Ekonomi 01.08.2021 07:00

YANGINLARA DESTEK SÜRÜYOR

Türkiye yangınlar için seferber oldu. Kaybedilen ormanlık bölgelerin tekrar ağaçlandırılması için hemen herkes harekete geçti.
YANGINLARA DESTEK SÜRÜYOR

Türkiye yangınlar için seferber oldu. Kaybedilen ormanlık bölgelerin tekrar ağaçlandırılması için hemen herkes harekete geçti.

- Turkcell’den 50 bin fidan bağışı

Turkcell’i, tüm ülkeyi yasa boğan yangın felaketinin yaralarının daha hızlı sarılabilmesi için tüm imkanlarını seferber ediyor. Afet bölgelerini yeniden yeşertmek için 50 bin fidan bağışlayan Turkcell, Cuma akşamı gerçekleşen Turkcell Yıldızlı Geceler açılış konserinden elde edilen geliri de fidan bağışında kullanacak.

Yangından etkilenen bölgelerde iletişimin aksamaması için mobil baz istasyonlarını faaliyete geçiren Turkcell ayrıca, yangınlara müdahale eden AFAD koordinasyonluğundaki tüm ekiplere, kesintisiz ve rahat iletişim kurabilmeleri için ‘Kahraman Paket’ adını taşıyan iletişim paketleri tanımladı.

- Cengiz Holding’den TEMA Vakfı’na 50 Bin Fidan

Cengiz Holding, Türkiye’nin kenetlendiği bu acı günlerde TEMA Vakfı’nın kampanyasına verdiği destekle mücadelenin yanında yer aldı.

Cengiz Holding, Adana, Osmaniye, Mersin, Kayseri, Aydın, Kilis, Muğla ve Antalya'da yaşanan orman yangınları sonrasında TEMA Vakfı'nın başlattığı "Yeniden Yeşerteceğiz" kampanyasına 50 bin fidan bağışıyla destek verdi.

Bir kısmı kontrol altına alınan, bir kısmı devam eden yangınlarda on binlerce hektar ormanlık alan, içinde yaşayan canlılarla birlikte kül olurken can ve mal kayıpları meydana geldi. TEMA’nın başlattığı kampanya ile yanan alanların yeniden ağaçlandırılması hedefleniyor.

- Yeşil Bir Türkiye İçin 100 Bin Fidan

Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınları için tek yürek olan milyonlar, fidan dikmek için araştırmalara başladı.

Daha yeşil bir Türkiye için kampanya başlatan Bambum, 100 bin fidan dağıtımında bulunuyor. Türkiye’nin 81 ilinde bulunan 500’ü aşkın bayisinde ücretsiz bir şekilde temin edilecek fidanlarla, Türkiye’nin ormanlık alanları yeniden yaşam bulmaya hazırlanıyor.

Yüreğimizi yakan orman yangınlarına karşı kayıtsız kalmayan Bambum, başlattığı 100 bin fidan kampanyası ile Türkiye’nin yaralarını sarmayı hedefliyor. Türkiye’nin 81 ilinde 500’ü aşkın bayisinde ücretsiz olarak temin edilecek fidanlar, yeşil bir Türkiye için yardımseverleri bekliyor.

- Aras Kargo VE AP'den 32 bin fidan

Austrian Post ve Aras Kargo her çalışanı adına 2 fidan olmak üzere toplam 32 bin fidan bağışlama kararı aldı.

- Kalyon Holding 30 bin fidan

Kalyon Holding tercihini Orman Genel Müdürlüğü'nden yana kullandı. Şirket, Orman Genel Müdürlüğü'ne 30 bin fidan bağışladı.

- Kuzu Effect ‘Ten Tema Vakfı’na 1000 fidan

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde çıkan orman yangınlarına yönelik başlatılan fidan bağışı kampanyasına, alışveriş severlerin buluşma noktası Kuzu Effect AVM ‘den destek geldi.

Yönetim ve Kiralama Hizmetlerini yürüttüğü AVM’leri bu süreçte birlikte hareket etmeye davet eden JLL Türkiye; ülkemizi etkisi altına alan orman yangınları sonrası challenge başlatarak kampanyaya destek çağrısında bulundu. Birçok şehirde meydana gelen orman yangınlarından zarar gören bölgelerin tekrar ağaçlandırılmasına katkıda bulunan Kuzu Effect, TEMA Vakfı’nın başlatmış olduğu #yenidenyeşereceğiz kampanyasına ve JLL’in çağrısına tüm çalışanları adına 1.000 fidan bağışlayarak destek oldu. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin de destek olduğu challenge kapsamında yaklaşık 10. 000 fidan bağışlanarak geleceğe umut için el ele verildi.

- Metro Türkiye'den destek

Metro Türkiye , 28-29 Temmuz tarihlerinde Türkiye'de gerçekleşen orman yangınları akabinde, acil ihtiyaçları analiz ederek Kızılay, AFAD ve yerel yönetimler ile koordine bir şekilde bölgeye yardım ve desteklerini ulaştırıyor ve takibini sürdürüyor.

Şirket açıklamasına göre, yangının yaralarını sarmak için desteklerine devam eden Metro Türkiye, tüm çalışanları ve onların çocukları adına da TEMA Vakfı'na 10 bin adet fidan bağışında bulundu.

- Sanko Holding'den 100 bin fidan

Sanko Holding, yurt genelinde yaşanan orman yangınları sonrasında, TEMA Vakfı'nın başlattığı 'Yeniden Yeşerteceğiz' kampanyasına 100 bin fidan bağışıyla destek verdi.

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yaptığı açıklamada, 'Ülkemizin ve milletimizin yanındayız. Gün birlik, beraberlik ve dayanışma günü. Sanko Holding olarak TEMA Vakfı'nın başlattığı seferberliğe 100 bin fidan ile destek oluyoruz. Geçmiş olsun Türkiyem' ifadelerini kullandı.

Kibar Holding ve Defacto da bağış yaptı

Kibar Holding ve Defacto'dan daTEMA Vakfı'na fidan bağışında bulunduğunu açıkladı.