Kitap 18.02.2022 08:16

Ünsüz Youtuberın Günlüğü Serisinin Yeni Kitabı Cesaret Oyunu Çıktı

Çocuk ve gençlik edebiyatının usta kalemi Miyase Sertbarut'un en sevilen eserlerinden Ünsüz Youtuberın Günlüğü serisinin yeni kitabı Cesaret Oyunu Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini aldı.
Ünsüz Youtuberın Günlüğü Serisinin Yeni Kitabı Cesaret Oyunu Çıktı

Ünsüz Youtuberın Günlüğü – Cesaret Oyunu’nda artık liseli gençler olan Ezgi ve arkadaşları bu kez telefonlarına gelen gizemli mesajlarla yeni bir maceraya atılıyor.

Ezgi ve ekibi bu kez lisede… Okullarının adı Mermerciler Lisesi olsa da mermer ocağında dinamit patlatmaya niyetleri yok. Ama telefonlarına gelen mesajlara kafa patlatacakları çok açık! Bu mesajları yollayan kim? Cesaretlerini kim yokluyor? Onları aptalca şakalara yönlendiren bir telefon uygulamasının kime ne faydası var? Eğer bu bir tuzaksa kimler tuzağa düşecek? Hadi hep birlikte “play” tuşuna basalım, Mermerciler Lisesi’ndeki şamatayı kaçırmayalım.

 Miyase Sertbarut, Ünsüz Youtuberın Günlüğü – Cesaret Oyunu ile ilgili, “Telefonların vücudumuzun bir parçası haline geldiği şimdiki dünyada gençleri bir takım uygulamalarla yönetmek, yönlendirmek mümkün. İşte kitaptaki karakterler böyle bir açmazla baş başa kalırlar. Okulda eğlendiklerini zannederken pek çok soruna yol açarlar. Okul müdürü ise başarı motivasyonu için çırpınan biri, yani olması gerektiği gibi. Kitap hem keyifli bir okuma süreci yaşatırken hem de oyun bağımlılığı değil, başarı bağımlılığı yönünde okuru motive edecektir,“ yorumunda bulunuyor.

 YAZAR HAKKINDA

1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Keloğlan, Jules Verne, Orhan Kemal ve Karabaşlarıyla büyüdü. Okula giderken hep karnı ağrıyordu. Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi, yine karnı ağrıyordu. Öğretmenlik yaptı, karnının ağrısı geçmiyordu. Yazmaya radyo tiyatroları ile başladı. Öykü, roman, masal türlerinde yapıtlar verdi. Karnının ağrısı geçti. Kitapların bütün ağrılara iyi geldiğini düşünüyor.