Magazin 14.03.2018 08:00 Güncelleme: 14.03.2018 13:00

"Tut Yüreğimden Anne"nin Farkındalık Galası

Gerçek bir yaşam hikâyesinden sinemaya uyarlanan ve etkileyici hikayesi ile dikkat çeken ve 2 yıldır hazırlığı süren 'Tut Yüreğimden Anne" filminin galası önceki akşam Kanyon Cinemaximum'da gerçekleşti.
"Tut Yüreğimden Anne"nin Farkındalık Galası

Otistik bir kızın yaşadığı zorlukları konu alıp, toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan filmin başrollerini Sermiyan Midyat ve Naz Elmas paylaşıyor. 

 İntihar etmek isteyen anneyi vageçirdi

 Filmin başrol oyuncusu Naz Elmas film ile ilgili, “Biz çok memnunuz. Sosyal proje olarak bu projenin içerisinde omak çok mutlu etti. İnşallah bir farkındalık getiririz. Gerçek hikayeleri canlandırarak ve onların yaşadıkları dramı babayla hem çocuk hem kardeş bütün aile hikayesi, bu durumu nasıl idare edebilecekleri, gerçeği kabullenmek çok zor umarım onları yaşatmaya çalıştık” dedi.  Filme nasıl hazırlandığını açıklayan Elmas, “Bu hastalıkla ilgili süreç nedir? Ne yapılır? Nasıl idare edilir? onları öğrendim” dedi. Filmde otistik bir çocuğun babasının canlandıran Sermiyan Midyat, “Sosyal sorumluluk projesi ve farkındalığı olan bir film” dedi. Erzurum’da otizimli bir çocuğu olan annenin filmin fragmanı izlemisyle intihardan vazgeçtiğini açıklayan Sermiyan Midyat, “Erzurum’da filmin fragmanını izleyen bir hanımefendi intihar etmekten vazgeçmiş. Onunda otizmli bir çocuğu varmış. Yapımcımızda bugün kendisini galaya davet etti” dedi.

 Yapımcılığını Joy PR’ın yaptığı hikayesi Yasemin Nak’a ait olan “Tut Yüreğimden Anne” filminin yönetmenliğini Bülent Aydoğan ve Burçin Aydın’ın yapıyor. Genel yönetmenliğini Korhan Bozkurt, senaryosunu Gökhan Alan’ın yazdığı türü dram olan filmin oyuncu kadrosunda Sermiyan Midyat, Naz Elmas, Levent İnanır, Janber Nak, Ela Şen, Cem Sultan Karabulut, Hilmi Erdem, Barış Küçükgüler, Melda Arat, Gül Karslı, Kahraman Sivri yer alıyor. 

 Filmin konusu;

Yaşanmış bir hayat hikayesinden esinlenilerek beyaz perdeye uyarlanan filmde otizmli bir kızı olan annenin eşine ve büyük oğluna kızını kabul ettirmek için verdiği mücadele anlatılıyor. Filmde Okan karakterini canlandıran Sermiyan Midyat küçük kızının Ela Şen ( Hazan) otizmli olduğunu bir türlü kabullenmek istemez anne Naz Elmas (Sibel) ise hem eşine hem de büyük oğlu Yaman’a kızını kabul ettirmek için mücadele verir.