Magazin 13.02.2020 00:30 Güncelleme: 12.02.2020 21:26

Türkiye'de yaşayan en güzel Filipinli

Bu yıl 28'inci kez düzenlenen Miss Philturk Rampadora yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Adaylar Filipinli tasarımcı Ronald Rohan Legaspi tarafından hazırlanan kıyafetleri giydi. Yarışmada Bursa'da yaşayan Sharon Buen kraliçe seçildi
Türkiye'de yaşayan en güzel Filipinli

Ülkemizde yaşayan yaklaşık 5 bin civarında Filipinlinin kültürlerini ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla bu yıl 28’inci kez düzenlenen Miss Philturk Rampadora yarışması Renaissance Istanbul Bosphorus Hotel’de düzenlendi.

 14 kız katıldı

Filipinler Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından desteklenen yarışmaya ülkemizde yaşayan 14 genç kız katılırken, jüride birbirinden ünlü isimler yer aldı. Yarışmanın jüri üyeliği koltuğunda, Analiz Gazetesi Yazıişleri Müdürü Mustafa Deniz, Filipinler Cumhuriyeti Konsolosluğu’ndan Lorena Joy Banagodos, Beşiktaş ve Galatasaray’da forma giyen Ryan Babel’in eşi Lindsay Skinner Babel, başarılı popçu ve reklamların aranan yüzü Akın İshakoğlu, yapımcı Seçil İnceoğlu, Luqqa Estetik Mustafa Calban ile gazeteci Kamil Hızer yer aldı.

 Tala ile coşturdu

 Gecede başarılı popçu Akın İshakoğlu ve Alya Aslan sahne alırken Aslan, Filipin dilinde söylediği “Tala” adlı şarkısı ile geceye katılan konuklara sürpriz yaşattı.

Yarışmada Bursa’da yaşayan Sharon Buen kraliçe seçilirken ikinciliği Mary Jane Magalona, üçüncülüğü ise İstanbul’da yaşayan Mary Bet De Aziz kazandı.

 Birinciye Filipinler tatili

 Yarışmanın ardından kısa bir açıklama yapan Filipinler Cumhuriyeti Konsolosluk görevlisi Lorena Joy Banagodos, “Her yıl düzenlediğimiz bu etkinlikle ülkemize olan özlemimizi biraz olsun dindirirken, burada yaşayan vatandaşlarımızın da birbirleriyle kaynaşmalarını sağlıyoruz” diye konuştu. Yarışmada birinci gelen güzele Emirates Airlines tarafından Filipinler tatili hediye edildi.

Yarışmada adaylar, Filipinli modacı Ronald Rohan Legaspi tarafından tasarlanan kıyafetleri taşıdı.

 

 Analiz Gazetesi Yazıişleri Müdürü Mustafa Deniz ve TV yapımcısı Seçil İnceoğlu, yarışmada ikinci gelen Mary Jane Magalona’ya kurdelesini taktı ve plaketini taktim etti.

 

 Ronald Rohan Legaspi