SAĞLIK İÇİN DİRENCİNİZİ GÜÇLENDİRİN!
Ne ekonomik zorluklar ne de başka şeyler. Yüzümüzün gülmesini istiyorsak sağlıklı olmak en önemli olgu. Her şeyin başı sağlıklı bir yaşam. Uzun yaşamanın sırrı, sağlıklı bir yaşam sürebilmeye bağlı. Sağlıklı yaşamı, hem mental olarak, hem de yaşam biçimi olarak alışkanlıklara endeksleyebildiğinizde, sağlıklı yaşamla barışık olabilmeyi daha kolay yakalayabilirsiniz.
Sağlıklı yaşam, yaşam biçimimizin asla vazgeçemeyeceğimiz alışkanlıklarımızın en birinci sırada olanıdır. Bunu asla unutmamak lazım.
Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsunuz ama sağlıksız bir çok alışkanlığınız var ve bunları bir türlü kontrol altına alamıyorsunuz.
Sağlıklı yaşam için sizi kısa vadede olmasa bile, uzun vadede zora sokacak, sağlığınıza zarar verecek bu alışkanlıklarınızdan bir an önce vazgeçmeniz gerekecek. Yaşamınızı yeniden düzenleyin, yaşamınızda size zorluklar yaşatan tüm alışkanlıklarınızdan kendinizi arındırın. Belki bunu hemen halledemeyebilirsiniz ama hiç vakit geçirmeden bir radikal kararla bunu denemeye başlayın. Göreceksiniz ki sonunu getireceksiniz.
Bunun için alışageldiğiniz yaşam biçiminizi değiştirmenize gerek yok. Bu nedenle de fazla dert etmeyin…
Bu kontrolü yapabilmeniz için gerekli olan tek şey, kendinizi daha sıkı kontrol edebilmek, yaşam şartlarınıza biraz daha özen gösterebilmektir.
Sağlıklı yaşam için öncelikle yapmanız gereken, biyolojik olarak vücudunuzdaki sistemlerin sağlıklı ve iyi çalışması için olması gerekenlere dikkat etmek. Öncelikle beslenmenize dikkat edin. Vücudunuzun dengesini bozacak yiyecekler ve onların ortam hazırlayacağı zararlı beslenmeye neden olan gıdaları almayın veya başlangıçta kendinizi kontrol edin, nefsinize gem vurun. Özellikle nefsinizin esiri olmamaya ve nefsinizi kontrol etmeye çalışın.
Bunun için yapılacak şeyler belki biraz daha disipline olmayı gerektirecektir.
İlk iş olarak; kontrolden kaçtığında, öncelikle bağışıklık sisteminizin, buna bağlı olarak da; biyolojik dengenizin ve de fiziki yapınızın bozulmasına sinsice zarar verecek şekerli ve protein ağırlıklı yiyecekleri azaltın veya daha kontrollu beslenin, abur cubur yeme alışkanlığından vazgeçin, öğününde yemeye çalışın. Fasfood gıdalarda olabildiğince uzak durun.
Kafein içeren; kahve, çay, kola gibi içeceklerden, çikolata, tatlı gibi direncinizi ve nefsinizi zedeleyecek yiyeceklerden uzak durun. Az yemeye mümkünse hiç yememeye özen gösterin.
Daha az uyku ile daha verimli olunacağı söylentilerini önemsemeyip uykunuza dikkat edin. Uykunuzu gerektiği kadar almaya çalışın. Bilim adamlarına göre yeterli uyku kişinin genetik yapısına göre değiştiği söylenir. Ancak yine de dinlenecek kadar uyku gerekiyor.
“Programlarım çok yoğun” deyip kendinize ayırmanız gereken zamandan kısmayın. Enerjinizi son anına kadar kullanmak yerine kendinize dinlenecek kadar zaman tanıyın.
Etrafa sürekli negatif enerji salan olmayın. Hem kendini hemde çevreniz için olumlu düşünün. Sağlıklı bir yaşam için, kendinizi iyi hissetmek için, olumlu düşünün, yaşama olumlu bakın…
Günümüzün en çok korku yaratan olgusu kilo almak. Özellikle kadınlarımızın mevsimsel olarak yaşadıkları en etkin korku. Hele yaz ayları yaklaşırken tüm planları aldıkları kiloları nasıl verebilecekleri üzerine kuruludur.. Bunu yapmak için ise ilk yaptıkları, popüler diyet programlarına başvurmaktır. Bu durumda yapılacak şey, mutlaka uzman bir diyetisyen kontrolüne başvurmak olmalıdır.
Ancak, asla unutmayınız ki; kilo almaktan korkarak, diyet yaparak, eksik beslendiğinizin, bu nedenle almanız gereken vitaminleri de eksik aldığınızın farkında mısınız? Bu eksiklerinizi gidermek için, aşırıya kaçmamak kaydıyla vitamin alın.
Sadece hastalık anında değil hiç almazsa yılda bir genel durumunuzu öğrenebilmek için check-up yaptırın.
Eski, direncinizi bozan, zayıflatan kötü alışkanlıklarınızdan vazgeçin! Sağlıklı yaşam için olması gerekenleri alışkanlık haline getirin.