İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Ara

Pandemide büyüdüler!

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin mayıs ayı ilk oturumunda konuşan Belediye Başkanı Hasan Akgün, geçen yıl bir dönüm araziden 750 kg buğday alındığını belirterek, “Bu sene de bu rakamın altına düşmeyeceğiz. Çok verimli bir sezon olacak. Su kıtlığı da olmayacak. Tabiat değişiyor, çevre değişiyor, iklim değişiyor, hava değişiyor deniliyor ama bir başka şey daha söylenmesi lazım; Allah'ın işine kimse karışmasın” ifadelerini kullandı.

Okunma Süresi: 7 dk

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin mayıs ayı birinci oturumu Çakmaklı Mahallesi’ndeki Dostlar Kıraathanesi'nde gerçekleşti. Meclis'in açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Kovid nedeniyle meclis toplantılarımızı katılım olmadan gerçekleştirdik. Çok şükür etkisi azaldı. Yine de dikkatli olmak lazım. Mesela dün Almanya'da 220 bin kişi pozitif çıktı, 240 kişi öldü. Mahallelerde yapılan meclis toplantıları muhtarlarımız için iyi oluyor. Meclis bittikten sonra ister özel ister herkesin ortasında soru yöneltmek isteyen olursa cevaplarız” dedi


Trabzonspor'u kutladı

“Mayıs ayı çok yoğun olayların olduğu bir ayımız. Bu önemli olayların başında 19 Mayıs 1919 gelir” diyen Akgün, “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yürüyüşünün başladığı gündür. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının ruhu şad olsun. Dün Anneler Günüydü. Başta Atatürk'ün annesi, dünyanın en yüce annesinin şahsında bütün annelerin gününü kutluyorum. Demokrasi şehitleri olarak bildiğimiz, Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan'ı da rahmetle anıyorum. Trabzonspor'un erken şampiyonluğunu da kutluyorum. Ben hem Trabzonsporlu hem de Galatasaraylıyım” ifadelerini kullandı.


Araziler korunacak

Çakmaklı'nın ziraat ve tarımıyla çok daha öne çıkmış bir mahalle olduğunu belirten Akgün, “Her şeye rağmen İstanbul'un tarımla uğraşan 3-4 ilçesinden biri Büyükçekmece'dir. 800 hektar tarım arazimiz var. Bu arazilerin yüzde 90'ı korunacaktır. Büyükçekmece su toplama havzası çok büyük bir fırsattır. Ebedi olarak herkes tarafından korunmalıdır. O havzanın içerisinde bu kadar villa yapılmasının sebebi yatay yapılaşmadan ödün vermemiş olmamızdır. 2020 ver 2021 yılında Büyükçekmece'ye yaklaşık 50 bin nüfus yerleşti. Neden başka ilçelere gitmediler? Pandemi'de temiz hava ve yeşile ulaşmak isteyen bize geldi. Haliyle yılda 10-12 bin artan nüfusumuz son 2 yılda 50 bin arttı. İşte bu yatay yapılaşma sonucu ortaya çıktı. Pandemide diğer yerlerden kaçanlar bize geldi. İlçemizin değeri bir kez daha ortaya çıktı.  Şehrimizin yeşilini ve yatay yapılaşmasını hep birlikte koruyacağız. Sadece zabıta ile bu iş olmaz. Herkesin sahip çıkması lazım” diye konuştu.


Zehirlemeye çalıştılar

Çakmaklı'da çok sayıda kaçak döküm yapıldığını, kameralarla önlem almaya çalıştıklarını ifade eden Akgün, “İBB de katkı sağladı. Önceki yıllarda Büyükçekmece gölünün hemen dibine arsenik zehiri dolu bidonlar gömdüler. Toplumu zehirlemeye çalıştılar. Bunlar bölgemiz için büyük bir tehdit. Bu doğrultuda Çakmaklı havzasının daha yakından korunabilmesi için Eskice Çiftliği yolu üzerine zabıta yerleştirdik. Kaçak yapılaşmayı önlemek için de tedbirler aldık. Belediye olarak havza üzerinde ne kadar hassas davrandığımızı bilmenizi istiyorum” dedi.


7 yılda bitirilemedi

Çakmaklı Büyükçekmece yolu hakkında da açıklama yapan Akgün, “7 yıl boyunca devam eden ama bir türlü yaptıramadığımız Çakmaklı Büyükçekmece yolu Ekrem İmamoğlu'ndan sonra sadece 4 aylık bir çalışma ile tamamlandı. Artık 5 dakika içerisinde merkeze geliyorsunuz. Bu vesile ile sayın İmamoğlu'na teşekkür ediyorum” diye konuştu. Büyükçekmece'de geçen yıl bir dönüm araziden 750 kg buğday alındığını da sözlerine ekleyen Akgün, “Çiftçilerle konuşuyorum. Bu sene de bu rakamın altına düşmeyeceğiz. Çok verimli bir sezon olacak. Su kıtlığı da olmayacak. Tabiat değişiyor, çevre değişiyor, iklim değişiyor, hava değişiyor deniliyor ama bir başka şey daha söylenmesi lazım; Allah'ın işine kimse karışmasın” ifadelerini kullandı.



Albatros gündemde

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nde  Albatros Parkı karsısı sahil bandında denizden dolma yer üzerinde bulunan Albatros Restoran'da gündeme geldi. AK Parti Meclis Üyesi Zerrin Çağlar, verdiği önergede Albatros Lokantacılık Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi'ne ait olan işletme hakkında çok tartışılacak sorular sordu. 1986 yılından itibaren doldurularak deniz otobüsleri yanaşma yeri olarak yapılmaya baslanan ve 1989 yılında insaatı tamamlanan alanın öncesinde Büyükçekmece Spor Klubü'ne tahsis edildiğini belirten Çağlar, “Sonrasında da 1993 tarihinde Albatros Lokantacılık Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi tarafından kullanılmaya baslandı. İlgili şirketin hali hazırdaki yönetim kurulu üyeleri Arif Akgün, Serkan Akyollu ve Zafer Özsayın. Büyükçekmece Belediyesi ile Büyükçekmece Kaymakamlığı İlçe Mal Müdürlügü arasında düzenlenen protokol gereğince dolgu alanı üzerine inşaa edilmis olunan yapı; Albatros Lokantacılık Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi'ne 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g maddesi uyarınca Ekim 1999 tarihinden baslamak üzere 10 yıllık süre ile kiraya verilmistir. İlgili sirketin halen yönetim kurulu üyeligini yapmakta olan Zafer Özsayın aynı zamanda Büyükçekmece Belediyesi'nde "teknik koordinatör" görevinde sözlesmeli statüde kamu görevlisi olarak
görev yapmaktadır” bilgisini verdi.


Hukuki ve etik midir?

Yaptığı açıklamanın ardından Başkanlık Makamı'na 5 soru yönelten Çağlar, “Kıyı kenar çizgisinin içinde yer alan bu yapı ile ilgili olarak Büyükçekmece Sahili Kordonboyu Rekreasyon Projesi çalısmalarından ve pandemiden de faydalanılarak denizin içine beton çıkmalar yapılmak suretiyle ilgili restorantın ön ve arka tarafı genişletilmiş ve yükseltilmiştir. Bu genişletme ve yükseltme çalışması sırasında Çevre ve Sehircilik Bakanlıgından herhangi bir izin alınmış mıdır? Ekim 1999 tarihinden başlamak üzere 10 yıllık süreyle ilgili şirkete kiraya verilen alanın ilgili kira akdi Ekim 2019 tarihinde hukuki olarak sonlanmıs durumdadır. Bu tarihten sonra Büyükçekmece Kaymakamlıgı İlçe Mal Müdürlügü ile yeni bir protokol yapılmış mıdır? Yapıldıysa kaç yıllığına yapılmıstır? Restorantın tadilat çalısmaları kim tarafından yapılmıstır? Tadilat çalısmaları sırasında belediye personeli ve belediye araçları kullanılmış mıdır? İlgili sirketin halihazırdaki Yönetim Kurulu Baskanı Arif Akgün ve Yönetim Kurulu Baskan Yardımcısı Serkan Akyollu'nun Büyükçekmece Belediye Baskanı Dr. Hasan Akgün'ün akrabaları arasından olduğu dogru mudur? Dogru ise hukuki ve etik midir? İlgili sirketin halihazırdaki Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Özsayın'ın aynı zamanda Büyükçekmece Belediyesi'nde "teknik koordinatör" görevinde sözleşmeli statüde kamu görevlisi oldugu doğru mudur? Dogru ise hukuki ve etik midir?” sorularına cevap istedi.


Seni ilgilendirmez!

Zerrin Çağlar'ın soru önergesi hakkında kısa bir açıklama yapan Hasan Akgün, “Bu önergelere ilgili daireler gerekli cevabı verirler.  Siyaset yapacakısnız ama yaparken de kişilerin ticaret yapma hakları seni ilgilendirmez” tepkisini gösterdi. “Belediyenin malı olsa ilgilendirir de devletin malını albatros firması işlletiyor” diyen Akgün, “Belki 30 defa ortakları değişmiştir. Kişilerle sorunun varsa şikayet edeceksin. Binada alçaklık ve yükseklikle ilgili değişiklikler yapıldığını söyledin. Cevabı verilir” ifadelerini kullandı. AK Parti Grubu'nun Çakmaklı ve Karaagaç mahallelerine yapılan hafriyat ve moloz dökümünü gündeme getirmesini de değerlendiren Akgün, “Kaçak döküm yapıldı mı yapıldı. Müdahale ettik. Kaçak dökümde herkesin yardımına ihtiyacımız var” dedi. Her iki önerge de oy birliği ile Başkanlık Makamı'na havale edildi.


KALDIRIMLARA PARK YAPILIYOR

AK Parti Grubu adına Meclis'e yazılı bir önerge veren AK Partili Hasan Bacıoğlu, ilçede yapılan kentsel dönüşüme değindi. Kentsel dönüşüm ile birlikte ortalama yüzde 25 imar artışı olduğunu belirten Bacıoğlu, “Şu anda yapılan kentsel dönüşüm yerinde dönüşüme dönüşmüştür. Yeterli derecede kamu alanı ve otopark eksikliği vardır. Sokak araları ve kaldırımlar araç park alanı olarak kullanılıyor” dedi. Önerge hakkında açıklama yapan Hasan Akgün, “Şehirler canlı bir organizmadır. Şehirler sürekli gelişmek ister. Ama temel organizasyonu bozmayacaksınız. Burada ki temel organizasyon yatay yapılaşmadır. Şehrimiz genellikle sitelerden oluşmaktadır. Yerinde kentsel dönüşüme devam edeceğiz. Dönüşümde otopark konusunda hassas davranıyoruz. Kaymakamlık binasının önünde hiç kullanılmayan 400 araçlık otopark var. Kuba Camii'nin altında optopark var. Giden var mı yok. Cumhuriyet Meydanı'nı yıkıyoruz. Altına yaklaşık 750 araçlık otopark yapıyoruz. Yat limanı içerisinde şu anda inşaatı devam eden 2 bin 500 araçlık otopark var. Şehir hayatında sorunlar bitez. Her gün yeni bir şey çıkar. Ne Paris'te, ne New York'ta ne de Antep'te! İyi projeler hazırlarsanız şehri iyi yönlendirirsiniz. 2050 vizyonunu hazırlamamızın da nedeni bu. 2050'yi uzak bir zaman olarak görmeyin. Ben 28 yıllık belediye başkanıyım; bir yıl gibi geçti. Şehrin geleceğini halkla beraber yapmaya çalışıyoruz. Halkın ısrarı önemlidir” açıklamasında bulundu.

EKREM HACIHASANOĞLU

Yorumlar
R
Recep EROL 2 yıl önce
Hakikaten memlekete hizmet etmek istiyenlerin kalbi açık olmalıdır; açık söylemelidirler. Millet ile, milleti sevk ve idare edenler çok açık görüşmelidirler. Olan şeyler ve yapılacak şeyler olduğu gibi ifade olunmalıdır. Yoksa, safsatalar ile milleti aldatmak, onu birbirine düşürmek demektir. Kuralımız, daima millete karşı hakikatleri ifade olmalıdır. Milleti aydınlatma, bu demektir. Millete hakikati izan edenler, kendilerinin de aldanmadığına emin olmalıdır.Kalın sağlıcakla
BEĞENME
0
CEVAPLA