Siyaset - Politika 03.08.2020 00:04

Yeniden Refah'ta partiler arası bayramlaşma video konferansla yapıldı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasına ilişkin, "Egemenliğimiz açısından hayati önem taşıyan ve Erbakan Hocamızın en büyük arzusu olan Ayasofya'nın açılmasında büyük özveri gösteren başta Cumhurbaşkanımız'a ve emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz " dedi.
Yeniden Refah'ta  partiler arası  bayramlaşma  video  konferansla yapıldı

Yeniden  Refah  Partisi   Genel  Merkezi'nde Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı, Vatan Partisi, ANAVATAN Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokrat Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Gelecek Partisi, Hür ve Dava Partisi,İYİ Parti ve Demokrasi  ve Atılım Partisi heyetleri ile video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Bayramlaşma görüşmesinde Yeniden Refah adına Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin,  Yurtdışı Vatandaşlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Yüksel ve MKYK üyesi AV. Abdülkadir Yılmaz  hazır bulundu.

Bayramlaşma görüşmesinde Başta Cumhurbaşkanı  ve  AK Parti Genel  Başkanı  Recep Tayyip  Erdoğan'a  ve  AK Parti adına Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu  ve Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Nihan Turna Sakaltaş ile Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Hasan Murat Öz'den oluşan bayramlaşma  heyetine  Yeniden  Refah Partisi Genel  Başkanı  Dr. Fatih Erbakan'ın selamlarını ve bayram tebriklerini  ileten Bekin,  Milli meselelerde her zaman İktidar partisinin yanında olduklarını ifade etti.

'Ayasofya'nın ibadete açılması dolayısıyla bir kez daha tebrik ediyoruz'

Bekin şunları söyledi:

"Bizler Yeniden Refah Partisi olarak  ülkemizin  geçtiği bu zor dönemde  milli meselelerde  Hükümetimizin her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek isteriz.  Keza  Ayasofya meselesinde diğer muhalefet partilerin aksine  hareket  ederek  Ayasofya'nın açılması kararı sonrası  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı  ilk arayan Genel  Başkanımız olmuştur.  Ayasofya'nın  ibadete  açılması en büyük arzusu  olan ve bu konuda İslam dünyasında farkındalık oluşturan çalışmalara imza atan Erbakan Hocamızın hayalini gerçekleştirmek  Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a nasip oldu. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ayrıca Libya meselesinde de AB'nin öncülüğünde  Yunanistan üzerinden bizi İskenderun körfezine sıkıştırma  girişimlerine karşı Hükümetimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu belirtiriz. Kıbrıs meselesinde de  adada 2 devletli çözüm politikasını desteklediğimizi  bir kez daha güçlü bir şekilde ifade etmek isteriz."

Genel Başkan yardımcısı Ali Yüksel ise diğer partilerden farklı olarak İktidar partisinin yaptığı doğru işleri desteklediklerini, yanlışları  da yapıcı bir dille eleştirdiklerini ifade ederek toplumdaki kamplaşmayı bitirecek bir dil geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

'Ayasofya çalışmalarından  dolayı Erbakan Hocamızı rahmetle anıyoruz'

AK Parti Genel  Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu  ise Yeniden Refah Partisi ailesinin Kurban Bayramı'nı  tebrik ederek,  gelecek bayramlarda  sağlıklı ve yüz yüze bayramlaşmayı  temenni  ettiklerini söyledi.

86 yıl sonra bir hayalin gerçekleşmesinde  Erbakan Hoca'nın büyük katkıları olduğunu ifade eden Sarıeroğlu, "Ayasofya'nın açılmasında katkı sağlayan herkese büyük şükranlarımızı sunuyoruz. Özellikle Necmettin Erbakan Hocamızı rahmetle anıyoruz.  Sayın Genel  Başkan  Fatih Erbakan Bey'e de Ayasofya Camii açılışında gördük. Kendisine katılımından dolayı tekrardan teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.