Türkiye - Gündem

​KUDÜS'TE İFTAR VERDİLER

Abone Ol

Osmanlı Devleti'nin asırlar önce Kudüs'te yaptırdığı Haseki Sultan Tekkesi'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği dağıtılmaya devam ediyor.

Barışın, kardeşliğin, selam ve selametin hakim kılınması için kutsanmış şehir Kudüs’e ziyaret gerçekleştiren Spiritüeller Maneviyatlılar Derneği, Filistinli ihtiyaç sahiplerine de iftar vererek, Türkiye’den Kudüs’e selamları ilettiler.

(Filistin İnsani Yardımlaşma Vakfı Genel Sekreteri Bassam Abulebdah ve Spiritüeller Maneviyatlılar Derneği Başkanı Hülya Kavuzlu)

Her yıl ramazan erzak yardımlarını Türkiye’nin çeşitli illerinde ihtiyaç sahibi hanelere ulaştıran dernek, bu yıl deprem bölgelerine 500 aile için erzak yardımında bulunmalarının yanı sıra Filistin’de yaşayan ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye iftar yemeği verdi.

Kaosun merkezinde hayr hasenat

Olayların şiddetlendiği hafta, sahada insani yardımda bulunan Dernek Başkanı Hülya Kavuzlu ve dernek üyelerinden oluşan otuz kişilik bir ekip, Filistin İnsani Yardımlaşma Vakfı Genel Sekreteri’nin yardımıyla Haseki Sultan Tekkesi’nde iftar yemeği düzenledi.

Filistin İnsani Yardımlaşma Vakfı Genel Sekreterine çalışmalarından dolayı başarılar dileyen Spiritüeller Maneviyatlılar Derneği Başkanı Kavuzlu, maddi ve manevi desteğin burada olmasının önem arz ettiğini aktararak, Filistin'e ve Kudüs'e özellikle de Filistinlilere hizmet sağlayanlara, Türkiye'den gelerek yardım sağlama ayrıcalığının "bir onur olduğunu" dile getirdi.

Dernek Başkanı Hülya Kavuzlu, “Dünya genelinde mazlum ve masum insanların sesini tarafsız bakış ile duymak tüm insanlığın esas vazifesidir. İnsanlık gelişimini böylece gerçekleştirebilir. Biz dernek olarak elimizi uzatabildiğimiz, maddi manevi ihtiyaç duyan kardeşlerimizin daima yanında olmaya devam edeceğiz. Mescidi Aksa hepimizin ilk kıblesi olduğundan burada barışın tesis edilmesi tüm insanlığın meselesidir. Üç semavi dinin bir arada bulunması, adeta dünyanın bir temsili gibi olması nedeniyle buradaki kardeşliğin, sevginin, barışın var edilmesi dünya genelinde barışı sağlayacaktır. Bu anlamda dünya barışı, peygamberlerimizin diyarı kutsal topraklardan çıkacaktır. Tüm insanlığa, başta Müslüman kardeşlerimize bu bölgelere yardım konusunda çağrıda bulunuyoruz. Barışta, kardeşlikte birleşmeli ve hep birlikte bu bölge için hassasiyet içinde kalarak yardımlarımızı sürdürmeliyiz.” açıklamasında bulundu.