Tiyatro 26.03.2021 08:08 Güncelleme: 25.03.2021 21:39

Zihni Göktay'a ve Merve Dizdar'a "Vasfi Rıza Zobu" ödülü

27 Mart "Dünya Tiyatrolar Günü"nde YEKÜV'den Zihni Göktay'a "Onur Ödülü" Merve Dizdar'a da "Yetenekli Genç Tiyatro Sanatçısı Ödülü" verildi.
Zihni Göktay'a ve Merve Dizdar'a "Vasfi Rıza Zobu" ödülü

YEKÜV eğitim vakfı yirmi üç yıldır aralıksız olarak verdiği “YEKÜV Vasfi Rıza Zobu Tiyatro Ödülleri”ne bu yıl Türk tiyatrosunun duayen ismi, usta oyuncu Zihni Göktay ve çiçeği burnunda tiyatro oyuncusu Merve Dizdar’ı layık gördü. Vasfi Rıza Zobu Tiyatro Ödülleri 27 Mart “Dünya Tiyatrolar Günü” kapsamında Zihni Göktay’a “Onur Ödülü”, Merve Dizdar’a da “Yetenekli Genç Tiyatro Sanatçısı Ödülü” verildi.

Yirmi dokuz yıldan beri üniversiteli otuz binden fazla gence karşılıksız burs vererek eğitimlerine katkıda bulunan YEKÜV eğitim vakfı, her yıl düzenli olarak verdiği “Vasfi Rıza Zobu Tiyatro Ödülleri” sahiplerini buldu. Bu yıl “Vasfi Rıza Zobu Tiyatro Ödülleri” 27 Mart “Dünya Tiyatrolar Günü” kapsamında Zihni Göktay’a “Onur Ödülü”, genç oyuncu Merve Dizdar’a da “Yetenekli Genç Tiyatro Sanatçısı Ödülü” verildi. YEKÜV Başkanı H. Işın Özdemir “Pandemi sürecinde sanatın ve sanatçının toplumda oynadığı rol, bir kez daha ortaya çıktı. Sanat evlerimize umut oldu. Kültür ve eğitimi ayrılmaz bir bütün olarak ele alan ve buna göre projeler üreten YEKÜV olarak bu olumlu gelişmeden memnunuz. 1998 Yılından bu yana verdiğimiz Vasfi Rıza Zobu Ödüllerini bu yıl da 27 Mart “Dünya Tiyatrolar Günü”nde sahiplerine takdim etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Pandemi nedeniyle tören yapılamadı…

Geçtiğimiz yıllarda verilen ödüller özel olarak düşünülmüş mekanlarda sahiplerine verilirken, bu yıl pandemi nedeniyle tören yapılamadı. Türk Tiyatrosu’nun usta ismi Zihni Göktay’ın ödülü kendi isteği üzerine mensubu olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sahne Direktörü ve sanatçısı Ayşegül İşsever’e Harbiye Sahnesi’nde YEKÜV vakfı başkan yardımcısı Tülay Erkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Gök Turaç tarafından teslim edildi.

Merve Dizdar ödülünü sette aldı…

YEKÜV’ün “Yetenekli Genç Tiyatro Sanatçısı Ödülü” verdiği Merve Dizdar ödülünü rol aldığı “Masumlar Apartmanı” adlı dizinin setinde aldı.  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunu ve Kadir Has Üniversitesi'nde ileri oyunculuk programında yüksek lisans yapan Merve Dizdar “Bu ödül nedeniyle çok mutluyum heyecanlıyım. Bu zor günler geçtiğinde sahnemize seyircimize kavuşmayı çok istiyorum. Oyunlar oynar, oyunlar izleriz inşallah. Bu günleri bekliyorum” dedi.