İstanbul
Az bulutlu
13°
Ara
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Ahmet Özer, Kemal Deniz Bozkurt'u suçladı: 'Bize kumpas kurdu'

Ahmet Özer, Kemal Deniz Bozkurt'u suçladı: 'Bize kumpas kurdu'

Ahmet Özer, İl Başkanı Özgür Çelik'in de katıldığı toplantıda CHP'li İBB Meclis üyelerine 6 aylık icraatlarını anlattı. Özer, Kemal Deniz Bozkurt'u suçlayarak belediyeyi 4 buçuk milyar lira borç ve boş bir kasayla devraldıklarını söyledi.

Okunma Süresi: 4 dk

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, 6 aylık görev süresi hakkında İBB CHP meclis üyelerine bilgilendirmelerde bulundu. İBB Meclis toplantısı öncesi Saraçhane’deki hizmet binasında gerçekleşen toplantıya CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Meclis üyeleri ile parti temsilcileri katıldı. Esenyurt Belediyesini 4 buçuk milyar lira borç ve boş bir kasayla devraldıklarını söyleyen Özer, “Belediye Başkanlığımız ilan edildiği halde eski yönetim 1 ile 4 nisan tarihleri arasında 550 kişiyi işe almıştı. Bu bizi halkla karşı karşıya getirme amacını taşıyordu. Ayrıca, 44 müdürlüğe atamalar yapılmış ve işimizi zorlaştıracak adımlar atılmıştı. Müteahhitlere iki ay içinde ödenmek üzere 600 milyon TL’lik temlik verilmişti. Adeta kucağımıza bir bomba bırakılmış gibiydi. Biz bu oyunu kısa sürede bozduk, belediyeyi toparladık ve yeniden yapılanma sürecine girdik” dedi.

Analiz yaptık

Esenyurt’un sorunlarının tespit ve çözümü için kapsamlı bir analiz yaptıklarını belirten Özer, “Demografik olarak ilçede ölçüsüz bir büyüme yaşandı. 1989’da nüfusu 37 bin olan Esenyurt, 2009’a kadar her yıl yüzde 10 artarak 1 milyona ulaştı. Resmi nüfus 1 milyonken, gayri resmi nüfusun ise 1 buçuk milyon olduğunu görüyoruz. Bu, kentleşmemiş bir nüfus. Ekonomik olarak Türkiye’nin en yoksul ilçelerinden biri olan Esenyurt’ta üç bin fabrika olmasına rağmen, yaratılan katma değer tabana yayılmıyor. İlçemizin bazı bölgelerinde insanlar akşam eve ekmek götürmenin derdinde. Mevcut ekonomik yapının ve yaratılan katma değerin tabana yayılması gerekiyor” dedi.

Esenyurt unutulmuş

Konuşmasında Esenyurt’un betonlaşma ve plansız yapılaşma sorunlarına değinen Özer, “Devlet ve hükümet Esenyurt’u unutmuş. Kentleşmeyi sağlamak için bu kurumların da burada ihya edilmesi gerekiyor. Fiziki açıdan çarpık bir kentleşmeyle karşı karşıyayız. AKP döneminde her yer betona boğulmuş. Deprem toplanma alanları bile beton yığını haline gelmiş. Kent dediğimiz şey biraz yeşil, biraz doğayla uyumlu olmalıdır. Esenyurt’ta bu kentleşmeyi sağlamak zorundayız. Esenyurt, üç bin fabrika ile büyük bir üretim gücüne sahip. Ayrıca 300 bin genç nüfusumuz var. Ancak bu gençleri nitelikli hale getirmezsek, kötü alışkanlıklara yönelme riskiyle karşı karşıya kalırız. Esenyurt kara, deniz, hava ve demir yolu ulaşımının merkezinde bir lojistik üs haline gelebilir. Bu genç potansiyeli değerlendirmek ve ilçemizi bir teknoloji merkezi haline getirmek için çalışmalıyız. Dünyadaki en gelişmiş şehirler göçle oluşmuş şehirlerdir. Göç, doğru yöneticilerin elinde nimete dönüşür. Esenyurt da bu potansiyele sahip” şeklinde konuştu.

7 hedef belirledik

Esenyurt’u yaşanılabilir bir ilçe haline getirmek için 7 hedef belirlediklerini ifade eden Prof. Özer, “İlk hedefimiz, Esenyurt’u barış ve kardeşlik şehri haline getirmek. Esenyurt, kötü bir imaja sahip. İstanbul’un zayıf halkası olarak görülen ilçemizi yeniden inşa ederek, bu kentin güçlü bir parçası haline getirmeyi hedefliyoruz. Belediyenin üç temel görevi var: temizlik, yol ve park yapmak. Bunlar yapılmadığında kent hastalanır ve içinde yaşayan insanlar da etkilenir. Hükümetin yapması gereken birçok işi sosyal demokrat belediyeler olarak biz üstlenmek durumundayız. Göreve geldiğimizde çöp dağlarını temizledik, yolları yeniledik ve park yapımına başladık. Şu anda 100 bin metrekarelik yeşil alan yapıyoruz ve bu alanı genişletmeye devam edeceğiz” dedi.

YASAKLI BÖLGELERİ TEK TEK İMARA AÇTIK

İlçede yıllardır yasaklı olan bölgeleri imara açtıklarını ifade eden Ahmet Özer, “Esenyurt’u ticaretin, lojistiğin ve sanayinin merkezi haline getirmek için çalışıyoruz. Ortak Akıl Zirvesi düzenleyerek iş dünyasını bir araya getirdik ve iş birliğini güçlendirdik. Yerel iş insanlarını sorumluluk almaya davet ettik. Tüm bunları başardığımızda, Esenyurt’u yaşanabilir, modern bir kent haline getireceğiz. Esenyurt’un kötü imajını ancak İBB ve diğer kurumlarla el ele vererek değiştirebiliriz. Bu noktada, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *