Eğitim 26.05.2022 08:44

Üniversiteliler, Growtech Kampüste Etkinliğinde Buluştu

Dünyanın en önemli örtü altı tarım sektörü fuarı Growtech, Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği 'Growtech Kampüste' etkinliğinde üniversite öğrencilerine kariyer planlaması için yol gösterdi.
Üniversiteliler, Growtech Kampüste Etkinliğinde Buluştu

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Growtech Fuar Direktörü Engin Er, tarım sektöründe bulunan işletmelerin Ziraat Fakültesi öğrencileriyle tanışması ve sektöre kazandırılması için önemli bir imkan sunduklarını söyledi.

Tarım sektörünün eğitimli ve donanımlı insan kaynağına ihtiyaç duyduğunu dile getiren Engin Er, “Growtech Kampüste etkinliği, öğrencilerin farklı ve profesyonel bakış açılarından faydalanabilmesi, kariyerlerine dışarıdan bakma şansı yakalayabilmesi, yaşamlarına mesleki anlamda yön verebilmesi için bir fırsat sunuyor. Bu etkinlik öğrencilerin, nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyan tarım sektöründe değerlendirilmesi için iş başvuru süreçlerini öğrenmesi, iş mülakatlarını yönetebilmesi, firmaları tanıması ve bilinçli tercihler yapmalarını sağlamak için planlandı” diye konuştu.