İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Ara
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri 15 bin 973 sokak hayvanı tedavi edildi

15 bin 973 sokak hayvanı tedavi edildi

Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi, yapılan çalışmalarla Türkiye'ye örnek oluyor. İçinde yoğun bakım servisinden ameliyathaneye kadar sağlık adına her türlü imkânın yer aldığı tesiste bir yıl içinde 15 bin 973 sokak hayvanının muayene ve tedavisi yapıldı

Okunma Süresi: 2 dk

Bağcılar’da sokak hayvanlarının her türlü ihtiyacını karşılamak amacıyla 16 yıl önce kurulan Bağcılar Belediyesi Barınma ve Müşahede Merkezi, çalışmalarını artırarak sürdürüyor. Can dostlar İstanbul’un en büyük barınaklarından biri olan tesiste, modern ve ileri teknolojik yöntemler ile tedavi ediliyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde, 3’ü veteriner hekim ile 2’si tekniker olmak üzere toplam 27 kişilik uzman personelin görev yaptığı barınakta ilçede yaşayan sahipsiz kedi ve köpeklerin aşıları, çip takımı, sahiplendirilmesi, kısırlaştırılması, muayenesi yapılıyor. Diş tedavisinden ameliyata kadar tüm tedavileri yapılan hayvanlardan durumu ağır olanlar, küvöz biçimindeki yoğun bakım ünitelerinde müşahede altında tutuluyor. Hayvanların sağlık durumları düzenli kontrol edilirken aşıları da eksiksiz yapılıyor. Tüm tedavi ve cerrahi müdahale için gerekli olan ilaç, malzeme ve mamalar depolarda saklanıyor.


EBYS üzerinden takip

Yoğun geçen 2022 yılında 9 bin 324’ü muayene, 2 bin 517’si cerrahi operasyon, 1927’si teşhis ve görüntüleme işlemi, 622’si mikroçip uygulaması, 541’i kuduz aşısı, 23’ü de müşahede altına tutulan olmak üzere toplam 15 bin 973 sokak hayvanı tedavi edildi. Sağlık kontrolleri ve muayeneleri yapılanlardan 150 tanesi sahiplendirilerek sıcak yuvaya kavuşturuldu. Sahiplendirilen hayvanların durumu Bağcılar Belediyesi EBYS (Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi) üzerinden takip ediliyor. Sokak hayvanların sağlığı ve rahatı için her türlü detayı düşündüklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir “İlçemizde can dostlarımız güven içinde yaşıyor. Onları barınağımızda en iyi şekilde ağırlıyoruz. Hem tedavilerini yapıyor hem de yeni hastalıklarının önüne geçiyoruz” dedi. Öte yandan barınak dışında sokak hayvanları için park ve bahçelerdeki besleme noktalarına mama dağıtımları da yapılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *