Kültür Sanat 16.04.2018 08:00

Vişegrad Türk Kültür Festivali Açıldı

Bu yıl üçüncüsü Vişegrad Fonu Başkonsolosluklarının katkılarıyla düzenlenen ''Vişegrad-Türk Kültür Festivali'' 42 Maslak Gama Art Gallery'de muhteşem bir sahne performansı ile sanatsaverlerin izlenimine açıldı.
Vişegrad Türk Kültür Festivali Açıldı

Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya, Slovakya (Vişegrad Dörtlüsü, V4) ve Türk dernekleri tarafından koordine edilen festivalin Gama Art Gallery açılışnda, Brno Teknoloji Üniversitesi, beden tasarım stüdyosu beden topluluğu performans ekibi, Petra Daneková, Lukáš Essender, Tereza Froncová, Lenka Klodová, Karolína Kohoutková, Vendula Kolářová, Kača Olivová, Bára Smékalová, Adéla Venturová, Sára Wollasch tarafından sahnelenen performans yoğun ilgi gördü.

Dört ülkeden dört sanatçı kolektifini Türkiye’de ağırlayan etkinlikte Sczezin (PL), Brno (CZ), Bratislava (SK) ve Budapeşte (HU). Bu sanatçılar, küratörlüğü yapılan seçkilerde beden ve ruh temasına meydan okuyor.
Genç görsel sanatçıların sanatsal stratejileri, Macar sanatçı János Szirtes’in aksiyon sanatıyla karşı karşıya geliyorlar. Böylece, beden sanatı üzerinde zamansal bir sınır çemberi çizen genç nesil sanatçılar, beden üzerine yeni akışkan perspektifler geliştiriyorlar. Serginin küratörlüğünü Martin Maryška ve Lenka Klodová yaptı.