Müzik

Hande ile bir Sezen Aksu rüyası

Türk pop müziğinin en değerli yapı taşlarından Sezen Aksu'nun efsanevi şarkıları, her dönemin kraliçesi Hande Yener'in güçlü sesiyle buluştu.

Abone Ol

"Hande Bizi Sezen'e Götür" projesi yıldızlar altında rüya gibi bir gecede müzikseverlere unutulmazı yaşattı. İlk ayağı İstanbul'da gerçekleşen konser serisinin ikincisi ile İzmir Bornova Aşık Veysel Açık Hava Tiyatrosu'nda 6000 kişi eşliğinde yine arşivlik bir gece yaşandı.

Aşkın, özlemin, kederin, acının, insana ait tüm duyguların en dokunaklı sözcüsü Sezen Aksu'nun Türk müzik tarihine damgasını vurmuş, yıllar geçse de eskimeyen aksine kıymetlenen eserleri Hande Yener'in tadına doyulmaz yorumuyla bu kez İzmir'de hafızalara kazındı. Başarılı müzik insanı Sabri Tuluğ Tırpan'ın müzik direktörlüğünde, birbirinden değerli müzisyenlerden oluşan 48 kişilik senfoni orkestrası eşliğinde Hande Yener seyirciyi Sezen Aksu'nun Geri Dön, Kış Masalı, Belalım, Git, Biliyorsun, Yalnızlık Senfonisi gibi şarkılarıyla, zamanda tadı damaklarda kalacak eşsiz bir yolculuğa çıkardı.

Minik Serçe'nin zamansız eserleri ile büyük bir titizlikle oluşturulan repertuvarın icra edildiği unutulmaz gecede senfonik aranjmanları başarılı müzisyenler Emil Erten ve Deni Güngören üstlendi. Her anı dolu dolu geçen gecede o tarihi anlara doyamayan seyircilerin konser bitiminde dakikalar süren alkış ve tezahüratlarına dayanamayan pop müziğin kraliçesi sahneye geri döndü ve konserini uzatarak alkışlar ve danslar eşliğinde coşku dolu bir finale imzasını attı.

Müzik ziyafetinin yaşandığı gecede Hande Yener, Hakan Akkaya'nın özel olarak tasarladığı iki kostüm giydi. Konserin ilk yarısında giydiği gösterişli ve işlemeli eteği ve pelerini, avangart tarzı ile büyük ilgi çeken şapkaları, ikinci yarısında ise giydiği yeşil tulumu ile Hande Yener yine sıra dışıydı!

ROJİN, NARİN, AYŞENUR, İKBAL... 

KADIN, ÇOCUK VE HAYVAN KATLİAMLARINA FERYAT ETTİ, ADALET İSTEDİ!

Son dönemlerde tüm Türkiye'yi yasa boğarak, derin yaralar bırakan çocuk ve kadın cinayetleri her zaman olduğu gibi Hande Yener'in sahnesinde bir kez daha adalet ve hüzün feryatları ile yankı buldu. Çözümün bir parçası olabilmek, adalet için bir ışık yakabilmek için bulduğu her fırsatta sesini duyurmaya çalışan Hande Yener, hayatını kaybeden kız çocuklarının fotoğrafları eşliğinde Ünzile'yi seslendirdi. Sevenlerinin alkış ve gözyaşları eşliğinde, yürekleri dağlayan cinayetler hakkında konuşan Hande Yener sözleriyle herkesi duygulandırdı. 18 gündür kayıp olan ve geçtiğimiz günlerde Van Gölü'nde cansız bedenine rastlanan Rojin'in ölümünden duyduğu acıyı sevenleriyle paylaşan Yener, cinayetin aydınlatılmasını ve adaletin yerini bulmasını temenni etti.

Hayvan katliamının ayyuka çıktığı ve içler acısı görüntülerle tüm Türkiye'nin tepkisini çeken sokak canlarının ölümleriyle ilgili Hande Yener yine öfke hüzün ve umudun birbiriyle harmanlandığı dokunaklı bir konuşma yaparak, tüm insanlığa vicdan, merhamet ve hoşgörü diledi, hiçbir kötülüğün cezasız kalmayacağını ve iyiliğin kötülüğe galip geleceğini vurguladı.