Seyahat - Turizm

İstanbul'da 2 saat uzaklıkta bir doğa harikası!

İstanbul'a yakın bir gezi durağı arayanlar için Düzce'deki Güzeldere Şelalesi güzel bir rota olarak öne çıkıyor. Şelalenin fotoğrafları bile adeta yola çıkmaya teşvik ediyor.

Abone Ol

Düzce'nin Gölyaka ilçesine bağlı Güzeldere köyündeki 130 metreden dökülen şelale, çevresindeki köknar ve çınar ağaçlarının yeşil, sarı ve kahverengi tonlarıyla doğal bir güzellik sunuyor.

Şelalenin çevresindeki piknik alanları, doğaseverlere doğayla iç içe vakit geçirme fırsatı sunarken, her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen bu "saklı güzellik" Kasım ayında da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

MESİRE YERİ DE VAR

Düzce’nin Gölyaka ilçesine bağlı olan Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, 22.76 hektarlık bir alanı kapsıyor. Düzce şehir merkezine 18, Gölyaka ilçesine ise 11 kilometre mesafede olan park, 630 metre rakımıyla dikkat çekiyor. Güzeldere, 1993’te mesire yeri, 2011’de ise tabiat parkı olarak tescil edilmiştir.

ŞELALENİN SUYU 120 METREDEN DÖKÜLÜYOR

Bıçkı Deresi üzerinde bulunan ve 120 metreden dökülen şelale, suyun doğallığını devasa kayın ve gürgen ağaçlarıyla birleştirerek muhteşem bir manzara sunuyor. Özellikle ilkbahar ve sonbaharda en görkemli haline bürünen Güzeldere Şelalesi, ilkbaharda ormangülleriyle hareketlenirken sonbaharda renk cümbüşüne dönüşen görüntüsüyle adeta bir tablonun parçası gibi görünüyor.

DOĞA ETKİNLİKLERİ İÇİN UYGUN ALAN

Doğal peyzaj, bitki örtüsü, piknik alanları, düzenlenmiş orman içi dinlenme alanları ve yürüyüş parkurlarıyla bölgenin önemli doğal alanlarından biri olan Güzeldere, trekking, kampçılık, bisiklet ve foto-safari gibi aktiviteler için oldukça ideal bir konumda bulunuyor.

GÜZELDERE ŞELALESİ'NİN ÇEVRESİNDE BİTKİ ÇEŞİTLİLİĞİ

Elmacık Dağı’na kadar uzanan şelale ve çevresi, orman yapısı ve bitki çeşitliliğiyle de dikkat çekiyor. Şelalenin bulunduğu alanda kayın, gürgen, köknar, porsuk, sarıçam, karaçam, kestane, ıhlamur, akçaağaç, dişbudak, ceviz, orman kavağı, söğüt ve papaz külahı gibi ağaçlar bulunurken; böğürtlen, üvez, alıç, kantaron otu, kardelen, arap sümbülü, sıklamen, menekşe, düğün çiçeği ve eğrelti otu gibi bitki türleri de doğaseverlerin ilgisini çekiyor.