Ekonomi 02.07.2022 07:00

TÜRKİYE'Yİ BİTCOİN'LE TANIŞTIRAN BTCTURK 9 YAŞINDA

Türkiye'yi Bitcoin ile tanıştıran ve 5 milyona yakın kullanıcı sayısına ulaşan BtcTurk, 13 yıllık sektörde 9 yıldır uzman ekibi, altyapısı ve finansal gücüyle kullanıcılarının varlıklarını korumak için uluslararası standartlarda çalışıyor.
TÜRKİYE'Yİ BİTCOİN'LE TANIŞTIRAN BTCTURK 9 YAŞINDA

Gülay YÜCEL

Türkiye’de Bitcoin ve kriptoparaların kolayca ve güvenle alım satımının yapılabildiği BtcTurk, Türkiye’nin en büyük kriptopara işlem platformu olarak 9’uncu yaşını kutluyor.

2013 yılında Türk lirası ile ilk Bitcoin alım satım işlemini gerçekleştirerek Türkiye’yi Bitcoin ile tanıştıran BtcTurk’ün 2018 yılında 500 bin olan kullanıcı sayısı son 1 yılda da 1 milyon artarak dünya genelinde 5 milyon kişiye yaklaştı. BtcTurk, bugün 800’e yakın güçlü ekiple 7 gün 24 saat hizmet sunuyor.

Bitcoin’in var olduğu her 4 günün 3’ünde BtcTurk imzası bulunuyor.

BtcTurk, 13 yıllık sektörde 9 yıldır uzman ekibi, altyapısı ve finansal gücüyle kullanıcılarının varlıklarını korumak için uluslararası standartlarda çalışıyor. Yeni yaşında da Türkiye ekonomisine katma değer sağlarken kriptopara ve blokzincir teknolojilerinin geleceğine olan inancıyla yatırımlarını artırarak devam ettirmeyi hedeflediklerini belirten BtcTurk CEO’su Özgür Güneri şu değerlendirmede bulundu: “Yola çıktığımız ilk günden bu yana uluslararası standartlarda bir yapı kurmayı hedefledik ve bugün 13 yıllık sektördeki 9’uncu yaşımızı 5 milyon kullanıcıya yaklaşan büyük bir marka olarak kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gururda en büyük rolü üstlenenler elbette ki BtcTurk çalışanları… Great Place To Work tarafından yapılan değerlendirmelerde ekip arkadaşlarımızın yüzde 90’ının ‘BtcTurk’ün, genel olarak harika bir işyeri olduğu’nu ifade etmeleri ve BtcTurk’ün Great Place To Work’ (Harika İşyeri) sertifikasına layık görülmesini sağlamaları da tarif edilemez bir duygu. Onların emeği, gayreti ve uzmanlığı ile bu kadar genç bir sektörün en deneyimli hizmetini sunmayı başarabiliyor ve kullanıcılarımızı memnun edebiliyoruz. Yine Zendesk’in Mayıs 2021-Mart 2022 tarihleri arasında yaptığı kullanıcı memnuniyeti araştırmasında 296 finansal kuruluş ve 5 kriptopara platformu arasında ‘Kullanıcı Memnuniyet Oranı’nda yüzde 89 ile rakiplerimizi geride bırakmamızın altındaki güç de işte bu insan kıymetimiz.”

Güneri ayrıca; “Yanımızda olan, inancımıza ortak olan başta kullanıcılarımız olmak üzere, tüm paydaşlarımıza, Bitcoin’in ve teknolojisinin geleceğine inanan herkese teşekkür ediyoruz. Sadece bulunduğu sektörde değil, sosyal sorumluluk anlayışıyla spor alanında da inisiyatif üstlenmekten, futboldan, voleybola, olimpik spor dallarına ve Espor’a destek olmaktan çok mutluyuz. Geleceğe güç ve güvenle ilerliyoruz” dedi.

BtcTurk, 9’uncu yıl dönümü kapsamında IPSOS* iş birliğinde yaptığı araştırma ile kriptopara yatırımcılarının nabzını tuttu

BtcTurk, 9’uncu yıl dönümünde IPSOS ile ‘Kriptopara Platformu Kullanıcılarının Tutum ve Davranışlarını Anlama’ya yönelik araştırma hayata geçirdi. İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşayan kriptopara trendlerini ve varlıklarını takip eden, kriptopara alımında marka karar vericisi kişilerle yapılan araştırmayı değerlendiren Özgür Güneri; “BtcTurk olarak 2019 yılında İstanbul Üniversitesi iş birliğinde Bitcoin ile ilgili Türkiye’nin ilk bilimsel araştırmasına imza atmıştık. Şimdi de 9’uncu yılımızı kutlarken IPSOS ile yaptığımız çalışma ile kriptopara yatırımcılarını anlamayı, onların ihtiyaç ve beklentilerini tespit etmeyi hedefledik. Araştırma bizlere genç yatırımcıların kriptopara ile tanışmalarının lise çağlarına dayandığını gösterdi. Biz de BtcTurk olarak ‘Yeni neslin yanındayız’ yaklaşımı ile onları destekleyerek ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gördük. Önümüzdeki dönemde de yeni neslin yanında olmayı sürdüreceğiz. Diğer yandan sektörün lideri olarak kullanıcıların nabzını tutmaya ve hem sektöre hem de yatırımcılara daha fazla nasıl katkı sağlayabileceğimiz üzerinde çalışmaya her zaman devam edeceğiz” dedi.

Kriptopara kullanıcıları güven arıyor

Araştırmaya göre kullanıcıların platform seçimlerindeki kriterler sırasıyla; ‘bilinirlik ve tavsiye’, ‘uluslararası olması,’ ‘kullanım kolaylığı’ ve ‘kriptopara çeşitliliği’ olurken; güven ihtiyacı ön plana çıkıyor. BtcTurk de 2018 yılından bu yana 7 gün 24 saat canlı destek hizmeti sağlıyor. Bu doğrultuda; ulaşılabilirlik, kullanıcı dostu ara yüzü ve kriptopara çeşitliliğinin yeterliliği ile kullanıcılarının tercihi oluyor.

BtcTurk, Bitcoin’i Türkiye ile tanıştırmasının ve finans ile teknoloji yatırımlarının yanı sıra spora sunduğu destek ile de içinde bulunduğu ekosistemlere değer katıyor

BtcTurk, 2021 yılında Bitcoin’in geliştirilmesi amacıyla 2020’de kurulan ve kâr amacı gütmeyen Brink’e de 210 bin dolarlık fon sağlamıştı. Diğer yandan yine aynı yıl içinde 19 milyon TL olan ödenmiş sermayesini 5 kattan fazla artırarak 100 milyon TL’ye yükselti.

Diğer yandan, yeni nesil finansal kuruluş olarak özellikle yeni neslin spor alanındaki başarılarına da katkı sağlamayı hedefleyen BtcTurk, Türk sporunun yarınlarına destek vermeyi de millî görev olarak tanımlıyor. Bu doğrultuda BtcTurk, Kadın ve Erkek Millî Futbol Takımları ile Kadın ve Erkek Millî Voleybol Takımlarının ana sponsorluğunun yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu eMillî Takımı’nın da destekçisi olurken, Tokyo’da mücadele eden 21 millî sporcuya verdiği destek ile Türk sporunun önde gelen paydaşları arasında yerini alıyor.

BtcTurk’ten doğum gününe özel sıfır komisyon

BtcTurk, doğum gününe özel 1 Temmuz’da ‘BTCTURK9YASINDA’ koduyla BTC/TRY işlem çiftinde BtcTurk | PRO kullanıcılarına 24 saat komisyonsuz işlem yapma imkânı sunuyor.