Eğitim

Memur Adayları DİKKAT! Sonuçlar Açıklandı

Memur adayları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. ÖSYM, KPSS Ortaöğretim sonuçlarını açıkladı.

Abone Ol


2024 KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. Adaylar, merakla bekledikleri sınav sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM'nin resmi internet sistemini ziyaret edebilirler. 

2024 KPSS Ortaöğretim Sınav Sonuçları Nereden Öğrenilir?

ÖSYM, 2024 KPSS Ortaöğretim Sınav sonuçlarının açıklandığı duyurdu . Adaylar, sınav sonuçları için ÖSYM'nin " https ://sonuc .osym .gov .tr "  adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecek. Sonuçlar, çevrimiçi olarak erişime açılmış olup, adayların aynı platformdan sınav sonuçlarını görüntüleyebilecekler.


KPSS Ortaöğretim Sonuçlarına İtiraz Etme Hakkı 

Sınava giren adayların KPSS ortaöğretim sonuçlarına itiraz hakkı da bulunuyor. 2024 KPSS Ortaöğretim sınavına giren adaylar, ÖSYM'nin değişim takvimi içerisinde itiraz başvurularını yapabilirler. İtirazlar, ÖSYM'nin resmi internet sitesindeki itiraz formülü üzerinden yapılacak ve belirli bir ücret karşılığında işlem yapılacak.

KPSS Ortaöğretim Ne İşe Yarıyor? 

KPSS Ortaöğretim sınavı, lise mezunlarının devlet memuru olabilmek için girdiği önemli bir sınavdır. Sınavdan elde edilen puanlar, kamu kurumu ve çeşitli mesleklere atanmak isteyen adaylar için kullanılacak. Sonuçlar, adayların puanlarına göre tercih yapabilecekleri alanların belirlenmesine yardımcı olacaktır.