Magazin 15.08.2022 04:49

Varyete'de Usta Şarkılar Gecesi

Söylediği Şarkıları ve güçlü  sesiyle adından sıkça söz ettiren popun sevilen ismi Emre Kaya önceki akşam Bodrum Varyete'de sahne aldı.
Varyete'de Usta Şarkılar Gecesi

Pop müziğin sevilen seslerinden  Emre Kaya sahne öncesi basın mensuplarıyla kısa bir sohbet ederek sorularını cevapladı. 

Şarkılarıyla Büyüdüğüm ustalara Saygı

Evet '' Usta Şarkılar'' adı altında bir projeyi dinleyicilerimizin beğenisine sunduk, çok inanarak ve severek her şarkıyı adeta bir nakış gibi işledik. Onların şarkılarını dinleyerek büyüdüğüm, rahmetle anıyorum Müslüm Gürses, Hakan Altun, Yıldız Tilbe, İbrahim Tatlıses, Kibariye ve Orhan Gencebay gibi büyük ustaların her birinin birer şarkısını  ve benim için çok özel olanlarını seçip 21 şarkılık bir projeyi hayata geçirdik ve çok şükür sevenlerimizde bize karşılık verdi her geçen gün '' Usta Şarkılar'' bir çığ gibi büyüyerek gidiyor, bu proje şarkılarıyla büyüdüğüm ustalara saygıdır sevgidir benim için.

"Emrece söyledim"

Türkiye'de şu dönemde çok az yorumcu sanatçı var  ve ben bu ustaların şarkılarını Emre Kaya gibi Emre Kaya yorumuyla söylemeye çalıştım çünkü şarkıcı olmak başka bir şey yorumcu olmak başka bir şey, yorumcu sanatçı şu dönemde çok az bu okuduğum eserler çok özel kült eserler o yüzden bir sanatçının kendisi gibi söylemesi gerekiyor bence, diğer türlü hiç bir anlamı kalmıyor tamamen Emre Kaya'nın şarkı söyleme biçimi ile söylenmiş şarkılar hepsi. Ayrıca şarkılarını alıp söylediğim büyüklerimden de çok güzel tepkiler ve yorumlar aldım ki bu insanlar arabesk müziğin duayeni olan insanlar ve ben Emre Kaya olarak aslen popçuyum bambaşka bir tarzın içindeyim ama '' Usta Şarkılar'' gibi bir projeyi de hayata geçirerek bu tarz bir şeyler de yapabildiğimi insanlarla paylaşmak istedim.

"Sen Söylüyorsan Bir Talebimiz  Yok"

Ben bu projeyi hazırlayıp büyüklerime sunduğumda sevgili ablam Yıldız Tilbe '' Emi'' şarkısına, çok sevdiğim ağabeyim Hakan Altun '' Kabul Et'' şarkısı için '' Sen söylüyorsan bizim hiç bir talebimiz'' yok diyerek bana büyük destek verdiler ne kadar teşekkür etsem azdır. Diyerek genç yorumcu kendisini dinlemek için bekleyen konuklarının karşısına çıktı. Sahneye yeni albümü '' Usta Şarkılar'' dan Hakan Altun yorumuyla dinlemeye alıştığımız  '' Kabul Et'' şarkısıyla gelerek konuklarını selamladı. Kaya yaklaşık iki saat kaldığı sahnede; Müslüm Gürses, İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Hakan Altun ve Yıldız Tilbe gibi daha birçok sanatçının dillerden düşmeyen şarkılarıyla konuklarına adeta müzik ziyafeti yaşattı.