Güncel - Yaşam

'Koltuğa yapışmadım'

Abone Ol

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Düsseldorf’ta medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Başkan, Gürcistan galibiyetinin tadını çıkarırken gündemin neredeyse tüm başlıklarını konuştu, yorumladı. Sezon boyunca ağır eleştirilere hedef olan Büyükekşi, 18 Temmuz’daki TFF seçimi için adaylık kararını henüz vermediğini, turnuvaya göre belirleyeceğini söyledi. Genel olarak ‘milli takım çeyrek final vs görürse, Byükekşi yeniden aday olur’ yorumları da haklı çıktı.

Ancak iki konunun altını çizdi başkan; birincisi ailem istemiyor, dedi. İkincisi, kurumda devamllık esası ile pek çok konuda karar alıp zaman kaybedilmediğini söyledi.

HAMİT ALTINTOP’A UYARI

A milli takımın iletişimi de eleştiri altında. Bir dijital medya yapısına, çok sayıda oyuncunun özel yyınl çıkarılmasına medyanın haklı tepkisi oldu. Mehmet Büyükekşi, “ben de sizin gibi tanıtımları, yayını görünce haberdar oldum. Hamit Altıntop, uzun süredir kendisini takip eden kişilere önce kendisi konuk olmuş, sonra ısrarları kıramamış. Ancak yanlışı vurgulayıp uyarıyı yaptık. Böyle olmamalıydı. Tepkiler haklıdır” dedi. Burada, Hamit Altıntop’un ‘benim Türk futboluna değil Türk futbolunun bana ihtiyacı var‘ söylemi nedeniyle aldığı eleştirilerin etkisi olabilir. Bu rövanşist fikir, gerçek olmayabilir ama Altıntop böyle düşündüyse şaşırtıcı olmayacaktır.

ARDA ROL MODEL

Başkan, genç ve potansiyelli bir milli takımımız var, diyor. Birlik beraberliğe dem vuruyor. Arda Güler’e ayrı başlık açıyor: Futbolcularımıza maçtan önce tarih yazacaksınız, çocuklarınıza anlatacak büyük bir hikayeniz olacak, dedim. Hep 2002, 2008 konuşuluyor siz 2024’ü konuşturun, dedik. Yüksek karakterli iyi bir takımımız var. Arda’yı takım arkadaşları da çok seviyor. Ancelotti (Real Madrid teknik direktörü) de arayıp kutlamış. Çocuklara örnek oluyor. Daha iddialı olmak için diyorum ki, 2032 takımını kuruyoruz. Can Uzun şu an dışarda ama Arda, Semih hepsi tecrübelenecek. Kenan da çok iyi olacak. Yeni oyuncular da katılacak. Anlık başarı değil sürdürülebilir başarı önemli.

BU AYIP TEKRARLANMAMALI

Gürcistan milli marşının ıslıklanması anlaşılamz bir hata. Tekrarlanmamalı. Her ülkenin kutsl değerler vardır, milli değerleri, dini değerleri gibi. Saygı kaybedilmemeli. Almanya’da evimizde gibiyiz. Çokiyi seyircimiz var. Milli formayla gelin talbeimizi de karşılıksız bırakmadılar. Gurbetçi taraftarlarımız buna yüzde 100 uydu. Kırmızı giyin gelin, dedik. Fan Walk taraftar yürüyüşümüz de muhteşem oldu. Büyük bir coşku var. Maç sonunda ‘bir başkadır benim memleketim’ şarkısını hep beraber bağıra bağıra söyledik. Benim de sesim kısıldı. Dortmund’un Sarı duvarını kırmızı duvar yaptık.

TOLUNAY KAFKAS SONRASI YENİ DÜZEN

A Milli takım teknik direktörü, artık tüm kendisinden sonraki Ümit milli takım, U19 vs takımlardan da sorumlu. Tolunay Kafkas döneminde, o Ümit milli takım hocasıydı ve geri kalan tüm takımlar ona bağlıydı. Değiştirdik. Ayrıca, A Milliler ile Ümit millier birlikte kamp yapıyor ve birbirini besliyor.

Beşiktaş çok eleştirdi ama ümit takımda resmi maçta gol atan Semih, şimdi A takımda.

DÖVDÜĞÜMÜZ HAKEM İKİNCİ MAÇINDA

Biz bir önceki yönetimden hızlı davrandık. 2 yıl önce Servet Yardımcı’dan görevi devraldığımızda, yabancı kararı alınmamıştı. Yayın ihalesi yapılmamıştı. Bunları aylar önce bitirdik. O nedenle seçime aceleyle gitmeyi uygun görmedik. Bir de 500-600 kişiyi götürdü diye maksatlı yanlış bilgi yayanlar var. Bizim trolümüz yok, boot hesaplarımız yok. Bakınca, sosyal medya eleştirilerinin yurt dışı kaynaklı aynı hesaplar olduğu anlaşılıyor. NE yapsak hakemler yüzünden eleştirildik. Orada da büyük değişim sağlandı. Dövdüğümüz hakem (Halil Umut Meler) ikinci maçını yönetecek.

Şampiyonaya da yüzlerce davetli değil, toplam 121 misafir ve görevli götürülmüştür. Sponsorların kontenjanları da sözleşmelerle belirlenmiş ve uygulanmıştır.