Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam 12.03.2018 15:45

Zonguldak'ta İİstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı

Zonguldak'ta İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.
Zonguldak'ta İİstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programa Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Akmercan Bölge Müdürü Bekir Selçuk, Şoförler Odası Başkanı Osman Bahar, Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Albayrak, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu programın açılış konuşmasını Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Recep Ali Kanberoğlu yaptı. Kanberoğlu, “Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak hazırlamaktan büyük onur duyduğumuz 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programımıza katılımlarınızdan dolayı büyük onur duyuyoruz. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, 15 Temmuz, Fırat Kalkanı, Afrin Harekatı hep aynı ruh hep aynı inanç ve hatta aynı kararlılıkla devam etti. Rabbim bizi bayraksız, vatansız, imansız bırakmasın. Mehmetçiğimize güç kuvvet nasip etsin. Şehitlik mertebesine erişmiş vatan evlatlarına rahmet milletimize de başsağlığı diliyorum. İstiklal Marşı tüylerimizi diken diken etmeye yetecek bir milli ve manevi ruha sahiptir. O sıradan bir kahramanlık şiiri değildir. Anadolu’nun birçok şehri düşman altındayken, bütün dünya el ele vermiş bizi yok etmeye çalışırken marş şöyle başlamıştır, ‘Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak.’ Başlı başına bu dize bile azmin, inancın ve iradenin bir abidesidir. Sen rahat uyu ey Akif, al sancak hala aynı yerde Türk Milleti hala hiç kimseden korkmuyor. Yüzlerce şiir arasından seçilen İstiklal Marşı 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de tam dört defa ayakta dinlenmiş ve ardından Milli Marş olarak kabul edilmiştir" diye konuştu.
Program İstiklal Marşı'nın yazımı belgeselinin ardından öğrencilerin Mehmet Akif Ersoy'a ait şiirleri okumasıyla devam etti. İstiklal Marşı oratoryosunun ardından anma programı sona erdi.