İZMİR CHP FESADINI ZEYBEKCİ İLE AŞACAK GİBİ

'İzmir artık yeni bir anlayışa merhaba diyecek gibi görünüyor.. Ki çok büyük ihtimalle de diyecek...' Ben dedim yazın bir yere!

Abone Ol

Yıllar önce İzmir’den ayrıldım fakat her daim bir elim, iki gözüm, sık sık ziyaretlerim, dostlarım, akrabalarım, komşularım ve gönlümdeki hasrete dair cümlelerim vesilesiyle hep orada oldum.

Geçtiğimiz aylarda İzmir’in mevcut parti zihniyetine ve belediye anlayışına dair bıkkınlığını isyan dolu cümleleri ile sizlere aktarmıştım.

“Yirmi bir yıl önce nasıl bıraktıysam aynı İzmir. İyiye giden hiçbir şey yok! Mutluluk yok! Eski, dertli ve küflü kokuyor artık İzmir! Hadi bunca yıl hiçbir şey yapmadınız bari olanı korusaydınız be mübarekler..” demiştim. Ve çok daha fazlasını yazmıştım...

İçimdeki üzüntüyü anlatmaya ve acımı dindirmeye çok azdı bu cümleler ya, hadi neyse! Büyüdüğüm, oyunlar oynadığım, düşüp ağladığım ve yaralarımı tükürüğüm ile sildikten sonra yeniden oynamaya devam ettiğim anılarım ile dolu İzmir resmen heba edilmişti!
Yıllar sonra benim İzmir’den okuduğum sadece şuydu: “Koca koca hayal kırgınlıkları, ötesi berisi yok!”

İzmir Aziz Kocaoğlu’na vatandaşa uzak olumsuz tavırları ve hizmet yoksunluğu sebebiyle doymuştu! Ve yine aynı İzmir; CHP fesadından komaya girmişti.

Köşe yazımın hemen ardından Aziz Kocaoğlu süreci beklemeden bir anda çıktı “aday değilim” dedi tarihe geçen ve hepimizin ağzını açık bırakan toplantı salonundaki görüntüler ile.

O süreçte katıldığım bir televizyon programında “İzmir’de aday belirleme konusunda Aziz Kocaoğlu’nun büyük baskısı var ve daha fazla olacak bu baskı” demiştim. CHP’ye yakın isimlerden anında her zaman ki gibi “Aaa kesinlikle yok öyle bir şey yanılıyorsunuz” sesleri gelmişti.

Aradan aylar geçti ve yazdıklarımız doğrultusunda İzmir’i kaynarken görüyor muyuz? Evet!

Şimdi ne mi olur? AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye adayı Nihat Zeybekci sevilen bir isim. Pozitif enerjisi, canlı, renkli, keyifli halleri ve deneyimli siyasetçi kimliği ile şimdiden İzmirlilerin kalbinde yer etmiş, benden söylemesi...