Vakıf Katılım web
Konya 03.10.2019 14:58

Türkiye'nin En Büyük ve En Modern Hayvan Barınağı Konya'da

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde basın mensuplarına bilgilendirme toplantısı düzenledi. 1 milyon metrekarelik alanıyla Türkiye'nin en modern ve en büyük hayvan barınağının Konya'da bulunduğunu ifade eden Başkan Altay, Türkiye'ye örnek bir uygulama olan Gönüllü Hayvan Dostları Projesi ile merkez dışındaki mahallelerde yaşayan hayvan severlere 3 binden fazla köpek sahiplendirdiklerini söyledi.
Türkiye'nin En Büyük ve En Modern Hayvan Barınağı Konya'da

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Faruk Ulular ve basın mensupları ile birlikte barınağın bütün birimlerini gezerek ziyarete gelen öğrencilerle görüşen Başkan Altay, 1 milyon metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en modern ve en büyük hayvan barınağının Konya’da bulunduğunu ifade etti.

Barınağın adeta bir piknik alanı gibi yeşillikler içerisinde bulunduğu kaydeden Başkan Altay, “Özellikle öğrencilerimizle birlikte bu süreci yürütmeye çalışıyoruz. Sadece bu hafta 30 okulumuz burayı ziyaret edecek. Amacımız çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve onlarla iletişim kurdurarak hayvanların sahiplenmelerini sağlamak. Burada ilçelerimizle birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz Meram, Karatay, Selçuklu Belediyelerimiz ve 28 ilçe belediyemizle birlikte görev paylaşımı içindeyiz. Onlar hayvanları toplamakla görevli biz de hayvanların hem kısırlaştırılması hem de sağlıklı hale kavuşturulmayla alakalı çalışıyoruz. Bu tesis ayrıca tam teşekkülü bir hastaneye sahip. Burada her türlü cerrahi operasyon gerçekleştiriliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak 7 gün 24 saat hizmet veren bir acil müdahale ekibimiz var. Hayvanların bir kaza geçirmeleri durumunda ekiplerimiz onları buradaki hayvan hastanemize getirip bakımlarını gerçekleştiriyor” dedi.

GÖNÜLLÜ HAYVAN DOSTLARI PROJESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR UYGULAMA

Öncelikli amaçlarının şehir hayatındaki hayvanların üremelerini engellemek olduğunu belirten Başkan Altay, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’ye örnek bir uygulama gerçekleştiriyoruz. Gönüllü Hayvan Dostları Projesi ile şu anda merkez dışındaki mahallelerimizde 3 binden fazla köpek hayvan severler tarafından sahiplendirildi. Aylık bakımları, aşıları Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülüyor. Bakım karşılığı vatandaşlarımıza da bir ücret ödüyoruz. İnşallah bu sayıyı 10 bine çıkarmak için istiyoruz.”

Şehir hayatında hayvanlarla birlikte yaşamak gerektiğini vurgulayan Başkan Altay, “Bu konuda titiz davranıyoruz. Projeler hayvan hakları savunucusu derneklerle birlikte yürütülüyor. Yakın zamanda yeni birkaç proje üzerinde de çalışıyoruz. Özellikle, atıktan mama üreten tesisler kurmak için çalışıyoruz. Ayrıca, insanımızın plastik atık ürünleri attığında hayvanlar için mama veren makineleri hayata geçiriyoruz. Yine kış aylarında hayvanların özellikle kar yağdığında aç kalmaması için hayvan besleme ünitelerini ilçe belediyelerimizle birlikte yürütüyoruz. İnşallah şehir hayatında insanların ve hayvanların birlikte daha güzel yaşayabilecekleri bir ortam oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Altay, vatandaşlardan da bir talebi olduğunu belirterek, “Biz belediyeler olarak elimizden geldiğince bu süreci yürütüyoruz. Vatandaşlarımız da özellikle sokaklarda aç ve susuz kalma sorunu yaşayan hayvanlarımıza merhamet duygusuyla hareket etsinler. Konya’ya yakışır şekilde yaşamayı da öğrenmeliyiz. Projeyi bizimle birlikte yürüten ilçe belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TESİS 2.500 KAPASİTELİ VE TAM DONANIMLI HAYVAN HASTANESİNE SAHİP

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 2 bin 500 hayvan kapasitesine sahip. Tam donanımlı hayvan hastanesi, hasta ve yaralı hayvanlar için alttan ısıtmalı bakım odaları, yarı açık gezintili çoklu köpek bakım bölümleri, köpek kulübeleri, kedi evi, yem depoları, idari bina, sosyal tesisler, pet gösteri ve gezinti alanı ile hizmet veren tesiste; yaralı veya güçten düşmüş sokak hayvanlarına Acil Müdahale Ekibi 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.