Otomotiv 16.01.2023 07:00

Yeni Citroen C4 X ve e-C4 X Türkiye'de

Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, "Citroen C4 X'i, lansman anından itibaren hem benzinli hem dizel motor seçeneklerinin yanı sıra yüzde 100 elektrikli versiyonunu da aynı anda satışa sunarak ülkemizde bir ilke imza atıyoruz." dedi.
Yeni Citroen C4 X ve e-C4 X Türkiye'de

Citroen’in Haziran 2022’de dünya prömiyerini İstanbul’da gerçekleştirdiği yeni kompakt sınıf temsilcisi C4 X, elektrikli e-C4 X versiyonuyla birlikte aynı anda Türkiye’de satışa sunuldu.

Citroen'den yapılan açıklamaya göre, Citroen dünyasının hayata konfor ve renk katan otomobillerine, Ocak 2023 itibarıyla C4 X ve elektrikli e-C4 X de katıldı. Citroen’in Haziran 2022’de dünya prömiyerini İstanbul’da gerçekleştirdiği yeni kompakt sınıf temsilcisi C4 X, elektrikli e-C4 X versiyonuyla birlikte aynı anda Türkiye’de satışa çıktı.

Tamamen elektrikli e-C4 X, içten yanmalı versiyonlardan farklı olarak Citroen resmi web sitesi üzerinden online satışa sunulurken, otomobili satın alan müşteriler, Türkiye’de seçili 18 bayiden araçlarını teslim alabiliyorlar. Kompakt sınıfta geleneksel 4 kapılı otomobil ve SUV modellerine alternatif, zarif ve çekici yeni C4 X, 4,6 metre uzunluğunda geniş hacimli ve 4 kapılı bir otomobilde 'Fastback Tasarım' ile farklılaşıyor.

Lansmana özel olarak 722 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Citroen C4 X model ailesi, aynı anda hem benzinli hem dizel hem de elektrikli seçenekleriyle pazardaki yerini almasıyla da dikkati çekiyor. Böylelikle Türkiye otomotiv pazarında bir ilki daha gerçekleştiren Citroen, müşterilerin kendilerine en uygun versiyonu seçebilme özgürlüğünü sağlıyor. Citroen C4 X ve Citroen elektrikli e-C4 X ayrıc geleneksel 4 kapılı otomobil veya SUV modellere alternatif arayan tüketiciler için de zarif bir tasarım yaklaşımı gösteriyor.

Citroen C4 X ve elektrikli e-C4 X, bir fastback otomobilin siluetini, bir SUV’un modern duruşunu ve 4 kapılı bir otomobilin ferahlığını, fastback tasarım diliyle birleştiriyor. Yeni C4 X ve elektrikli e-C4 X, Citroen’in Avrupa ve uluslararası pazarlarda satışlarının artmasına ve markanın genişleme hedeflerine katkı sağlayacak. Yeni C4 X ve elektrikli e-C4 X, yüksek hacimli kompakt otomobil segmentindeki seçeneklere, çevreye duyarlı ve zarif bir alternatif oluyor. Citroen’den beklenen konfor, teknoloji, güvenlik, ferahlık ve çok yönlülük, özgün bir 'Cross Tasarım' ile farklılaşıyor.

-'Otomobil severlere daha önce sunulmamış bir seçme özgürlüğü sağlıyoruz'

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, 'Yenilenen model yelpazemize ek olarak markamızın yüksek adetlere ulaşmasındaki kilit modelimiz Citroen C4 X’i, lansman anından itibaren hem benzinli hem dizel motor seçeneklerinin yanı sıra yüzde 100 elektrikli versiyonunu da aynı anda satışa sunarak ülkemizde bir ilke imza atıyoruz. Böylelikle otomobil severlere daha önce sunulmamış bir seçme özgürlüğü sağlıyoruz. Sadece geniş motor seçenekleriyle değil, 4 farklı donanım paketi ve özgün tasarımıyla da Citroen C4 X ve elektrikli e-C4 X, müşterilerin bakış açısına göre konumlanan bir otomobil olacak. Yeni Citroen C4 X ve elektrikli e-C4 X, kompakt 4 kapılı otomobil ile kompakt SUV tasarım kodlarının birleştirerek, sınıflararası yepyeni bir tür olarak otomobil severlerin kalbini fethetmek için yollara çıkıyor.' ifadelerini kullandı.