Magazin

Hep Birlikte Ağlıyorlardı

Erol Evgin ve Zeynep Talu, konuk oldukları Murat Evgin'in YouTube programı "Murat'la Çok Yakın" da samimi açıklamalarda bulundular.

Abone Ol

Murat Evgin'in, çok yakın dostları ya da akrabaları konuk aldığı, kendi kanalında yayınlanan "Murat'la Çok Yakın" isimli YouTube programında bu hafta konukları; Türk pop müziğinin duayeni Erol Evgin ile 8 yaşından beri tanıdığı Zeynep Talu oldu. Baba – Oğul, yıllar sonra ilk kez bir programda buluştular.

O Şarkının Hikayesi 

Murat Evgin'in; "Çiğdem Talu, Melih Kibar, Erol Evgin demişken Hisseli Harikalar Kumpanyası'nı anmadan geçmek olmaz" sözlerine, Zeynep Talu; "Hisseli Harikalar Kumpanyası benim çocukluğum" diyerek, katıldı. Erol Evgin de 80'li yıllardan unutulmaz bir anısını anlattı: "Melih müzikler yapıyor, Çiğdem yazıyor.. Elimizde bir iki şarkı var, bunları 45'lik mi yapalım diye düşünürken 'Söyle Canım' ve 'Hep Böyle Kal' ı müzikale koyduk. Batıda da hep böyle oluyor, şarkılar müzikalden ünleniyor. İlk gece müthiş bir gala oldu. Ertesi gün Egemen (Bostancı) beni aradı; 'Bir şarkı fazla 'Söyle Canım' ı çıkartalım' dedi. Olacak iş değil! 'O çok önemli bir şarkı' dedim. 'Siz sanatçılar, hep fazla söylersiniz sonra da fazla olduğunu kabul etmezsiniz' diyerek, söylendi. 'Bu şarkıyı çıkarmayalım. Biz bu şarkıyla altın plak alacağız, altın plağı da sahnede sen vereceksin' dedim. Öyle de oldu" sözleriyle, unutulmaz bir anısını paylaştı.  

Hep Birlikte Ağlıyorlardı       

Zeynep Talu'nun, benim hiç unutamadığım anılarımdan biridir; "Bizim evdeler.. Melih piyanonun başında, annem yazıyor, Erol Ağabey söylüyor. Melih çalıyor, bitiriyor sonra hep birlikte ağlıyorlar" sözleri üzerine Erol Evgin; "Çiğdemciğim, ışıklar içinde uyusun. Biz 8 yıl birlikte çalıştık, Çiğdem'in aramızdan ayrılışına kadar. Zeynocuğum, 7,5 - 8 yaşlarındaydı. Evet doğru, yükseliyorduk"  dedi. Murat Evgin'in; "Ben de o anları görmeyi çok isterdim" demesi üzerine Zeynep Talu; "Benim meslek seçimimde de o anların çok etkisi var" diye cevap verdi.