Spor 19.07.2019 14:56

Warriors ve Hornets'ın veteran oyuncusundan emeklilik kararı

Türkiye Korumalı Futbol 1. Lig'de Gazi Warriors ve İTÜ Hornets forması giymiş line oyuncusu Yiğithan Erdoğan kramponlarını astı.
Warriors ve Hornets'ın veteran oyuncusundan emeklilik kararı

Yiğithan Erdoğan (#50) ve İTÜ Hornets'tan takım arkadaşı Fatih Ovalı (Fotoğraf: Bertan ERMAN)

Bertan ERMAN

16 sezonun ardından ömrümnün neredeyse yarısını geçirdiği bu muhteşem spordan oyuncu olarak ayrılmanın oldukça zor olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu zamana kadar edindiğim tecrübemi gençlere aktarabilmek ve sporun gelişimine katkı sağlamak amacıyla, bir süre ara verdikten sonra oyunun içinde idari bir görevde yer almaya devam edeceğim.” açıklamalarında bulundu.

Korumalı futbol kariyerine 2004 yılında, Gazi Warriors’ta başlayan Yiğithan Erdoğan, 2016 yılına kadar Ankara ekibinin formasını giydi. Warriors ile 2 kez ÜniLig’de, 2 kez de Türkiye Korumalı Futbol 1. Ligi’nde şampiyonluk sevinci yaşayan Erdoğan, bu süre içerisinde Ankara ekibinde hücum takımının farklı birimlerinde antrenörlük yaptı. 2015-2016 sezonunda Başkent Knight’ın hücum koordinatörlüğünü yapan Erdoğan, takımın namağlup çeyrek finale çıkmasında rol aldı. 2016 yılında İstanbul’a taşınan hücum hattı oyuncusu, İTÜ Hornets’a geçti. Hornets’ın geçen sezon ÜniLig takımında hücum koordinatörlüğü yapan Erdoğan, bu sezon İstanbul ekibinin savunma hattında yer aldı.