Güncel - Yaşam

Meteoroloji'den 4 bölgeye uyarı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu bölgelerinde yer yer parçalı, zaman zaman ise yoğun bulutlanma bekleniyor.

Abone Ol

Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Bilecik, Sivas, Kırklareli'nin kıyıları, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey kıyılarında yerel olarak yağmur ve sağanak yağış görülebileceği tahmin ediliyor. Kastamonu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yükseklerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Diğer bölgelerin genellikle az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz kıyılarında yağışların yer yer şiddetli olması muhtemel. İç bölgelerde ise sis ve pus olayı bekleniyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar

Önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgar bekleniyor.

4 Bölgeye Uyarı

  • Kuvvetli Yağış Uyarısı: Karadeniz kıyılarındaki yağışların yer yer kuvvetli olabileceği tahmin edildiğinden, oluşabilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli olunması gerekmektedir
  • Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerinden esmesi beklenen kuvvetli rüzgar nedeniyle tedbirli olunması gerekmektedir.
  • Zirai Don Tehlikesi: İç Ege ve İç Anadolu'da don olayı bekleniyor, bu nedenle dikkatli olunmalıdır.

Bölgelere Göre Hava Durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusu ile Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir’in kuzey kıyılarında yağmur ve sağanak bekleniyor. Yer yer pus ve sis görülebilir.

İstanbul: 16°C, parçalı bulutlu, aralıklı yağmur.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerde sis ve don riski mevcut.

İzmir: 23°C, parçalı bulutlu.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Antalya: 27°C, parçalı bulutlu.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Sivas çevresinde yağmur görülebilir. Zirai don tehlikesi var.

Ankara: 14°C, parçalı bulutlu.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak bekleniyor. Kastamonu'nun iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir.

Bolu: 10°C, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.

Orta ve Doğu Karadeniz: Aralıklı yağışlı hava bekleniyor. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklenirken, kıyılarda yağışlar yer yer kuvvetli olabilir.

Trabzon: 16°C, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyde aralıklı yağışlar görülecek. Yükseklerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Erzurum: 7°C, sabah saatlerinde karla karışık yağmur.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak.

Diyarbakır: 18°C, parçalı bulutlu.