Güncel - Yaşam 12.03.2018 15:16

Yenice, HES Projesine Karşı Tek Yürek

Karabük'ün Yenice ilçesinde, Şeker Kanyonu'na yapılması planlanan HES projesine karşı Yenice Platformunun başlattığı mücadeleye destekler çığ gibi büyüyor.
Yenice, HES Projesine Karşı Tek Yürek

Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kaya ve yönetim kurulu üyesi Nurettin Acar ile Radyo Televizyon Yayıncıları İletişim Derneği Başkanı İlhan Alpboğa, platform üyeleri ile görüşüp her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Yenice ilçesinde platform sözcüsü Mustafa Akay ve sivil toplum örgütlerinden oluşan platform üyelerinin katıldığı toplantıya katılan Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kaya ve Radyo,Televizyon Yayıncıları İletişim Derneği Başkanı İlhan Alpboğa, Karabük basını olarak kanyona yapılacak HES’e karşı ilçe halkının her zaman yanında olduklarını ifade ettiler.
Platformun çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Mustafa Akay, kampanyaya verdikleri destekten dolayı cemiyet başkanlarına teşekkür ederek, “ Platform olarak bu işe başladıktan sonra Karabük ve İlçemizde yetkililer başta olmak üzere,belediye başkanlarımız,Sivil toplum örgütleri,siyasi parti yetkililerimiz, basın kuruluşları dostlarımız ve halkımızın büyük bir kesimi ile bir araya geldik.Tabi ki burada en büyük görevin iktidar partisi yetkililerine düştüğünün de bilincindeyiz.Bu sebeple geçtiğimiz hafta milletvekillerimiz Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal'ı bilgilendirmek üzere kendilerinde randevu talep ettik. Önümüzde ki günlerde bizlere verecekleri randevu ile gelişmeleri ve bu yönde yaptığımız çalışmaları anlatarak kendilerinden destek isteyeceğiz. Şeker kanyonu Yenice'nin geleceğidir. Yenice turizmi açısından Şeker kanyonu çok önem arz etmektedir.Bizler Yenice platformu olarak tamamen tarafsız ve Yenice'nin geleceğini düşünerek hareket ediyoruz.Yaptığımız mücadeleyi de tamamen iyi niyet çerçevesinde yapıyoruz. Umarız milletvekillerimiz de bizlere destek olur ve bu yanlıştan biran önce dönülür. Biz HES'e karşı değiliz ancak, Şeker'e yapılacak HES'e karşıyız. Yenice'de Turizm'e evet, HES'e hayır kampanyasını sonuna kadar sürdüreceğiz. Lütfen iyi niyetle sürdürdüğümüz bu mücadelemize herkes destek olsun" dedi.