünü belirledi. İlk yapılan belirlemelere göre kardeşlerin karbonmonoksit gazı ya da gıda zehirlenmesi sonucu ölmüş oldukları düşünülüyor.
Öte yandan, kardeşlerden Ali Yeşilkuşak’ın bedensel engelli olduğu belirtildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uşak'ta 532 Adet Sikke Ele Geçirildi https://gazetebirlik.com/haber/usakta-532-adet-sikke-ele-gecirildi-5646/

Edinilen bilgilere göre, operasyon İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından yapıldı. Adana’dan, Uşak’a M.T., isimli bir şahsın elinde bulunan tarihi eserleri getireceği yönünde bilgisi alan jandarma ekipleri şüpheliyi teknik takibe aldı. Ardından KOM ekipleri ile irtibata geçen jandarma ekipleri şehirler arası bir otobüsle Uşak’a gelen şüpheli M.T.’yi otobüsten indiği anda gözaltına aldı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramada Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerine ait olduğu tespit edilen toplam 532 adet sikke ele geçirildi.
Olayla ilgili olarak gözaltına alınan M.T. sevk edildiği mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
22 Takım Disipline Sevk Edildi https://gazetebirlik.com/haber/22-takim-disipline-sevk-edildi-1243/

Profesyonel liglerde, geçen hafta yananan olayların ardından disiplin sevkleri açıklandı.

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe saha olayları, Trabzonspor da, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

1- FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü'nün 16.09.2018 tarihinde oynanan ATİKER KONYASPOR-FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
2- TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü'nün 17.09.2018 tarihinde oynanan AYTEMİZ ALANYASPOR-TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
3- BALIKESİRSPOR BALTOK Kulübü'nün 17.09.2018 tarihinde oynanan BALIKESİRSPOR BALTOK-ÜMRANİYESPOR Spor Toto 1. Lig müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
4- ZONGULDAK KÖMÜRSPOR Kulübü'nün 16.09.2018 tarihinde oynanan BANDIRMASPOR-ZONGULDAK KÖMÜRSPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki "6 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
5- ŞANLIURFASPOR Kulübü masörü MEHMET TOSUN'un 16.09.2018 tarihinde oynanan ŞANLIURFASPOR-SİVAS BELEDİYESPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 17.09.2018 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
6- SARIYER Kulübü'nün 15.09.2018 tarihinde oynanan SARIYER-AMED SPORTİF FAALİYETLER TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "6 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
7- BAYRAMPAŞA Kulübü'nün 15.09.2018 tarihinde oynanan BAYRAMPAŞA-EYÜPSPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
8- KEÇİÖRENGÜCÜ Kulübü'nün 16.09.2018 tarihinde oynanan KEÇİÖRENGÜCÜ-GÜMÜŞHANESPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
9- GÜMÜŞHANESPOR Kulübü futbolcusu ŞAHİN AYGÜNEŞ'in 16.09.2018 tarihinde oynanan KEÇİÖRENGÜCÜ-GÜMÜŞHANESPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "hakareti" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 17.09.2018 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
10- UTAŞ UŞAKSPOR A.Ş. Kulübü'nün 16.09.2018 tarihinde oynanan UTAŞ UŞAKSPOR A.Ş.-MANİSASPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2018-2019 Sezonu TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü'nün 6/6-7 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
11- MANİSASPOR Kulübü'nün 16.09.2018 tarihinde oynanan UTAŞ UŞAKSPOR A.Ş.-MANİSASPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Yayın Talimatı'nın 13/5 ve 14/2. maddeleri uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
12- ERGENE VELİMEŞESPOR Kulübü'nün 16.09.2018 tarihinde oynanan HEKİMOĞLU TRABZON-ERGENE VELİMEŞESPOR TFF 3. Lig 1. Grup müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı'nın 9/2. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
13- NAZİLLİ BELEDİYESPOR Kulübü'nün 16.09.2018 tarihinde oynanan NAZİLLİ BELEDİYESPOR-KOZAN BELEDİYESPOR TFF 3. Lig 1. Grup müsabakasındaki "7 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca ve "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
14- KOZAN BELEDİYESPOR Kulübü'nün 16.09.2018 tarihinde oynanan NAZİLLİ BELEDİYESPOR-KOZAN BELEDİYESPOR TFF 3. Lig 1. Grup müsabakasındaki "6 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,
KOZAN BELEDİYESPOR Kulübü teknik sorumlusu MESUT DEMİR'in aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 17.09.2018 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
15- YENİ ORDUSPOR Kulübü futbolcusu FATİH ÖZÇELİK'in 16.09.2018 tarihinde oynanan YENİ ORDUSPOR-KIZILCABÖLÜKSPOR TFF 3. Lig 2. Grup müsabakasındaki "hakareti" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 17.09.2018 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
16- ADIYAMAN 1954 SPOR Kulübü'nün 16.09.2018 tarihinde oynanan ADIYAMAN 1954 SPOR-ALTINDAĞ BELEDİYESPOR TFF 3. Lig 2. Grup müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
17- KARŞIYAKA Kulübü'nün 16.09.2018 tarihinde oynanan KARŞIYAKA-KEMERSPOR 2003 TFF 3. Lig 2. Grup müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
18- ANKARA ADLİYESPOR Kulübü futbolcusu AYKUT ÇAKAY'ın 16.09.2018 tarihinde oynanan ANKARA ADLİYESPOR-MUĞLASPOR TFF 3. Lig 3. Grup müsabakasındaki "kural dışı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 17.09.2018 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
19- KARACABEY BELEDİYESPOR A.Ş. Kulübü'nün 16.09.2018 tarihinde oynanan KARACABEY BELEDİYESPOR A.Ş.-1461 TRABZON TFF 3. Lig 3. Grup müsabakasındaki "6 futbolcusunun sarı kart ve 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
20- 1461 TRABZON Kulübü'nün 16.09.2018 tarihinde oynanan KARACABEY BELEDİYESPOR A.Ş.-1461 TRABZON TFF 3. Lig 3. Grup müsabakasındaki "5 futbolcusunun sarı kart ve 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
21- BAĞCILARSPOR Kulübü'nün 16.09.2018 tarihinde oynanan BAĞCILARSPOR-ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR TFF 3. Lig 3. Grup müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
22- AFJET AFYONSPOR Kulübü'nün "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve 2018-2019 Sezonu TFF 1. Lig Müsabakaları Statüsü'nün Ek-2 m. 2/c. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com