İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Ara
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Mesut Üner: Ustalık dönemim başlıyor

Mesut Üner: Ustalık dönemim başlıyor

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, “Önümüzdeki seçimi, Çatalca için kazanmak istiyorum” diye konuştu

Okunma Süresi: 9 dk

BAHADIR SÜGÜR- Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, yerel seçimler öncesinde 5 yılda yaptıklarını ve önümüzdeki dönem için projelerini anlattı. 1998 yılından beri belediyecilik yaptığını belirten Üner, “2019 yılında 38 vaatle yola çıkmıştım. Vaatlerimizden çok fazlasını yaptık. Tam 147 önemli projeyi hayata geçirdik” dedi. 31 Mart itibariyle ustalık dönemine başlayacaklarını belirten Üner, “Önümüzdeki seçimi, Çatalca için kazanmak istiyorum” diye konuştu

Çatalca Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Mesut Üner, göreve geldikten sonra yapılan çalışmaları ve geleceğe dönük projelerini paylaştı. “Bir işin mutfağında olmak çok önemli. 1998 yılından beri belediyecilik yapıyorum. 2019 yılında 38 vaatle yola çıkmıştım. Vaatlerimizin çok fazlasını yaptık. Tam 147 önemli projeyi hayata geçirdik” diyen Üner, “Şimdi ustalık dönemine giriyoruz. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Bizler Çatalca olarak büyük bir aileyiz. Göreve geldiğim gibi arkadaşlarıma; 'Biz diğerleri gibi normal bir belediyecilik yapmayacağız' dedim. Çünkü Çatalca'nın değişime ihtiyacı vardı” ifadelerini kullandı.

Risk almayı severim

Mazbatayı aldıktan sonra ilk ziyaretini selefi Cem Kara'ya yaptığını belirten Üner, “Cem başkanımızı hastanede ziyaret ettim. Bana bir vasiyeti vardı. 'Ailenden vaktini çalma' demişti. Ama maalesef çaldım. Gerçi ailemden helallik aldım. Sonraki süreçte ülkemizde belli başlı sıkıntılar oldu. Büyük depremler yaşandı. Pandemi geldi. Ama biz bu sereçte hiç durmadık. Çatalca'nın bir meydanı yoktu. Birçok yeri yıkarak Çatalca'ya yeni bir meydan yaptık. Meydan yapılırken, 'Biz bunları yıkalım yaparsak tarih yazarız, yapamazsak tarih oluruz' dedim. Ben risk almayı çok severim. Risk almazsan başarılı olamazsın. Bütün bunları yaparken bütün paydaşlarıma teşekkür ediyorum. Bütün projelerimizi birlikte yaptık. Bütün bu yapılanlar Çatalca'ya kalacak” dedi.

Eğitime büyük yatırım

Konuşmasını, “Bir dönem daha halkın teveccühü ile devam edersek, eğitim konusuna çok daha fazla yatırım yapacağız” şeklinde sürdüren Üner, “Üniversiteye hazırlık için kurduğumuz Sürekli Eğitim Merkezi'mizi geliştireceğiz. Yeni bir Atatürk Kültür Sanat Merkezi yapacağız. Yakında temelini atacağız. 5 katlı olacak. İçerisinde düğün salonları olacak. Sinema olacak. Çatalca Belediyesi'nin özel fen lisesini yapacağız. Bu okulumuza sadece Çatalca'mızda ikamet eden öğrencilerimiz alınacak. Çatalcalı öğrencilerimiz başka ilçelerde fen lisesine gidiyor. Okula yetişmek için sabahın 5'inde kalkmak zorunda kalıyorlar. Çocuklar bize emanettir. Çocuk mutluysa aile mutludur, aile mutluysa ilçe mutludur, ilçe mutluysa şehir mutludur, şehir mutluysa ülke mutludur. Biz Çatalca sevdası ile yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Çocukları çok seviyorum

Bütün vaatlerinin karşılığı olduğunu belirten Üner, “Gençlerimiz için bir gençlik merkezi yapacağız. İlçemize büyük bir kütüphane kuracağız. İçerisinde yüzlerce öğrencinin çalışabileceği, çorbasını içebileceği, çalışma odaları bulunan bir kütüphane yapacağız. 4 bin metrekare kapalı bir alanda çocuk eğlence merkezi yapacağız. Özellikle kış mevsiminde çocuklarımızın hafta sonu gidebileceği bir eğlence merkezi düşünüyoruz. Ben gerçekten çocukları çok seviyorum. Çatalca'da yapı stoku eksiğimiz var. Kira fiyatlarından herkes şikayetçi. Belediye olarak konut üretimine destek olacağız. Yaptığımız projelerin çoğu benim hayalimdi. Çok iyi derecede sosyal beledidyecilik yapıyoruz” dedi.

Sabah 4'te kalkıyorum

Bayrak ve vatanın herkesin ortak paydası olduğunu dile getiren Üner, “Bu ülkeye değer katacak her projeye hangi partiden olursa olsun destek olmamız lazım. Selçuk Bayraktar'ı ziyaret ettim. Gerçekten gurur duydum. Bu tür yatırım yapan gençlerimizin önünü açmamız lazım. Hangi düşüncede olursa olsun, vatan, bayrak ve millet sevgisi varsa hepsinin başımızın üstünde yeri var.
Ben vatandaştan gelen eleştirilere sonuna kadar açığım. Bugüne kadar doğru dürüst koltukta oturmadım. Biz sözüm vardı, Çatalca'yı koltuktan değil sokaktan yönetecğim diye. Bu sözümü tuttum. Sabah 4'te kalkıyorum. İlçeme helali hoş olsun. Bu dönem bizim çalışma dönemimizdi. Sevda farklı bir iş aşk farklı bir iş. Gönül belediyeciliği yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Vallahi billahi eşit değil!

“Bu dönem İBB'de Murat Kurum ile olmak istiyoruz” diyen Üner, “İktidar, İBB ve Çatalca Belediyesi'nin aynı partiden olduğunu düşünebiliyor musunuz? Belki de Çatalca 30 yıl daha ileriye gidecek. 3 halkayı birbirine takalım. Çatalca'yı ileriye taşıyalım. 5 yılda bütçemizde 250 milyon lira İBB'ye kesildi. Allah rızası için bari hizmet yapın. Bir tane kreş yaptılar. 250 milyona 1 tane kreş. Bir de Büyükçekmece'ye yapılanlara bakın. Diyorla ya biz her ilçeye eşit yaklaşıyoruz. Vallahi eşit değil billahi eşit değil. Bu dönem Çatalca için kazanmamız gerektiğine inanıyorum. Seçimi kaybedersek ben şahıs olarak çok bir şey kaybetmem. Kendi işime dönerim. Çatalca için kazanmak istiyorum. Biz Çatalca'ya teknoparkı, ikinci üniversiteyi getirmek istiyoruz. Biz zaten yaptık. Çok donanımlı bir personel kadromuz var. Ben bunu tecrübeli bir belediyeci olarak söylüyorum. Ayrıca 5 yıl boyunca bir gün dahi Meclis'i yalnız bırakmayan Meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum. CHP'li Meclis üyelerimiz de dahil. Çatalca'da yerel seçim demokrasi şöleninde olacak” ifadelerini kullandı.

100 yıllık işler yaptık

İlk görev yıllarında, deprem ve pandemi gibi büyük sorunlarla karşılaştıklarını belirten Mesut Üner, “Bizim bu dönem ki gelirimiz ile bizden öncekilerin gelirleri arasında uçurum var. Pandemi döneminde vergi alamadık. Bu kadar kötü bir geliri olan belediye inanılmaz işler yaptı. Tam 100 yıllık işler yaptık. Bizden önceki dönemlerde yapılanları alt alta yazsınlar. Bir de bizim dönemimizde yapılanları alt alta yazsınlar farkı görecekler. Mesela millet bahçesi. Burayı kim kullanıyor? Bizim vatandaşımız kullanıyor. Şu anda İstanbul'da en ucuz otopark ücreti Çatalca Belediyesi'nin otoparklarında. Kar endeksli hareket etmiyoruz. Biz bu dönem tapu zengini olduk. Meydanın, millet bahçesinin tapusu bize ait. 5 yıl sonra millet bahçesindeki ağaçlarımız ne duruma gelecek. Şehrimizin ortasında resmen bir orman olacak” dedi.

Koltuklar baki değil

Belediye başkanlığının kalıcı bir makam olmadığını sözlerine ekleyen Mesut Üner, “Biz de bir gün bu koltuğu bırakacağız. Yeter ki hizmet yapalım. Biz Cem Kara Yaşam Vadisi'ni yaparken bir teşekkür bekledik. Ama tuhaf eleştiriler duyduk. Orası resmen bir dolgu alanı olarak kullanılıyordu. Aynı şekilde Cumhuriyet Parkı'nda her taraf mezbelelik gibiydi. Vatan, millet, devlet, bayrak, Atatürk hepimizn ortak paydaları. Benim tek derdim Çatalca'ya hizmet etmek. Halkımız bizi yeniden seçerse teşekkür eder yolumuza devam ederiz. Halkımız başka birini seçerse onu da teprik eder, elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz. Bu dönem hiç yapılamayan 18 uygulamaları yaptık. 18 uygulaması yapmadığınız sürece bir ilçenin imar sorununu çözemezsiniz. İstanbul'un en büyük rezerv alanını yaptık. 1 milyon 800 bin metrekare. Çatalca'nın 20 yılını kurtardık. 39 ilçenin içerisinde bütçe anlamında parmakla gösterilen bir ilçeyiz. Aydınlatma Çatalca için büyük sorundu. Köylemiz de dahil olmak üzere bütün aydınlatma sorununu çözdük” bilgisini verdi.

c1.jpeg

KENTSEL DÖNÜŞÜM BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Kentsel dönüşüm konusunda önemli açıklamalarda bulunan Mesut Üner, “Kısa bir zaman önce Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 2 büyük depremin yıl dönmüydü. Haliyle biz de ilçemizde depreme karşı hazırlık yapıyoruz. Çatalca'nın 2-3 caddesinden çok korkuyorum. Binalarımızda deniz kumu kullanılmış. Bazı kolonlarda 4 adet demir var. Demir korozyona uğramış. Kentsel dönüşüm çok önemli. Belediye Meclisi'nden geçirerek İBB Meclisi'ne gönderdiğimiz plan notlarımız var. İBB Merclisi'nde de onaylandı. 2 tane riskli yapının olduğu parsel yıkılıp yapılırsa ve 500 metrekarenin üzerinde ise taban otorumunda yüzde 20 artış veriyoruz. 2 parsel birleşir bin metrekareyi geçerse o zamanda tabanda yüzde 25 artış yapıyoruz. Bu şekilde inşaat alanını fazlalaştırıyoruz. Biz yine bir plan notu çıkararak herkesin kazanılmış hakkını garanti altına aldık. Yarısı Sizden Yarısı Bizden kampanyasına çok büyük bir teveccüh var. İBB Başkan adayımız Murat Kurum, İBB'yi kazanması halinde 650 bin konut yapacağının sözünü verdi. Bir yandan İBB bir yandan devlet yapacak. İki koldan dönüşüm başlatılacak” dedi.

c2.jpg

CUMHURBAŞKANIMIZIN BÜYÜK KATKISI OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmelere ilişkin de açıklamalarda bulunan Mesut Üner, “Cumhurbaşkanımızın Çatalca'ya büyük katkısı oldu. Bu sene Cumhurbaşkanımız Kabakça'ya geldiğinde muhtarımızla birlikte karşıladık. 'Bir sorununuz var mı' diye sordu. Ben de 'TMO sorunu var. Çiftçilerimiz lisanslı depoya randevu alamıyor' dedim. İnanın gece arayan arayana. Genel müdürler, bakanlarımız aradı. 2-3 gün sonra sorunumuz çözüldü. Çiftçilerimize bir müjde vereyim. İlçemizde lisanslı depo yapıyoruz. Artık randevu sorunumuz kalmayacak. Her şeyimiz hazır, yer hazır, sermaye hazır. Çiftçilerimizin büyük bir sorunu çözülmüş olacak” dedi.
Sokak hayvanları sorununa da değinen Üner, “İstanbul'un birçok ilçesinden Çatalca'ya köpek bırakılıyor. Çatalca'nın ormanlarına salıp gidiyorlar. Onlar da ister istemez barınmak için merkeze geliyor. Yemek bulamayınca da saldırganlaşabiliyorlar. Hepsinin kulaklarında hangi ilçeden geldikleri yazılı. Bu bizim için büyük sorun. Biz bu işin üzerine düştük. Bu sorunun çözümü için ciddi bir bütçe ayırdık. En sonunda şunu yapacağım; İlçemize köpek bırakan belediyelere 'köpekleriniz bulunmuştur gelin alın' çağrısını yapacağım” tepkisini gösterdi.

c3.jpeg

TAM 90 DÖNÜM ARAZİYİ BİLABEDEL VERMİŞLER!

Çatalca Belediyesi'nin arazi satışları konusunda eleştirilmesine tepki gösteren Mesut Üner, “Arazi satışlarımız gündeme getiriliyor. Geçen gün Meclis'te de gündeme geldi. CHP'li bir arkadaş konuşma yaptı. Bizden önceki dönem İzzettin Mahallesi'nde 90 bin metrekare bir yer bilabedel bir holdinge verilmişti. O holdingin sahibi vefat edince projeden çekildiler. Seçimi kazanınca burayı geri almak için çalışma başlattık. Uzun uğraşlar sonucunda geri aldık. Şimdi burayı biz mi sattık yoksa başkaları peşkeş mi çekti? Yine göreve geldiğimizde Çatalca Belediyesi'nin temizlik ihalesini alan firmaya 14 milyon borcu vardı. Bu borca karşılık Ovayenice'deki 60 bin metrekare olan yerin üzerine haciz konulmuştu. Rahmetli Cem Kara döneminde ilgili yeri 5 milyon 600 bin TL'ye ihaleye çıkarmışlar. İhaleye giren olmayınca iptal edilmiş. Bizim dönemimizde icradan almak istediler. Firma ile konuştuk. İcrayı kaldırdık, açık artırımla satışa sunduk. Ve 10 buçuk milyona bu yeri satarak borcumuzu ödedik. Kötü mü oldu?” diye sordu.

c4.jpeg

ZERRE KADAR BİR BEKLENTİM YOK!

Hayatının hiçbir döneminde koltuk sevdası olmadığını belirten Mesut Üner, “Koltuk merakım hiç olmadı. Bu yapılanları görünce çok mutlu oluyorum. Hiçbir beklentim de yok. Zerre kadar bir beklentim varsa namerdim. Çatalca Belediyesi'ni basamak yapıp da bir yerlere gitmek gibi bir niyetim yok. Bütün bu projeleri hayata geçirmek basit olmadı. Geldiğimizde kasada bir kuruş para yoktu. Milyonlarca borcumuz vardı. Geldikten sonra çöp toplama sorununu çözdük. Kendi çöpümüzü kendimiz toplamaya başladık. Araç kiralamasını kısıtlayarak 70 araç satın aldık. Çatalca Belediyesi'nin envanterini genişlettik. Nerelerden nereye geldik. 450 bin TL'ye aldığımız araç şu anda 4 buçuk milyon lira. Çöp ve araç ihalesini yapmadık her yıl 300-350 milyon belediyenin kasasında kaldı” diye konuştu.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK

Çatalca'yı daha yaşanabilir, daha gelişmiş bir ilçe haline getirmek için gece gündüz demeden çalıştığını belirten Üner, “Yollarımızdan, parklarımıza, eğitim kurumlarından kültür merkezlerimize, tarımdan sanayiye kadar Çatalca'mızın geleceğine ışık tutan bu projelerle hem vatandaşlarımıza hem de ilçemize önemli katkılarda bulunduk” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *