​Irak'ın daha sonrada Suriye'nin (ve hatta Afganistan'ın) şu anda düştükleri feci durumların baş oyuncusunun ABD olduğunu dünyada bilmeyen var mı?

Irak’ın daha sonrada Suriye’nin (ve hatta Afganistan’ın) şu anda düştükleri feci durumların baş oyuncusunun ABD olduğunu dünyada bilmeyen var mı?

İşin kötüsü onlar bir çuval inciri berbat edip bu ülkelerin insanlarının hayatlarını berbat etmekle kalmıyor bizim güvenliğimizi ve hatta istikrarımızı da tehdit ediyor…

Irak bitti. Suriye bitti. Bu iki ülkenin bitmesi ise biriyle 911 öbürü ile de 350 kilometre direkt sınırı olan Türkiye için tam bir kaos. Buraların istikrarsızlığı yalnız bize buralardan ihraç edilen terör faaliyetleri ile değil aynı zamanda oralardan bize gelen sığınmacılarla da ilgili. Suriye ve Irak, Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan ticaret yolları iken bugün tamamen bloke ve bu bizi çok acıtıyor.

Burada olup bitenlere, ülkemize bu topraklardan ihraç edilen tehditlere seyirci kalmamız imkânsız. Zaten kalan olursa halkımız bunun hesabını kalanlardan sorar. Onun için Türkiye Suriye’ye müdahale etti ve Irak’ta da asker bulunduruyor.

Ülkesinin bir yarısı DAİŞ öbür yarısı da İran işgali altında olan Irak Başbakanı Haydar İbadi ise oturmuş “Türk askerleri ülkemden çekilsin” diyor. Sormalı: Senin ülken mi kaldı? Seni kim konuşturuyor? Sen kimin kuklasısın?

Bütün bunlardan sonra Türk askerinin neden Irak topraklarında olduğunu gayet iyi bilen hatta bu konuda Ankara’yı cesaretlendiren ABD ise ikili oynuyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "Irak'ın tüm komşuları Irak'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermeli. Irak'ta konuşlu Türk güçleri uluslararası koalisyonun parçası olarak orada değiller" diyor. Yani ABD batırıyor, Türkiye ayağa kaldırıyor ve ABD ikili oynuyor. Hem suçlu hem güçlü… Maalesef Irak’ın ve Suriye’nin zaten ortada olmayan toprak bütünlüğüne tek saygı gösteren ülke Türkiye…