İstanbul

İstanbullular DİKKAT! Bugün bedava oldu

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT), 6 Ekim tarihinin İstanbul'un kurtuluşu kabul edilmesi sebebiyle bugün pek çok hattı ücretsiz hale getirdi.

Abone Ol

İstanbul'un kurtuluşu sebebiyle 6 Ekim 2024 Pazar günü (bugün) mega kentte toplu ulaşım ücretsiz hale getirildi.

ÜCRETSİZ OLMAYAN HATLAR

Çok sayıda sefer vatandaşlar için ücretsiz yapılırken, bazı hatlar bu durumdan istisna tutuldu. Adalar elektrikli hatları, Taksim tramvayı, Beyoğlu Tünel işletmesi, Sabiha Gökçen Havalimanı'na giden bazı seferler, Sultanahmet - Çamlıca hattı ile Şile ve Ağva hatlarında indirim uygulanmayacak. 

İETT'NİN RESMİ AÇIKLAMASI

Alınan karar ile ilgili İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

''6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu dolaysıyla toplu ulaşım ücretsiz olacak. Kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ınızla 6 Ekim 2024 Pazar günü ücretsiz seyahat edebilirsiniz.

Adalar elektrikli hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvayı, Karaköy-Beyoğlu Tünel, SG-1 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy, SG-2 Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim, 121CS Sultanahmet-Çamlıca Tepesi hatları,139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarımızda ücretsiz uygulaması geçerli değildir''

İSTANBUL'UN KURTULUŞU NEDEN 6 EKİM OLARAK BELİRLENDİ?

Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının ardından, 23 Ağustos 1923'ten itibaren İtilaf Devletleri kuvvetleri İstanbul'dan çekilmeye başladı. Son İtilaf askeri, 4 Ekim 1923'te Dolmabahçe Sarayı önünde düzenlenen bir törenle Türk bayrağını selamlayarak İstanbul'dan ayrıldı. Ardından, 6 Ekim 1923'te Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu İstanbul'a girerek, işgal resmen sona erdi.