Halkbank web
Ekonomi 19.04.2021 07:02

YERLİ ARMATÜRLER DÜNYAYI AYDINLATIYOR

Kovid-19 salgını nedeniyle tüm dünyada yatırımlar durma noktasına gelirken, güven ve istikrar ortamı yatırımcıların ilgisini Türkiye'ye çekmeye devam ediyor. "Kristal Ailesi" olarak da bilinen Swarovski ailesinin sahibi olduğu Avusturya merkezli firmayı satın alarak Ankara'da 48 milyon lira yatırımla aydınlatma armatürü üretmeye başlayan A Group, şimdiden 11 ülkeye ihracat gerçekleştirdi.
YERLİ ARMATÜRLER DÜNYAYI AYDINLATIYOR

SELİM ERCAN / ANKARA


A Group CEO’su Suat Durkan, bir grup gazeteciye yaptığı değerlendirmede, Swarovski ailesi ile Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu 12 ülkede akıllı ulaşım sistemlerini birlikte inşa etmek için işbirliğine gittiklerini belirtti. Ankara’da 48 milyon lira yatırımla aydınlatma armatürü üretmeye başlayan A Group, şimdiden 11 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Durkan, Swarco markasını millileştirerek ürettiği armatürlerde yüzde 70 tasarruf sağlamayı başardıklarını anlattı.

Durkan, “Ekim 2020’de Ankara’da başlattığımız üretim neticesinde şu ana kadar Avusturya, Almanya, İsveç, İsviçre, Danimarka, Hollanda, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, İrlanda ve Lüksemburg’a armatür ihracatı gerçekleştirdik. Armatürlerimiz Swarco’nun ofislerinin bulunduğu toplamda 52 ülkede satışa sunulacak. Diğer ülkelerle görüşmeler de devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Durkan, yıllık yaklaşık 100 bin aydınlatma armatürü üretim kapasiteleri bulunduğunu belirterek, firmanın tam kapasite üretime geçtiğinde doğrudan 70 kişiyi istihdam edeceklerini sözlerine ekledi.

“ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN YÜZDE 18 YAKIT TASARRUFU SAĞLANACAK”

Durkan,  Swarovski ailesi ile birlikte Orta Doğu, Türki Cumhuriyetler ve Afrika pazarlarından oluşan 12 ülkede Akıllı Şehir ve Akıllı Ulaşım Sistemlerini birlikte inşa etmek için işbirliğine gittiklerini söyledi. Durkan, “Bu kapsamda yollardaki LED bilgilendirme ekranlarını, kavşak kontrol cihazlarını ve yazılımlarını da Ankara’da üretmeyi planlıyoruz. Swarovski ailesi ile birlikte yapılacak bu yatırımlar ülkemize olan güveni göstermektedir” dedi.

Kavşak kontrol cihazları ile kavşaklardaki trafiği anlık olarak izleyeceklerini ve yerlileştirilecek yazılımla bunu anlık olarak trafik kontrol merkezlerine ileteceklerini belirten Durkan, “Böylelikle kavşaklardaki trafikler yüzde 50 oranında azalacağı gibi ülke ekonomisi için de yüzde 18’lik bir yakıt tasarrufu sağlanacak. Ayrıca yüzde 12-20 aralığında karbondioksit salınımı da azaltılacak” diye konuştu.