Türkiye - Gündem

Hava durumu kötüleşiyor! Eğitime ara verildi

Türkiye'nin büyük kısmı yağışlı havanın etkisine girdi. Bazı bölgelerde hava durumu tehlikeli boyutlara ulaştı. 3 ilde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi.

Abone Ol

Türkiye'nin havası bir anda kış havasına döndü. Vatandaşlar kışlıkları dolaptan çıkarmak durumunda kaldı. Bazı bölgelerde ise durum tehlikeli seviyelere ulaştı.

OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminleri doğrultusunda, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün Bartın, Zonguldak ve Kastamonu'nun il merkezi ve ilçelerinde eğitime ara verildi.

Bu üç ilin yanı sıra Düzce, Bolu, Sinop ve Karabük için de fırtına ve kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.

MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesi'nde genel olarak bugünün havanın az ve parçalı bulutlu olması bekleniyor. Marmara'nın doğusunda yer yer çok bulutlu bir gökyüzü görülebilir.

Sakarya ve çevresinde ise yer yer gök gürültüsü ve sağanak geçişi olabilir.

EGE BÖLGESİ

Ege Bölgesi'nde de tıpkı Marmara'da olduğu gibi az bulutlu bir hava bekleniyor.

Bazı bölgelerde açık hava görülebilir. İç kesimlerde ise günün ilk saatlerinde yer yer parçalı bulutlların olacağı tahmin ediliyor.

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz Bölgesi'ni bugün açık hava ve az bulutlu bir hava bekliyor. Hatay ve çevresinde sabah saatlerinde sağanak görmek mümkün.

İÇ ANADOLU

İç Anadolu'da parçalı bulutların olduğu bir gökyüzü bekleniyor. Yer yer çok bulutlu olabilir ve sabah saatleri Sivas çevreleri için ağmurlu geçebilir.

DOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve doğusunda yer yer gök gürültülü sağanak olmak üzere, parçalı ve çok bulutlu bir havanın hakim olacağı, yağmur ve sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerinden zaman zaman saatte 40-60 km hızla kuvvetli esmesi bekleniyor.

KARADENİZ

Batı Karadeniz'in genelinde gök gürültülü ve sağanak yağış bekleniyor. Bazı illerde fırtına olacağı tahmin ediliyor.

Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz'de ise parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, bu bölgelerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde genel olarak açık bir gökyüzü bekleniyor.